Panasonic Plasmat 2013

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana eippo, 08.12.2012.

 1. vonkale

  vonkale New Member

  Liittynyt:
  17.10.2005
  Viestejä:
  402
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli hankittua tuo 42ST60 vanhan Pansun tilalle. Nyt en meinaa löytää HDMI tulojen nimeämisosiota valikoista. Vanhassa oli ihan simppeli, joten kai tässäkin? Onko kenelläkään vinkkiä antaa...
   
  Viimeksi muokattu: 31.12.2013
 2. samppis

  samppis New Member

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  50GT60 saapui kotiin. Täydet pisteet Mustalle Pörssille, toimitus oli nopea ja tv oli tiukasti kiinnitetty trukkilavan päälle, joten sen kuljettaminen väärässä asennossa oli mahdotonta. Kuolleita pikseleitä en ole havainnut, eikä tämän yksilön surinakaan ole kohtuuttoman kovaäänistä. Vaikka yritin olla lujana sisäänajon kanssa, sorruin kuitenkin hieman katsomaan BBC:n luontodokumentteja Netflixistä, josta ne ihan mukavasti toistuivatkin ns. "Super HD"-laadulla. Täytyy yhtyä ylistävään kuoroon, LCD-paneeleihin tottuneelle mustan taso pimeässä huoneessa ja koko sävymaailman todentuntuisuus on suorastaan silmät avaava kokemus. Joku jossain foorumilla sanoi, että "näyttää siltä kuin katselisi ulos ikkunasta". Näin juuri! Tätä efektiä ei koskaan tapahdu LCD:llä, hintaluokasta riippumatta.

  Muutamia vinkkejä niille jotka hankintaa harkitsevat:

  - Arvosteluissa ei tarpeeksi tuoda esiin sitä, että Plasma välkkyy samalla tavalla kuin vanhat putki-tv:t. Tämä ei haittaa liikkuvan kuvan katsomisessa, mutta itse en ainakaan pystyisi tätä käyttämään nettiselaamiseen tai muuhun toimintaan, johon liittyy staattisen kirkkaan kuvan tuijottamista pitkäaikaisesti.

  - "Phosphor trailing"-efektin häiritysevyyttä on räikeästi liioiteltu foorumeilla. Liikkuvia kohteita täytyy tuijottaa todella antaumuksella, jotta sen selvästi näkee. Ongelmana se on mikroskooppinen verrattuna mihin tahansa LCD-paneelien ongelmaan. Liiketoisto kokonaisuutena on todella paljon kalliimpiakin LCD:itä parempi.

  - Jos tarkotuksena on käyttää Netflixiä, nettiselainta tahi muita "Smart-TV"-ominaisuuksia, suosittelen GT- tai VT-malleja. Tämä GT tuntuu prosessoritehon puolesta juuri ja juuri riittävältä pyörittämään näitä appseja sulavasti. Mutta erittäin sulava tämäkään ei ole.

  - Älkää ostako 42-tuumaisia, ellei katseluetäisyys ole luokkaa 1,5 m tai alle. Itse olin jo moneen kertaan päättänyt että omaan kämppään reilun kahden metrin katseluetäisyydelle 42" on suurin järkevä koko. 50" tuli kuitenkin ostettua olosuhteiden pakosta. Nyt hetken aikaa katsottuani täytyy sanoa, että tämä 50" on todella hyvä, suorastaan minimi, jotta kuvaan pääsee kunnolla uppoutumaan ja full-hd:sta oikeasti on jotain hyötyä. Hitaerokin 42" ja 50" välillä on todella pieni.
   
 3. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 346
  Saadut tykkäykset:
  153
  - Ei mulla 55"VT30 välky. En tiedä (tai en viitsi kaivaa esille) löytyykö säädöistä jotain tuolle tyyliin 50 Hz vs. 100 Hz, ainakin vanhasta plasmasta (PZ82) löytyi.

  - Tuota meikku on toitottanut aina: "Osta niin iso kun sijoituspaikka ja rahat antaa myöden, kohta se on pieni kuitenkin." Nimittäin oma 55" on suurin mitä paikkaan mahtuu, silti se voisi olla isompikin.

  T: Vesku
   
 4. P.Kosunen

  P.Kosunen Active Member

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Uudehkoissa Panasonic plasmoissa taitaa olla pakko laittaa Intelligent Frame Creation vähintään minimille, että välkkymisestä pääsee eroon?
   
