Panasonic PT-AE3000

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana hkj, 28.08.2008.

 1. Scaha

  Scaha Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  955
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sitten tulee mieleen sellainen kun porukka itse väsäilee screenejä että on tullut tehtyä screeni ulkomittojen mukaan johon lätkästy päälle listat. :p
   
 2. leffa

  leffa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aaargh! Pölypallo keskellä kuvaa :mad:

  Luulin koko pölyjutun olevan legendaa, mutta niinpä vaan näkyi tulleen parinkymmenen käyttötunnin jälkeen vihertävä pallukka keskelle kuvaa. Näkyy varsin selvästi hämärissä kohtauksissa. Toivottavasti katoaa itsestään. Ei haluaisi parin viikon huoltokeikkaa tälle.

  Joko ne huollossa korjaavat tiivistysongelmat vai puhaltavatko vain pölyt pois?
   
 3. THX1138

  THX1138 Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.11.2005
  Viestejä:
  526
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huoltoreissu joka tapauksessa tiedossa. Jostain luin oliskohan ollut avs-forum tai joku muu jota en nyt muista.
  Voi olla vihreän LCD-panelin vika ei siis välttämättä pölypallo ollenkaan, useammalla tuntui olevan tämä ongelma että pikselit ei toimineet oikein tai jotain?
   
 4. JIH

  JIH Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.08.2007
  Viestejä:
  395
  Saadut tykkäykset:
  24
  Etädiagnoosi: 90 %:n varmuudella kyseessä lienee kuitenkin vain pölypallo. Käytin oman tykkini Kaukomarkkinoiden huollossa pääsiäisen tienoilla vastaavan syyn vuoksi. Tuolloin puhdistus hoitui muutamassa päivässä.
   
 5. leffa

  leffa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pölypalloa ei ole nyt huomannut kun on valoisassa huoneessa leffoja katsellut, tai lieköhän kadonnut itsestään. Ja selkeästi pölyhiukkanenhan se oli kun sellainen 10x10pix on kokoa ja näyttää samalta kuin hieman ohi tarkennettu... hmm... pölypallo :) No kunhan illat taas pimenee ja olohuone myös, niin näkee tuleeko se kuviin mukaan. Ja jos huollossa tiivistävät kotelon paremmin (kellään tietoa tästä?) niin silloinhan tykki kannattaa siellä käyttää.
   
 6. Ghoulie

  Ghoulie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutaman kuukauden käytön jälkeen pölypallo myös täällä.

  Mutta tykki on alkanut myös "huutamaan", eli joku moottori surisee käynnistyttyä hemmetin kovaa. Ainoa ratkaisu minkä oon löytänyt on sammuttaa ja käynnistää uudestaan sormet ristissä.
  Tästä kellään kokemusta?

  Mutta huoltokeikka ilmeisesti tiedossa, oisko kellään tietoa miten se verkkokauppa.comin kohdalla lutviutuu?

  Kenkku homma, tykki on muuten niin herkullinen.
   
 7. paranoidi

  paranoidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten päivitettyä oma AE-700 tähän kolmetonniseen ja kuva parani kyllä reippaasti jokaisella osa-alueella. Taitaa vaan valitettavasti lähteä heti suoraan huoltokeikalle sirisevän virtalähteen takia :OI
   
 8. DTS

  DTS Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.05.2004
  Viestejä:
  105
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puolenvuoden jälkeen oon kyl nauttinu jokapäivästä panan kanssa. Loisto ostos. Tunteja takana jotain 650h. Laittakees niitä tuntimääriä aina joka postauksen perään.:thumbsup:
   
 9. paranoidi

  paranoidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi kirous :OI:OI

  Juttelin tänään huollon kanssa ja heidän mielipide oli aika pitkälti semmoinen että (pieni) sirinä kuuluu switching powerin ominaisuuksiin. Liekö huoltomies miten hyväkuuloinen :hitme: Jos tuo olisi normaali ilmiö kaikissa niin kyllä siitä olisi foorumeilla valitusta, mutta kukaan muu ei ole moisesta avautunut ...

