Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

 1. aheikkinen

  aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 008
  Saadut tykkäykset:
  137
  Olisihan se aika kohtuutonta vaivannäköä vaativa toimenpide vilkaista vaikkapa kaksi viimeistä sivua tästä keskustelusta, niin näkisi heti noin tusinan verran ilmoituksia tuoreista tarjoushintaisista hankinnoista..
   
 2. rauer

  rauer Uusi jäsen

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onneksi sinä näit vaivaa kirjoittaa näinkin hyödyllisen vastauksen.
   
 3. sampo.666

  sampo.666 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiltisti kiikuttivat sen töllön ovelle tarjoushintaan. Nyt vaan siitä pitäisi päästä eroon. Joko takaisin Giganttiin tai sitten seuraavalle omistajalle.
   
 4. veksi99

  veksi99 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.02.2004
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli itsekkin tilattua 55vt60 Gigantista tarjoushinnalla 46pz85:n tilalle. Saa nähdä kuinka iso hyppäys tämä on kuvanlaadullisesti tuosta entisestä panan plasmasta. Todella tyytyväinen olin edelliseen, joten kovat on ainakin odotukset uutta kohtaan. Ja ainahan on tuo 30 päivää aikaa palauttaa tuo jos ei miellytä. Tämmöinen seinäteline viritelmä olis ylimääräisenä ja kyselisinkin tekeekö tämmöisellä tuon 55vt60:n kanssa mitään.
   
 5. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Musta tuntuu, että rauer tiedustelit nimenomaan sitä, että saiko joku vielä loppuviikosta ostettua. Itse ostin heti alkuviikosta ja toimituksen pitäisi olla huomenna. Loppuviikon saldopompsahduksen jälkeen ostaneita ei taida tässä ketjussa vielä esiintynyt. Tämä on vain mutua, mutta olettaisin kampanjoissa olevan maakohtaisia tarjouseriä ja jos ne loppuu, niin voidaan joustavasti paikata toisen maan kiintiöstä. En tiedä sitäkään onko Gigantilla joka maassa samat tarjoukset samaan aikaan vai onko porrastetusti vai täysin eri tarjoukset eri aikaan.

  Olen harkinnut vähän vastaavaa slimmiä (15 mm seinästä). Kysymys teille, joilla plasma jo on seinällä: uskaltaako laittaa noin lähelle seinää, kun manuaalissa varoitellaan, että pitäisi olla 70 mm seinästä?
   
 6. mamipa

  mamipa Käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  868
  Saadut tykkäykset:
  54
 7. v11e

  v11e Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  26.07.2010
  Viestejä:
  139
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos jollain Keski-Suomen alueella jää käsiin ylimääräiseksi vaikkapa tuo Gigantin 55VT60, voin lunastaa pois. Jyväskylän Gigantti sössi oman tilauksen.
   
 8. LimitedWarranty

  LimitedWarranty Guest Guest

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt tyhmä kysymys, mutta mistä nuo Netflixin kuvasäädöt pitäisi löytyä päivityksen myötä? Tv näyttää firmiksen versioksi 3.872, mutta Netflixistä en säätöjä löydä.. :S
   
 9. lanchez

  lanchez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt puhutaan ihan normaaleista telkkarin kuvasäädöistä menun takaa. Aiemmin ne eivät toimineet, mutta päivityksen jälkeen toimivat.
   
 10. jussi2

  jussi2 Guest Guest

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei helvetissä ainakaan plasmaa laiteta seinää nuolemaan, joku tolkku sentään.
   
 11. 3JJ

  3JJ Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 726
  Saadut tykkäykset:
  388
  No ei juu, ensinnäkin ainakin tuossa 50" mallissa jo virtapistoke vaatii noin 25mm tilaa, ja muutenkin kun puhaltimet puhaltaa suoraan taaksepäin niin ei lienee kovin fiksua laittaa liian lähelle seinää.
   
 12. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Sääli, kun nättiä litteää ruutua ei voi laittaa lähelle seinää. Oikeastaan haasteena jopa saattaa olla riittävän syvän telineen löytäminen.
   
 13. OTJ

  OTJ Guest Guest

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla on 50ST50 bilteman slimmitelineellä semmoiset 35 mm seinästä. Ei ole vielä häiritsevän kaukana seinästä, eikä ole kyllä mitään ongelmia ollut.
   
 14. Tommi Helminen

  Tommi Helminen Guest Guest

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on vajaa viikko katseltu omaa 55VT60:stä. Kuva on kyllä todella hyvä hyvällä materiaalilla ja musta on MUSTAA. Ei sitä kaupassa edes pysty näkemään, mutta kotona sen syvyyden vasta tajusi. Normaali tv-lähetykset ovat kyllä sd-laadulla melko laadutonta, mutta ei siitäkään nyt telkkaria voi syyttää. Onneksi jo ison osan näkee HD:nä. Tuulettimien ääntä en kuule juuri koskaan, mutta paneelin sirinän kyllä kuulee, kun ruudulla on paljon valkoista. Onneksi sekin peittyy usein tv:stä tulevan puheen tai musiikin alle.

