Panasonic PX70 ja PX700 tulossa

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Snipersam, 16.02.2007.

 1. kojak77

  kojak77 New Member

  Liittynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko plasmat jotenkin erityisen herkkiä salaman aiheuttamille jännitepiikeille ? Multa ei oo koskaan hajonnu yhtään sähkölaitetta salaman takia ja olisi kiva tietää oliko sun tapaus jotenkin vain erityisen huonoa tuuria ? Kannattaisko plasma kytkeä semmoisen ylijännitesuojatun jatkoroikan kautta sähköverkkoon ?

  EDIT: Sorry OT.
   
 2. Junkieman

  Junkieman New Member

  Liittynyt:
  18.08.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Riippuu aika paljon missä asuu, kaupunkialueella salamarikkoutumiset nyt on muutenkin aika harvinaisii. Harvemmin asutuissa taajamissa jo ihan oikea riski. Ylijännitesuoja taas ei taida toimia, jos ei ole maadotettuja pistorasioita, kuten missään vanhemmissa kerrostaloissa ei ole.
   
 3. Sakkeus

  Sakkeus New Member

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0

  Minäkin tässä tänään tuhlasin aikaa kuvan säätämiseen.. Pääasia että on tyytyväinen itte kuvaan, materiaali ja valaistus jne vaikuttaa niin paljoa ... MUTTA kun ei jaksa aina säätää tilanteen mukaan paljon kivempi että on valmiina perusasento niinkun crt:lläki oli..ni päädyin hulluna THX testi dvd:llä jne säätämään ja avforumia ja avsforumia lukemaan.. ja omat säädöt päätyivät lähes samoihin tämmösen kanssa ja nämä säädöt jätin vakioksi:


  "cal,d mine with spyder try these as approx settings i have expensive ref arcam dvd so get excellent results from ref patterns

  cinema ,warm is correct colour temp you must have these settings for accurate colours.
  if left of bar = 0 right= 100
  contrast=70
  brightness=48
  colour=53
  colour mangement=off
  sharpness=personal taste

  try some dark scenes to look at shadow detail you will see more info now ,i set all my sets using set up disks and they where all miles out with spyder it gives you pitures and explains what you should see before and after cal

  hope this helps cheers red"

  http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=525877&highlight=movie+normal+mode+picture

  JYLLÄTÄ HÄMÄHÄKILLÄ

  Tyytyväinen oon kuvaan kaikilla kuvanlähteillä.

  Myllykuvasta jonkin verran.. kiinni vgapiuhalla, ehdottomasti ppp 1024x768, testigammakuva ja nokia monitor testerin testit näkyy täydellisesti, 16:9 asetus, näyttiksestä tahdistus piti laittaa -/- .. ja plasmasta gamma 2.2..ja siitä asetusvalikosta normilevyinen kuva eikä laaja..sekavaa.. harmi vaan ettei valokuvia katsoessa 4:3 tuota gammakuvaa saa mitenkään oikein näkymään.. eipä noita kuvia tule paljoa plasmalta katottuakaan.. pitäs joku softa muuku Irfanview olla joka osais muuntaa kuvan oikein 4:3..mut eihän se oikein sit enää näy.

  Kontrastia pitää tuosta laskea vähän jos ihan pimeässä katsoo.

  Muita kokemuksia?


  EDIT

  pitää lisätä vielä et mitä pidempään noilla asetuksilla katsoo ni sitä paremmalta kuva tosiaan alkaa näyttää, luonnollisemmalta jne. Oli sitten kyseessä mikä lähde tahansa. Pomminvarmuutta lisää tuo myös se että kun tftnäyttöni on myös kalibroitu hyvin tarkkaan niin olohuoneessa voi päätä 90 astetta kääntämällä todeta taustakuvien vaihtuessa desktopilla sen miten perkeleen samalta näyttää nyt wallpaperit sekä plasmalla että tft:llä noilla asetuksilla.
   
