Pandorum (2009) (Dennis Quaid)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 18.06.2009.

 1. Rela

  Rela Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.03.2004
  Viestejä:
  473
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä oli hemmetin hyvä, parasta scifiä vuosiin. Aivan kuin sekoitus Aliensia ja Dead Spacea.

  4/5
   
 2. jleinonen

  jleinonen Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.08.2001
  Viestejä:
  627
  Saadut tykkäykset:
  1
  No mielestäni ne mutantit olis voinut jättää pois. Ihme homma kun niitä pitää tällaisiin leffoihin tunkea. :sick: Olisi toiminut mielestäni elokuvana paremmin ilman niitä. Tiputtaa arvosanaa kyllä jopa 1-2 pistettä. :mad:
   
 3. Andyliini

  Andyliini Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  9
  FS-Film taisi kusta silmään meikäläistä. Näyttääpi siltä, että virallinen skandijulkaisu on vasta toukokuussa, eikä helmikuussa, kuten alunperin lupailivat. Paska juttu, varsinkin, kun brittijulkaisussakaan ei suomitekstejä ole.
   
 4. Andyliini

  Andyliini Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  9
  VET:n tietoa.

  Nyt näyttää tulleen ainakin jonkinmoista virallista tietoa kyseisen elokuvan suomijulkaisun osalta. K15, ja ekstroina vain Behind the Scenes, ja poistettuja kohtauksia.

  Julkaisu ilmeisesti 7.5.2010.
   
 5. pasala

  pasala Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.05.2005
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  5
  Pitkän aikaa on jo katselusta mutta leffa painui kyllä mieleen melko hyvin. Eipä tässä paljoa kehumista ollut, halvan näköinen, kliseinen, tökerö ja ennen kaikkea tylsä kokonaisuus, jonka viimeisenkin toivon pilasi epämääräinen hirviölauma.

  Vaikka tuossa nyt aika liuta haukkuja tulikin, ei tämä toki ole mikään umpisurkea sähellys, ainoastaan vähäsen keskitason alapuolella.

  2/5
   
 6. Euso

  Euso Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.03.2006
  Viestejä:
  640
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli kyllä positiivinen yllätys tämä. Olin joskus kauan aikaa sitten nähnyt trailerin, mutta en muistanut siitä juuri mitään. Nyt sitten kun elokuvan näin, tulivat nuo mutantit aivan puun takaa, koska en niitä muistanut trailerissa nähneeni ja odotin ehkä enemmän jotain Moonin kaltaista meininkiä.

  Mutanttihommelikin kuitenkin toimi oikein hyvin, ja ihan hyvää menoa tarjottiin koko leffan ajan.

  Loppukin toimi mielestäni oikein hyvin.

  3½/5, ellei jopa 4-/5.
   
 7. Andyliini

  Andyliini Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  292
  Saadut tykkäykset:
  9
  Viimeinkin julkaisupäivä tiedossa.

  Eli virallisestikin näyttää nyt varmistuneen tuo 7.5. julkaisupäiväksi. Harmi vaan, että FS-Film on päättänyt riisua koko julkaisun ekstroista, ja jättänyt vain tuon yhden koosteen, ja poistetut/pidennetyt kohtaukset. Kansikuva on sentään parempi kuin brittiversiossa.

  Onko kenelläkään mitään sanomista noista äänen- ja kuvanlaadusta noin äkkiseltään? Hyvää, huonoa vain hyvinhuonoa?
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 662
  Saadut tykkäykset:
  173
  Pandorum oli positiivinen yllätys, joskin Dennis Quaid ja sci-fi sopivatkin yhteen kuin nenä päähän. En silti sanoisi sitä erinomaiseksi elokuvaksi, koska lupaavan alun jälkeen elokuva suistui muiden elokuvien matkimiseen aina
  Predatorista uusimpiin zombie-elokuviin, joissa on näitä vikkeliä zombieta.
  Joku taisi verrata tätä elokuvaa Alieniin ja jos ko. elokuvan kaavaa olisi noudatettu, niin Pandorum olisi saattanut hipoa täydellisyyttä. Loppuratkaisussa tympäisi eniten epäselvyys siitä
  mistä nämä predator lightit tulivat. Yhdessä vaiheessa tämä kannibaalimies selitti, että ne syntyivät lastina olleiden ihmisten mutaatiosta, joka syntyi, kun ihmisiin oli lisätty jotain minkä kautta he sopeutuisivat uudella planeetalla elämiseen. Jos nämä saalistajat syntyivät näin, niin mistä ihmeestä he kehittivät erikoiset aseensa. Jos taas he tulivat silti planeetalta, jolle tämä avaruusalus oli kaikkien tietämättä jo laskeutunut, niin aika erikoisesti elokuva päättyi: jos planeetta on täynnä saalistajia, niin miksi elokuva maalasi loppunsa onnelliseksi.
  Näyttelijöistä Dennis Quaid veti perushyvän suorituksen ja Ben Foster piti otteessaan -- joskin toi mieleen liikaa FlashForwardin Benfordin.

  2.5/5 :naminami::naminami::thumbsup:
   
 9. Goofy75

  Goofy75 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.09.2005
  Viestejä:
  1 359
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katsoin kyseisen leffan toissa päivänä, tosin kahtena päivä kun leffa väsytti ja leffa ei oikein toiminut. Jatkoin seuraavana iltana ja huomasin että olin nukahtanut juuri kun leffa muuttui hyväksi ja asiat rupesivat selviämään, eli loppu teki leffasta ihan kelvon. Kokonaisuus oli mielestäni siis ihan kelpo.

