Panasonic TH-42PZ85, TH-46PZ85 ja TH-50PZ85 FULL HD plasmat

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 14.02.2008.

 1. DigiMedia

  DigiMedia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onnittelut! Et kuitenkaan pääse testaamaan, toimiiko Suomessa se PZ81:n HD-digiviritin? Lisää kommentteja kuulisin mielelläni.

  Tuollahan http://www.panasonic.co.uk/html/en_GB/874575/index.html#anker_874578 kerrotaan (hieman mainospainotteisesti) ko. television toiminnasta useassa eri videopätkässä. Voitko muuten laittaa tänne kuvaa masiinastasi? Tuo brittiversio ainakin näyttää erinäköiseltä kuin 80:t ja 85:t joiden kuvia olen nähnyt. Onko plasmassasi sellainen "hopeinen" alareuna?

  Vaikka hiukan offtopic, niin Pixmanialla uusi nätti HD-sivusto http://www.pixmania.com/fi/fi/full_HD/cmr1_cmp714_cm.html, joka ei ole vielä ihan kunnossa etusivua lukuunottamatta. Loput sivut ovat mikä saksaksi mikä puolaksi tms.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2008
 2. J.P.T

  J.P.T Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.07.2008
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari kuukautta vanha 42PZ85 kävi takuuhuollossa. Kirkas pikseli vana (raita) rullasi alhaalta ylös n 15cm kuvaruudun oikeasta reunasta:OI. Vika ilmeni vain tummassa kuvassa ja läheltä katsoessa. Välillä tv:n sai avatauseita kertoja ettei raitaa näkynyt ja toisinaan se taas näkyi. Raita ei hävinnyt tai tullut esiin kesken katselun:confused:. Huolto haki panan ja yllätys yllätys palautti sen jo seuraavana päivänä:thumbsup:. Nyt pari viikkoo oon ollu ehjän plasman onnellinen omistaja:king:. KIITOS nopealle huoltopalvelulle!!!:D
   
 3. 18E

  18E Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli eilen tulenuusi pz85ea malli vanhan plasman tilalle ja ei voi kun sanoa, että viidessä vuodessa kuva on parantunut ihan helvetin paljon!!
  Vaikka digikuva ei mikään kummoinen olekaan.
  -Musta väri on parempi, värikylläisyys on hyvä, tumma pää ylipäätänsä on parantunut selkeästi saati kuva full hd materiaalilla, niin kyllä on jo ilo silmille :king:

  Mutta tuota dvb-puolta en ymmärrä, miksi yön jälkeen osa digikanavista on kadonnut? uudelleen hakemalla niitä ei löydä mutta tehdas resetti ja haku niin kaikki toimii taas. On vaan toinen kerta(päivän sisään) jo kun osa kanavista katosi :mad:

  Mistä saan tuohon telkkariin uuden firmwaren? josko se auttaisi...
  Vai onko jossain piilo menua mistä voi vakoilla paremmin tv:n asetuksia?
   
 4. Paistikala

  Paistikala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muuten olen Panasonic TH-42PZ85e plasmaani tyytyväinen, mutta ruutu välkkyy varsinkin harmaissa ja vaaleissa kohdissa välillä todella häiritsevästi. Varsinkin tietokonekäytössä välkkyy kuin epileptikon painajaisissa välillä, elokuvia katsellessa ei hirveästi häiritse. Eikö tämän mallin pitäis olla 100 hZ? Ainut mikä tulee mieleen jos 100 hZ ei jostain syystä ole päällä. Mistään sitä ei voi ainakaan muuttaa.... ehkä huoltovalikko? Tietääkö kukaan miten pääsisin huoltovalikkoon? Hotel-moodin löysin, mutta sieltä ei löytynyt apua tähän välkkymisongelmaan. Edellinen TV oli 32" LCD joten olen myös tottunut täysin välkkymättömään kuvaan, mutta ei minun mielestäni ainakaan Pioneerin Kuro liikkeessä välkkynyt niin että se yhtään häiritsisi...

  Ps. Tietokoneella tulee paras (=vähiten välkkyvä) kuva kun laittaa asetuksista 60 hZ sijasta 50 hZ. 100 hZ jos laittaa niin menee pimeäksi...
   
 5. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  42PX70:ssä voi ainakin säätää virkistystaajuuden. Enpä tosin muista nyt mistä, mutta ihan normiasetuksista se oli.
   
 6. Paistikala

  Paistikala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  TH-42PZ85e mallissa virkistystaajuuden säätöä ei varmasti kyllä löydy perusasetuksista.
   
 7. 18E

  18E Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  En nyt ole varma, mutta tälläinen viesti löytyi googlella:
  "when IFC is enabled the scaning is doubled from 50hz to 100hz."
  IFC=intelligent frame creation.

