Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

 1. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä tämmöinen (sisäpiirin?) tieto on peräisin? Pikainen etsintä netistä ei ainakaan tuota tulosta. Olin matkoilla pari viikkoa ja gigantilla oli kuulemma yhden päivän ajan VT60 1600 euron tarjouksessa, silloin ärsytti mutta nythän tämä kääntyykin eduksi jos tämä tieto pitää paikkansa.

  Toisaalta...CES 2014 on myös ovella (7.1-10.1) joten olen taipuvainen uskomaan tähän tietoon koska Gigantti varmasti haluaa varastot pois ennenkuin uudet mallit tulevat tapetille. Panan GT/VT/ZT tappajaan en kuitenkaan usko v.2014 (poislukien OLED, jota en tällä hetkellä himoitse korkean hinnan ja huonon - vain LCD-tasoa olevan - "liikeresolution" takia), sen verran tasokkaita nämä mallit ovat. Uusien plasmamallien julkaiseminen jää myös ilmeisen torsoksi mitä tulee muihin valmistajiin.

  Toivottavasti VT60:n saa tuohon hintaan vielä loppuviikosta kun CES-mallit ja ennakkoarviot ovat edes joten kuten selvillä. Nämä ovat hankalia hetkiä kun vanha Pana toimii vielä hyvin mutta on silti päivitystarpeessa..jos en nyt osta VT60ta pelkään että saan seuraavan 2-3v aikana vain sub-scheissea kunnes OLEDit ovat hinnaltaan järkevällä tasolla. Panasonic on luvannut tuoda oman OLED:in markkinoille huhtikuu 2015 - maaliskuu 2016 välisenä aikana, tämä malli lienee jo suht kohtuuhintainen.


  Ronny
   
 2. jussi2

  jussi2 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  66
  Saadut tykkäykset:
  0
  "ALE-hinta voimassa 6.1.2014 alkaen"

  lukee Gigantin sivulla, alennettua hintaa en löytäny.
   
 3. hyvis

  hyvis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.12.2013
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei tuo mitään sisäpiirin tietoa ole. Ihan kolahti ensviikon tarjouslehti postiluukusta...
  Itse kävin Lielahden Gigantissa tarkastamassa kuvan laatua. Ikäväkseni jouduin luopumaan osto-aikeista.
  Ilmeisesti kuulun siihen joukkoon, joka huomaa plasman "värinän" paneelissa, ja kyllä se häiritsi :(
  Muuten kuvan laatu oli kuitenkin erittäin miellyttävä, pelkästään perusasetuksilla kaupan miljöössä.
   
 4. Jmt1

  Jmt1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2009
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  12
  Herkkyys tuolle välkynnälle on toki yksilöllistä, mutta plasman kuva saattaa vaikuttaakin välkkyvältä jos on tottunut katselemaan vain LCD-televisioita. Ainakin itsellä silmä tottui viikon katselun jälkeen eikä välkyntään enää kiinnitä mitenkään huomiota muun katselun ohessa. Kannattaa vielä harkita, mielestäni tuossa on hyvään hintaan hyvä televisio, jota katsellessa kelpaa odotella halvempia ja kehittyneempiä OLED-televisioita.
   
 5. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Okei, kiitos tiedosta... nyt tämä meni erittäin hankalaksi, melkein toivoin että toi ei pitäisi paikkansa. Taitaa olla ensimmäinen kerta ikinä kun toivoin että tiettyä tuotetta EI saisi noin alennettuun hintaan. Tuostahan se tuskin enää halpenee, joten valinnaksi jää nyt:

  1. Ostan VT60n nyt ja sen jälkeen OLED:in vasta 5-7 vuoden päästä
  2. Jatkan vanhalla TH42PX80 Panalla, pelaan uhkapeliä ja toivon että 55-60" OLED:in saa viimeistään 3v päästä järkihintaan + tietyt ikävät (jotka todella häiritsevät minua) huonosta liikeresoluutiosta johtuvat LCD-mäiset-semi-saippuaopperamaiset-leffat ovat historiaa

  Nooh, ehkä CES 2014 antaa jotain pieniä vihjeitä OLED-tulevaisuudesta myös hinnoittelun suhteen, tällä hetkellä vaaka on kallistumassa VT60 puoleen koska arvosteluissa OLEDit eivät ole sentään murskanneet plasmapanoja vaikka ovatkin saaneet paremman kokonaisarvion.

