Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

 1. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saako nykyään kanavakohtaisen overscan valinnan? Ärsyttää esim. maikkarin kyvytön tekniikka, en siis halua tekstitv-dataa yläreunaan näkyville.
   
 2. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, overscan on asetettu Off...aika mielenkiintoisia havaintoja olet tehnyt eri laitteiden välillä, itsekin aikoinaan mietin tuota Miracleboxia.

  Kieltämättä tässä on kyllä myös "psykologinen" tekijä mukana kun eilenkin illalla katselin ensin "The Wolverinen" BR-tasoisena (oli vaikea keskittyä juoneen/toimintakohtauksiin kun ällistelin kuvanlaatua koko filmin ajan) ja sitten pistin päälle maikkarin uutiset niin tuli sellainen pienimutoinen "pannukakkumahanlasku".

  Kyse on myös paljolti siitä, minkätasoista SD-laatua on tottunut katsomaan ennen VT60-mallia. Monivuotinen SD-semi-huippulaatu on tehnyt tehtävänsä (= itsestään nirson). HD-tasoinen lähetys taas ei ikinä aiheuttanut mitään väristyksiä vanhassa panassani, se oli se kompromissi minkä jouduin silloin muutama vuosi sitten tekemään, mutta nyt on HD lähetysten aika syrjäyttää SD.


  Ronny
   
  Viimeksi muokattu: 18.01.2014
 3. zebraman

  zebraman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  öölright, eli ne d-nicen postauksen liitteen asetukset on tarkoitettu vain tälle ControlCAL ohjelman kanssa käytettäväksi vai?
  eli riittääkö perusasetuksiksi vain ne 8 säätökohtaa kun on suoraan siinä foorumilla tekstinä?
   
 4. zebraman

  zebraman Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.12.2005
  Viestejä:
  27
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onks tohon muuten jotain säätöä kun tsiikaa Netflixin kautta niin äänet ei tuu suoraan vahvistimen kautta kajareista vaan joutuu aina muuttamaan sieltä spdif-valikosta pcm/automaattinen, niin lähtee vasta kuulumaan?
  jos vaikka katsoo yhden sarjan ja kun toinen pitäisi alkaa putkeen niin äänet on taas kadonnut ja taas saa mennä muuttamaan valikkoon..outoa...?
   
 5. veksi99

  veksi99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2004
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pari päivää nyt hämmästelly tuota 55vt60:stä ja ei pettänyt odotuksia. SD kuvaa vasta tuijotellu ja ero giganttiin palautettuun sonyn w807:aan todella suuri. Sisäänajon meinasin suorittaa tuolla thx cinema kuvatilalla josta hieman vielä laskin kontrastia. Jalusta olikin mielenkiintoinen kun ei meinannut millään asettua ruutu suoraan. Joutui hieman nostamaan toista reunaa ja jättämään sen pelkästään ruuvien varaan. Mitään haittaahan tuosta ei sinänsä ole, mutta aiheutti vaan ihmetystä kasaus vaiheessa.

  Onko tuo overscan nyt syytä pitää päällä sisäänajo vaiheessa tai yleensä? Huomasin vaan, että kun se oli pois päältä jollain kanavalla jäi yläreinaan näkyviin jotain sinne kuulumatonta. Siis jotain vaaleita viivoja poikki suunnassa. Saman teki ex telkkari 46pz85 plasma. Onko tuolle kuvan kohdistukselle tai vastaavalle mitään säätöä jolla nuo saisi pois näkyvistä?
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 542
  Saadut tykkäykset:
  663
  Sillä overscannilla saat nimenomaan (oletettavasti MTV3:n kanavien) "vaaleat viivat" piiloon. Ne viivat johtuu täysin MTV3:n ammattitaidottomuudesta. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin eduksi ainakin alkuvaiheessa on juuri overscannin käyttö, koska (vain?) tällöin toimii myös pixel orbiter.
   
 7. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuuletteko miten kauas telkkarin tuulettimien hurinan kun lyötte koneen hiljaisessa tilassa tulille? Meikäläisen koneen tuulettimet kuuluu selvästi sohvalle joka on n. 4 metrin päässä ja vielä helposti kauemmaskin. Mietin vaan että onko tämä vika vai ominaisuus?