 4. blackhawk

  blackhawk New Member

  Liittynyt:
  04.04.2004
  Viestejä:
  15
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos sähkökaapelit on kaivettu maahan, riski on erittäin pieni. Jos ne kulkevat ilmassa, tolppaan iskevä salama voi tehdä naapuritalossa pahaakin jälkeä.
   
 5. hegeli

  hegeli Member

  Liittynyt:
  04.03.2005
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lainasin sähkömittaria laitokselta..

  250W sanoo 37PX70 ohjekirja normaaliksi kulutukseksi.

  Suht paikkaansa pitää. Mittari sanoo 50W musta kuva, 200W tummahkoissa kohtauksissa, 250W normi, 300W kirkas, 340W valkoinen kuva.

  1.5W standby.

  (nämä oli siis Elokuva-säädöllä ja 50% liut)

  (mittari on Christ CLM-200, ei kai halvimmasta päästä kun jotain 150€+ hintoja löytyi netistä)
   
 6. Bertone

  Bertone New Member

  Liittynyt:
  02.04.2005
  Viestejä:
  82
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuulostaapa isoilta lukemilta. Itse mittailin (tosin halpismittarilla) 37PV60 mallia ja lukemat olivat keskimäärin reilusti alle 150wattia ja huiput vaalealla kuvalla jossain 250watin paikkeilla. Valehteekohan mittari vai onko malleissa PX70 vs. PV60 noin paljon eroa.
   
 7. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 142
  Saadut tykkäykset:
  93
  Halpismittareiden ongelmana on monesti se, ettei ne näytä oikeaa lukemaa kuin täydellisellä sinikäyrällä. Ja sitähän töpselistä tuleva sähkö ei tunnetusti ole.
   
 8. failure

  failure Member

  Liittynyt:
  09.05.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä se ylijännisuoja toimii ilman sitä maadoitustakin. Siinä nollan ja vaihejohtimen välissähän sitä ylijännitettä juuri esiintyy ja tämä tapetaan pois. Ei sitä sinne suojamaahan roiskita.
   
 9. 15444

  15444 Member

  Liittynyt:
  11.09.2003
  Viestejä:
  223
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselleni vastaten ja muiden iloksi tulevaisuutta varten: löytyy vaihtoehto täältä: http://www.play-asia.com/paOS-13-71-120-49-en-15-YPbPr+Power+Box+-70-3cb.html
  Eikä hintaakaan tule posteineen kotiovelle kuin 14€

  edit: viikossa tuli paketti ovelle ja hyvin pelittää...
   
 10. Garth

  Garth New Member

  Liittynyt:
  23.07.2007
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli kanssa itellekkin vihdoin toi PX70 ja ensivaikutelmat oli ihan hyvät mitä nyt vähän kerkesi kokeilemaan tuon Humaxin 9200 kaapeliboxin kanssa. SD-kuvan laatu oli huomattavasti parempi mitä tuli Gigantissa nähtyä. Toi 42" versio kyllä näytti alkuun aika julman suurelta, mutta tuolla 2,5m katseluetäisyydellä kuvan taso oli ihan "hyvää" tasoa jopa.

  Tuli hommattua tuohon PX70:n alle TV-pöydäksi Jyskistä tuollainen mustilla lasisilla tasoilla ja kromisilla putkituksilla varustettu malli. Sopii muuten todella mainiosti yhteen tuon TV:n kanssa samantyylisenä. Hinta taisi olla 99€

  Ens viikolla pääsee sitte tutkimaan tarkemmin tota telkkaria ja kokeilemaan tota kuvaa eri lähteistä. Samoten säätää noi kuvan tasot kohdalleen jne...
   
