Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

 1. Ritzenhoff

  Ritzenhoff Guest Guest

  Liittynyt:
  05.06.2013
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  3
  Itsellä Vt60. Tuo on ihan totta että jos säkkipimeässä kuvaa katsoo, niin ikinä kuva ei ole yhtä musta kuin raamit. Vaan todella syvän harmaa. Ei se kehyksen musta varmaan ole edes mahdollista, luulisi että sen varsinaisen paneelin "värikin" jo estää sen. Eli tavallaan musta voi olla niin syvää kuin TV on sammutettuna katsottaessa ja ruutuhan ei ole sammutettuna niin musta kuin kehykset vaan todella syvän harmaa, toivottavasti tarpeeksi hyvin selitetty...

  Itse ajattelin jompia kumpia näistä töllön taakse jossain vaiheessa, jos nyt haluaa hifistellä. Noilla moniväreillä saisi hieman vaihdeltua tunnelmaa, vaikka normivalkoista valoa enimmäkseen pitäisikin.

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40192361/

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60116540/
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2014
 2. Bnaut

  Bnaut Guest Guest

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa, ikeallakin oli tuollaisia... Itse tilasin Saksan serkulta ebay:stä http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=360466535424 . No saapahan ainakin kaukosäätimen ja koko reunan mitalta ledejä. Tosiaan täysin pimeässä ei ole musta. Ja kyllähän se vielä mustenee, kun tv:n sammuttaa ettei täysin paneelin värin piikkiin mene.
   
 3. Mikke37

  Mikke37 Guest Guest

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minulla on kokemusta näistä molemmista:

  http://www.cornerworks.net/?sivu=tuotteet&kategoria=12&parent_id=0&path=12

  Valo on sävyltään erittäin miellyttävä ja myös kätevä, koska led-nauha ottaa virran tv:n omasta usb-liitännästä, eli valo syttyy automaattisesti, kun tv:n laittaa päälle ja sammuu, kun tv:n sulkee.
   
 4. Ritzenhoff

  Ritzenhoff Guest Guest

  Liittynyt:
  05.06.2013
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  3
  ^

  Tollanen ois kyllä kätevä! Täytyy katsella...
   
 5. 9874576348

  9874576348 Guest Guest

  Näistä löytyy kokemuksia ja ovat olleet kahden eri telkkarin takana. Tällä hetkellä 60" tuuman telkkarin takana kaksi sivuilla ja kaksi ylhäällä, mikä tekee sopivan tasaisen taustavalon. Nämä on myös helppo liittää master-jatkoroikkaan, eli kun esim. telkkariin pistää virrat, niin myös ledit syttyvät samalla ja sammuvat myös telkkarin kanssa. Halpa ja hyvä ostos, jos ei halua pilkkopimeässä katsoa.
   
 6. Mikke37

  Mikke37 Guest Guest

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0

  Kokemuksesta voin sanoa, että näiden etu Ikean versioon verrattuna on se, että nämä ovat led-nauhaa, eikä siis listaa. Nauha on taipuisaa ja mukautuu tarkasti tv:n takapaneelin muotoon pysyen hyvin kiinni. Lisäksi ei tule mitään johtohässäkkää, vaan asennus on erittäin siisti, mutta hinta tosin on hieman kalliimpi. Valon värisävy on mielestäni optimaalinen, ainakin mikäli tv:n takana oleva seinä on valkoinen. Tällaisen epäsuoran taustavalon kanssa on mielestäni silmille huomattavasti miellyttävämpää katsella tv:tä, kuin täysin pimeässä huoneessa, tai kattovalo päällä, joka saattaa aiheuttaa ruutuun heijastuksia.
   
 7. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  3 618
  Saadut tykkäykset:
  754
  Jos vaikka ihan suosiolla siirtyisitte jauhamaan niistä ikea-valoistanne ym. tuonne yleistä -osioon...

  Edit. Onko 65VT60Y -mallin hiljattain ostaneita edustettuina, ja jos niin minkälaisia on tarjoukset olleet?
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2014
 8. sampo.666

  sampo.666 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jännä että välkkyy pahasti omaan silmään tuo VT60. Kontrastin kun laittaa noin 10 arvoon, niin kuva on kohtuullisen stabiili välkkymisen osalta. Musta on ihan ok, vaikka selkeästi se hohtaakin. Kuva ei ole täysin tasainen, mutta ei tuntunut haittaavan videokuvalla. Tuulettimen hurina ei ainakaan vielä häirinnyt. Plasma-surina ärsyttävää. Kirkkaat yksittäiset objektit ruudun keskellä tarkoittavat tyypillisiä oikealta vasemmalle ulottuvia palkkeja, ei suuri ongelma videokuvalla. Ditheröinti on siedettävää ainakin Kuroon verrattuna. Katselukulmat ovat rajatut. Liikkeentoistossa parannettavaa. Pitää katsella vielä jonkin verran, mutta ei tämä kovin erikoinen telkku ole. Kiltisti vaan rahat olediin?
   