  -

  Digiboksi sitten telkkarissa rikki,eli varmaan huollossa xx-verran viikkoja :weep:
  Onkohan mahdollista saada gigantista suoraan toinen laite tilalle kun oli uutuuttaan hajalla?
   
 8. DigiMedia

  DigiMedia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin pitäisi saada tilalle siksi aikaa joku muu telkkari. Olisi oikeus ja kohtuus, vaikka sellaista ei voine vaatia liikkeeltä. Ei kai uuden saaminenkaan ole paha vaatimus.
   
 9. Patu

  Patu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  04.12.2002
  Viestejä:
  2 834
  Saadut tykkäykset:
  0
  42PX70:ssä virkistystaajuuden säätö löytyy: Kuva --> Asetukset --> Muuta taajuus

  Vaihtoehtoina 50hz tai 100hz.
   
 10. Paistikala

  Paistikala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuo siihen mitenkään vaikuta, ainakaan positiivisesti. Näytti siltä kuin olisi ruvenut enemmän välkkymään, en ole ihan varma... Anyway, tuota toimintoa en tule ikinä käyttämään missään tilanteessa joten kysyisin vielä muilta SAMAN mallin omistavilta mistä tuota voisi muuttaa? Tai vaikuttaako päivitys mahdollisesti ruudun välkkymiseen?
   
 11. failure

  failure Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Katso manuaali sivu 51 D-sub liittimen kautta maksimitajuus on 85Hz 1024 x 768 resolla ja reson kasvaessa taajuus vain laskee.

  Mikään päivitys sitä ei korjaa. Ainoa konsti on hankkia näytönohjain jossa on HDMI liitäntä ja vielä sellainen ohjain mikä tukee HDMI:n kautta 1920x1080 100Hz. Se ei aina ole niin itsestään selvää vaikka näytönohjaimen präntissä lukee tuki HDMI liittännälle.

  Edullisimin pääsee HDMI käyttöön hankkimalla esim. ATI Radeon HD 2600 PRO piirisarjaan perustuvan näytönohjaimen. Näytönohjain kytkee DVI/HDMI sovittimen kautta myös äänet. Kannattaa hankkia ohjain missä on mukana tuo DVI/HDMI sovitin, sillä mitkään tavanomaiset DVI/HDMI-sovittimen eivät toteuta tuota ääniliitäntää.
   
 12. 18E

  18E Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loistavaa palvelua Kouvolan Gigantilta. Vaihto onnistui suoraan uuteen, vein pelkän telkun sinne ja tulenuusi otettiin laatikosta ja viallinen laitettiin sinne. Ei tarvinu plärätä kuittien, kuljetuslaatikoiden, eikä muidenkaan lappusten kanssa. Hienoa :thumbsup:

  Niin tuosta kuljetuksesta; ainakin a-mallin vectraan sopii telkkari takapenkille ihan suoraan kuljetuspaketissaan. -Tuleville ostajille tiedoksi.
   
 13. Paistikala

  Paistikala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos todella hyvästä vastauksesta! Tuosta saa infoa varmaan aika moni muukin joka miettii telkkarin käyttöä tietokoneen monitorina.

  Mutta entäs Digiboksi/Blu-ray/DVD käyttö? Kaikki on kiinni HDMI:llä. Digikuvan tekee Topfield ja Blu-ray/DVD:n hoitaa Playstation 3, mutta silti kuva välkkyy välillä häiritsevästi.

  Olin siinä käsityksessä, että tämä 100 hZ tarkoittaisi, että kuva on automaattisesti 100 hZ (jollei sitä tietokoneella lähde sitten erikseen muuttamaan), eli pitäis siis olla välkkymätön... Mainoskikka ja kusetusta?
   
 14. TeemuS

  TeemuS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2004
  Viestejä:
  248
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minusta nyt tuntuu että sekoitatte taas vanhan CRT ajan vilkkumisen nykypäivän näyttölaitteisiin, ja samoten mainosmiesten termistöt.

  Mitä olen käsittänyt niin 100Hz tekniikat & Intelligent Frame Creation hömpät liittyvät lomituksen poistoon ja liiketoiston sulauttamiseen, eivät kuvan välkyntään. Uskaltaisin myös väittää että plasman ominaisvälkyntä pysyy lähes vakiona riippuumatta siitä millaista signaalia ajetaan sisään 24fps/50Hz/60Hz tai muuta tietokoneelta.

  Olettaisin, että jos välkehdintä on oikeasti häiritsevää, on näyttölaitteessa jotain vikaa tai erittäin välkynnälle herkkä ihmisyksilö?
   