 11. Sakkeus

  Sakkeus New Member

  Liittynyt:
  23.06.2003
  Viestejä:
  54
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas helppo poistaa overscan haa. Hamp ja Vamp vaan -3 ja niin parani kuva videoissa ja dvdkomponentilla, hdmilla tietysti myös hddvdllä mut se ei vielä käytössä..sais paketti tulla tänään.. Vgalla ei tietenkään tuota voinut säätää, rgbllä sen sijaan ois ollut suotavaa mut eipä onnistunut.
   
 12. Jugehuge

  Jugehuge New Member

  Liittynyt:
  18.11.2001
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites muilla tuo PX70:n napsuminen.. Nyt on ollut 2kk käytössä ja tuntuu että välillä ei napsahtele juurikaan ja välillä on sitten päiviä jolloin napse käy melko tiuhaan??
   
 13. vonkale

  vonkale New Member

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tärkoitatko sammuttamisen jälkeistä napsahtelua? En ole jäänyt kuuntelemaan ehkä napsuu, ehkä ei. Käytön aikana ei napsahtele ollenkaan.
   
 14. Thurin

  Thurin New Member

  Liittynyt:
  14.01.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama täällä. Parin käyttökuukauden aikana en ole huomannut minkäänlaista napsuntaa. Ainoa havaittava ääni kuulu parin sekunnin ajan, kun telkkarin käynnistää stand by -tilasta.
   
 15. Tommi_

  Tommi_ New Member

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaa tekee tyttöystäväni laitteessa, napsuu tiuhaan. Ei mikään korvia särkevä melu, mutta kun sen kerran tietää/huomaa, niin kyllähän se häiritsee.

  Laite ostettu noin kolme viikkoa sitten ja siitä viimeiset kaksi viikkoa ollut digiservicen huollossa napsumisen takia. Eilen sinne soitettiin (viimein kun puhelimella pääsi läpi!) ja sanoivat että eivät ole tehneet/eivätkä tee laitteelle mitään koska eivät kuule mitään ylimääräistä napsuntaa.

  No, täytyypi katsoa kun koneen takaisin saa, mutta tuskin pelkkä valohoito kauheasti napsumista lopettanut.
   
 16. blowi

  blowi Member

  Liittynyt:
  12.08.2004
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä onko plasmat erityisesti herkkiä kun samassa hötäkässä kosahti myös pari tietokonetta, verkkotulostin, gigan kytkin, stereot ja muuta pientä.
  Kaikki on nyt joko korjattu tai vahdettu uusiin ja kaikkiin töpseleihin on laitettu ylijännitesuojat. En kyllä osaa sanoa mitä kautta ukkonen pääsi iskemään kun kun sähköjohdot ja puhelin tulee turpeen alta talolle eikä katossakaan näy reikää :confused: Kyseessä on vanha talo eikä täältä löydy ainuttakaan maadoitettua pistorasiaa - vielä.

  Koska vakuutusyhtiö ei halunnut rikkoutunutta plasmaa niin vein sen piruuttani takaisin huoltoon. Eilen sieltä soiteltiin, että koneen pitäisi olla kunnossa, mutta vielä pitäisi löytää jostain tukku pätäkkää jotta sen saisi haettua - myös lompakkokin on suorastaan sulanut näissä merkeissä :weep:
  Jahka saan sen haettua ja todettua onko se entisensä niin voin palata infoamaan kuinka ukkosen kestävä meikän plasma oli.
  Paljon mahdollista, että se sanoo poks puolen vuoden sisällä kun joku nyt vaihtamaton piirilevy haurastuu. Samasta syystä sitä ei edes kehtaa myydäkään joten taitaapi jäädä omaksi murheenkryyniksi, mutta täytyyhän tässä pitää peukkuja pystyssä jotta se pysyisi kunnossa - jos kosahtaa myöhemmin uudelleen niin voin infoilla siitäkin tilanteen mukaan.