 9. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  "Katselukulmat ovat rajatut. Liikkeentoistossa parannettavaa"

  What? Sulla on nyt kyllä jotain pahasti pielessä! :D
  EDIT: Ellet sitten katselukulmalla tarkoita pystysuunnassa olevaa "valosuodatinta", eli lattialla ei tuota töllöä voi pitää.
   
 10. sampo.666

  sampo.666 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nostin telkun paketista lattialle, tietyn kulman jälkeen rajoittaa aika paljon kirkkautta. Käärmeetkin kävivät jo vierailemassa, kun tietoisesti niitä etsin. Hauska kun kuvan toisella laidalla näkyi kämmen niin sormista lähti ruudun pituiset rannut toiseen laitaan.
   
 11. Diabolus

  Diabolus Guest Guest

  Liittynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  519
  Saadut tykkäykset:
  0
  Plasman välkkymiseen liittyen: Ostin ST60:n ja valitettavasti huomasin kuuluvani siihen joukkoon, jota häiritsee - onneksi vain vähän - plasma-TV:n välkkyminen.

  Tai onneksi vain siihen saakka, kunnes koin ahaa-elämyksen: Sammutin valot. Jostain syystä käytössäni olevat loistelamput tai ESL:t tekevät plasman virkitystaajuuden kanssa kivan pikku interferenssi-ilmiön joka pahentaa välkyntää. Ratkaisu oli onneksi nopea, helppo ja halpa; Saksassakin menestystä niittäneet lämpöpallot.

   

  Liitetyt tiedostot:

  • 004.jpg
   Tiedostokoko:
   34,6 KB
   Katsottu:
   156
 12. samppis

  samppis Guest Guest

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aika lailla samoja havaintoja kuin minulla GT60 kanssa, aluksi välkkyminen ärsytti tosiaan ihan huomattavasti. Mutta siihen kyllä tottuu aika nopeasti, nyt viikon jälkeen se ei ole enää ollenkaan ongelma. Voi olla että osa on sitä että paneeli sisäänajautuu ja osa sitä että ihminen sisäänajautuu. Joka tapauksessa, ei tuo yhtä pahasti ole koskaan välkkynyt kuin vanhat putkitöllöt, ja pärjättiinhän niidenkin kanssa.

  Katselukulmat ovat heijastusfiltterin takia tosiaan ylä-ala-suunnassa tosi rajatut, mikä on tahallista. Jos se ärsyttää, kannattaa suosiolla ottaa edullisin ST60-malli jossa pitäisi olla kaikista kevyin suodatin.

  Jonkin verran on tuolla ulkomaan foorumeilla ollut näitä, jotka ovat plasman puutteiden takia yrittäneet vaihtaa vielä takaisin LCD-paneeliin. Vaan eipä se yleensä onnistu, koska LCD:n puutteet ovat niin paljon pahemmat. Sitä LCD:n ongelmiin tottumista ei vaan huomaa, kun niitä niin paljon enemmän joutuu kaikkialla tuijottelemaan.
   
 13. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 848
  Saadut tykkäykset:
  793
  Taidat olla sama kirjoittaja, jota Ron jo lainasi (vuodelta 2007, jolloin jo haukuit plasmat pystyyn) tähän ketjuun viikko sitten? Eniten ihmetyttää, kun lähiviestihistoriasikin mukaan olet ilmeisesti ollut tyytymätön viime vuosienkin plasmojen tasoon, että miksi ihmeessä ostit koko vehkeen?

  Omat ongelmansa on niissä oledeissakin, vaikka itsekin toivon, että muutaman vuoden päästä ne on ehdottomia kuvanlaadullisia kingejä. Kompromissitonta vehjestä ei vain ole vielä olemassakaan. Kyse on vain siitä, minkä kompromissien kanssa on valmis elämään.
   
  Viimeksi muokattu: 10.01.2014
 14. Mikke37

  Mikke37 Guest Guest

  Liittynyt:
  25.10.2007
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan rauhassa vaan, mutta kyllä ne valot saa 65 tuumaisenkin näyttämään paremmalta, itsellä tosin hieman pienempi, mutta kestän sen kuin mies ;)
   
 15. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Vaikuttaa siltä, että sinun olisi pitänyt tyytyä Pioneerin KRP-sarjalaiseen. Ei olisi välkkynyt samalla tavalla ja vaikka liiketoisto olisikin absoluuttisella asteikolla ollut hieman huonompi, niin dynaamisesta posterisoitumisesta se ei olisi ainakaan kärsinyt. Kontrastikaan ei olisi ollut ainakaan huonompi.
   
