Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

 1. paarma77

  paarma77 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viitsisikö joku raapustaa tänne mielellään mahdollisimman idioottivarmat(?) ohjeet tuon overscanin poistoon? Jotain juttuahan siitä on täällä kyllä jo ollutkin jonkun aikaa sitten. Huoltovalikkoonhan siinä piti mennä ja jotain arvoa muuttaa...? Onko tuo -3 juuri oikea arvo, käyttävätkö kaikki muokkauksen tehneet sitä, vai onko paneeleissa/televisioissa eroja? Niin ja tuo säätö ilmeisesti pitää tehdä joka liitäntään erikseen, vai...?
   
 2. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjaisin PX7:n uutena omistajana (999€):
  • 100 Hz: ON / on / on
  • Haluttaessa autom. säätyvä kontrasti: ON (dynaaminen?)/ - / on
  • Teksti-tv ja tv-kuva rinnakkain: ON / on / on
   
 3. Tommi_

  Tommi_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Perjantaina saatiin plasma takaisin ja samaa napsuttelua kuin ennenkin. Alkuun yleensä kestää hetken aikaa ennenkuin se alkaa, mutta sitten se tulee epäsäännöllisen säännöllisesti myös täällä...raivostuttavaa. Kokeilin kolmea eri pistorasiaa ja samallalailla se (rele?) siellä paukkuu.

  Alkuviikosta huoltoon uudelleen yhteys ja tällä kertaa yritän vaatia että digiservicestä tulisi joku huoltaja paikan päälle kuuntelemaan ettei taas tarvitse olla ilman plasmaa toista viikkoa. Uskoisin että huollossa ollessaan huoltaja kuunteli mahdollista napsumista muutaman hassun minuutin, mutta kun ei mitään outoja ääniä kuullut, päätti hän että plasma on kunnossa.

  Tuskin tuo nyt ominaisuus on vaan vika kun sitä ei kerran lähellekään kaikilla ole...sen kuvan olen ainakin tältä foorumilta saanut.
   
 4. hooray

  hooray Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.08.2005
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkälaiselta laite muuten vaikuttaa? Itse kävin ihastelemassa paikallisessa gigantissa px-70 laitetta ja kyselin samalla mihinkä hintaan olisi telkkari irronnut matkaan, mutta liikkeessä oli jäljellä vain mallikappale ja olisin saanut siitä huiman 50€ alennuksen ovh hintaan. :confused:
   
 5. Sakkeus

  Sakkeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjaus rgb:n osalta että sekin säätyy; eli sisääntulokohtaisia nuo säädöt; scart 1:sen säätö piti vaan tehdä siten että digiboksi oli komposiittitilassa.
   
 6. Sakkeus

  Sakkeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Updeittia hulluuksista vampista ja hampista.. Mittasin mittanauhalla testidvd:n pallon pyöreyttä plasman pinnasta (mieleen tuli fq70 servicemenun loputon säätäminen mut aikoinaan senkin sai sitten lopulta napakaks). Kuten arvelinkin ja olin epäillyt naamoista ja pohtinut tuota suhteellista säätöä että molempiin ku laittaa miinus kolmoset ni pallosta tulee kiero; ja pallo oli 37cm korkee ja 37.5cm leveä; Hampin kun laittoi -2 ni pallosta tuli 37/37. Lisäks tuota kuvaa säätelin taas ja tulin tulokseen että kuitenkin mun silmään istuu paremmin se normaalimoodi; ja asetukset kaikki keskelle niin että terävyyssäädön keskikohdasta kontrasti kirkkaus ja väri yhden pienen pykälän vasemmalle; ja terävyys sitten sen 1/6-osan verran vasemmalle, ja väritasapaino myös normaaliksi. Eihän noin tumman sävyjä erotu niin paljoa mutta ei sentää kuva oo ku harmaa lakana..kaikki pinnat epärealistisen hailakaita ja kirkkaita..eikä tuo warm ole todellakaan yhtä kuin 6500K... jollekin materiaalille entinen kuvaamani cinema/warm säätö sopii hieman paremmin, sitä pitää sit vaan käyttää.. mutta tuo nykynen on mun mielestä hyvä yleissäätö kaikelle materiaalille ja kaikille tuloille.
   
