Paras 2.1 setti ilman erillistä vahvistinta?

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana SeaToSky, 01.05.2009.

  1. SeaToSky

    SeaToSky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten jos Panasonicin/Sonyn uusimpiin televisioihin yhdistetään erilliset kaiuttimet => stereot + subwoofer alle 2k€ ilman erillistä vahvistinta... Saisiko hyvää ääntä millään vaihtoehdolla? Kaiuttimien pitäisi olla mielellään ~20cm leveät ja lattiamallit mikäli mahdollista. Genelecit olisi ilmeisesti kohtalainen vaihtoehto, mutta ne saa ainoastaan jalustan kanssa, eikä ulkonäkö muutenkaan paras mahdollinen. Minkälaisia muita vaihtoehtoja löytyisi? Kaikki vinkit erittäin tervetulleita, koska itsellä ei näistä juurikaan ole kokemusta. Ajatuksena olisi saada paras mahdollinen ääni mahdollisimman vaivattomasti. Itselle ei tällaiselle järjestelylle ole tarvetta vaan se tulisi vanhemmille.
     
    Viimeksi muokattu: 02.05.2009
  2. Pyrre

    Pyrre Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muistaakseni Marekilla kun viimeksi kävin ostamassa uusia kajareita niin yksi asiakas halusi ehdottomasti Genet vaikka Marekki väitti kivenkovaan että olis huomattavasti parempi mutta laatikkomaisempi (rumempi?) aktiivikaiutin ollut hyllyssä. Äkkiähän sellasille jalustat tekee. Enempää siis en tiedä kun kuulin sivukorvalla samalla kun keskityin omia kaiuttimia valitsemaan.
     
  3. Collusion

    Collusion Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa ne wnb-bestoftheworld-Genelecit ja verrata niitä muihin, oikeisiin hifi-kaiuttimiin. Ja tehdä sitten se oma johtopäätöksensä rumista strutsinmunista :)
     
  4. prodigy

    prodigy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.02.2007
    Viestejä:
    743
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä suoltamasi palstantäyttöjäte ei edes ole enää hauskaa, toisin kuin erään toisen Genejä kannattavan herran. Lopeta siis alkuun tuo angstisi, kiitos.

    Genelecit ovat kiistatta yhdet analyyttisimmistä ja neutraaleimmista markkinoilla, joten älä johda ihmisiä turhaan harhaan. Mielipiteitä tietysti on monia, joten kuuntelu kannattaa aina.
     
  5. Collusion

    Collusion Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ovat kiistatta analyyttiset, niin kenen/minkä mittapuun mukaan määritettynä? Markkinoillahan on monia kaiuttimia, joiden tajuusvasteen absoluuttinen suoruus on Geneleccejä parempi (tai vähintäänkin yhtä hyvä), kuten esim. jotkut System Audion kaiuttimet. Silti ne kuulostavat selvästi erilaisilta, olipa niitä ohjaava vahvistin sitten mikä tahansa. Tosiasiassa markkinoilta löytyy kaiuttimia, joiden tekninen toteutus on Genelecciä tinkimättömämpi (esim. Focalin Beryllium -diskantit, B&W:n timanttidiskantit yms, näitähän riittää). On täysin mieletöntä väittää, että Genelec olisi jotenkin absoluuttista huippua huomioon ottaen siihen käytettyjen osien laadun. Fakta on myös se, että Geneleccien tehovaste ei ole kovin hyvä ajatellen normaalia suomalaista kuunteluhuonetta.

    Suurin ongelma Geneleceillä on, että se ääni ei vain tunnu irtoavan niistä kaiuttimista mihinkään. Äänikuva levittyy kyllä sivusuunnassa hyvin, mutta syvyysulottuvuus on täysin hukassa. Ääni tuntuu vaan soivan siellä kuunteluseinällä, eikä se normaalin hifikaiuttimen tapaan irtoa eläväiseksi kokonaisuudeksi. Ei sitten niin millään. Johtunee tämä sitten mistä tahansa, arvon mittarihifistit, mutta älkää vain tulko sössöttämään taajuusvasteen suoruudesta. Siitä se ei ainakaan johdu.
     