  Saatika että edellinen AE-700 ei moisesta kärsinyt ... ja siinä oli poweri muutenkin todistettavasti suunniteltu päin :sick:
   
 10. leffa

  leffa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  No eipä sitten muutakuin tykki takasin kauppaan ja uutta tilalle? Noin se meni erään kodinkoneen kanssa mulla, ei niitä huolto pysty aina korjaamaan, joten piti pyytää uusi tilalle. Kotiinkuljetuksenkin sai kun en päässyt hakemaan. Tämä on sitä palvelua mitä Suomesta ostetuissa laitteissa on :) siispä suositaan suomalaista.
   
 11. paranoidi

  paranoidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  No sitä täytyy neuvotella sitten kaupan kanssa jos vika ei häviä. Onneksi tuo on ostettu paikallisesta ammattiliikkeestä niin on helpompi hoitaa näitä asioita, eikä siellä myyjät ole todennäköisesti ihan puurokorvia.

  Sais kyllä tulla takaisin pian, taivaalta tulee vettä ja HD-leffoja jonossa iso kasa :naminami:
   
 12. paranoidi

  paranoidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  :confused: No nyt on kyllä melko hämärä keissi!

  Eli tykki tuli takaisin huollosta ja viralliseen vataukseen oli kirjattu että tuo pieni sirinä on normaalia ja lähtee tykin lampusta (!!). No eikun vertailua suorittamaan liikkeen demotykin kanssa ja kappas, kun sen iski päälle niin siitähän lähti melkolailla samanlainen sirinä kuin omastakin. Aika epätodennäköistä että siinäkin olisi sama vika .... eli onko tämä nyt oikeasti tulkittava niin että tuo sivuääni on tykin ominaisuus mistä kukaan muu ei ole edes maininnut missään sivulauseessa.

  Tuo ääni on kyllä erittäin suuntaava ja sen kuuluvuus katselupaikalle on varmasti tykin sijoituksesta kiinni, ehkä olen ainoa jolla tykki sattuu olemaan sijoitettu niin että se kuuluu häiritsevästi?

  Koittakaapas omistajat kuulostella siitä oikean puolimmaisesta tuuletusaukosta ihan korva kiinni siinä että kuuletteko mitään korkean sirinän tapaista ja raportoikaa havaintonne. Myöskin jos joku Jyväskyläläinen omistaisi moisen (omasta mielestään sirinättömän) laitoksen niin olisin kiinnostunut pyörähtämään sitä kuuntelemassa (noin 10min homma).
   
 13. leffa

  leffa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma tykki on kirjahyllyn päällä ja siitä kuuluu vaan vaimea tuulettimen humina. Sekin lähinnä yökäytössä. Jos oikealle karkaa sirinää, niin siihenhän voisi laittaa vaahtomuovipalan eteen (tietty 10cm tms päähän että ilma kiertää)? Voin kokeilla kuunnella kunhan tykki tulee pölyn puhdistuksesta :)
   
 14. paranoidi

  paranoidi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.02.2002
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Njuu, vaahtomuovin + levyn kanssa tuossa testailin ja semmoine vaimentaa tuota kyllä huomattavasti. Mutta ei 2,5ke tykkiin pitäisi tuommoisia virityksiä joutua tekemään. Oikein suunniteltu ja valmistettu pfc korjattu switching poweri ei pidä _minkäänlaista_ ääntä ellei siinä ole rakenteellista vikaa. Koska tuo kaupan tykki piti about samanlaista ääntä niin vaihtoehdot on aika selvät. Joko tuo ominaisuus on kaikissa (eli paskasti suunniteltu poweri) tai sitten panasonicilta on tullut erä tykkejä joissa on huonosti tehtyjä sirittäviä powereita ja kaupassa sattui olemaan samanlainen viallinen yksilö.