 15. Paistikala

  Paistikala Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  On siinä pieni ero onko 50 vai 60 hZ tietokonekäytössä. 24 fps Blu-ray leffoissa en ole huomannut pienintäkään eroa välkkymisessä. Vikaa telkkarissa ei ole koska välkyntä on sen verran pientä, taidan olla vain välkynnälle herkkä... Kuvaputki tietysti välkkyy paljon enemmän mutta se ei häiritse niin paljoa koska se on tasaista koko ajan ja pienen ajan päästä siihen tottuu. Plasma taas välkkyy vain välillä niin että sen huomaa, lähinnä harmaissa ja vaaleissa kohdissa.

  Tätä minä koko ajan pelkäsinkin, että plasmojen kuuluukin välkkyä eikä asialle voi mitään tehdä. Vituttaa kun testissä hehkutettu taivaisiin ja "unohdettu" mainita tällainen todella suuri tekijä LCD:n eduksi. Itse en olisi plasmaa ikinä ostanut jos olisin tiennyt, että ne välkkyy...
   
 16. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Testithän ovat vain mielipiteitä. Kannattaa käydä tarkastamassa suorituskyky henkilökohtaisesti, mikäli töllöä on tarkoitus käyttää vähänkään kauemmin.

  Ja mistä sitten tämä välkkyminen johtuu? Plasma muodostaa yhden ruudun(ajallisesti 20ms PAL materiaalilla) seuraavalla periaatteella:

  [​IMG]

  Ruudun alussa plasma käyttää aikaa lähinnä kuvan kirjoittamiseen paneelille, jolloin myös tänä aikana näytetty kuva on himmeä. Ruudun loppupuoli on huomattavasti kirkkaampi ja silmä havaitsee tämän kirkkauseron välkyntänä.

  Tietääkseni Panasonicin plasmat vaihtelevat himmeän ja kirkkaan ajan suhdetta lisätäkseen kirkkautta vaaleissa tai harmaasävyjä tummissa kohtauksissa, joka aiheuttaa epätasaista välkyntää.
   
 17. 18E

  18E Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenelläkään ongelmia panan oman digiboksin kanssa? toimi taas pari päivää ja nyt ei näy muita kuin ylen kanavat, todella rasittavaa!!!

  Makuuhuoneen halpis lcd:n kautta näkyy ongelmitta samoin vanhalla digiboksilla, mutta ei panan omalla boksilla ??? ei voi ymmärtää.

  Tulee vain herja; signaalia ei löydy. Välillä sen saa pelaamaan että resetoi koko television ja sitte etsii kanavat uudestaan niin välillä pelaa ja välillä ei. :mad:

  Olen kokeillut myös antennivahvistemella sekä ilman sekä niin että makuuhuoneen piuhat on toistepäin antennivahvistimella. Kuitenkin erillisellä boksilla toimii kaikki kanavat oli sitten vahvistin päällä tai ei, ränkkäs johtoja tai ei! Onko telkussa tosiaan niin surkea viritin että ei löydä kanavia? -kuitenkin silloin kun toimii niin signaalin voimakkuus/laatu ovat melkein tapissaan!

  Kokeilin muuten PC-käytössä muuttaa 60hz:n tuohon mainittuun 50hz:aan ja kuva alkoi heti nykimään. Mutta miksi pirussa kuva nykii HD-materiaalilla, oli sitten kumpi tahansa taajuus käytössä?? -Tuolla 100hz:lla ei pelaa ollenkaan.

  illan vuodatus tehty, mutta on se kuva hyvä :rolleyes:
  (välkehdintää en myöskää löydä, vaikka kuinka tiirailen)
   
 18. DigiMedia

  DigiMedia Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.08.2008
  Viestejä:
  445
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyssäkö kuljetit vai vaakatasossa?
   
 19. 18E

  18E Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.09.2004
  Viestejä:
  49
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pystyssä, vaakatasossa EI saa kuljettaa plasmaa..
   
 20. Ronineutroni

  Ronineutroni Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.08.2008
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites seuraava on mahdollista? Pistin HP Pavillion dv6000 kiinni 46" pz85:een vga kaapelilla. Tv oli pois päältä ja tietsikka päällä. Kun sitten pistin tv:n päälle niin kuva oli kerrassaan loistava, läppäri näytti kuvan kloonina tv: näytöllä. Josain vaiheessa singnaali katkesi tv.n ja tietokoneen välillä kun tein jotain "säätöjä", nyt kuva menee alareunan yli eli vistan alapalkki jää ruudun alle. Olen palauttanut alkuperäisasetukset jne. mutta en saa millään kuvaa enään kohdilleen. Kuinka voi olla että kuva menee ekalla heittämällä täysin kohdilleen mutta nyt ei vaikka kuinka säätää? Miten olette saaneet kuvan tyydyttäväksi?
   
  Viimeksi muokattu: 27.10.2008