Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

 1. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Taidat viitata tuolla tarkkuudella pseudoterävöitykseen (Sharpness), jolla saa tarpeeksi reippaasti käytettynä mm. luotua kuvaan jänskää haloefektiä, legoja, mosaiikkia, outoa karkeutta/rakeisuutta ja sen sellaista. Siksi pidänkin sen aina minimissä, siis omassa LCD-televisiossani. Plasmoissa säätö ei taida aivan yhtä kriittinen olla, mutta useimmat kait kuitenkin laittavat sen minimiin tai ainakin liki sitä. Ainakin kuvahifisteistä puhuttaessa.

  Varsinkin HD-kuvalla kaikenlaista keinotekoista lisäprosessointia (esim. Sharpness) tavataan välttää, jotta saataisin aikaiseksi paras mahdollinen kuvanlaatu. Mitä lähempää katsotaan, sitä todennäköisemmin keinotekoisen lisäterävöinnin täytyy olla minimissä tai ainakin liki sitä.
  Muutoin sen aiheuttamat häiriöt saattavat näkyä kaksinkertaisina ääriviivoina, tai vaikkapa alunperin ohuen ja himmeänharmaan viivan vääristymisen kirkkaaksi ja paljon paksummaksi valkoiseksi viivaksi. Jolloin kontrasti ja värit siis silminnähden vääristyvät alkuperäiseen nähden. Keskimääräisellä kuvalla ilmiö ei toki ole yhtä raju, kuin testilevyn ruudukkoja katsellessa.

  Mutta toki kannattaa omilla silmillä tehdä se lopullinen päätös, niillähän sitä telkkaria kait kuitenkin katsotaan. Asiaan vaikuttaa näytön toimintaperiaate ja malli, kuvalähde, kuvakoko vs. katseluetäisyys ja tottumuksetkin.  Jos televisioissa olisi olemassa mahdollisuus säätää todellista absoluuttista tarkkuutta, niin emmeköhän me kaikki pitäisi sen aina maksimissa, jotta saisimme aina tarkimman mahdollisen kuvan. Siis epätarkan kuvan sijaan. Sellainen säätö olisi kyllä melko veikeä: ;-)
  Koodi:
  
      KUVAN TARKKUUSSÄÄTÖ
  
  
  
   ||||||||||||.......................
   0                100
  
   EPÄTARKKA          TARKKA
   
 2. Metanaut

  Metanaut Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep. En ole huomannut tuon asetuksen lisäämisen tuovan mitään häiriöitä kuvaan. Oletusarvo taisi kaikilla esiasetuksilla olevan 50 (/100), joten ehkäpä siitä ylöspäin voi niin tapahtua. Täysin nollissa kuva näyttää mielestäni hieman liian pehmeältä.

  Entisessä G20:ssä oletusarvo oli 0(/60?) ja siinä huomasi heti jos arvoa nosti vähänkin, niin ääriviivat alkoivat värisemään ynnä muuta mukavaa. Luulenpa että nykyisissä malleissa tuo oletusarvo 50 on se "normaali", entisissä joissa se oli 0 pystyi asetuksen vetämään miinuspuolelle. Omaan silmään paras kuva löytyy siitä välimaastosta.

  Ehkäpä vaikuttaa sekin, että katson 42-tuumaista n. 2.5 metrin päästä. Täällä tuntuu suositukset olevan yleensä sitä luokkaa, että tuossa pitäisi olla jo vähintään 60-tuumainen, muuten voi jäädä joku pikseli näkemättä. :D
   
 3. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 877
  Saadut tykkäykset:
  268
  Nyt sitten pitää huomioida valmistaja/mallikohtaiset erot, kun joillakin se 50/100 on "nolla"terävyys, toisilla se on oikeasti nolla....
  Eli kyse voi olla myös +-säädöstä tyyliin -50-0+50 tms.

  T: Vesku
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 440
  Saadut tykkäykset:
  630
  Itse en testikuvalla (AVSHD709, 1080p, töllönä 55VT60) nähnyt mitään eroa terävyysasetuksella ja väänsin hanan "varmuuden vuoksi" nollaan nettineuvojen perusteella.

  Onko joku oikeasti nähnyt tuolla säädöllä olevan vaikutusta ja mikä sille ihan oikeasti on optimaalisin asetus eri matskuilla?
   
 5. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
  Puristihan laittaa sen siihen asentoon, missä se on poissa päältä. Yleensä taitaa olla niin, että nollilla on poissa päältä; toki lienee mahdollista, että jossain asteikossa se keskipiste on "ei muutosta" ja siitä pienemmälle on sitten jo pehmennystä. En tosin ole tietoinen, että näin olisi missään mallissa, mutta mistäpä sitä tietää, mitä insinöörit keksii.

