Panasonic PT-AE900

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana void, 02.09.2005.

 1. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  700:ssa tuo väreily tuntuu helpottuvan kunhan proju lämpiää kunnolla.
  Toinen mitä voit kokeilla, on huoltovalikossa oleva Flicker Adjust. (700:ssa: menu->options->ylin valinta (ods?) ja pidä enter pohjassa kunnes pääset huoltovalikkoon, ja sit varovasti siellä ettet riko mitään)
   
 2. LassiaL

  LassiaL Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.10.2005
  Viestejä:
  50
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei se oikeastaan toimi millään muulla. Omia kokemuksiani
  englanniksi, käytössä tätä nykyä WIDE720. Näytönohjain sidonnaista, mutta noi sync säädöt kannattaa ehdottomasti laittaa kohdalleen, tai yksityiskohtien kanssa tulee ongelmia, mm. juuri erilaista väreilyä.
   
 3. MikkiHiiri

  MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.10.2003
  Viestejä:
  3 765
  Saadut tykkäykset:
  14
  Ja nuo hienosäädöt kuvalle kannattaa tehdä vasta kun tykki on kunnolla lämmennyt, vähintään 30 min ollut päällä. Kuvasäädöt yleensä hiukan elää lämpötilan mukaan, ja juurikin nuo sync säädöt muuttuvat pienestä, jolloin kuva saattaa väreillä.
   
 4. DTS

  DTS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.05.2004
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tänään pana teki kaks kertaa sellasen tempun ku löin powerit päälle ni tuuletin lähti pyörimään mut lamppu ei syttyny. Vasta kolmannella yrittämällä sain lampun messiin
   
 5. mimarjam

  mimarjam Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.09.2001
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  2
  Tuohan on se tykin tyyppivika, kaverilla on ollut huollossa KAHDEKSAN viikkoa ja nyt on tulossa tykki huollosta.

  On tosin ollut käytössä myyjältä sijaistykki, mutta siltikin tuntuu että joko Panan Suomen huollossa hommaa tökkii pahemman kerran tai sitten on "pikkusen" ruuhkaa ...

  #mika
   
 6. t.kerminen

  t.kerminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma AE-900 oli kolmen vihreäksi jumittuneen pikselin takia (vain yksi niistä oli häiritsevän kirkas ja keskellä kuvaa) 8 viikkoa ja kaksi päivää huollettavana, enkä saanut sijaislaitetta tilalle vaikka pyysin. Tästä on aikaa jo reilu kuukausi, mutta tulipahan missattua Olympialaiset tykin osalta kokonaan.

  Nyt on tykissä virheettömät paneelit ja väritoistokin paremmin kohdallaan, myös VB väheni hieman, mutta häiritsee minua vieläkin. En kuitenkaan ole tyytyväinen huollon toimintaan, en todellakaan. Kyllä heidän olisi pitänyt antaa minulle kokonaan uusi tykki kuten pyysin heti aluksi heitä tekemään jos huolto veisi kauan. Epäilen vahvasti ettei seuraavan tykkini merkki ala P-kirjaimella.
   
 7. mceith

  mceith Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.04.2006
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saakos tuota kuvan-tilaa muutettua jotenkin. Minulla on composiitilla 576p eikä sitä saa muutettua tuohon 720p mitenkään?
   
 8. begu

  begu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  351
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis komponentti- eikä komposiitilla vai miten? Komposiitilla ei tule kuin 576i (lomiteltu) kuva.

  Et saa tykistä vaihdettua 720p tilaa (tai siis itse asiassa tykki näyttää aina kuvan 720p-tilassa, koska se on sen paneelien resoluutio). Tuleva video skaalataan aina tykin paneelien resoluutiolle, ELLEI sitten tuleva video ole jo valmiiksi 720p muodossa. Mutta jos kuvalähteen kuvanmuodostuspiirit eivät ole yhtä laadukkaita, kuin itse tykissä, kannattaa kuva tuoda 576i muodossa (joko analogisesti komponenttijohdoilla tai digitaalisesti hdmi-liittimestä, jolloin on varmistettava ettei soittimen progressive scan tai vastaava ole päällä). On syytä välttää S-video ja etenkin komposiittiliittimien tarjoamaa kuvaa, koska yleensä ne on halvasti=huonosti toteutetut. Tosin poikkeuksiakin on.

