Panasonic PT-M1085 vuonna 2015, onko järkeä vai ei

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana mortti04, 16.11.2015.

 1. mortti04

  mortti04 New Member

  Liittynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve,

  Sain käsiini Panasonicin PT-M1085. Käyttötunneista ym ei vielä tietoa mutta näyttää jokseenkin toimivalta. Muutaman illan voisi tämän kanssa viettää säätämistä ja asetuksia opeteltaessa.
  Laitos on kuitenkin "autotalliteatteriin" aika reilun kokoinen, joten tykkäänkö siitä, vielä en tiedä.

  Haittapuolena ainakin koko ja melu, mutta onko CRT tykillä nykyään mitään etuja? Pienessä, pimennetyssä kopissa n. 2.5m leveä kangas, jolloin tuskin kauheen arvokasta digitykkiä tarvitaan päihittämään tämä CRT?

  Eli aloittelija haluaa asiaan liittyvää kommentointia kannattaako tästä oppia tykkäämään, ja jos päätän luopua niin onko näillä mitään arvoa? Ja kenelle tarjota
   
 2. juhapih

  juhapih Member

  Liittynyt:
  10.11.2005
  Viestejä:
  40
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niin no, yksi etu on jo siinä että tykki on nyt sinulla hallussasi eikä tarvitse lähteä shoppailemaan sitä digitykkiä... eri asia on sitten, että kannattaako, kyseessä on kuitenkin nykyään jo todella vanha tekniikka. Jos tarkoitus on vaan saada iso kuva aikaiseksi helposti, niin helpompaa ostaa vaan se digitykki.

  Toinen juttu - jaksatko opetella CRT tykin säätämisen niin että saat hyvän kuvan aikaiseksi, pari CRTtä aikanaan omistaneena täytyy sanoa että kyseessä ei ole ihan helppo prosessi. Muutama ilta menee ensinnäkin siihen että tajuat mistä on kyse. Mutta - jos tarkoitus on harrastaa, ja sinulla on sopiva tila tykille, niin go for it! Jos myöhemmin kyllästyt CRThen niin digitykin saa samaan tilaan helposti.

  Jos tykkisi on kunnossa ja putket eivät ole kärähtäneet niin kyllä siitä pitäisi ihan hyvä kuva irrota. CRT tykkien etuja verrattuna digiprojuihin on vielä edelleenkin mustan taso, liikkeen nopeus ja kuvan filmimäisyys. Pikaisella googletuksella tuon pitäisi pystyä näyttämään ainakin 720p kuvaa, 1080i menee varmaan myös. Tarvitset kuvalähteen (esim tietokone) ja VGA-BNC kaapelin. Toivottavasti sait mukana myös alkuperäisen kaukosäätimen. Alkuperäinen kattoteline helpottaisi asennusta huomattavasti, mutta sellaisen voi todennäköisesti soveltaa jotenkin itsekin.

  Curt Palmen sivuilta löytyy kaikki mahdollinen tieto CRT projektoreista ja niiden asennuksesta ja myös tuota nimenomaista projua koskevaa tietoa:

  http://www.curtpalme.com/Panasonic108x_Layout1.shtm

  Jos haluat myydä niin veikkaan että rahallista arvoa tuolla ei oikeastaan ole, tai no, voi ollakin mutta sehän on aina myyjän ja ostajan välinen asia. Muropaketissa joku haikaili CRT tykin perään ihan vastoittain:

  http://murobbs.muropaketti.com/threads/crt-videotykki-kuopio.1252023/
   
 3. mortti04

  mortti04 New Member

  Liittynyt:
  16.11.2015
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitokset tästä,

  Ohjeita tuntuu netisä löytyvän asennukseen ja säätöön, vähän jotain kokeilinkin. Tila ja aika on kyllä vähissä tälläkertaa että taitaa lähteä CRT seuraavalle innokkaalle. Kaukosäädin on myös eli tästä projekti jollekkin :)
   
 4. RaWsHaRk

  RaWsHaRk Member

  Liittynyt:
  01.07.2004
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  onko tykki missä päin suomea? rahallinen arvo on jossain 0-50e välissä, ostajia vaan on vaikeampi nykypäivänä löytää ja jos putket ovat kovin kuluneet ei tuosta kukaan mitään maksa kun se on niin harvinainen ettei varaosiakaan tarvitse kukaan. itse olisin ehkä kiinnostunut jos sijaitsee lähimailla.