 5. samppis

  samppis New Member

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu tältä se vähän vaikuttaa. Ja silti ei ihan eroon pääse, mutta eipä tuo tosiaan liikkuvaa kuvaa katsoessa minua häiritse. Voi olla että toiset ihmiset on tälle välkkymiselle herkempiä kuin toiset. Minä kun satun kuulumaan niihin, jota häiritsee jopa liikenteessä Volvojen vilkkuvat takavalot. Jos kuulut samaan ryhmään, näet myös takuulla plasman välkkymisen. Jostain syystä se näyttää harmaalla kuvalla pahimmalta, muilla väreillä ei niinkään.
   
 6. Sherukka

  Sherukka Active Member

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 090
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä näen led-valojen välkynnän liikenteessä (Volvo, erityisesti VW-konsernin autot yms.) mutten näy Panasonicin plasmoissa vastaavaa. :D
   
 7. samppis

  samppis New Member

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin ja kiinnipalamistakin on päästy testaamaan heti kättelyssä. Laitoin yöksi "sisäänajodiat" pyörimään, mutta niinpä vaan herätessäni oli ruudulla vitoskanava helottavine kanavalogoineen. Ei mitään hajua miksi ja miten kauan oli ehtinyt olla, varmaan tuntikausia. Pistin heti tuon vierivän palkin rullaamaan, mutta en sitä pyöritellessä ainakaan näe mitään kiinnipalamista tapahtuneen. Näiden foorumijuttujen perusteella aivan uuden paneelin pitäisi tällaisesta menosta palaa piloille? Olenko vain puusilmä kun en näe palamisjälkiä? Olen nyt pari tuntia rullannut tuota palkkia, kannattaako jatkaa varmuuden vuoksi vaikka en näe mitään muutosta?
   
 8. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  120
  Vitosen logo on hieman läpinäkyvä, joten ei pala kovin herkästi kiinni. Pikselit saavat kuitenkin vähän liikuntaa login alla. Eri asia on täysin staattiset valkoiset logot, esim urheilutapahtumissa ja konsolipeleissä.

  Jos ei jälkiä näy niin ei sitä sen vuoksi kannata rullata, ei siitä tosin haittaakaan ole. Jos siinä jotain jäännöstä on niin se poistuu ajan kanssa kun katselet muuta kanavaa kuin sitä Vitosta.
   
 9. samppis

  samppis New Member

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu-u, pyöriköön nyt ja saas nähdä uskallanko ensi yöksi yrittää uudestaan tuota väridiojen ajamista. Sen huomasin että Netflixissä on tällä telkkarilla katsottuna hyvin plasmalle sopivat tekstitykset: todella läpinäkyvät ja harmaat. Vaikea kuvitella että noista muodostuisi ongelmaa, jos kerran ei vitosen kanavalogostakaan.
   
 10. samppis

  samppis New Member

  Liittynyt:
  17.12.2013
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitapa siten että laitat staattisen harmaan kuvan telkkarille ja katsot hieman ruudusta syrjään. Kyllä se siitä lähtee :)
   
 11. HikinenM

  HikinenM Member

  Liittynyt:
  15.12.2008
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  14
  Netflix toimi aiemmalla käyttöliittymällä paljon sulavammin kuin uudella. Aina kun jokin kuva vaihtuu, niin Netflix lagaa hurjasti. Alkuperäisellä ei ollut minkäänlaisia ongelmia sulavuuden suhteen.
   
 12. failure

  failure Member

  Liittynyt:
  09.05.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Välkytähuomiot näkökentän reuna-alueilla taitavat olla niitä ihmisen viimeisiä primitiivifunkioita, mitä vielä on jäljellä. Ne ovat jääneet henkiin, jotka ovat havainneet liikettä silmäkulmassa ja väistäneet hyökkäävän villieläimen.

  En itse huomaa mitään välkyntää plasmassa, nuo Volvot kyllä näen. Taitaa tuo IFC maximissa syödä välkynnän. Minua ei kiinnosta elokuvan filmimäisyys eikä mikään muukaan nykivä liikehdintä. Pääasia, että liike on sulavaa riippumatta mikä on katseluaihe.

