Pansulta neljä uutta UHD-soitinta (Dolby Vision)

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana pteittinen, 07.01.2018.

 1. spaguman2

  spaguman2 Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.10.2012
  Viestejä:
  150
  Saadut tykkäykset:
  11
  Kiitos nepa, kattavasta kirjoituksesta. Joo, mulla on käytössä tuo hdr-> sdr konversio ja sony 320es kyllä näyttää asetuksissa että on bt. 2020. Siltä osin ok. Myönnetään kuva on kyllä tarkempi ja parempi kuin blurayssa, mutta ei niin kovin paljon. Esim. Ghostbusters 2 4k uhd, näytti tosi hyvältä. Die Hard 4k näytti myös hyvältä, mutta vähän tumma. Nostin optimizerilla kirkkautta muutaman pykälän, mutta ei tuokaan tuo oikotietä onneen jos kirkkautta nostaa niin sitten kuvasta tulee harmahko. GB2 hdr-sdr ja perus hdr optimizer ilman säätöä toimi tosi hyvin, mutta tosiaan kaikissa leffoissa bluray/4k ero ei ole mitenkään merkittävä, ja järestäin 4k uhd leffat ovat tummempia tykillä katsottuna.

  Itselleni tuo hdr/sdr konversio lienee se ykkösjuttu tässä sopassa, jos vertaa samsungin soittimeen jossa tätä ei ollut niin ero on kyllä merkittävä.
   
 2. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 357
  Saadut tykkäykset:
  562
  Optimiserin säädin tosiaan nostaa kuvan yleiskirkkautta, kun sitä säätää oikealle ja kontrastia, kun sitä säätää vasemmalle. Käytännössä optimi olisi pitää säädintä niin paljon vasemmalla kuin se vain kirkkauden puolesta on mahdollista. Tykeillä tuo valitettavasti kuitenkin tarkoittaa paria pykälää oikealle menemistä, jotta kirkkaus on hyvä. Itse en tosin ole kokenut, että kuvasta tulisi harmahko.Tai, että kuva olisi tumma.

  edit: tuon säätimen paikka tosin itselläni riippuu myös paljon leffasta. Joskus voi jopa mennä klikin pari vasemmalle. Ehkä yleensä paras on aika keskellä.

  Kannattaa vielä tarkistaa tykistä, että gamma on 2.4, koska Pana tekee mäppäyksen siihen. Väärä gamma voi tehdä kuvasta tummemman kuin on tarkoitus.

  Tykeillä valitettavasti myös huone vaikuttaa tässäkin tilanteessa. Jos huone on vaaleaseinäinen, niin ansi kontrasti jää huonoksi ja mustat ja tummat alueet ovat hieman harmaita. Se taas syö tuota hdr:n hyvyyttä ja ehkäpä myös hdr -> sdr -muunnoksen hyvyyttä. Tavis bluray on aina sdr:ää, jossa kirkkaudet ja niiden erot/muutokset ovat aika maltillisia. HDR -> SDR -muunnos ehkäpä pyrkii tuomaan kuvaan hieman enemmän kirkkauseroja, vaikka SDR:n sisällä joudutaan silti toimimaan. Mutta tuo etu peittyy sitten vaaleaseinäisen huoneen aiheuttamaan harmauteen. Tämä vain omaa pohdintaa.
   
 3. TPN

  TPN Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  2
  Ub824:een tuli 1.55 päivitys.

  Gamman säätö ja hdr 10 metatiedot. Eli näkee mitä optimizer tekee.
   
 4. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  894
  Saadut tykkäykset:
  68
  Pystyykö Panan UPDB9000:lle syöttämään läppäriltä esim Tidalia ja se toimisi ikäänkuin DACcina -> RCA-out ?
  USB siinä on, mutta manuaalista en saa selvää, että joo vai nöy.

  Ja toimiiko noi uudet härpäkkeet optimoinnit etc vanhemman Panan TX-P50ST60 tv:n kanssa ( juuh, plasma vielä toiminnassa ja 3D :D ? )
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 357
  Saadut tykkäykset:
  562
  Ensimmäiseen kysymykseen vastaus taitaa olla, että ei.

  Mutta jälkimmäiseen kysymykseen vastaus on kyllä. Telkkarilla ei ole väliä, kunhan sen hdmi:llä kiinni saa. Toki jos telkkari ei tue laajempaa väriavaruutta tai ole 4K, niin hyöty on vain se hdr->sdr -muunnos. Mikä toki mahdollistaa 4K-leffojen katsomisen telkkarilla.
  Huomasin tuossa eräs päivä, että Pana voi tehdä 4K -> 1080P -muunnoksen ja samalla optimizer ja laajempi väriavaruus on käytössä. Tokihan nuo ovat levyllä ihan erillisiä asioita, mutta ei se silti ole ihan selvää, että soittimet/töllöt ajattelisivat niitä erillisinä.
   
  Snafu68 tykkää tästä.
 6. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  894
  Saadut tykkäykset:
  68
  damn, Pana UPDB9000 ei omaa "hdmi-in"-liitintä (chromecast striimaukselle) mikä taas olisi 20x Oppoissa...
  joissa taas ei ole tekstin kirkkauden säätöä eikä 4k-optimizaattoria ja omia appseja netflixeille ja muulle...

  on tää taas... o_O
   
  nepa tykkää tästä.
 7. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  7 357
  Saadut tykkäykset:
  562
  Mikähän lie Panan uusien soittimien tilanne?
  Tietääkö kukaan onko soittimia tulossa, joissa edelleen on HDR Optimizer. Tuntuu, että nuo mallit ovat jo muutaman vuoden takaa.
  Vähän uudemmassa 420-mallissa Optimizer on, mutta soitin ei tue Dolby Visionia.