Panasonic PT-AE900

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana void, 02.09.2005.

 1. xenoa

  xenoa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.05.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma 900 pansu alkoi vilkuttaa lamppu lukemaa punaisella toissa päivänä kun huvikseen katsoin paljon on tunteja kertynyt..2186h kasassa LOW modessa.
  Mistähän kannattis tilata uutta...ja olisko joku tilaamassa samaan syssyyn myös ?

  Kuva on ihan ok valoisuudeltaan, mutta kuvassa esiintyy MB7050:sen mainitsemaa sumeutta. eikä focusointi auta hirveesti asiaan. Tykin oman menun
  saa näkymään tarkkana mutta video materiaali on sumeampaa kuin ostaessa, vaikkakin lähteet / piuhat ovat olleet samoja alusta asti(digipoksi/x360)
   
  Viimeksi muokattu: 08.07.2008
 2. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni tunnit vilkkunut punaisella jo toista tuhatta tuntia. Eli muistaakseni vilkkuminen alkoi samoilla luvuilla kuin em. ja nyt tunteja kasassa ~3300. Eli vilkkuminen ei käsittääkseni tarkoita, että lampussa olisi vikaa tai että se olisi tarpeen vaihtaa. Lampun iäksihän luvataan 3000h.
   
 3. matarvai

  matarvai Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Minulla on myös alkanut pitää normaalia kovempaa rohinaa kun lyö käyntiin. Ongelma tosin poistuu kun antaa lämmetä, sammuttaa ja käynnistää uudelleen. Otin töistä uuden lampun ja kokeilin sillä mutta sama rohina edelleen. Oletko huoltanut tykkiäsi ja löytänyt vian tuohon rohinaan?
   
 4. DUT

  DUT Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.12.2004
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama vika myös täällä ja uudelleen käynnistys tosiaan poistaa ongelman. Tosin nykyään joutuu tykkiä lämmitellä pidempään kuin aivan aluksi kun ongelma ilmeni. Eli pelkona on, että jossain vaiheessa uudelleen käynnistys ei enää tepsikkään.

  Joku mainitsi tässä threadissa muutama sivu taaksepäin, että ongelma liittyisi dynaamisen iriksen kuivumiseen tai jotain sinne päin ja lääkkeenä oli huollossa käyttäminen. Mikäli näin niin en äkkiseltään ymmärrä miten tykin lämmittäminen auttaisi asiaan, mutta kuten sanottu se ainakin toistaiseksi poistaa ongelman.

  Olen myös huomannut, että service menun self check:ssä iriksen kohdalla oleva "ok" on joskus punaisella fontilla ja joskus taas valkoisella. Eli tämä viittaisi myös siihen, että iriksessä on tosiaan jotain vikaa.

  Jos ongelma on tosiaan iriksen kuivuminen niin mitä luulette voiko tätä huoltoa yrittä saada Panasonicin piikkiin myös takuuajan jälkeen vai onko kyseessä normaali kuluvaosa? Itse oletin, että tykin elinikä olisi usemman lampun mittainen, mutta näin ei ilmeisesti ole...
   
 5. matarvai

  matarvai Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  24.12.2000
  Viestejä:
  1 466
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ja olisi kiva tietää noin arvio paljonko maksaa huollossa käyttäminen tämän vian takia? Uudet tykitkään kun ei ole hirveän kalliita enää niin jos huolto maksaa paljon niin ostan kyllä ennemmin kokonaan uuden tykin.
   
 6. PeteS

  PeteS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samantyylistä toimintaa täällä. En vaan muutamalla yrityksellä saanut toimimaan. Laite ollut melkein alusta saakka hieman omituinen siinä mielessä, että aina ei suostu käynnistymään. Katselutunteja ei välttämättä ole yli 1000h vielä.
  Onko kenelläkään havaintoa, meneekö nuo poweri ongelmat tuotetakuun piiriin, koska voisi olettaa toimintaiän laitteella olevan yli 3v?
   
 7. Hirttämätön

  Hirttämätön Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.01.2006
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli onko kukaan muu törmännyt vastaavaan, kuin Jari2000:n postissa alla toisessa ketjussa? Mulle kävi samoin (edes tykin omat menut ei näy) ja tarviisin kipeästi apuja, kiitos jo etukäteen jos joku osaa sanoa jotain!