  Mutta siis tuo nollaan asettaminen suosituksena perustuu käsittääkseni juuri tähän, eli ei lisätä ylimääräistä terävöitystä.

  Viime kädessä lienee makuasia, jos siihen kuvaan haluaa puuttua terävyyttä lisäämällä. Jossain ääriasennossa se mitä todennäköisimmin alkaa aiheuttaa ongelmia, kuten sahalaitaa ja muuta kuvaan kuulumatonta häiriötä. Jos tuota kuitenkin haluaa ruuvata, niin joko elokuvamateriaalilla tai testilevyllä kokeilemaan, minkä verran lisäterävöitystä on mahdollista kääntää päälle ilman lieveilmiöitä.
   
 6. hippa

  hippa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.04.2006
  Viestejä:
  20
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitenkäs VT mallin esiasetuksista se himmeämpi THX, sillä alusta asti vaan, olisiko riittävän maltillinen?

  Saa saman tien katsottua hyvää kuvaa. Itsellä edellinen malli 65VT50, jossa himmeämmän THX-tilan nimi "THX Cinema" ja kirkkaampi "THX Bright Room."

  Puolitoista vuotta käyttöä minulla takana, kesäpäivänä kirkkaammalla, muulloin himmeämmällä THX:llä, enkä näe kulumista tai jäännöskuvaa missään.
   
 7. Mikke37

  Mikke37 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, olen nyt pari iltaa tätä 399 € tarjoushintaista panan P50X60E:tä katsellut ja miten tätä nyt muuten paremmin voisin kuvailla, kuin sanomalla, että tyytyväisempi en voisi olla. Katselin juuri Topfieldin 5100 pvrt hdmi-digiboksille tänään tallennettua Bond leffaa ja tuntui, kuin olisin katsellut full hd-leffaa. Tässä vanhassa digiboksissa on 720 p asetus päällä, jolloin kuvanlaatu tuntuu olevan vielä parempi, kuin tv:n omalla virittimellä. Paras todiste kuvanlaadusta lienee kuitenkin se, kun vaimoni vielä pakettia aukoessani sanoi, että millaisen hirveän ison mustan mötikän olen olohuoneemme nurkaan hankkinut, mutta kun sain tv:n tulille ja kuvan säädettyä flatpanelshd:n ST60-mallille kalibroituihin säätöihin, ei minkäänlaista valitusta ole enää kuulunut :) Ainoa asia josta voin moittia tätä käytännössä pelkästään antenniverkon tv-lähetysten katselemiseen hankkimaani tv:tä, on se, että ruudussa ei käsittääkseni ole minkäälaista heijastuksen estopinnoitetta. Tänään aurinkoisena päivänä jouduin laskemaan sälekaihtimet alas, kun poikkeuksellisesti katselin tv:tä keskellä päivää. Illalla katselunautinto on sitten ollut sitäkin suurempi. Tuskin tähän hintaan mistään saa parempaa SD-kuvanlaatua ja varmasti aika harva kalliimpikaan malli tähän pystyy. HD-digiboksi liitettynä tähän saattaisi olla loistava kompromissi, jolloin saataisiin HD-kuvaa, mutta myös hyvää SD-kuvaa edulliseen hintaan.
   
 8. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Säädöt kun ovat samallakin mallilla laitekohtaisia, niin vahvasti epäilen että onko järkeä kopioida ST60 asetuksia X60:lle
  Collusion on kalibroinut 42X60 telkun, joten mieluummin voisit kysellä häneltä säätöjä tuohon telkkuusi.

  Tietysti pääasia että olet tyytyväinen, tuohon hintaan oli varmasti hyvä hankinta...itsekin pähkäilin sen ostoa "varuiksi", mutta kun ei tänne kämppääni mahdu varatelkkuja ja olkkarissa jököttää tuo 64":nen Samsung plasma :)
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2014
 9. Mikke37

  Mikke37 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, olen kyllä hyvin tietoinen siitä, että jokainen tv on oma yksilönsä, mutta noilla mainitsemillani säädöillä sain kuvanlaadun silmämääräisesti varsin hyvälle tasolle parissa minuutissa paketin avaamisen jälkeen ja "hellasärön" vaimennettua, ennen kuin se oikeastaan oli edes ehtinyt alkaa :D En välttämättä halua sijoittaa 399 € tv:n säätämiseksi satoja euroja kalibrointilaitteisiin, joten hyvin mielelläni otan vastaan X60 mallien kalibroituja säätöjä, mukavahan niiden vaikutusta on kaikessa rauhassa kokeilla. Joten mikäli esim. Collusion on "kuulolla", niin tämän mallin omistajia ei varmasti haittaa, jos voisit laittaa ne 42X60:n kalibroidut asetukset tänne näkyviin.
   
 10. Murre75

  Murre75 Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2012
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä tarvittaisiin apua palovammaisen 55st60:n takuuseen saamiseen.

