Panasonic PT-AE4000

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana anidabi, 03.09.2009.

 1. Rascalking

  Rascalking Member

  Liittynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jee, tänään sain vihdoin tilauksen lähtemään kyseisestä kamppeesta lähtemään.

  Eihän siihen mennyt kuin reiluvuosi, että sai hellasärön rikottua tykistä ja samaan satsiin tulee vielä vahvistimen vaihtokin. Sain ylipuhuttua samalla, että yksi huone uhrataan ihan tätä käyttöä varten. Kauan aikaa pähkäilin tuleeko tykiksi Optoman HD82:nen, Sonyn HW-15:nen vaiko Panan 4000:nen. Ja panaan lopulta päädyin kun tila oli sen verran ongelmallinen, ettei säädöt muissa vaan riittänyt.

  Toivottavasti tästä on iloa pitkäksi aikaa... :rolleyes:

  Taisi tulla joulu aikaisin tähän talouteen... tunnen oloni varmaan pikkupojaksi kun ympärillä on kohta läjäpäin elektroonisia paketteja, ja eikä tiedä mistä oikein alottaisi... ;)
   
 2. foenix

  foenix Member

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nopea on piruvie toimitus... Viime perjantaina siis tilasin, enkä oikein jaksanut miettiä koko asiaa kun ajattelin että kai tässä on pari viikkoa aikaa pähkäillä noita screenejä sun muita. Mutta eipä ollut, tuossa se tykki nyt möllöttää :D

  Ja voin sanoa että nimimerkki Ego Death oli toisessa ketjussa oikeassa sanoessaan että valitsin minkä tahansa niistä tykeistä joita mietin niin tulen olemaan vaikuttunut... Nyt siis tykitän pöydältä vaaleanruskeaan röpelöiseen seinään ja silti on hymy korvissa kun kuvaa katselee
   
 3. aapol

  aapol Member

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  833
  Saadut tykkäykset:
  7
  Panassa on ylivoimaiset säädöt, ja muutenkin Pana on hyvä tykki. Itselläni on nyt ollut puolitoista vuotta kolmetonninen ja pirun tyytyväinen olen ollut. Hurinaankin olen pääosin tottunut. En omista enää televisiota ja käytän tykkiä oikeastaan joka päivä TV:n katseluun. Screeniä mietin alkuun, mutta tollaselle maalarin valkoselle tykittäessä tulee silläkin jo uskomattoman hyvää kuvaa. Kertaakaan ei ole ollut ongelmia myöskään kämpän pimennyksien suhteen. Normaalimoodia käytän, kun on valot päällä ja elokuvia katsoessa Cinema 1:stä, kun huone on pimennetty. Minulla ei ole ollut, kop kop, mitään ongelmia panan kanssa. Kaikki mitä olen sille syöttänyt on mukisematta näkynyt.
   
 4. kulju

  kulju New Member

  Liittynyt:
  15.01.2005
  Viestejä:
  862
  Saadut tykkäykset:
  0
  N. 15000 tuntia erilaisilla LCD-tykeillä takana ilman pölyongelmia, sitten tuli nelitonninen taloon... Nyt takana n.1000h ja kahdesti ollut pölypalloja jotka on kuitenkin irronnut laittamalla service menusta tuulettimet full-modeen. Nyt kuitenkin viimeiset 100h on näkynyt pölypallo joka ei taida lähteä kuin huoltoon kiikuttamalla. Nyppii :OI
   
 5. jusba31

  jusba31 New Member

  Liittynyt:
  07.03.2003
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljos tuli tykille hintaa tällä valuuttakurssilla?
   
 6. TeeNolla

  TeeNolla Member

  Liittynyt:
  01.02.2007
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mites kuvailisitte tykin oman tykkinne tarkkuutta? Itselläni nimittäin jonkin verran konvergenssia ja muutenkaan esim. Windowsin työpöydän ikonit ovat varsin pehmeitä.

  En ole kyllä ihan tyytyväinen tykin kuvaan...
   
 7. jusba31

  jusba31 New Member

  Liittynyt:
  07.03.2003
  Viestejä:
  107
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viittiskö BH:sta tilanneet kertoa mikä oli projektorin tulli tariffi millä se tullattiin, eli minkä mukaan se on 0%.
  Ite tuolta kanssa tilasin ja nyt on tykki tullissa ja haluisivat tullia 3.7%.
   