  Jotenkin oli jo ehtinyt tottumaan äänettömään telkkariin. Digiboksikin suoltaa tallenteensa verkkolevylle joka on eri huoneessa niin katselutila on muuten osapuilleen ääneton.
   
 8. jussi2

  jussi2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuuluuhanse kuten 'valkoinen' sirinäkin. Takaseinää vois kokeilla parantaa akustisesti.
  Sirinälle paha tehhä mittää.
   
 9. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 542
  Saadut tykkäykset:
  663
  Taitaa olla pikemminkin ominaisuus, itselläni sama juttu. Joillain kuulemma hiljaisiakin. Itselläni toinen tuuletin (vasen edestä katsoen) on se äänekkäämpi.
   
 10. Burkitsville

  Burkitsville Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 400
  Saadut tykkäykset:
  470
  Omat hankinta-aikeet aikaistumassa sitä vauhtia, että jo ensikuussa olisi tarkoitus käydä ensimmäiset tarjoukset tunnustelemassa, jotka selventänevät sen odottaakko hintojen tippumista tovin vai solmiakko kaupat samantien? Pitkällisen harkinnan summana hylkäsin ajatuksen lcd-led'n siirtymisestä, ja päätin tiedossaolevien riskien(kin) uhalla puoltaa plasman hankintaa.

  Tv-lähetysten katsominen jatkuu loistavalla 36" kuvaputki-tv'llä niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja tv kuvaa antaa. Näin ollen plasman käyttöönotto aloitetaan yksinomaan dvd-levyillä sekä muutamalla blu-ray'lla ilman tv'n kytkemistä kaapeliin. Maksukanavista ei ole tullut perustettua toistaiseksi sen enempää kuin kiinteästä nettiyhteydestäkään joten niitä tuskin tulee käytettyä täst'edeskään(?), eli kaiken maailman huuhaa-sovellukset on sitä myöden poissuljettu päiväjärjestyksestä. Overscan tullee pidettyä päällä pitkään, ja toistettavan lähdemateriaalin kuvasuhde valikoidaan paneelin sisäänajon aikana maksimissaan 1.85:1 mukaan, mieluiten aina alle. Harvat täyskuvalliset pidetään pannassa vähintään ensimmäiset 1000h. Tekstityksiäkään ei ole tarkoitus käyttää elokuvia katsellessa jatkossakaan. ISF-kalibrointi tilattanee 2015, johon saakka THX-tila (erityisesti dark room) ajanee asian hyvin. Mitään dioja ei ole tarkoitus rullata, kun ei kiinteää konettakaan ole eikä muu laitteisto ymmärtääkseni tikkuilua tue. Kait tuohon listaan vielä jotain mahtuu, jota hyödyntää sisäänajon aikana?
   
 11. RAUSK1

  RAUSK1 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.09.2012
  Viestejä:
  64
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piuhat kii ja kovaa ajoa
   
 12. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jahas, nyt on viikonloppu takana testailua. Onhan tuossa kieltämättä hyvä kuva, toki asetukset ovat vielä maltilliset kirkkauden ja kontrastin suhteen. Kuvan osalta huonoa on tuo line bleeding, snookeria seuratessa huomasi hyvin kun pelaaja käveli pöydän vieressä niin mustat raidat pyyhki pöydän pintaa, eivätkä ne olleet varjoja.

  Enemmän huonoa on äänipuolella.
  - television omat kaiuttimet ovat huonot
  - tuulettimien ääni
  - "plasman sirinä"

  Toki ymmärrän ettei noin ohueen töllöttimeen saa ihmeellistä äänimaailmaa, mutta mikäli muisti ei pahoja tepposia tee niin äänet ovat huonoimmat mitä minulla on littutelkkarissa koskaan ollut. Vertailukohtana on Sony KE-P37SX1, Pansku 42PV60, Pansku 42PX600 ja Samsung D8005. Ehkä tuo PV60 tarjoaa kovimman vastuksen tuossa sarjassa, mutta se lähtikin takaisin suurimmaksi osaksi siitä syystä.