 16. sampo.666

  sampo.666 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pioneerin jätin jo aikanaan kauppaan, tämä Panasonicci vaikutti pikaisella vilkaisulla ihan OKlta. VT60lla on selviä ongelmia väriliukujen kanssa. Tähän aikaan myös tuulettimet kuuluvat selvemmin. THX moodia en voi suositella, tässä moodissa ei ole tarpeeksi kontrastia jos on tottunut crt gammaan. Täytyy vielä pelata gamman ja pro moodien kanssa lisää, en ole täysin varma riittääkö koneessa paukkuja tämän suhteen. Musta saisi olla mustempaa 2,35:1 kuvalla ja/tai jos kohtaus on muuten tumma.
   
 17. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Millähän sitten olit tähän saakka katsellut, jos ei muka VT60 ollut selkeä parannus siihen entiseen verrattuna?
  On se VT60 tummien kohtausten toisto ainakin parempi kuin missään crt mammuteissa oli, tai lähes missä tahansa muussa plasmassa (pl. ehkä ZT60).. Puhumattakaan lcd-laitteista, taustavalon tyyppiin katsomatta. Siis 'paras koskaan kuluttajatöllössä tähän päivään asti nähty mustan taso' ei ole tarpeeksi hyvä?

  Olet suunnilleen ainut henkilö jonka olen nähnyt näiden sarjojen mustantasoa haukkuvan, taviskäyttäjistä tai arvostelijoista. Omalla silmälläkin nähtynä tummien kohtausten toisto on käytännössä täydellistä. Väritoiston ja liiketoiston ollessa myöskin aivan erinomaisia..

  (En omista plasmaa, vaan tykittelen SXRD tekniikalla. Mustat ovat paljon heikommat plasmaan verrattuna mutta reippaampi kuvakoko korvaa sitä harmia. → En 'hypetä sokeasti omaani'.)
   
 18. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 848
  Saadut tykkäykset:
  793
  Absurdia, että vuonna 2014 edes keskustellaan crt:stä. :hitme:

  Asiaan: te, jotka olette sisäänajaneet dioilla, millä asetuksilla olette tehneet sitä? Olen yrittänyt googletella sisäänajamista ja dioja mielipiteitä löytyy, mutta vähemmän neuvoja asetuksiin. Kirkkaus täysillä vai mikä on paras?
   
 19. Sherukka

  Sherukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 063
  Saadut tykkäykset:
  0
  sampo, millä materiaalilla havaitset liikkeentoiston liittyviä "virheitä"? Digi-tv-kuvalle suosittelisin aina asettamaan IFC-johonkin toiseen asentoon kuin 'pois', muttei kuitenkaan liian kovaksi jottei hypähdä "50Hz-yhteensopivista" pois (tämän muutoksen huomaa kun tulee musta ruutu hieman pitempään kun vaihtaa tilaa). Kokeile tätä ensin koska matalat asetukset eivät mitään saippuaoopperaefektiä tuo kuvaan, mutta huonobittivirtasen kuvan liiketoisto näyttää parantuvan huomattavasti silmin nähden. Olen ymmärtänyt että totuus on se että LCD-paneeli on edelleen (ihan sama vaikka LED-sellainen) sopivasti liian hidas jolloin kuva pehmenee (= menettää reilusti resoluutiota) ja me miellämme sen "hyväksi", näin ei tapahdu plasmoissa koska näemme kaiken "kauheuden". Itse olen joskus tutkaillut ilmiötä tietokoneruudulta, softalla jonka tiedän ettei juurikaan korjaile digi-tv kuvaa, ja siinä huomasi että liikkeessä mm. kasvot menivät ihan paskoiksi, eli jokainen asia ei ole paneelitekniikan virhe vaan virhe voi olla jo lähdemateriaalissa.

  Jos Blue-ray:ssä sulla samaa ongelmaa kokeile huvikseen samaa juttua siinä ja kerro mitä näet? Kerro myös testilevyt (Batmaneista joku?).
   
 20. sampo.666

  sampo.666 Guest Guest

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  FW900 koneeseen ja muutamaan vielä pienempään olediin minä tätä vertasin. Mustaltaan VT60 on samaa luokkaa CRT:n kanssa, mutta kuvan dynamiikassa, gammassa tai yleisesti tasapainoisessa esityksessä jäädään jälkeen. Kirjoitan mitä havannoin, en voi mitään jos arvosteluissa ei olla tuotu näitä asioita ylös tai niille ei ole annettu painoarvoa. Ja kuten nähdään, niin poikkeavasta mielipiteestä ei välttämättä pidetä. Hintaisekseen VT60 on asiallinen, mutta lähes täydelliseksi kutsumista pidän ylilyöntinä.

  23 kontrastilla katselin illan, ei tästä oikein mitään tule. Vaikka kuva ei enää välky tuolla arvolla selvästi, niin sain kunnon pääkivun katselusta. Vähänkään vaaleampi sävy, niin alkaa päässä kiristämään. Mahdollisesti vanhemmat noin 600-800 liikeresoluution plasmat olisivat olleet tässä mielessä parempia. Pitänee laittaa töllö takaisin pakettiin, ilman tätä ongelmaa olisi saanut jäädä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2014