  Originally Posted by Jari2000 View Post
  Itselläni eilen Pansu700 ei suostunut näyttämään kuvaa.

  Virta tuli päälle ja kangas oli kyllä sininen (eli lamppu toimii), mutta kuva ei tullut läpi mistään lähteestä...HDMI, S-Video, PC, SCART yms.

  Onko kenelläkään tapahtunut vastaavaa?
   
 8. beomaster

  beomaster Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.07.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä noissa Panasonicin tykeissä meinaa tuo viimeinen kirjain, kun tätä 900stakin on PT-AE900, 900E, 900U yms..?
   
 9. Jeje2

  Jeje2 Fubar Tukijoukot

  Liittynyt:
  23.10.2004
  Viestejä:
  1 404
  Saadut tykkäykset:
  1
  Aina toi kirjan tietääkseni on,jotkut myyjät voivat jättää sen pois mutta on se.
  Selitys on sitten helppo:
  U = USA
  E = Europe

  E-malleissa taisi olla SCART liitin, mitä ei U-malleissa siten ole...
   
 10. O.V

  O.V Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  240
  Saadut tykkäykset:
  0

  Täällä pelittää kuin junan vessa kunhan muistan kurkotella ja sammutta päävirrat session jälkeen. Pari kertaa on unohtunut sammuttaa mutta on silti lähtenyt päälle.

  Asia kuitenkin vaivasi minua tuossa vuoden alussa ja tiedustelin huoltoa digiserviseltä. Kaikkiin kysymyksiin sieltä nyt ei vastauksia oikein tippunut, mutta lopulta sain sellaisen vastauksen, että JOS kyseessä on ballast unit vika niin korjaus maksaa 250e töineen. Tämä sitten oli omalla kohdalla aivan liian halpa hinta, koska tarkotus oli hakea kotivakuutuksesta. Eikä tollasta 250e:tä viitti toimivan tykin korjauksesta maksaa kun lamppukin voi mennä koska vaan. Eli nyt elän tuon 'vian' kanssa tosin eipä ole puoleen vuoteen vaivannut.

  Tykin käyttöä olen muuttanut sillä tavalla, että kun sitä käytetään niin käytetään enää ei ole tuntiakaan vain päällä vaan 2-7h sessioita.
   
 11. ilmeri

  ilmeri Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.07.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla alkoi myös sama ongelma pari kuukautta sitten - ae900 sammuttaa itsensä heti käynnistymisen jälkeen. Sitten homma muuttui siten, että lamppu alkoi vilkuttamaan vaikka mitä ihme raitoja ja värejä, mutta kun tarpeeksi monta kertaa ronkki virrat pois takaa ja päälle uudestaan, niin kyllä se sitten lähti. Epäilin lamppuongelmaksi, joten hommasin uuden lampun. Toimii paremmin, eli käynnistyksellä tulee aina oikea sininen kuva, mutta muuten se taas sammuu hetken kuluttua. Päävirrat pois / takaisin auttaa. Kumma juttu, tuntuu olevan lampun ja powerin yhdistelmä joka tuon vian aiheuttaa. Vanhalla lampulla oli ikää n. 1700h. Pitänee kokeilla myös tuota päävirran pitämistä poissa päältä, jospa auttaisi. Ei oikein viittis useamman satasen huoltoon pistää, kun Full HD tykkien hinnat laskevat jatkuvasti...Hrmph. Ois pitänyt käydä täältä tsekkaamassa vähän aiemmin, niin olisi säästänyt tuon 300e uuden lampun hinnassa.
   
 12. xenoa

  xenoa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.05.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joop...olet oikeassa, hyvin on tykki pelittäny vaikka lampun lukeman numerot vilkkuu punaisella.
   
 13. LassiaL

  LassiaL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin äskettäin pansun auki ja puhdistelin paineilmalla optiikkaa ja kennoja. Erityisesti punaisen kennon päälle oli kertynyt huomattavan paljon pölyä 750h aikana ja käsittely jonkin verran paransi kontrastia sillä alueella. En kuitenkaan uskaltanut purkaa laitetta niin paljoa, että kaikki linssipinnat olisi saanut puhdistettua, joten lopputulos ei täysin tyydyttänyt.