  3+
   
 10. mustis

  mustis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  07.11.2004
  Viestejä:
  1 510
  Saadut tykkäykset:
  16
  Asejuttua en nyt oikein muista, mutta sopeutumis-geeni-mutaatio toimi ihan ninikuin pitikin! Ja mutageeni laukesi vasta planeetalle laskeutumisen jälkeen niinkuin pitikin. Paitsi että ihmiset alkoivat sopeutumaan siihen suljettuun alukseen :( koska eivät päässeet ulos. Loppu oli onnellinen, koska planeetta sinällään oli ihan OK, tiettävästi ei petoja, ja "terveet" ihmiset pääsivät Aatamina ja Eevana tähän uuteen paratiisiin.
   
 11. juhi81

  juhi81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2008
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipahan tämä katsottua eilen.

  Voi luoja mikä sillisalaatti. Sekoitus kaikkea mahdollista genren sisällä ja vähän päälle. Todella olivat odotukset tästä korkealla ja pettymys oli mitä karvain. Alun 10min vaikutti jopa ihan hyvältä mutta sitten tultiin alas ja ryminällä. Todella ennalta-arvattavaa ja käytettyä kamaa.

  Dennis Quiadin hahmo oli käytännössä, loppua lukuunottamatta, täysin väkinäinen ja pakolla "mukana" pidettävä. Eikö kaverille tosiaan keksitty muuta käyttöä kun "huudella radioon" koko leffan ajan...

  Ja juoni? Missä se? Ainiin nehän yritti käynnistää jotain reaktoria... vai miten se nyt oli... hohhoijaa..

  Mistäs ne "alienit" tulivat alukseen ja mikä niiden motiivi kaikkien mestaamiseen oli...

  Mikäs tämä "Resident Evil Alice" - hahmo oli, eikös hän ollut jokin tutkija.... mistä lienee moiset "ninjaliikkeet" oppinut.


  Kaikenkaikkiaan ei voi muuta sanoa kuin ainoa asia, miksi tämä elokuva puolustaa olemassaoloaan on se että se saa muut tämän genren mestariteokset nousemaan vieläkin ylemmäs saavuttamattomuuteen. Ei ollut mitenkään yllätys että lopputeksteissä oli herra Paul WS. Andersonin nimi, tämä tuli leffan kuluessa jotenkin itsestään selväksi vaikka tietoa etukäteen asiasta ei ollutkaan.

  IMDB rating = 6.9/10.. ei voi olla, tästä roskasta !?

  Ei valitettavasti ole nähty ja ei varmaan koskaan tulla näkemäänkään Alienin voittanutta. Mutta toivo elää vielä...

  -1/5 :sick:
   
 12. digiukko

  digiukko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.06.2005
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olis kannattanut katsoa leffa. Siinähän kerrottiin kaikki oleellinen. Maapallo oli tuhon partaalla, alus lähetettiin planeetalle joka muistutti omaamme. Kun suruviesti saavuttu aluksen sai yksi lentäjistä "Pandorumin" ja tappoi muut lentäjät. Jotkut ihmisistä heräsivät ja jakaantuivat kahteen leiriin, niistä ne "alienit" satojen vuosien aikana kehittyi... Et lukenut sitä flight dataa joka näytettiin ruudussa: mission years yli 900 vuotta. Evoluutio jyllää. :cool:
   
 13. The Ring

  The Ring Charles Bronson 1921-2003 Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.12.2002
  Viestejä:
  1 526
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tiedä olenko ainoa, mutta aluksen örkit toi kummasti mieleen "Descent - loukussa" elokuvan luolissa lymyilleet hirviöt. Örkkien ulkonäkö ei ole ihan yksi yhteen, mutta ehkä samankaltaiset ruokailutottumukset loi tuon fiiliksen. Dennis Quaid oli roolissaan mainio, eikä muukaan casting pettänyt. Varsinkin hieman nuhruista Nadiaa näytellyt Antje Trauel miellytti kovasti silmiä. Lavastuksesta vastaavalle pitää antaa myös erityiskiitos. Onnistunut genrensä edustaja kaikin puolin.

  3,5/5
   
 14. Hojis

  Hojis Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.03.2006
  Viestejä:
  399
  Saadut tykkäykset:
  3
  Tätä on kuvailtu kurasta keskinkertaisuuteen. Mielestäni on jälkimmäistä, ehkä jopa parempi. Missään ei oikeastaan ole mitään vikaa. Näyttelijät ok. Juoni ok. Tuotantoarvot ok. Ehkä mutantit menivät jossain vaiheessa hieman kliseen puolelle. Kaiken kaikkiaan kuitenkin 3/5
   
 15. beddis

  beddis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2005
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneksi näitä avaruuskauhuja on tullut sen verran nähtyä, että osaa olla odottamatta liikoja. Ja thank god tuli vilkaistua kuvia tämän leffan "kauhuista" etukäteen, muuten olisi facepalm ollut taattu. Harmitti kyllä tuo leffan loppupuoli sikäli, että ekan puolen tunnin aikana tämä vaikutti ihan melkein jännälle. Eihän tämä nyt genrensä sisällä aivan sieltä paskimmasta päästä onneksi kuitenkaan ollut. Ja Dennis Quaidin suorituksesta tuli jotensakin mieleen sellanen "köyhän miehen Harrison Ford" puheääntä myöten.

  2/5
   
 16. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 996
  Saadut tykkäykset:
  432
  Hyvin piti otteessaan tämä "avaruus" kauhuilu. Ei oikeastaan mitään valitettavaa. Loppukin oli hyvä.

  ***½