  Ottaen huomioon että miten paljon panasonicin tykeissä on ollut ongelmia (tutuillakin) ja selviä suunnitteluvirheitä (esim AE700 powerin tyyppivika, ax100 iiris, pölyongelmat) niin mikäli tämä ongelma ei jollain tavalla ratkea niin taitaa olla kyllä viimeinen panasonicin tykki meikäläisellä. Kaveri tuohon tulokseen jo tulikin.
   
 15. leffa

  leffa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samaan sirinään törmännyt kun koonnut olohuonetietokonetta. Kaksi ensimmäistä ATX-poweria meni palautukseen kun sirittivät. Nekin oli ns. laatumerkkejä (Antec ja Nexus) ja pfc korjattuja, niinkuin EU määräysten mukaan pitää ollakin. Se on ilmeisesti yksilöstä kiinni että kuin kuinka kuuluvaa sirinää virtalähteestä tulee. Itsellä tuo sirityskynnys on aika matala niin olen vaihdattanut osia. Tykki onneksi sattui olemaan hiljainen yksilö :) . Vielä kun saa pölypallon pois niin pääsee nauttimaan taas hyvästä kuvasta.

  Ja onhan noissa muissakin saman hintatason tykeissä vikoja, äänekästä iiristä, vaeltavaa tarkennusta tai suttasta kuvanparannusta. Varmaan pitäisi pari tonnia pistää lisää että saisi "laatua"? ...ja sittenkin sattuisi sirisevä yksilö
   
 16. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 143
  Saadut tykkäykset:
  267
  Minulle sattui mielenkiintoinen juttu. AE1000E projarini kävi huollossa vioittuneen/toistuvasti jumiutuvan iiriksen vuoksi. Vika tuli korjatuksi/osa vaihdettua nopeasti ja sain projarin jo takaisin. Yllätys oli suuri, kun projarin ensikäynnistyksellä menussa näkyvä mallinumero olikin muuttunut AE1000U-muotoon. Eli laitteeseen oli päivitetty US-laitteen tuorein firmis ja sen myötä laitteen Scart-liitin ei enää toimi. Luonnollisesti projarin menuissa näkyy nyt kaksi erillistä component-sisääntuloa, vaikka laitteessa on vain yksi RGB-scartin lisäksi. Scartista ei saa mitään kuvaa menemään sisään. 50Hz materiaali sinällänsä toimii hdmi:n kautta. Aika erikoisen mokan ovat onnistuneet tekemään. Ja minulle tästä aiheutuu taas mielipahaa ja stressiä, kun laitetta joutuu postittamaan "potkupallopostilla" edestakaisin Suomea :(.

  p.s. Myös minun tykkini poweri tuntuu sirisevän...
   
 17. Higher

  Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

  Liittynyt:
  13.02.2004
  Viestejä:
  825
  Saadut tykkäykset:
  5
  Joskus olen kuullut aavistuksen sirinän tapaista mutta vain hiljaisissa kohtauksissa kun tykki reilun 1.5-2m korkeudella omista äänielimistä.

  Siis vain muutaman kerran uutuuttaan, nyt en ole pariin kuukauteen mitään sirinää kuullut.

  PS. Volume kuittaa sirinät. :)
   
 18. leffa

  leffa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.01.2006
  Viestejä:
  19
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tykki tuli pölynpoistosta ja kuva on jälleen puhdas. On se vaan komeaa katsottavaa. Sirinää yritin kuulla sivuilta ja edestä, mutten kuullut yhtään. Yöaika ja hiljainen asunto, pelkästään eco-moden matala tuulettimen humina kuului. Taitaa olla se paranoidin tykin sirinä yksilövika.
   
 19. sapits

  sapits Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2009
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kauanko pitäis toi PT-AE3000:n lamppu kestää? Ei tunnu mistään löytyvän tietoa.
   
 20. jori@puuvaja.fi

  jori@puuvaja.fi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2005
  Viestejä:
  543
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saman verran kuin 2 edellisessä mallissa? Ainakin sama lamppu niissä.