  Tavoitteeni oli säätää myös konvergenssiä, mutta se ei, kuten huoltomanuaalia huolella lukemalla voi ymmärtää, onnistunut. Konvergenssin säätäminen edellyttää sekä erillistä säätösettiä että johtosarjaa.

  Molemmista asioista lisää tietoa nettisivultani:

  http://iki.fi/lassial/articles/090103-Panasonic_AE900
   
 14. maissi

  maissi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2004
  Viestejä:
  91
  Saadut tykkäykset:
  0

  Täällä sama juttu! Laitoin panahuoltoon kysymyksen jossa kerroin tuosta viasta, korjaushinnaksi ilmoittivat 150e+alv ja toimituskulut. Jos rohina häiritsee niin kyllähän tuon helpolla maksaa.
   
 15. onnenpekka

  onnenpekka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.12.2003
  Viestejä:
  59
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohta tulee ensimmäisellä lampulla 3000h täyteen, ja olisi varmaan aika ostaa uusi. ´
  Silmiin sattui Verkkokaupan sivuilla edullisempi Optronicsin vaihtolamppu http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=38879

  Onko nämä ihan käypiä lamppuja, vai onko jotain syytä maksaa enemmän Panasonicin omasta lampusta?
   
 16. xp9

  xp9 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.01.2008
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  3000h lähestyy ja nyt on alkanut ensimmäiset oireilut ilmaantua eli aina ei lähde käyntiin vaan LAMP-valo palaa. Toistaiseksi virtabuutti on auttanut.
  Tuo Optronicsin lamppu _kuulostaa_ lupaavalta. Toivoisin kommentteja jos joku on sen testannut ja muutenkin mistä olette uutta lamppua ostaneet.
   
 17. rado

  rado Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pakko kommentoida! Mulla tekee tykki samaa, mutta aina lähtee nykyään päälle, kun poweri napin painamisen jälkeen naputtaa menu näppäintä kaukosäätimestä :) Muuten on edessä käynnistyy, sammuu, kaynnistyy rumba...hyvä kikka!
   
 18. Purple Orawa

  Purple Orawa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.01.2006
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni ei ole enään ollut käynnistämisen kanssa ongelmia, mutta...

  Aikoinaan ihmettelin miksi välillä tykki sammui käynnistyksen jälkeen ja käynnistyi itsekseen uudelleen..

  Mulla on digiboksi -scartilla kiinni ja kone on yhistetty HDMI-piuhalla, huomasin aikoinaan että kun HDMI -piuha on kiinni SCART piuhan kanssa yhtäaikaa niin käynnistäessä ei tule näkymään Panasonicin logoa ja sininen ruutu rymähtää kerralla kirkkaana näkyviin, kun taas silloin kun panasonicin logo näkyy niin "kuva" tulee pehmeämmin näkyviin ja kirkastuu vähitellen.. (huonosti selitetty).

  Sillon kun HDMI piuha on käynnistyksen ajan pois paikoiltaan niin tykki käynnistyy normaalisti "Panasonic tekstin kera" eikä mitään ongelmaa..

  Ja lampussa on ikää n.2800h eikä mitään ropleemaa, hieman yksi tuuletin on alkanut pitämään isompaa ääntä muttei häiritsevästi.
   
 19. xenoa

  xenoa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.05.2006
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tervehdys!

  Ajattelin hieman updatettaa 900 pansun tilannetta...
  Edelleen ensimmäinen lamppu pelittää, hieman hitaammin kirkastuu kuin uutena, mutta ihan ok kuva on vielä 3200h jälkeen. muutamia kertoja olen filtterin putsannu ja ny olis varmaan aika putsata koko laita...ja vaikka samalla vaihtaa se lamppukin..

  Muutin juuri uuteen kämppään, niin sopivasti tykki olis pois katosta
   
 20. MRJ

  MRJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei kellään sattuisi olemaan iris yksikköä jemmassa? Sellanen ääntelevä yksilö käy hyvin. Olen avannut omani ja ajattelin yrittää korjata tuon metelöivän pirulaisen.