 7. 15444

  15444 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oletkin varmaan lukenut tämän ketjun tuolta avsforumilta: http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=538853

  Sielläkin on yleinen trendi ollut, että huollossa eivät ole asialle mitään tehneet ja sama naksuminen on jatkunut.

  Tuolla kuitenkin raportoitu apua löytyneen "felt kit" avulla; ilmeisesti jotain huopahommelia on laitettu joidenkin ruuvien väliin ja tuo naksuminen on poistunut.

  Foorumin mukaan Panasonic tutkii asiaa ja kun ns. virallinen "korjausohje" saadaan niin sen jälkeen ajattelin itse olla tuonne huoltoon yhteydessä; oma Panasonic 42" (valmistettu 07/2007) napsuu aina silloin tällöin; tosin ei tuo kyllä minua häiritese mutta tämän hintaluokan töllössä ei tuollaisia mekaanisia napsuja mielestäni kuulu olla...odotellaan
   
 8. jusa41

  jusa41 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.11.2006
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tekstityksen koko ja EPG
  Hyvin toimii oma PX/700 - ei niksu eikä naksu, mutta kertokaa expertit millä asetuksella saan tekstityksen pysymään oikean kokoisena etenkin YLE:n ohjelmissa ja JIM:issä Ilman varoitusta se saattaa suureta niin ,että alimmainen rivi jää lukematta.

  Olisiko mitään niksiä parantaa surkeaa EPG:tä, joka antaa tiedot vain auki olevan kanavan nykyisestä ja seuraavasta ohjelmasta. Tarttis nähdä silmäys koko illan kanaville nyt ja seuraavasta ohjelmasta (kuten tavallista digiboxeissa)
   
 9. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse olen vain PX70/PV60/PV600 -malleja livenä kokeillut. Nuo tietoni ovat siis tosiaan valmistajan webbisivulta (sen vertailusivu ja speksisivut) + pdf-muotoista manuskaakin pikaisesti vilkaisin. Korjaan tietenkin aiemman viestini, jos näihin saisi ensin lisätarkennusta, siis PX7-mallin suhteen:

  1.) 100 Hz: - / on / on
  Manuskasta, esitteestä tai muualtakaan en -liian?- pikaisesti katsoen pongannut ainoatakaan 100 Hz tekstiä, joten siksi oletin moisen puuttuvan. Eli mistä tuo tietosi 100 Hz:stä on? Ainakin PX 70/700:ssa on kuvavalikossa (täysin turha) valinta 50/100 Hz tiloille, onko PX7:ssa vastaava? Vai sanotaanko jossain että se on aina kiinteästi 100 Hz?

  2.) Haluttaessa autom. säätyvä kontrasti: - / - / on tarkoitti sitä, että etupanelissa olevan valoanturin perusteella, eli siis huoneen valoisuuden perusteella jatkuvasti eli dynaamisesti säädetään kuvaa. Ei siis suinkaan ole kyse kiinteästi nimetystä kuva-asetusten muistipaikasta, joka toki kaikissa noissa malleissa on (Dynaaminen/Normaali/Elokuva), vieläpä input-kohtaisesti, sekä vielä SD/HD -resoluutioillekin erikseen. PX70-mallissa ei ainakaan varmuudella ole ko. valo-anturia, mutta PX700:ssa sellainen on (eli se neljäs, Auto-tila).