  Road so far:
  Noin 6kk ikäinen töllö, johon palanut kaikkiin kulmiin jälkiä eri peleistä, ylälaitaan nettiselaimen hakurivi koko ruudun leveydelle ja HDMI 2 source palkki. Ottaa aika äkäiseen kaikenlaisesta staattisessa kuvasta kiinni, eli kohdalleni sattunut töllö, jossa kehno paneli.

  Se verkkokauppa, josta ruudun osti oli sitä mieltä lähetettyäni viestin kuvineen, että töllö kaipaa huoltoa.
  Lähetin viestin eteenpäin pansun viralliselle huoltoliikkeelle, josta soitettiinkin pian, että kuski tulee töllön noutamaan ja tuli vielä samana päivänä. Tyhmänä kuvittelin, että homma oli tällä selvä.
  Tänään tuli soitto huoltofirmasta, jossa asiallinen kaveri kertoi, että pansu ei hyväksy huoltoa ja ruutu tuli pikana takaisin.

  Tuossa yksi kuva, livenä tosin huomattavasti pahemman näköinen.
  katso liitettä SAM_0198.jpg

  Huoltolafkan puolelta toiminnassa ei mitään valittamista, asiallista ja varsin ripeää toimintaa. Pansu taas voisi hävetä röyhkeää politiikkaansa. Oma ajatukseni on, että huonolla panelilla varustettuja ei kuluttajan tarvitse hyväksyä.

  Ketjussa olikin jo aiemmin saman asian kanssa painineita ja toivoisin vinkkejä tilanteeseen. Miten kannattaa jatkaa? Kehen yhteyttä?
   
 11. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 512
  Saadut tykkäykset:
  462
 12. Ritzenhoff

  Ritzenhoff Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2013
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  3
 13. dieu7

  dieu7 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2002
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei välttämättä auta, vaikka Panasonic suostuisi takuuhuollon teettämään. Omalla kohdalla tuli usean kuukauden jahkailun jälkeen päätös, että paneeli vaihdetaan, mutta nyt on kulunut taas parisen kuukautta uutta paneelia odotellessa. Pitää taas soitella sen perään, mutta ei tässä nyt kovin suuria toiveita enää osaa elätellä että sellaista mistään löytyy. Melkoista puuhastelua on kyllä tämä.
   
 14. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 877
  Saadut tykkäykset:
  268
 15. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Apua saat kuluttajaoikeusneuvojalta, me täällä ei asiaan varmaankaan voida vaikuttaa :)
  Täältä foorumilta voit kaivaa esiin ne pari kolme tapausta jossa on mennyt takuuseen ja liittää linkit sähköiseen yhteydenottoon Kuluttajavirastoon.
  Toki käytäntö pitää olla yhdenmukainen kun samasta ongelmasta kuitenkin kyse.

  Tsemppiä vaan taisteluun, hetki siinä saattaa mennä mutta eiköhän se ilman kuluttajariitalautakuntaa selviä, kokeile olla myös suoraan yhteydessä Panasonicin huoltopäällikkö Peter Foxell (Suomessa, puhuu suomea :) ) ja kerro että olet vastaavat tapaukset lukenut täältä ja onko tosiaan pakko lähteä taistelemaan asiasta.
  Kahden palaneen paneelin jälkeen sain itse rahat takaisin ja Peter suositteli etten enää osta Panan plasmaa koska se ei kuulemma sovi mun käyttöön (eli lähinnä television ja leffojen katseluun) :hitme:
   
 16. jussi2

  jussi2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ois paneelinvaihdosta kysyttävää (55VT60), jos teillä kokemusta olisi.

  1. Ei varmaan tehdä olohuoneessa?
  2. Kesto?
  3. Toimiikohan vanhat USB-tallenteet uudella panskulla?
   
 17. Metanaut

  Metanaut Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  282
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla vaihdettiin paneeli vanhassa Panassa. Huolto haki pois, muistaakseni samalla viikolla sai takaisin. Säädöt yms. taisi olla resetoitu.
   
 18. dieu7

  dieu7 Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2002
  Viestejä:
  44
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä olisi maanantaille sovittu paneelinvaihto ja olohuoneessa pitäisi tapahtua. Jonkin verran tilaa operaatio vaatii, mutta on niitä kuulemma ihmisten kotona vaihdettu. Voin raportoida myöhemmin lisää operaatiosta ja uuden paneelin toimivuudesta.

  Niinhän siinä siis kävi, että heti kun ehdin tänne tilittää että vaihtopaneelia ei löydy, niin sellainen olikin yhtäkkiä saatavilla.
   
 19. jussi2

  jussi2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lähinnä (puoliksi täyden) USB-kovon toiminta uudella paneelilla kiinnostaa.
   
 20. xioxia

  xioxia Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.10.2007
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Loppu ymmärrys kesken... Propsit peterille!