  Erityisen tyytyväinen olen tv:n designiin. Melko leveät reunuksetkaan eivät haittaa, vaikka sitä aluksi pelkäsin. Metallinen jalusta sitä vastoin on mielestäni erittäin onnistunut ja arvokkaan näköinen. Pieni miinus siitä, ettei jalusta käänny, mutta sekin on melko ymmärrettävää järkyttävän painon vuoksi.

  Ehkä isoin harmituksen aihe liittyy samaan ilmiöön, josta proto jo aikaisemmin valitteli. Eli kirkkauden puutteeseen. Lähinnä tämä tulee ongelmaksi esimerkiksi jääkiekkoa katsottaessa. Pari "pykälää" kun saisi kirkkautta enemmän, niin ei olisi mitään valittamista. Tämän telkkarin kohdalla ei enää tarvitse puhua mustan tasosta, mutta käännetäänkö tämä nyt sitten niin, että valkoinen ei ole kyllin valkoista.

  Mutta eiköhän tämä Pana ole tullut jäädäkseen. Mihinkä tämän nyt sitten vaihtaisikaan. Kuva on kuitenkin hd-laadulla erittäin komeaa katsottavaa.
   
 15. lanchez

  lanchez Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lätkässä voi testata Näytön luminanssia panna Normaaliksi (jos on Tummalla) ja gammaa pienemmäksi. THX Cinemassa tosin luminanssi onkin jo mielestäni kohdassa Normaali (ei voi itse siis säätää, vaan päättelin tämän).

  Itselle lätkäkin näyttää kyllä ihan hyvältä.
   
 16. samppis

  samppis Guest Guest

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun täällä on paljon uusia 55VT60 omistajia niin voisin vielä vähän herätellä keskustelua sisäänajosta.

  Itse tein "oikeaoppisen" sisäänajon, eli pyöritin noita englannin foorumilta löytyneitä R+G+B+harmaat väridioja ensimmäiset n. 100 tuntia. Näin jälkikäteen en kuitenkaan varauksetta hommaa suosittele. Siinä voi olla paljon enemmän menetettävää kuin saavutettavaa. Diojen ajaminen on riski, koska se tapahtuu pääosin valvomatta. Ajo voi keskeytyä monestakin syystä, ja keskeytyminen voi johtaa siihen että telkkari palautuu esim. jollekin vaaralliselle logo/palkki-kanavalle tuntikausiksi. Itsellä näin kävi kaksi kertaa, syytä en tiedä, ehkä diashow-ohjelma kaatui? Onneksi olin säätänyt kaapelikanavat näkymään minimikontrastilla, ja sattumalta kuvasisältö oli turvallista, eikä ehtinyt olla kuin n. tunnin päällä. Selvisin siis säikähdyksellä, eikä mitään edes lyhytaikaisia jäännöskuvia tullut, mutta pahemminkin olisi voinut käydä. Kannattaa siis irrottaa antennikaapeli diojen ajaksi.

  Toinen juttu on se, että 100 tunnin diojen ajo selvästi vaikutti kuvaan. Väritasapaino muttui punertavammaksi, jopa siinä määrin että sitä oli pakko säätää advanced-puolelta käsin todella reippain ottein että kehtasi leffoja katsoa. Virhe oli etenkin vaaleiden sävyjen punaisuudessa, mihin tuntui olevan todella vaikea saada korjausta säätimillä, koska siitä helposti seuraa vaaleiden sävyjen kompressoituminen ja dynamiikan latistuminen.

  Lopetin diojen ajamisen tuohon 100 tuntiin, ja olen siitä asti katsonut ihan normaalia vaihtelevaa tv- ja elokuvamateriaalia (kuitenkin vältellen palkkeja ja logoja). Nyt 250 tunnin kohdalla värivirheet ovat kadonneet, ja olen pystynyt palaamaan telkkarin vakioasetuksiin, mikä on loistavaa, koska sävyt näyttävät siten luonnollisimmilta.

