Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

 1. Glfi

  Glfi Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.04.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omassa 65" VT60 mallissa en ole vielä huomannut kiinnipalamista, 50t on käyttötunteja. Pisin jakso taisi olla Yle Teeman joku dokkari missä oli logo vasemmassa yläkulmassa puolitoista tuntia, ei jälkeäkään kiinnipalamisesta.

  Kauanko Murre75 sulla oli nuo tekstit paikallaan että paloi kiinni?


   
 2. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Ymmärryksestä en tiedä mut joskus on tosiaan helpompi nostaa kädet pystyyn.
  Kysy siitä ymmärryksestä niiltä jotka ovat maksaneet maltaita telkustaan ja saavat paskan paneelin johon jämähtää helposti kanavalogot yms. kiinni eikä irti lähde, valmistaja sanoo ettei takuu korvaa.
  Propsit niille jotka jaksavat oikeuksiensa puolesta taistella, paskasta ei kannata maksaa.
  Omaan Samsung PS64E8005:seen ei ole FOX:in kanavalogot jymähtänyt eikä pelien HUD:it, eikä tosin ole vanhemmilleni ostamassa GT60:ssäkään.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 455
  Saadut tykkäykset:
  633
  Pelit on varmaan pahimmasta päästä aiheuttamaan pysyvääkin palamista. Pelaamiseen plasmaa uskaltaisi oikein suositellakaan. Toinen on sitten nuo kanavalogot. Kyllä itsellänikin (55VT60) Eurosportin tunnus jumitti ruutuun, kun neljä tuntia katsoin pyöräilyä. Toisaalta huuhtoutui pois, kun katseli jotain muuta kanavaa sen jälkeen parisen tuntia.

  Olen miettinyt voisiko pysyvää palamista aiheuttaa se, ettei huuhdo heti kiinnijäämisiä?
   
 4. Murre75

  Murre75 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2012
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Max pari tuntia väittäisin.

  Panelin laadusta kertoo myös se, että jos avaan töllön ja laitan menun ruudulle. Annan olla vaikka 10sek ja laitan töllön "scrolling barin" niin menee useampi minuutti ennenkuin tuon hetkellisen menun vilautuksen aikaansaama jäännönkuva katoaa.

  Tutulla sama verme ja siihen ei saa minkäänlaista jäännöstä näkyviin alta 30min staattisen kuvan katsomisen..
   
 5. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Niin kyllä ne siellä huollossakin tunnustivat että huonoja yksilöitä on joissa tätä herkkää epätasaista paneelin kulumista on, takuuseen siis kuuluvat ja tuskin Panasonic huvikseen on niitä omaan piikkiin vaihdelleet jos todettaisiin että vika on käyttäjässä.
  Omassa jäännöskuvat syntyivät myös hetkessä (30-60min) ja en koe mielekkääksi että tunnin ohjelman jälkeen pitää pyöritellä pari vuorokautta palkin vieritystä että saa logon pyyhittyä pois.
  Battlefield 4:ssa on se hyvä että kaikki HUDit saa pois ruudulta.

  Kuva Panassa oli muuten todella hyvä ja harmittaa kun siitä jouduin luopumaan, tässä harkinnutkin vaihtamista VT60:seen vielä kun niitä on saatavilla mutta mun tuurilla se on samanlainen ja ei kiinnosta lähteä siihen kuukausia kestävään huolto ja vaihtorumbaan.
  Kunhan nuo LCD telkut vielä tuosta vähän kehittyvät niin sellainen seuraavaksi ja voi sit käyttää myös PC:n näyttönä.
   
 6. Glfi

  Glfi Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.04.2007
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tän kuun lopussa taloon tulee PS4 ja Watch Dogs peli, saa nähdä saako mitenkä tuossa HUDit pois päältä, jos ei saa niin miten helposti tulee jäännöskuva vähän pidemmästä pelisessiosta.
   
 7. jiimu

  jiimu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2009
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oikein :thumbsup: Tämän vehkeen kalibrointi tuloksia sitten odotellessa.