  Tässähän menee yöunet kohta....  Ronny
   
 6. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Korjataanpas tämä tieto, luin toisesta viestiketjusta että tämä ei pitänekään enää paikkansa:
  Nimimerkki "Collapsed" kirjoittaa 25.12.2014 "Sony ja Panasonic ovat lopettaneet yhteistyönsä OLED:in kehityksessä ja keskittyvät jatkossa 4k LCD -telkkuihin. " (https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php/63579-Täällä-seuraamme-OLED-tekniikan-kehitystä/page10)

  Linkki: http://www.hdtvtest.co.uk/news/end-oled-201312253533.htm

  Nyt alkaa usko mennä kohtuuhintaisiin OLEDeihin aivan lähivuosina...


  Ronny
   
 7. 0200764

  0200764 Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.10.2005
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa kyllä ostaa kyseinen tv tuohon hintaan! Itse ostin kesällä kyseisen töllön n. 2000 € hintaan, enkä ole päivääkään katunut. Antaa sen 4K tekniikan kehittyä rauhassa ja siirtyy sitten siihen, kun aika on kypsä.
   
 8. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Jos pystyt nyt tuota vanhaakin plasmaasi katsomaan välkynnästä kärsimättä, niin ei tule olemaan uudessakaan sen suhteen mitään ongelmaa. Eli osta pois vaan! VT60 on kokonaiskuvanlaadultaan edelleenkin tämän hetken top3 telkkareiden joukossa.
  (Veikkaan että pysyy kuvanlaadun kärkikahinoissa vielä hyvän aikaa tulevaisuudessakin, kunnes oledit saadaan oikeasti kuluttajamyyntiin ja niiden tekniset ongelmat mm. liiketoiston suhteen korjataan.)
   
  Viimeksi muokattu: 04.01.2014
 9. galaZ

  galaZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.08.2011
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa sitten ostettua panan p50st60y telkkari hintaan 800. No nyt rupesin kuitenkin lukemaan tuosta television kalibroinnista ja sehän laittoi päätä sekaisin, että olin jo aikeissa mennä vaihtamaan johonkin led teeveeseen. Jospa joku osaisi vastata.

  A) Tekeekö se kalibrointi NIIIN paljon paremman kuvan että sitä kannattaisi rueta opiskelemaan vai voinko saada hyvän kuvan valmiilla asetuksilla?

  Olenko ymmärtänyt oikein, katson nyt ekaksi vaikka true cinema asetuksella kuvaa +100h ja sen jälkeen alan miettimään kalibrointia, voinko pelata tänä aikana esim. Ps4lla battlefieldiä useita tunteja pelkäämättä kuvan kiinni palamista.

  B) Eikö tuossa mallissa ole Game modea? Kuitenkin pelailen suht aktiivisesti ja tällä hetkellä peli tuntuu hieman tahmealta, mutta musta oli kyllä todellakin musta kun ei meinannut nähdä battlefieldissä edes talon sisällä pimeitä nurkkia.

  C) En ole mikään hifistelijä, mutta pääsenkö helpommalla jos vaihdan esim sony 807 sarjaan vai onko tuolla paljon enemmän annettavaa.

  Vähän tyhmiä kysymyksiä, mutta jospa joku selventäisi päätäni hieman. Kiitos.
   