  R/G/B värien ja harmaasävyjen diashow kuulostaa loogisesti siltä, että kaikki värit ja pikselit kuluvat tasaisesti. Plasma ei ehkä kuitenkaan ole niin simppeli laite, että tämä toteutuu käytännössä. Se, että värejä ajetaan täydellä 255 arvolla, ei välttämättä tarkoita sitä, että niitä ajetaan fyysisesti samalla rasituksella paneelissa. Tekniikkaa tarkemmin tuntematta heitän ajatuksen, että sisäänajon kannalta voisi olla parempi idea "jumpata" pikseleitä eli ajella niitä nopeasti kaikkien mahdollisten tasojen välillä satunnaisesti, kuten normaalissa tv-kuvassa pitkällä keskiarvolla tapahtuu. Näin kaikkien värien kaikki pikselit kokevat suunnilleen yhtä paljon kaikkia mahdollisia kirkkausasteita -- mikä ei toteudu diashowlla.

  Olisi hauska kuulla, mitä Panasonicin plasma-osaston (entinen) pääsuunnittelija sanoisi tähän sisääajoasiaan. Veikkaan, että tyrmäisi tämän diashowlla sisäänajamisen.

  Jos haluatte kuitenkin sisäänajaa pyörittämällä väridioja, niin muistakaa säätää pixel orbiter asentoon "auto"! Tämä on tärkeää! Muuten telkkari siirtelee kuvaa omin päin siten, että paneelin reunasta jää vaihteleva pieni kaistale pikseleitä käyttämättä. Eli ajatus tasaisesta kulumisesta ei toteudu.
   
  Viimeksi muokattu: 15.01.2014
 17. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 975
  Saadut tykkäykset:
  894
  Kiitos samppis ajankohtaisesta viestistä. On meinaan itsellänikin tänään tulossa ko. vekotin ja diat jo valmiiksi tallennettu usb-tikulle.

  Pistää tosiaan miettimään koko diashown mielekkyyttä. Olisi tarkoitus jättää masiina jauhamaan 24/4 ja vielä pari päivää niin, etten itse käykään kotona. Olen kuumeisesti yrittänyt lukea netin keskusteluita asiaan liittyen enkä vieläkään ole päässyt lopputulemaan onko prosessissa mitään järkeä nykyplasmoilla.

  Jos nyt laitan kuitenkin masiinan jauhamaan dioja, niin minkälaista kontrastia ja valoisuutta olisi hyvä käyttää? 50 ja 50?
   
 18. x_jmt_x

  x_jmt_x Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  18.08.2006
  Viestejä:
  7 591
  Saadut tykkäykset:
  523
  Itsellä on VT50 ollut nyt 'normaalissa' käytössä vuoden päivät, ensimmäisen kaksi kuukautta kotiteatterissa ja sen jälkeen olohuoneen televisiona.

  Mitään sisäänajopelleilyä en ole harrastanut, minkäänlaista kiinnipalamista, epätasaisuutta tai muutakaan hässäkkää ei ole havaittavissa. Pixel orbiter ja overscan ovat olleet poissa päältä 10kk katseluajasta.

  Myönnettäköön, että näitä pelottavimpia eli Foxia ja Eurosportia valkoisine logoineen ei ole tullut katsottua juurikaan, mutta ihan vaan siksi, että sieltä ei mitään katsottavaa ole tullut.

  Sen sijaan sekä antenni-, että HDMI-piuhat olen sisäänajanut Cable Burnerilla, kaksi viikkoa molempia. Tämä paransi merkittävästi etenkin vihreiden sävyjen toistoa ja netistä lukemani mukaan lähes eliminoi kiinnipalamisen riskin sekä tuplaa paneelin havaitun tarkkuuden.
   
 19. Bnaut

  Bnaut Guest Guest

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eikös noiden diojen pyörittämisen tarkoitus olekin kuluttaa telkkaria juuri tiettyyn suuntaan, jotta kalibroijan on sitten helppo ottaa omat asetukset kalibroinnin pohjalle ja säästää ehkä pari iteraatiota (=aikaa) itse kalibrointivaiheessa. Se suunta ei välttämättä ole mitenkään hyvä suunta, jollei sen jälkeen lyödä niitä kyseiseen kulutukseen pohja-asetuksia ja vielä päälle kalibroida telkkua.
   
 20. samppis

  samppis Guest Guest

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä, näinhän ne sanovat. Mutta, jotta kalibrointi olisi järkevää, pitäisi paneeli olla sitä suorittaessa mahdollisimman vakiintunut jonkinlaiseen tilaan. Minulla se ei todellakaan ollut vakiintunut 100 h diojen jälkeen, koska toiset 100 h normaalia kuvaa muutti sitä huomattavasti (hyvään suuntaan). Eli jos olisin kalibroinut 100 h kohdalla, se olisi mennyt hukkaan. Ellei sitten kalibroijat jollain kristallipallolla yritä ennakoida tätä 100-200 tunnin aikana tapahtuvaa muutosta, mikä kyllä kuulostaa aika kaukaa haetulta skenaariolta.

  Mutta paneelit ovat yksilöitä, voipa olla että suurin osa käyttäytyy eri tavalla kuin minun yksilöni.