  Mahtaisko IFC:n päällä olemisella olevan vaikutuksia, tai suurempi kiinni palamisen riski, koska siinähän paneelille tykitetään freimejä keinotekoisesti?
   
 8. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 455
  Saadut tykkäykset:
  633
  Mulla on IFC päällä minimillä eikä ongelmia. Olisi kiva tietää millaiset valoisuus- ja kontrastiasetukset kiinnipalaneissa on ollut käytössä.
   
 9. dieu7

  dieu7 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2002
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari tuntia meni paneelin vaihtoon ja mitään vaikutusta ei pitäisi ohjelmiston puolelle olla, eli aiemmat usb-tallennukset pitäisi toimia normisti (sitä kun joku aiemmin kyseli).

  Pitää nyt alkuun pari viikkoa varoa noita kanavalogoja ja tilannegrafiikoita, jos se kiinnipalaminen tosiaan on herkempää uudella paneelilla, mutta pitemmän päälle aion kyllä normaalisti tv:tä katsella, siihen tarkoitukseen nämä kuitenkin on tarkoitettu.

  Defaulteilla True Cinema -asetuksilla olen aina katsellut ja vierityspalkkia tuli alkuun ajettua paljonkin kun kiinnipalamista huomasin. Mutta ei sillä mitään merkitystä tuohon palaneeseen futismatsin tilannegrafiikkaan ollut. 'Normaaliin' jäännöskuvaan tietenkin auttoi, mutta ne nyt hävisivät nopeasti normikatselullakin.
   
 10. Plazma

  Plazma Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.05.2007
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eipä ole tullut vähään aikaan seurattua tätä palstaa, mutta laitetaan tänne oma 'palovamma'-kokememus.

  Varoituksistani huolimatta perheen nuorimmainen poltti pelaamalla ruutuun ( 55VT60 ) HUD-kuvion ( vai miten tuo nyt pitäisi ilmaista ), tämä tapahtui joskus vuoden vaihteessa. Pelikiellon laitoin samoin tein päälle ja manailin uuden ruudun pilalle menoa. Alkuun oikein hain tuota kuviota kaikessa mahdollisessa materiaalissa, taisin jossain vaiheessa keskittyä enemmän tuon virheen etsimiseen kuin varsinaisen materiaalin katsomiseen.

  Noin kuukauden kuluttua en enää seurannut tuota niin tarkkaan, mutta välillä totesin vierityspalkilla, että ongelma edelleen on olemassa. ( myös monissa mainoksissa tuon saattoi nähdä selvästi ) Parin kuukauden kuluttua olin huomaavinani, että kuvio on alkanut heikentyä ja noin kolmen kuukauden jälkeen se esiintyi enää jotenkin satunnaisesti eli esim. vierityspalkilla kuvio ei enää tullut esiin joka kierroksella.

  Nyt kun kiinnipalamisesta on kulunut noin 4 kuukautta, kuvio on hävinnyt kokonaan.
  Tämä kiinnipalaminen tapahtui siis ruudun ollessa melko tuore ja useamman tunnin ajolla, en lähtenyt mitään takuiden perään kyselemään koska olihan tuo mielestäni selkeästi itse aiheutettu - tyydyin siis kohtalooni. Onneksi tällainenkin sitten korjaantui itsekseen vaikka se veikin uskomattoman paljon aikaa. ( no, tämä on tietysti enemmän riippuvainen käyttötunneista, mutta kyllä tuota aika paljon on käytetty tänä aikana )

  Vahvistaisin myös sen, että tuo kiinnipalamisilmiö on lieventynyt käyttötuntien myötä kuten täälläkin on monesti todettu. Normaalit peli-sessiot eivät ainakaan kiinnipalamista enää aiheuta. ( kyllä, pelikielto on purettu )
  Eli jos siellä nyt joku tuskailee pilalle menneen panelin kanssa, niin en vielä luopuisi toivosta, etteikö tilanne voisi korjaantua ajan myötä. ( ei nyt ainakaan vielä viikon kuluttua kannata nakata Pansulla vesilintua )
   
 11. Jooopa

  Jooopa Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  VT sarjalaisiin tuli uusi ohjelmistopäivitys tänään. Korjaa ongelman, joka on ilmennyt kanava autentikoinnissa erilaisten kortinlukijoiden kanssa. Vika kuulemma oli VT mallisissa, joissa on kaksi kortinlukijaa. Asensin päivityksen ja totesin ongelman poistuneen. Hyvä!
   