  Kuvalähde pitää asettaa antamaan 720p-videota. Harvat soittimet antavat sitä komponenttiliitännöistä (tarkista soittimesta). Yleisesti uudet soittimet antavat 720p (myös 576p ja jotkut 1080i) kuvaa HDMI-liittimestä. Myös DVI-liitin on vastaava digitaalisen kuvansiirron mahdollistava liitin.
   
 9. Paukkis

  Paukkis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.05.2006
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Millä piuhalla laittaisin kiinni uuteen Hienoon ysisataseen dvd soittimen joka on malliltaan Pioneer dv-464-s ? :confused: Uutta soitinta ei ole varaa ostaa, kun kaikki roposet menivät tykkiin, ja tykötarpeisiin.....
   
 10. j0sku

  j0sku Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.11.2003
  Viestejä:
  1 280
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jos sieltä soittimen takaa katsottaisiin mitä reikiä sieltä löytyy. Mieluiten digitaalisella liitännällä, mutta semmoista tuskimpa löytyy. Joten komponentti, vga, rgb-scart, s-video tai komposiitti ja tuossa järjestyksessä. Komposiitti on sitten se huonoin.

  EDIT: Jaa oliskohan se VGA sittenkin parempi kuin komponentti...
   
 11. harzzza

  harzzza Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.11.2005
  Viestejä:
  109
  Saadut tykkäykset:
  0
  Dodiin, kannanpa minäkin koko ketjun luettuani korteni kekoon. Elikkä, mulla on toi Pansun 700 ja kyllä mä oon ollu tyytyväinen siihen. Tosin kerran tuli miinusta kun se teki samat virtalähdevikatemput mitä monilla kuulee olevan. Mulla oli huollossa se melkein kuukauden (sain siks aikaa tilalle Hitachin PJ-TX 100 :n, tosin se ei kilpaillu panan kuvan ja toimintojen kans, iha persiistä) , ja väittivät että harvinainen vika, uus powerimoduli tuli saksasta varaosavarastosta. Juttujen perusteella 700 & 900 mallien tyyppivika... Ei jaksa enää kaynnistää lamppua.

  Nyt oon kattellu 1800 tuntia, eka lamppu menossa, low mode. Kuva on aivan sairrraan hyvä, varsinkin sonyn uudella DVP-NS92 :lla ja van den hullin HDMI -letkulla. Aivan postikortti... Ja varsinkin kun pukkaa kuvaa 1080 -muodossa tykille, niin jostain syystä katselukokeiden jälkeen tarkin tulos. Digiboxina Topfield 5100, ja kuva komponentilla tykille, ihan edullisella peruskaapelilla. Ja kuva on siitäkin loistava, lähdemateriaalista riippuen toki.

  Kaverilta sain UPS :in jonka perään laitoin tykin ja digiboxin. Nyt saa tulla vaikka sähkökatko eikä haittaa... Voi sammuttaa tykin rauhassa ja antaa puhaltimen laulaa. Meinaan jos LCD-tykistä katkasee virrat lennosta, kennot sanoo poks hyvin pian. Niitten on jäähdyttävä !!! Siks uusissa tykeissä on jo tullutkin akkuvarmennus melkein kaikkiin " office " -malleihin.

  Suodattimia mulla on kolme siihen, ja ainakin kerran viikossa vaihan puhtaan
  koneeseen. Likasen vaahtomuovin aina pesen saippualla ja vedellä, toisen osan imasen imurilla. Puhdas suodatin varmistaa paremman ilmankierron ja siten viileemmän koneen. Tarkottaa pitkää ikää. Linssin sisäänhän kertyy väkisinkin hienoa pölyä mutta eipä sitä kuvassa kyllä huomaa...

  " Kankaana " mulla on Projectan heijastuslevy, edullinen valmis valkoinen taulu seinälle. Sen pintamateriaalin sileys ei vaan oo ihan täydellinen, kirkkaissa kohdissa hiukan pinta kimaltelee silmään. jos joskus ois varaa hommata parempi levy tai maalata? toi... Mut mitään roikkuvaa kangasta en ottais. Toi sentään pysyy viivasuorana ja aina !