 8. hansolo

  hansolo Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  3 770
  Saadut tykkäykset:
  148
  Jokunen vuosi sitten, kun omaa tykkiä hankin, kysyin asiaa tullista ja sain vastauksen:


  Jos projektorissa ei ole viritintä; litteä näyttö on; pystytään
  kytkemään tietokoneeseen, projektori kohdistetaan tullinimikkeeseen
  8528 69 10 00, yleinen tulli 0 % = tulliton.
   
 9. foenix

  foenix Member

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite tykki oli ~1610e ja alv + upsin kulut oli ~355e.

  Eli 1965e yhteensä
   
 10. Whitewolf

  Whitewolf New Member

  Liittynyt:
  26.10.2002
  Viestejä:
  463
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siis pystyykö tuolta BH:sta oikeasti tilaamaan Panan neljätonnisen Hinta+lähetyskuluilla? Eikös siihen tule verot+tullit päälle jolloin hinta ei olekaan enää niin edullinen :eek: Muutenhan tykki olisi ihan mukavan hintainen ja voisi jopa tilailla, mutta hirvittää loppusumma lisineen.
   
 11. Rascalking

  Rascalking Member

  Liittynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, eilen sain screenin seinälle ja tänään olisi tarkoitus pultalta pansu seinään ja ottaa ensi savut.

  Hieman kyllä jännittää, että leviääkö se hymy liiaksi ja en pääse sen äärestä vähään aikaan pois...
   
 12. Coroner

  Coroner New Member

  Liittynyt:
  26.03.2005
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua ko. laitos tuossa muutama viikko sitten...ja hankin laitteen sitten ihan vaikeimman kautta, eli lomamatka nykiin, tykkiostoksille ja värkki kuulkaatten käsimatkatavaroissa Saksan kautta tullista heilauttamalla, mitään ylimääräisiä maksamatta läpi EU-alueelle...hups! ;) Oli pientä haastetta raijata tuollaista muutaman kilon painoista rohjaketta mukana, mutta lopulta vehje saatiin kotiin asti....ja halavalla!

  Jos joku vielä empii laitteen ostamisen kanssa, niin sanoisinpa, että osta jo pois...ainakin jos olet menossa reissuun uudelle mantereelle ja saat sen sieltä hankittua. Ihan täysin sama vaikka takuu ei jenkeistä ostetulle laitteelle Euroopassa toimisikaan; saadulla säästöllä nimittäin korjaa tykkiä aikalailla ihan vaikka omaan laskuun.

  On muuten tämä laite todettu huumevapaaksi! Lentokentän security check:ssä 2 kertaa tykille huume-sweeppaus, kun oli niin epäilyttävä möhkäle... Toisessa security check:ssä naisvirkailija intoutui jopa kyselemään, että miten ison kuvan tällä oikein saa ja mitä tämä vehje maksaa jne. jne. :D

  Olisin hankkinut Epsonin 4400:n (tai jotain sinne päin, MB:n testivoittaja joka tapauksessa), mutta ko. mallia ei tuolla rapakon takana ole myynnissä (ei vastaavia speksejä millään USA-mallilla), joten tähän oli sitten "tyytyminen". Mutta en voi sanoa todellakaan pettyneeni! Ero edelliseen SD-tason tykin kuvaan on niin älytön :king: Erittäin tyytyväinen olen siis!

  Tuo pölypallo-ongelma kuulostaa suorastaan mielenkiintoiselta. Mielenkiintoiselta siinä mielessä, että edellisestä tykistäni (epson) poistin pienen tutkinnan jälkeen ilmaantuneet pölyhässäkät pariin kertaan avaamalla laitteen ja puskemalla paineilmaa sopiviin rööreihin...pääseköhän tämän laitteen kanssa tekemään samoin...? Samalla tulisi tutustuttua tykin sisuskaluihin paremmin; ei kai kukaan (paitsi uusavuton) nyt tykkiään jonkun pölyhiukkasen takia mihinkään huoltoon laita :)

  Anyways, sellaista piti kysymäni, että oletteko havainneet tykin tuulettimen käyntiäänen voimakkuudessa eroa moodeilla pöytäasennus (tykki "oikein päin") vs. kattoasennus (tykki ylösalaisin)? Voi olla. että kuvittelen koko eron (tykki kattoasennuksessa suoraan pään yläpuolella), mutta mielestäni laitos käy kovemmilla kierroksilla, kun se on asennettu kattoon.
   