    Viimeksi muokattu: 03.05.2009
  6. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ettei vaan olisi korvien välissä nuo ongelmat?:thumbsup:

    Täällä ainakin irtoaa ääni "eläväksi" ihan geelläkin. Ja on myös "normaalit" hifikaiuttimetkin tarvittaessa käytössä.


    Kmutta itse aiheeseen, yksi vaihtoehto voisi kenties olla sitten paljon eripuraa aiheuttanut Adam Audio?

    Halvalla selviää jos Behringer kuulostaa kivalta, ainakin hifimaailma taisi antaa testeissään suhteellisen kovat arvosanat kyseiselle merkille.
     
  7. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Stereokaiutinparilla toistetun sulomusiikin ei kuulu toistua pitkin ja poikin huonetta vaan stereokannalta kaiuttimien väliseltä alueelta mihin se on miksauksessa panoroitu. 3D-ulottuvaisuuksiin ja niiden puutteeseen vaikuttaa monen muun asian lisäksi melko paljon mm. millaista efektointia sinne ProToolsista on ruuvattu, syvyyttä tehdään mm. kaiulla ja vaihekikkailuilla. Ja tietysti mikrofonitekniikoilla jo äänitysvaiheessa. Mitään Mariaanien Haudan syvyistä äänikuvaa ei stereoäänitteeseen oikeasti pysty edes tekemään, tarvitaan lisäkanavia.
    Syvyysosa stereokuvasta on parhaimmillaankin hyvin mietoa leveyssuuntaan verrattuna, kaksikanavainen ääni liikkuu pääasiassa leveyssuunnassa mihin sille onkin oikeat fyysiset edellytykset olemassa. Tästä on kirjoitettu maailman audiolehdistössä tonnitolkulla silkkaa scheissea (stereon kyvystä toistaa syvyyttä ) kautta aikain l. liioiteltu sitä melko perkeleen paljon. Hyvin näkyy propaganda sinuunkin uponneen.

    95 % musiikista on äänikuvan suhteen täyttä 2D -tavaraa l. artistit ovat käyneet kopissa vetämässä osuutensa purkkiin mille miksaajasetä on sitten saattanut, tai useimmiten ei, tehdä jotain elävöitystä mikäli on tupakalta palatessaan muistanut/viitsinyt. Äänituotantojen totuus on raadollinen ja 3D-romantiikka siitä useimmiten melko kaukana. Minkä Genelecit ovat sinulle uskollisesti kertoneet.
    Kerroppas tarkka albumin nimi ja raitanumero mistä G:n toistamana oli puuttuvinaan sitä "syvyysulottuvuutta" niin setä tarkistaa tilanteen.


    Noin yleisellä tasolla ongelmasi on seuraava: liikaa audiolaitteita liian nopeasti, liikaa rahaa käytössä. Silloin käy juuri näin; mikään ei ole mitään.

    Nöösipoju 10000 € muovikassissaan on nopeasti käynyt läpi markkinoitten parhaat kaiuttimet ja kasan muita laitteita mutta voi kyynel; mikään ei tunnukaan miltään, touhutippa ei tirahtanut housuun eikä leukaakaan tarvitse etsiä lattialta.

    Miksi kävi näin, on aiheellinen kysymys tässä vaiheessa.

    Sinulla on voimakas harhakuvitelma (audiophilia fantasia nervosis) kaksikanavaisen äänentoistolaitteiston mahdollisuuksista tavanomaisessa kotiympäristössä sekä romantisoitunut kuva nykyajan keskimääräisestä äänituotannosta. Illuusio jostakin yliluonnollisen ihanasta 3D-toistosta mitä ei ole olemassakaan kuin parhailla klassisen musiikin huippuäänitteillä jos sielläkään.