  Ainoona kuvavirheenä vois pitää DVD :tä kattellessa välillä tekstityksen kohdalla kuvassa välähtävää vaakasuoraa viivoitusta, en tiä mistä johtuu, vain HDMI :llä. Digiboxin kautta sitä ilmiöö en oo nähny. Mut eipä sekään pahemmin haittaa.

  Ja pimeydestä: kyllä huone toki kattellessa pimee saa olla, mut pärjää hämärässäkin niin hyvin että ei tee telkkaria enää ikinä mieli. Ennemmin kontrastista pulaa kun tihrustaa pientä ruutua...

  Ja tostakin näky olevan puhetta että kuin toi virrankatkasu toimii noin sähköteknisesti, niin noissahan on eristetty hakkuripoweri kaikissa, eli katkasee pääkytkimestä, mahdollisesta johtokytkimestä, tai vetää töpselin irti niin tulos on aina sama. Kun punanen ledi ei pala, niin laite on varmasti mykkä ja sähkötön ! Ei kulje mitään teoreettisia huituvirtoja mistään kuvakaapeleitakaan pitkin :hitme: niinkuin näky väitettävän tossa aikasemmin. Se että tapahtuuko jotain erityistä sähköjä sammuttaessa on pikemminkin tuuria ja sattumaa.
  Toi käynnistystemppuilukin aikanaan oli ihan satunnaista. Joskus lähti kerrasta, joskus kolmannella yrityksellä, joskus meni kolme varttia. Ja ei mitään vaikutusta sillä oliko päävirta pois kuinka kauan. Mä sentään pari kuukautta testailin käynnistymisvaiheita ennenkun kiikutin huoltoon... Joku konkka hakkurista kuivuu ja siks ei oikeen saa vakioo tasavirtaa. Ei oo ollu tarpeeks kenttäkokemusta ennenkun 900 tuli markkinoille. No, seuraavassa lienee virtalähdetyyppivika jo korjattu. Joka sukupolvi parempi...

  Niin ja mä oon töissä ympäristössä jossa on kymmeniä erilaisia tykkejä ja niitten kans puuhastelua... tosin ne on data- ja auditoriokäyttöön tarkotettuja
  mutta kyllä niissäkin Panasonicit parhaasta päästä on...
   
 12. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin, että omassa yksilössäni on punaisen värin kohdistus hieman pielessä, se on n. pikselin verran liikaa oikealla. Eipä sitä elokuvaa katsellessa edes huomaa (olenko jo maininnut etten ole kultakorva, taikka timangisilmä?), mutta valikoissa kylläkin.

  Sitten itse kysymykseen. Kapulaa taidokkaasti näpelöimällä pääse huoltovalikkoon ja sieltä löytyy ilmeisesti jokin paneleiden kohdistukseen liittyvä alavalikko? Ennen kuin menen uteliaana nakkisormeilemaan huoltovalikoita, niin kysyn, että mahtaako kyseinen säätö auttaa mitään tykkini tapauksessa, vai onko tuo asetus tarkoitettu kokonaan muuhun tarkoitukseen?
   
 13. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Panan huoltovalikolla voi pikselikohdistuksen vain tarkistaa, sitä ei voi muuttaa.
  Siellä on sarjaliikennehuoltoväylä jossain, jolla EHKÄ voisi tehdä sähköistä korjausta, mutta tästä ei ole kunnon tietoa. Voit testata, mutta et voi korjata. Korjaus tapahtuu sitten korjaamolla.

  Menu->Options->ODS(? eka kuitenkin) paina enteriä pitkään ==> siirryt huoltovalikossa. Sieltä sitten keskivaiheilla on test patterns (en muista nimeä tarkkaan) ja siellä sitten nuolilla (kaikkiin suuntiin) selaamalla pääset eri testikuviin.
   