  Hieman vaikea sanoa oliko tässä onni onnettomuudessa kun rahaa on palanut törkeästi vakuutusyhtiön korvauksista huolimatta. Kuitenkin tietokoneet tuli päivitettyä uusiin ja ensi viikolla talossa on kaksi plasmaa (TH-42PA30 ja TH-42PZ70E) sekä Yamahan 7.1 vahvistin - ilman ukkosta tuskin olisin mitään laitteita päivittänyt ja kyllä tässä on näkkäriä syödessä varaa laihtuakin muutama kilo - joulu onkin sitten yhtä juhlaa kun on varaa jauhelihaan :D

  ...Niin ja kyllä niiden ylijännitesuojien pitäisi toimia maadoittamattomissakin pistokkeissa. Näin ainakin mua neuvottiin vai pitääkö tässä vielä investoida johonkin upsiin :confused:
   
 17. EnjoyTheSilence

  EnjoyTheSilence New Member

  Liittynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kirjoittelin aikaisemmin tälle palstalle oman telkun napsumisesta...

  Itse sain ekan pansun reilut 3 viikkoa sitte. Telkku alkoi pitämään napsahtelevaa ääntä, joka tuntui lisääntyvän koko ajan.. Huoltoon olisi ollut yli 3 viikon jono, joten palautin television.

  Eilen tuli uusi televisio ja se napsahtelee myös... :grr:

  Tuli vain tällainen juttu mieleen, että voiko tuo napsuminen johtua pistorasiasta?!?!?
  Itse olen nimettäin kuullut vastaavan tyyppistä napsumista aikaisemmin, tosin eri televisiosta. Kyseessä oli meidän matkatelkku, jota käytettiin mökillä akkuvirralla. Mökillä telkku piti vähän väliä sellaista napsuvaa ääntä, mutta kotona verkkovirrassa kyseistä ääntä ei kuulunut..

  Eli voiko olla mahdollista, että pistorasiassa on jokin häiriö eikä se pysty antamaan "tasaista" virtaa..??? Tommi_ onko tosiaan näin, että huollossa televisio ei ole napsahdellut yhtään?!?! tämä meikän pistorasia teoria voisi sitten ehkä toimia, itse ajattelin ainakin kokeilla ja selvittää asiaa..
   
 18. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 371
  Saadut tykkäykset:
  116
  Mistä tuo napsuminen sitten voi johtua, onko joku saanut napsumisen korjautettua?
  Vanha 32" Sonyn putkitelkku napsui ja paukkui koko ajan, lähinnä kuullosti lämpenemisen aiheuttamalta muovin napsahtelulta.
  PX700 ei ole kyllä napsunut yhtään, taitaa olla kyseistä ääntelyä vain PX70:ssä vai kuinka?
   
 19. Tommi_

  Tommi_ New Member

  Liittynyt:
  31.08.2007
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin se huolto väitti että ei napsahdellut yhtään. Tiedä sitten miten hyvin ns pienet napsahtelut kuuluu kun varmaan 1000 konetta pauhaa siellä samaan aikaan.

  No, onneksi plasma tulee tänään kotiin ja voin kokeilla onko napsuttelut loppuneet. Tuskin ovat, joten kokeilen myös tuota pistorasia teoriaasi. Ilmoittelen tässä vklopun aikana että miten kävi.
   
 20. EnjoyTheSilence

  EnjoyTheSilence New Member

  Liittynyt:
  14.07.2007
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olihan se aika kaukaa haettua.. Ite kokeilin omaani jo kolmeen eri pistorasiaan eikä onnannu. Toinen mielenkiintoinen seikka minkä oon tässä päivän mittaan huomannu on, et ku telkun laittaa pois päältä (ei siis standby-tilassa) ni napsahteleva ääni kuuluu silti. Kun television käynnistää ni kestää jonkin aikaa ennen kuin kuuluu eka napsahdus. Sitten napsuvaa ääntä kuuluu epäsäännöllisen säännöllisin välein... tai jotaa:D

  Ois kyl kiva tietää mistä toi ääni johtuu?? ominaisuus vai vika??!?