    Audiotohtori määrää nyt lääkkeeksi hifipilven reunalta alas takaisin maan päälle kotoutumiseksi kolme purkillista realismia, äänentoistolaitteiden osto/myynti/vaihtokiellon määräajaksi (3 kk) sekä henkilökohtaisen eston internetin laitearvosteluja lukemaan (6 kk) jotta saamme hyvällä alulla spinnaavan laitekierteesi katkeamaan tähän paikkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.05.2009
  8. alspe

    alspe Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Etsivä löytää, samoihin kaavoihin kangistunut ei. :thumbsup:
     
  9. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sherlock alspe, oletan. With or without The Badge?

    Mitä huomionarvoista olet viimeaikoina löytänyt?
     
  10. SeaToSky

    SeaToSky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.01.2005
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika vähissä taitaa noi vaihtoehdot siis olla. Adam Audio vaikuttaisi ainakin omasta mielestäni paremman näköiseltä kuin Genelec, mutta nekin tulisi jalustalle. Ilmeisesti aktiivisia lattiamalleja ei ole tarjolla kuitenkaan miltään valmistajalta kohtuu hintaan?!

    Subwooferin kanssa ei liene ongelmia vaan lähes mikä vain luultavasti kelpaisi. Mutta voisiko aktiivi/passiivi stereot kytkeä bassoon kiinnii joissakin tapauksissa vai aina suoraan tv:hen/vahvistimeen? Sorry että näinkin peruskysymyksiä esitän... :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 05.05.2009
  11. Jussi.Mielonen

    Jussi.Mielonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.07.2007
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    En itse ole ainakaan löytänyt sopivaan hintaa aktiivisia lattiamalleja.

    Passiiviset ämyrit vaativat vahvistimet.

    Oletan että haluat kytkeä subbarin kaiuttimiin kiinni, ainakin genestä saa signaalin ulos subia varten, ettei siis tarvitse erillistä vahvistinta ostaa subin takia.

    Useimmissa subbareissa on mahdollisuus ottaa kaiutinlinjastakin signaali, eli kierrättää ämyreiden kaapelit vain subin "läpi".
     
  12. BaronFIN

    BaronFIN Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.05.2007
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pompautetaans ylös päin ketjua... Itselleni moinen hankinta tulisi kyseeseen, sillä erilliselle vahvistimelle ei vain yksinkertaisesti ole paikkaa / tilaa olohuoneessa. Talon toinen omistaja ei halua ylimääräisiä laatikoita maisemaa rumentamaan, joten jostain pitäisi keksiä 2.1 setti optisella liitännällä. Jep, hifistin painajainen, mutta näillä mennään.

    Bosen CineMate kuulostaa paperilla hyvältä, mutta korvalla Bosea lyödään kuin vierasta sikaa ja tuotemerkin tarrakin maksaa ylimääräistä. Logitechin z5500 on toinen mielenkiintoinen viritelmä, josta pelaajat ovat pitäneet mutta kait näitä vastaavia nyt muitakin on?

    Eli tarkoitus on vetää suoraan pleikkarista optinen piuha laitteistoon ilman erillistä vahvistinta.
     
  13. aheikkinen

    aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 011
    Saadut tykkäykset:
    121
    Joku tuollainen laatikko siihen väliin, niin valikoima laajenee aika merkittävästi.. Volumesäätö jää edelleen ongelmaksi useimpien kunnollisten (logitechin muoviromut eivät ole kunnollisia) aktiivikaiuttimien kanssa, nimittäin säätö on usein kaiutinkohtainen (eikä kaikkien kolmen kaiuttimen volumen säätäminen erikseen kaiuttimien takapaneeleista tietenkään ole kovin järkevää).

    Genelecillä tähän on ratkaisu, nimittäin 5040A sekä 5051A subwoofereista löytyy "kaukosäädin", joka säätää koko järjestelmän äänenvoimakkuutta samalla nupilla. Äänenlaatukin on melko varmasti kohdallaan 5040A+2x6010A tai 5051A+2x8020B setissä vaativammallekin kuuntelijalle. Värikartasta valitaan söpö valkoinen väri, niin emäntäkin on tyytyväinen.