 12. rauer

  rauer Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Toiveikkaasti katsoin olisivatko julkaisseet samaan aikaan ST-sarjaan päivityksen. Itsellä on äänisynkkaongelmaa ja jenkeissä on vastaavaan sarjaan julkaistu juuri äänisynkkaa korjaava päivitys talvella. Mutta ainakaan TV ei löydä mitään...
   
 13. Jakke80

  Jakke80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.10.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä löysit ton uuden ohjelmistopäivityksen. Itellä ei ainakaan töllö löydä uutta ku laittaa haun telkkarista. Panan sivuiltakin löisin vaan version 3.875 mikä mulla on jo asennettuna.

  Ois hyvä jos kerta korjaa ton vian. Itellä on ollu ongelmia joidenki kanavien kanssa.
   
 14. Jooopa

  Jooopa Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Menu - verkko - ohjelmistopäivitys. Uusin versio on 3.877.
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 455
  Saadut tykkäykset:
  633
  Jess, päivitys tosiaan näyttää korjaavan rasittavan ikkunarumban kortin kanssa! :) (Käytössä yksi lukija ja Welhon ohjelma kortti).
   
 16. petteriv

  petteriv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2013
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mulla päivitys versiosta 3.875 versioon 3.877 johti Welhon kaapelissa Neotion-pohjaisen Finnsat CAMC-CIP:n kanssa siihen, että status code 6 -herjaa rupesi esiintymään myös Fox HD:llä, jolla sitä ei aiemmalla versiolla esiintynyt. Aiemmin oirehtineella Subilla herjaa ei kyllä enää tule.

  Mistä kuulit, että päivitys korjaisi autentikaatio-ongelman? Päivityksen tiedoissa oli nimittäin vain epämääräinen maininta "pal13's peaks soft update contents."
   
 17. Jooopa

  Jooopa Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tein 2kk sitten huoltokutsun Panasonicille tästä ongelmasta, kun olin testaillut TV:tä kahdella eri lukijalla ja muutamalla eri kortilla. Huolto tuli toisen mallisen TV:n kanssa käymään ja testattiin mun kotona käytössäni olevalla lukijalla ja kortilla tätä tv:tä. Vikaa ei ilmaantunut huollon telkkarilla.

  Huollosta soitettiin viime perjantaina ja kerrottiin että maanantaina laitetaan VT malleille jakoon ohjelmistopäivitys liittyen tähän kortinlukija ongelmaan. Ongelma on paikallisettu malleihin, joissa on kaksi kortinlukiaa.

  Päivityksen jälkeen tein kanavahaun ja käynnistin tv:n uudestaan. Mennessä MTV3HD kanavalle lukija teki kertaalleen vielä jonkun updaten ja sen jälkeen kaikki toimi ilman herjoja.
   
 18. Jakke80

  Jakke80 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.10.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu ongelma katos uuden päivityksen myötä. Käytössä on yks kortinlukija ja welhon ohjelmakortti.
   
 19. Jooopa

  Jooopa Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.05.2011
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, puhun väärällä termillä. Ongelma oli malleissa, joissa on kaksi kortinlukijapaikkaa. Itsellänikin tosiaan vain yksi lukija ja welhon kortti.
   
 20. petteriv

  petteriv Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.08.2013
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tehnyt eilen kanavahakua heti päivityksen jälkeen, mutta kokeilin vielä tehdä sen viestisi luettuani (palautin myös Finnsatin CI-lukijasta varmuuden vuoksi tehdasasetuksetkin), ja nyt en saa enää herjaa Fox HD:llä. Kiitos vinkistä!