  3.) Multi Window: vain PAT / vain PAT / PIP, PAP ja PAT
  Eli tuosta selviää kait ihan oikein, että myös PX7:ssä on PAT (tarkoittanee: Picture And Teletext tjsp.). Poistin siis ristiriitaisen "Teksti-tv ja tv-kuva rinnakkain" -tiedon, joka tosin sekin on Panasonicilta peräisin.
  Ainakin PX70:ssä voi valita, että käynnistyykö pelkkä teksti-tv suurempana, vaiko -liian- pienenä tv-kuvan vierelle. Kirjoituksesi perusteella olisi siis kaikissa kolmessa mallissa sama teksti-tv, mikä kyllä kuulostaakin järkevältä ihan jo valmistajankin kannalta.
   
 10. Tommi_

  Tommi_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia infosta, tuota ketjua en ollutkaan ennen lukenut. Mielenkiintoista tietoa siellä...

  Tässä http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=11412149&postcount=1740 lisätietoa siitä felt kitistä.

  Jostain (jommalta kummalta noista foorumeista) luin myös että samanlainen klikkaus ääni kuuluisi kun ottaa plasman takayläkulmista kiinni ja puristaisi hieman. Täytyypi kokeilla illalla...
   
 11. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tietoni on laitteen PX7 omasta Asetukset-valikosta. Siinä on kaksi tilaa 50Hz ja 100Hz.

  PX7:ssa voi myös valita samoin.
   
 12. Mika73

  Mika73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2005
  Viestejä:
  648
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikein hyvältä, ei valittamista. En ole ihan kauheasti noihin perehtynyt, joten vaikea vertailla. Kuva kaupassa kyllä vakuutti ja hyvä oli tarjouskin. Muutaman päivän toiminut ainakin kuten pitää, tv:n katselua ainoastaan. Toppyn kautta komponentilla ehkä hieman parempi kuva kuin omalla virittimellä. Saataa olla kyllä säädöistäkin kiinni, en ole vielä ehtinyt säätämään...
   
 13. 15444

  15444 Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  224
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, saman luin itsekkin mutta en saanut tuota onnistumaan vaikka puristelin yläkulmasta...

  Jos olet yhteydessä tuonne huoltofirmaan tuon felt kitin osalta niin kerro mikä on heidän kantansa asiaan...toisaalta tästähän voisi olla suoraan yhteydessä suomen Panasonicin huoltopuolelle, josta tieto valuisi sitten suorittavalle tasolle...
   
 14. KnightOfNi

  KnightOfNi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tää olisi kyllä kiinnostava tietää. Eikös kuitenkin PX70 brittiversiossa ole kunnollinen EPG joka näyttää viikon ohjelmat laakista. Onnistuisiko tähän laittaa britti firmware ?

  Tässä testissä näkyy kunnollinen EPG
   
 15. Tommi_

  Tommi_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Enpä saanut itsekään sitä samallalailla naksumaan.

  Olisin mielelläni itse soittanut panasonicille ja/tai huoltofirmaan, mutta tulisieluinen tyttöystäväni ennätti ensin. Oli kuulemma jutellut suoraan korjaajan kanssa, oli ollut tiukka ja vaatinut napsumisen korjaamista hetimiten. Korjaaja oli taas selitellyt niitä näitä ja sanonut ettei siinä tv:ssä mikään naksu. Hän oli myös sanonut että kun plasma oli siellä huollettavana, niin hän piti plasmaa n 30min selkänsä takana eikä kuullut mitään epämääräistä. Selkänsä takana (!).. tuskin siis kauheasti nähnyt vaivaa ja todella yrittänyt kuunnella.

  No, pidemmittä puheitta..tyttöystäväni ei muistanut mainita tätä felt kittiä (harmi!), mutta huoltaja oli sanonut soittavansa panasonicille suoraan ja yrittävänsä selvitellä tätä naksahtelu asiaa. Saas nähdä koska (ja jos ollenkaan) soittaa takaisin. Jos ei, niin sitten on piru merrassa...