 10. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, koko päivän (> 10 tuntia) kestäneen pohdiskelun ja vielä useiden luettujen VT60 arvostelujen jälkeen olen tullut siihen tulokseen että hankin tässä vaiheessa VT60 (kunhan saan sen tuohon 1500€ hintaan) ja hankin vasta useiden vuosien päästä OLED:in (ja silloin mahdollisesti 4K OLEDin). Pääperustelut päätökselle oli lopulta seuraavat:

  1) 1500 euroa VT60:sta on varmasti hinta/laatusuhteeltaan paras ostos tällä hetkellä
  2) LCD:tä en pysty katsomaan nyt enkä tulevaisuudessa, kyse ei ole pelkästään leffojen saippuaoopperamaisuudesta, jokin LCD-kuvassa ei vain miellytä minua.. tuottaa jopa jonkinlaista päänsärkyä
  3) OLEDin tulevaisuus on liian epävarma sekä hinnaltaan että aikaisemmin mainitulta liiketoistoltaan (nykyiset 2 LG&Samsung mallia pystyvät vain 300 vrt. plasmojen täydet 1080, tietysti OLEDeissa on myös MFI-sekasikiösekoitusmahdollisuus, mutta pelkään edelleen saippuaa leffoissa jota vihaan yli kaiken). Panasonic ja Sony ovat myös lopettaaneet OLED-yhteistyön joulun alla, sekin kertoo jotain ilmeisistä vaikeuksista
  4) En mitenkään jaksa uskoa että esim. LG/Samsung lähiaikoina (1-2v) pystyisivät ohittamaan VT60 vaikka jatkaisivatkin PDP-kehittämistä ..ja hintakin on siinä vaiheessa varmasti pitkään huomattavasti suolaisempi kuin 1500€ (siis 55" ja sitä suuremmat)
  6) Vaikka nykyinen Pana (PX80) on suorastaan loistava mitä tulee SD-kuvaan niin tietynlainen katselunautinto jää saavuttamatta kun katson HD-tasoista kuvaa (jota katson vuosi vuodelta yhä enemmän) enkä aio enää kärsiä tästä puutteesta vielä 3-4v odottaessani kohtuuhintaista OLEDia.

  Eli näillä perusteilla päädyin tähän ratkaisuun, uskon että monet vanhan Panan omistajat ovat jossain määrin samanlaisessa valintatilanteessa tällä hetkellä.


  Ronny
   
 11. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Kalibrointi on siis värisävyjen säätämistä kohdilleen mittarilla tai kalibrointilevyn värikarttojen kanssa silmämääräisesti. LCD-töllöt eivät ole myöskään tehtaalla valmiiksi kalibroituja, vaan niissä(kin) värit ovat usein paketista otettuna neon-karkki-korostettuja. Tosiharrastaja-kultasilmä vaatii näyttölaitteen kalibrointia mittarilla, mutta se ei ole mitenkään pakollista. Silmämääräinen värien luonnolliseksi säätäminen riittänee useimmille.
  Näytön tekniikka LCD/plasma ei vaikuta kalibroinnin tarpeeseen millään tavalla.
   
 12. jiimu

  jiimu Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2009
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ottaen vielä huomioon, että nyt puhutaan referenssiluokan tv:stä 55" koossa.
  ST-malleissa ei ole tukea ammattimaiselle ISF kalibroinnille, johon aheikkinen viittasi puhuessaan mittarilla säätämisestä.
   
 13. OTJ

  OTJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  22.11.2000
  Viestejä:
  485
  Saadut tykkäykset:
  0
  Houkuttaisi kyllä vaihtaa tuo 50" ST50 tuohon 55VT60:n ja laittaa entinen 50" kakkostelkuksi olohuoneeseen. Sen verran kova on tuo Gigantin tarjous. Plasmatekniikka on huipussaan ja korvaavaa yhtä laadukasta vaihtoehtoa ei oikein ole edes näköpiirissä.
   