 13. Rascalking

  Rascalking Member

  Liittynyt:
  04.08.2004
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  nyt on savut otettu... Tykki tuli siis SMS media solutionssin seinätelineellä takaseinään ja tukevan oloinen teline olikin.

  Kylläpäs hymy oli herkässä eilen kun sain ensimmäiset kuvat heijastettua. Jopa talouden tallipäällikkökin oli tyytyväinen ja totesi: "jahas, taidampa muuttaa tänne sun huoneeseen asumaan".

  Harmi vaan kun pitää pääsiäiseksi lähtä reissuun niin joutuu hetkeksi luopumaan tuosta.

  Näköjään piettää hyvin paikkaansa, että oli mikä tykki tahansa ensimmäisenä niin tyytyväinen on :thumbsup:

  Seuraavaksi vahvistimen päivitykseen...
   
 14. tapio_75

  tapio_75 New Member

  Liittynyt:
  10.02.2007
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on pari päivää takana uuden 4000:sen kanssa, eikä ostos ole todellakaan harmittanut yhtään. Minulla oli aikaisemmin PT-EA700 tykki, jossa oli tunteja sisällä 2500. Ero on aivan valtava :) Aikasemmalla tykillä useissa leffoissa tuli kirottua, kun jossain tummemmissa kohdissa ei enää erottanut kunnolla hahmoja mustaa taustaa vastaan. Ehkä ongelman olisi saanut korjattu lampun vaihdoilla, mutta sitten sain demo käytössä olleen 4000:sen (täysi takuu, lampulla ikää 50 tuntia) kahdella tonnilla, niin eipä siinä kovin kauan tarvinnut miettiä, että mitä tekisi.
   
 15. resperaa

  resperaa New Member

  Liittynyt:
  25.05.2010
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkohan kenelläkkään moista ilmentynyt? Pansun tykissä heti ensimmäisestä leffasta lähtien, Casablanca BR-versiossa huomasi että eihän tuo mv-kuva olekkaan puhdas millään kuvasäädöllä. Tarkemmin kuvaisin että 92" kankaassa keskellä noin 50cm halkaisija vihertävänkeltainen ellipsi.. :sick: värillisesä leffassa pitää tietty olla oikeanlainen vaalea kohtaus jossa huomaa saman, onkos sitten uutta kiikutettava hetimm huoltoon? Minnekkäs pitäisi viedä, ostettu HIGH end Studiosta,hki:stä, jossa myös sijaitsee.
   
 16. Valhalla

  Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot

  Liittynyt:
  06.12.2002
  Viestejä:
  2 543
  Saadut tykkäykset:
  4
  riittänee, että tämä sama kysymys on laitettu jo kertaalleen tuonne yleistä ketjuun..
   
 17. He-Tero

  He-Tero Member

  Liittynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  463
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ensimmäiseksi projektoriksi hommattu PT-AE4000. Kuvälähteinä PS3 HDMI:llä ja Topfield 5100pvrC komponentilla. Kankaana Draper Luma 92''.

  Vinkkejä millaisilla asetuksilla lähteissä/tykissä pääsisi hyvään alkuun? Eli hyviksi osoittautuneet asetukset kiinnostaisi.
   
 18. aapol

  aapol Member

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  833
  Saadut tykkäykset:
  7
  Hyvät asetukset riippuu niin monesta asiasta, että parhaaseen pääset säätämällä mieleiseksesi. Se mikä toisella toimii ei toimi välttämättä toisella, koska tilat, heijastavat rakenteet, seinien, katon ja lattian väri, ympäröivä valo, kankaat, meittokulmat ja etäisyydet jne. vaihtelee.
   
 19. Arttu78

  Arttu78 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.04.2005
  Viestejä:
  2 449
  Saadut tykkäykset:
  84
  Jos ei ole käytössä mittalaitteita ynnä muuta tarpeellista, niin jotain lähtökohtaa voi yrittää päätellä täältä.
   
 20. He-Tero

  He-Tero Member

  Liittynyt:
  10.05.2005
  Viestejä:
  463
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mittalaitteita ei ainakaan vielä ole käytössä. Pitää testata noita laittamiasi asetuksia.