  Elokuvateattereihin on tulossa 96f/s 3d elokuvia ja suuntaus muutenkin on varmasti sama myös 2d puolella. Siinä se parahinkin 24f/s filmifani saa laittaa nykimisilmiönsä ja filmimäisyytensä romukoppaan, vaikka kuinka se sulava liike iljettäisi.
  Näin se vaan maailma menee. Ei se taiaklyhtykään enää ole pop, vaikka aikoinaan oli ihmetyksen kohteena.
   
 13. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 219
  Saadut tykkäykset:
  120
  Mitenkähän sitä välkyntäherkkä pystyi käymään analogisia elokuvia katsomassa, kun sulkimessa on vain 2*1/4 aukkoa ja loput peitossa, eli kankaalle heijastuu ajallisesti yhtä paljon mustaa kuin sitä kuvaakin. Ajattele jos menee silmä epäsynkkaan niin näkyy vaan mustaa eikä elokuvaa ollenkaan.

  No naljailu sikseen. LCD-paneeli on niin hidas, ettei se pysty tuota välkyntää toistamaan, ja siksipä se ei välkykään. Jotain pitää maksaa siitä että saa nopean liikkeen toistavan paneelin.

  Aikaisemmin kun HD-ready plasmaani ostin, niin Pioneerin plasmoissa oli häiritsevää välkyntää, ja siksi päädyin silloinkin Panasoniciin kun siinä oli rauhallisempi kuva.

  Onneksi en ole niin herkkä välkynälle että se häiritsisi. Mutta tunnen kyllä itsekin ihmisiä joita se häiritsee. Ja sama vaivaa DLP-tykeissäkin, toisia häiritsee ja toisia ei.
   
 14. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  Duty-cycle on silti 50%, eli kuva on päällä puolet sen esittämiseen varatusta ajasta ( yhdestä framesta siis ) . Se on esimerkiksi selvästi enemmän kuin kuvaputkitelevisioissa.
  LCD-paneeli ei välky, koska sen Duty-Cycle on 100%. Kuva on siis aina päällä.

  Tästä samasta syystä liikkuva kuva vaikuttaa blurraantuvan, mutta se johtuu lähinnä siitä miten silmät ja aivot tuon liikkeen tulkitsevat. Mikäli pystyt pitämään katseesi lukittuna yhteen kohtaan, ei liikkuvakaan kuva näytä sumealta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2014
 15. Sherukka

  Sherukka Active Member

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  1 090
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei valitettavasti pidä paikkansa ettei välky, kyllä ne osa välkkyy ja selvästikin ja usein vain tietyllä puolella näyttöä tms. Eri asi mistä johtuu mutta sen näkee että pikselit "värisevät".
   
 16. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 346
  Saadut tykkäykset:
  153
  Jos taustavalo (jollainen löytyy joka LCD-töllöstä oli se sitten wanhaa kylmäkatoditekniikka tai LED:eillä toteutettu) on PWM-ohjattu ja ohjaus huono, välkyntäähän piisaa...
  Minä jo valitin -80-luvulla, kaverin Hondan laturia paskaksi, kun sen (auton) ajovalot välkkyivät, eli olen herkkä moiselle...
  Plasma taas ei välky mun silmiin ollenkaan...

  T: Vesku
   
 17. Collusion

  Collusion Active Member

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  No ei muuten välky. Paneeli on jänniteohjattu ja toimintametodi on sample-and-hold. Ei ole edes teoriassa mahdollista, että LCD-paneeli välkkyisi, ellei siinä ole sitten erillistä black frame insertion-ominaisuutta.

  Taustavalo voi toki välkkyä, mutta nyt puhuttiinkin pelkästä paneelista ;)
   
  Viimeksi muokattu: 03.01.2014
 18. hyvis

  hyvis New Member

  Liittynyt:
  08.12.2013
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Härregyy... Gigantissa 7.1 alkaen viikon tarjous. 55VT60Y, 1495 egua.
  Nyt pitää olla ajoissa paikalla... :)
   
 19. vps358

  vps358 Well-Known Member

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 346
  Saadut tykkäykset:
  153
  Johon mielestäni LCD:n kyseessä ollen on pakko sisällyttää myös taustavalo, aika paha saada kuvasta mitään selvää ilman sitä?

  T: Vesku
   
 20. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tjahas, tulihan se sieltä viimein. Jaksaisikohan alkaa vaihtorumbaan 200e säästön vuoksi vai ei. En taida jaksaa..