 14. samppis

  samppis Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kun saat VT60 tulille, tulet hartaasti kiittämään itseäsi tästä valinnasta. Tässä epävarmassa tilanteessa voi monille käydä niin, että joutuu vuosia kärvistelemään ilman kunnon telkkaria. Miksi turhaan kiduttaa itseään kun asia on nyt näin edullisesti hoidettavissa.
   
 15. Snafu68

  Snafu68 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  1 034
  Saadut tykkäykset:
  102
  Verkkokaupan mukaan P50ST60 on loppu, eli pian ruvetaan viemään viimeisiä käsistä ylemmissäkin malleissa...

  :naminami:
   
 16. Tommi Helminen

  Tommi Helminen Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.01.2004
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Gigantissa kävin Panasonic 55VT60:stä katselemassa ja kyllähän se hyvältä näytti. Varsinkin katselukulmat olivat huomattavasti led-telkkuja paremmat. Kuvassa näkyi n. 30 cm päästä katsottuna jatkuvaa "kohinaa" ruudulla. Siis sellaista sotkua, missä näkyi rgb-värit. Onko tämä nyt sitä plasmojen välkyntää, josta jotkut puhuvat? Eihän tätä normaalilta katseluetäisyydeltä näe, joten ei haittaa normikäyttöä - kunhan kysyin...

  Voisiko joku Panan jo ostanut ystävällisesti antaa paketin mitat? Mietin vaan vaihtoehtoja laitteen kotiinkuljettamiseksi.
   
 17. Burkitsville

  Burkitsville Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  15.06.2010
  Viestejä:
  2 950
  Saadut tykkäykset:
  583
  PRKL, että ovat saitoja s****noita alentamaan 65vt60:n hintaa! Kun ollaan kolmen tonnin tietämillä, niin vaivautunen poistamaan. Siihen saakka pitäköön tunkkinsa, vaikka varastotilanne "uhkaavaksi" tässä reilun puolen vuoden aikana äityisikin. ZT:n saa jo 3300€, mutta tuumat ne on mitkä paljon ratkaisee..
   
 18. RonJeremyJr

  RonJeremyJr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.09.2011
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo kiteyttää 100%isesti mielenlaatuni eilen yöllä päätöksen tehtyäni, tänään aamulla herätessäni päätös tuntui jo itsestäänselvältä. Ajattelin jopa, että olisi ollut sulaa hulluutta jättää ostamatta tässä epävarmassa tilanteessa (omasta mielestäni) markkinoiden parasta 55" taulutelevisiota alle 1500 eurolla. Kiitos myös muille eilisiltaisille puoltaville kommenteille jotka osaltaan helpottivat päätöstä.


  Ronny
   
 19. deko

  deko Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  7
  Siis mikä tuki tarkalleen ottaen ST -malleista puuttuu?

  Toki siinä on vähemmän esisäädettyjä (ja kalibroitavissa olevia) kuvatiloja kuin esim VT -mallissa. ST -sarjassa on erittäin kattavat kalibrointimahdollisuudet ja ainoa "puute" on sen CMS:ssä jolla voi säätää ainoastaan päävärit - ei välivärejä. Mutta useita ST -sarjalaisia kalibroineena uskallan väittää, että sekään ei ole todellinen puute: välivärit asettuvat hyvin kohdalleen kun on säätänyt ensin valkotasapainon ja päävärit.
   
 20. deko

  deko Käyttäjä

  Liittynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  7
  Kalibrointi vaatii AINA mittarin ja se on paljon muutakin kuin värien säätämistä. Yksi tärkeimmistä kuvan laatuun vaikuttavista tekijöistä on gamma, jonka säätäminen on mahdotonta pelkästään silmämääräisesti. Silmämääräisesti voi toki joitain asioita säätää - yksi tärkeimmistä on kirkkauuden (=mustan taso) säätö. Siinäkin tarvitaan tarkoitukseen sopiva testikuvio.