 14. rado

  rado Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin itsekkin samaa kohdistusvikaa ja se ei ollut tykissä uutena (nyt <200h). Joku sen siis aiheuttaa, mutta kuten sanoit, niin ei se katselua haittaa. Itse huomaan myös ko. kohdistusvirheen vaan tykin omissa menuissa kun testin vieressä näkyy "haamu".

  siis tuossa on just sama ongelma (convergence): http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=6897082&highlight=convergence#post6897082
   
 15. Diabolus

  Diabolus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees. Omassa projussa on just presiis samanlainen ilmiö, kuin AVS:n foorumin esimerkkikuvassa. Ja kun lueskelin eteenpäin, niin joku heitti, että 1-2 pixelin konvergenssivirhe on vielä sallituissa rajoissa speksien mukaan. :grr: No just. Täytyy nyt kuitenkin soitella liikkeeseen ja maahantuojan huoltoon ja kysyä, aikooko ne tehdä asialle mitään. Viikkokaupalla en suostu projuani makuuttamaan huollossa näin pienen ongelman vuoksi, kun nyt tuli hankittua uudet pimennysverhotkin. :cool:
   
 16. rado

  rado Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.12.2005
  Viestejä:
  132
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kohdistusvirheestä vielä hiukan asiaa. Mahtaakohan ilmiö johtua siitä, että joku kiinnitys yms. muuttuu lämpenemisen vaikutuksesta ja vääntää paneelin väärään asentoon. Tuota ei valitettavasti pysty säätämään muualla kuin huollossa/tehtaalla. Operaatioon tarvitaan joku adapteri-/testilevy, josta lähtee pitemmät kaapelit. Panan huoltomanuaalista tsekkasin ko. toimenpiteen. Huoltomanuaali löytyy googlella...
   
 17. pumpuli

  pumpuli Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ajattelin kommentoida huvikseni tuota sävyn vaihtoa. Vaihdoin siis kankaan sävyn X073 sävyyn M497. Se onnistui mielestäni täydellisesti. Musta tummeni yllättävän paljon. Yli 2x tummempi, kun arvioi laittamalla käden mustan kuvan eteen. Elokuvissa tummat kohtaukset eivät ole enää harmaita.

  Vaaleat sävyt saa vielä säädettyä kohdalleen, mutta kankaan sävy ei saisi mielestäni olla enää paljon tummempi. Käytän nyt hdmi:llä Cinema3 tilaa, kirkkaus ja kontrasti + 14. Värilämpötilaa piti ottaa 2 naksua kylmempään, koska tuo sävy ei ole niin sinertävä kuin X073. Digiboksilla Video -tila toimii sellaisenaan riittävän hyvin, eikä valkoinen ole liian kirkas. Nyt PT900 antaa mielestäni todella tyydyttävän kuvan 160 cm kankaalle. Suosittelen pienemmille kankaille ja filttereiden korvaajaksi.:thumbsup:
   

  Liitetyt tiedostot:

 18. driver

  driver Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2002
  Viestejä:
  835
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eilen ajattelin siirtää AE-500 ylösalaisin ja väsäsin tilapäisen telineen. Heti ensikäynnistyksellä huomasin että punaisen kohdistus ei ollut ok. Juuri niinkuin AVS foorumin kuvassa. Tykki irti telineestä ja takaisin hyllylle oikeinpäin ja vapaasti omille jaloilleen ja kuva oli ennallaan eli ok.
  Todennäköisesti tuossa kiinnityksessä neljällä ruuvilla jotain tapahtuu.
   
 19. Mika

  Mika Administrator Ylläpidon jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.02.2000
  Viestejä:
  8 287
  Saadut tykkäykset:
  29
  Mukavaa jos kuva näyttää hyvältä, mutta onko tuo luonnossa samansävyinen kuin tuossa www-grafiikassa? Kun katsoo tuota silmämääräisesti sekä liitteen RGB-arvoja niin se ei ole puhdas harmaa vaan vääntää hieman... hmmm... ruskeaan kai. Käsittääkseni kankaan tulisi olla puhtaan harmaa, koska muussa tapauksessa se kangas sävyttää kuvaa.
   
 20. Yogi

  Yogi Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  07.02.2002
  Viestejä:
  1 007
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tärkeintä lienee se että on itse kuvaan tyytyväinen.
  Liitteenä olevassa Pana 900 raportissa on mittalaitteiden avulla säädetty kuvaa optimaaliseksi heidän proju+ filtteri + kangas yhdistelmälle. Joku ei varmaan ole ko. raporttia nähnyt. Osviittaa voi ottaa ken haluaa.
  http://www.avbuzz.com/audio-video/200510/ae900-ckl/index.htm