Panasonic TX-55AS650E juovat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana mijoke, 17.12.2014.

 1. mijoke

  mijoke Guest Guest

  Liittynyt:
  04.05.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi

  Onko kukaan havainnut vastaavaa:
  Panasonic TX-55AS650E:n paneelissa näkyy häiritseviä pystysuuntaisia juovia eritoten vaalealla ja valkoisella liikkuvalla taustalla esim. jääkiekossa, hiihdossa, luontodokumenteissa joissa näkyy taivasta tai aavikkoa. Nämä juovat ovat tummempia kuin muu tausta ja ovat erittäin häiritseviä. Ikään kuin paneelin pinnalla olisi jotain ”roskaa” joka pysyy liikkumattomana kuvan liikkuessa taustalla. Paikallaan olevassa kuvassa juovat eivät (juurikaan) näy.
  Alkuun luulin juovien johtuvan Suomen lähetysten surkeasta signaalinlaadusta, mutta juovat näkyvät myös Bluraytä katsottaessa. Olen myös yrittänyt jos jonkinlaisia säätöjä ja oikein kirkkailla asetuksilla (Dynamic) juovat saa lähes kokonaan häivytettyä.
  Mitä mieltä, onko paneelissa jotain häikkää, vai onko kyseessä ko. paneelityypin (erikoinen) ominaisuus?
  TV on vasta n.3 vko ikäinen, joten takuuta löytyy...

  /Mika.
   
 2. Blacksmith

  Blacksmith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.08.2009
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyseessä on vertical banding vähemmän miellyttävä ominaisuus. Kyse on taustavalon epätasaisuudesta ja tuohon ei ole muuta lääkettä kuin vaihtaa laitetta. Itselläni oli kesällä ostamassani LG:ssä tuota samaa erittäin paljon ja eihän siitä jalkapallon ja jääkiekon katsomisesta tullut mitään. Muutenkin laite oli huono, joten sai lähteä. Nyt on Sonyn W805B ja tässä ei ole näitä "ominaisuuksia" vaikka tästäkin löytyy pienenpieni vaikeasti havaittava valovuotoviuhka. Valitettavan totta tätänykyä, että virheetöntä laitetta on lähes mahdotonta saada. Liekkö led tekniikka vai ohuet kuoret syynä, mutta lähes poikkeuksetta jotain vikaa näissä on. En pidä suuntauksesta, mutta pakko pärjätä siihen saakka kunnes tulee taas oikeasti hyviä telkkareita myyntiin.
   
 3. mijoke

  mijoke Guest Guest

  Liittynyt:
  04.05.2011
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi

  Kiitos vastauksesta... selvittelin asiaa koko eilisen päivän ja itse tulin tulokseen, että kyseessä on ns. Dirty Screen Effect. Monista ulkomaalaisista foorumeista ja review-sivustoilta sain käsityksen, että ongelma (joka muuten Panasun mielestä on ominaisuus) koskee joka ikistä LED-telsua, liittyy jotenkin valmistusprosessiin. Esim. RTINGS on testannut perusteellisesti 22 LED-vemputinta, ja havaitsivat jokaisessa DSE:tä tai erilaisia bandingejä. Nyt on fifty-sixty vienkö laitteen takaisin ja koitan toisella kappaleella onneani... se on fifty-sixty onko seuraava parempi vaiko peräti huonompi.
   
 4. truusound

  truusound Guest Guest

  Liittynyt:
  07.11.2008
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi,

  Kirjoittelin tästä samasta asiasta itsekin Sony 2014 televisiot-threadiin. Itselläni on 4/2014 hommattu 48" Sony (KDL-48W605B). Muuten kuva on hyvä, mutta juuri tämä DSE/banding ongelma ärsyttää suunnattomasti (erityisesti kuvaamasi tilanteet ohjelmissa). Ja kerran kun vian huomaa, niin se tuntuu aina pistävän silmään. Itse suosittelen laitteen vaihtamista, mikäli tämä on vielä mahdollista. Vetkuttelin itse tämän asian kanssa ja ainoana vaihtoehtona oli sitten enää laitteen vieminen huoltoon. Huollossa yllättäen eivät huomanneet mitään vikaa (!) ja Sonykin totesi, että laitteessa ei ole mitään vikaa jos huolto näin sanoo...
   
 5. perkins

  perkins Guest Guest

  Liittynyt:
  08.01.2004
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa Samsung UE55H6675ST mallissa on myös tämä ominaisuus ja pistää silmään aika pahasti kun käyttää SmartTV:tä, missä on harmaahko taustaväri. Mielenkiinnolla odotan sitä aikaa, että näissä paneeleissa päästäisiin semmoiseen tasoon ettei kuluttajien tarvitsisi tämmöisiin perusasioihin pettyä.