  Jos ei px70:nen tule lähiaikoina kuntoon, niin sitten vaadimme rahat takaisin ja vaihdamme mallia ja/tai merkkiä. On tuo meinaan niin ärsyttävä tuo naksuminen..elokuvankin katsominen menee harakoille kun koko ajan vaan odottaa seuraavaa naksahdusta...

  Edit: Vähän updeittiä avforumsilta: http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=5435846&postcount=229
   
 16. Sonic Empire

  Sonic Empire Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.09.2006
  Viestejä:
  159
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko teillä mahdollista kokeilla tuota televisiota jossain muualla, kuten esimerkiksi vanhemmilla? Oma PX70 ei nimittäin napsu eikä klikkaile ja televisio on nyt neljättä kuukautta käytössä.
   
 17. Sakkeus

  Sakkeus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minullakaan ei onneksi napsu.. muutama vk sit ostettu. Hermot menis kyl jos alkais napsumaan..toivottavast ei ikinä alotakkaan.. Napsahtaa vaan ku käynnistää ja toisen kerran jonkin aikaa sammuttamisen jlk; ei offista sammuta viel paneelia/tm suoraan, noinhan se on tarkoituskin. Entistä enemmän vaan ihmetyttää tuo normaali/elokuva ja etenkin normaali/lämmin väritasapaino..kun siis jos halutaan luonnollista kuvaa ni en tajuu miten tuosta lämpimän väritasapainosta saa normaalin kun tuossa katselin metsiä, taivasta, maisemia, pilviä tv:stä ja sitten ulkonta kaikista ikkunoista samoja juttuja ni onhan tuo lämmin väritasapaino ihan keltanen ja epärealistinen..vaikka aluks se itestänikin tuntu "luonnollisemmalta" ja aivopestynä joka tuutista kun suurin osa sitä tuntuu suosittelevan.. sitten taas cinema tekee kuvasta suhrusemman ja epätarkemman ja hailakamman.. piru vieköön :-/ =)...
   
 18. Gordon

  Gordon Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2004
  Viestejä:
  2 228
  Saadut tykkäykset:
  4
  Ostin 42PX70:en Veikon koneesta, saan sen samaan hintaa kotiinkuljetettuna torstaina. Joku kampanja tuossa kotiinkuljetuksessa, eli elokuun loppuun asti oli, mutta sain sen vielä ja otin vielä halpaa rahoitustakin, todellinen vuosikorko noin 1,3 prosenttia eli en etsinyt halvinta tarjousta vaan rahoitus ja kotiinkuljetuskin piti saada, maksoi 1450 euroa.

  En ole oikein saanut makua LCD-telkkoihin, olen tykästynyt plasman kuvaan, Pioneerin plasma olisi varmaan vielä parempi, 24p-tuki jne. Mutta Pioneerin hinnalla saa kolme Panan plasmaa. edit: no ei ihan kolmea, mutta kaksi

  Eli mielestäni tässä pitäisi olla erittäin hyvä hinta-laatu suhde. Toivottavasti ei napsu.

  Soittavat keskiviikkona ja sovitaan kellonaika, koska tuovat.
   
 19. hegeli

  hegeli Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mainitaan tänne nyt vielä kerran, että oma 37PX70 napsui sen ensimmäinen kuukauden, eikä sen jälkeen ole pihaustakaan päästänyt pariin kuukauteen. Käyttöä 5+ tuntia päivässä.

  Kovin hätäisesti ihmiset tuntuvat näitä huoltoon rahtaavan, helpompi varmaan odotella josko se lämpölaajeneminen tms hoitaa hommansa loppuun. Pitäkää niitä reippaasti päällä.
   
 20. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Toista se oli ennen kun TV:n kuoretkin oli puuta, ei napsunut mutta saattoi kyllä palaa :rolleyes:
  Nykyään Mersut ja Auditkin on semmosia muovirimpuloita että nips naps vaan pakkasilla!