  Kyllä tässä kaukana ollaan täydellisestä telkkarista.
   
 13. failure

  failure Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä osta uutta, kyllä se putkitöllö vielä kantaa 10 vuotta, kun hyvä on. Siitä plasman hankinnasta se apina siellä hartioilla senkun kasvaa ja saattaa olla, että menetät vaan hermosi turhaan tuon uuden töllön kanssa siinä kun on noita säätöjäkin räplättäväksi enemmän, kun siinä putkitöllössä. Sitten harmiksesi ehkä vuonna 2020, kun olet saanut ensimmäisen maksukortin hankittua koneeseen niin Eurosportilta katsot ekakertaa Australiasta tennistä ja huomaat että se p....leen logo on heti palanut nurkaan kiinni ja mistä sen vierityspalkin nyt saikaan päälle. Siinä se vasta hermo menee ja kun olin niin huolella sen sisäänajonkin ajanut..
   
 14. 9874576348

  9874576348 Guest

  Itse televisio.
   
 15. Ritzenhoff

  Ritzenhoff Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2013
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vielä lisävinkiksi Burkitvillelle ettei missään nimessä nyt kannata uutta plasmaa ostaa. Pärjäät hyvin sillä huippu kuvaputkella. Viiden vuoden päästä saa sillä plasman hinnalla jo luultavasti 4K OLEDin missä vielä syvempi musta. Ja vielä paremmalla tarjouksella. Nyt vaan säästämistä!
   
  Viimeksi muokattu: 20.01.2014
 16. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 945
  Saadut tykkäykset:
  234
  Toivottavasti 2012 alussa alkanut projekti saadaan päätökseen. :D

  Oli pakko piikitellä....
   
 17. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vielä semmoinen lisävinkki, että jos päädyt odottamaan ja ostamaan 4K OLEDn n. viiden vuoden päästä niin harkitse nyt vielä ostoa ...siitä vielä muutama vuosi niin saisit uber-hyper-huippu 8K OLEDin todella edullisesti ja silloin olisi myös 8K matskua tarjolla, sen jälkeen pistäisin kaikki kortit peliin ja hankkisin markkinoiden parhaan telkkarin :thumbsup:  Ronny
   
 18. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoista, että eri ihmisillä on niin eri "ongelmat" mitä tulee VT60 malliin. Minusta taas kaiuttimet on siitä paremmasta päästä (paremmat kuin esim. kalliimmassa ZT60 mallissa) mitä olen plasmoissa nähnyt viime vuosina (monet arvostelutsaitit ovat samaa mieltä), tuulettimen ääntä en edes huomaa ellei TV ole äänettömällä (ja olen itsekin aika herkkä tälle, palauttanut tästä syystä yhden jos toisenkin digiboksin), sama juttu "sirinän" kanssa, en edes "rekisteröi" mielessäni koko asiaa.

  Sen sijan minulla on ollut huomauttamista SD-toistosta, josta eräät muut ovat sitten eri mieltä ja olet oikeassa että ei tämä tietenkään ole täydellinen televisio missään nimessä, mutta kyse on silti markkinoiden parhaasta 55" taulutelkkarista mitä tulee HD-lähetyksiin kun huomioidaan todella alhainen 1500€ hintalappu.

  Väitän että *tähän hintaan* ei saa parempaa 55" HD-toosaa 2-3 vuoteen...olisin eri mieltä jos Panasonic olisi jatkanut plasman kehittämistä.  Ronny
   
 19. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 542
  Saadut tykkäykset:
  663
  Itse suosittelisin televisiotarpeen (myös teknisestä näkökulmasta, jos jo silloin joku muu tekniikka olisi ohittanut tai päässyt edes tasoihin kuvaputken kanssa) tarkistuspisteeksi vuotta 2026, jolloin lopetetaan SD-lähetykset. Turha tässä on hötkyillä.
   
 20. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko line bleeding uusi ominaisuus koska emme saa sitä VT30:llä esille millään? Emmekä ole puusilmiä.