panasonic plasmat 2011

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana vermu, 20.12.2010.

 1. Maxi

  Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

  Liittynyt:
  15.04.2002
  Viestejä:
  2 626
  Saadut tykkäykset:
  10
  Voi olla myös plasmoissa, riippuu täysin siitä että onko kuvaprosessoinnissa käytetty liikeenkompensointia eli ns. "keksitty välikuvia". Kaikkien valmistajien malleissa tuota ei välttämättä ole ja vaikka olisi tarjolla on niin ei välttämättä oletusarvoisesti edes päällä koska tällöin menetetään kuvan lähteelle uskollinen liike. Mutta tosiaankaan ei plasma-puolella mitenkään yleisesti tapetilla oleva asia.
   
 2. hullu

  hullu Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.07.2005
  Viestejä:
  31
  Saadut tykkäykset:
  1
  Niin, tätä hain takaa. Eli IFC:n kanssa liike filmille kuvatussa materiaalissa näyttää ”videomaiselta”.
   
 3. TKe_

  TKe_ Käyttäjä

  Liittynyt:
  04.02.2007
  Viestejä:
  78
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko noi Verkkokauppa.comin pansut harmaatuonteja? Uskaltaako sieltä telkun tilata -> takuu hoituisi jouhevasti jos tarvetta on?
   
 4. Ridefix

  Ridefix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.12.2011
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen yrittänyt etsiä kommentteja yhdestä ainakin VT-sarjan laitteita vaivaavasta ongelmasta, mutta tuloksetta. Koska minulla ei ole aikaisempaa kokemusta plasmoista, voi olla, että tämä ongelma onkin plasmojen ominaisuus - toivottavasti kuitenkaan ei.
  Kyse on siis liiketoiston ongelma, joka näkyy mielestäni häiritsevimmin, kun ruudulla on lähikuvaa kasvoista. Kun henkilö pitää päätään paikallaan, kasvojen ihon yksityiskohdat näkyvät ihailtavan tarkasti. Mutta heti kun kasvot kääntyvät, ihon yksityiskohdat katoavat - iho ikäänkuin suttaantuu. Ja kun pään liike pysähtyy, yksityiskohdatkin palaavat. Näin tapahtuu ainakin tv-lähetyksissä. Tämä on minusta erittäin ärsyttävä piirre ja ihmettelenkin, miksi asiasta ei löydy kommentteja :confused:. Muistan lukeneeni jotain ulkomaista testiä VT30-mallista, jossa mainittiin asiasta, mutta enää en löydä sitäkään.

  En ole siis vielä uskaltanut ostaa P50VT30Y -mallia, josta olisin kyllä muuten kiinnostunut. Tosin on sanottava, että havaintoni perustuvat ainoastaan GT-mallien tutkailuun eri liikkeissä. Kaikissa löytämissäni VT-malleissa on pyörinyt joku 3D-mainos eikä niihin ole saanut kuvaa tv-lähetyksestä. Mutta tuskinpa VT eroaa GT:stä tässä suhteessa.
  Kertokaa siis minulle, saako kyseisen ilmiön kuriin joillakin kuvasäädöillä? Ja jos ei saa, niin onko kyseessä Panasonicin plasmojen ominaisuus vai kaikkiin plasmoihin liittyvä ominaisuus? Mielestäni en kyllä havainnut vastaavaa esim. Samsungeissa. Sampoissa kuva on kyllä yleisesti ottaen huonompi.

  Kiitos ja anteeksi :)
   
 5. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Huomasin omassa uunituoreessani G30:ssä saman ominaisuuden, kun katselin linnanjuhlia ja ompa tuo tullut näkyviin sitten muutoinkin. Olen kyllä sitä mieltä, että olipahan tämä plasma pienoinen pettymys. Tai voi kyseessä olla tottumus kysymyskin, mutta mielestäni vanha Samsung F86 40" oli parempi kuvaltaan kuin tämä 50" G30:nen. Muutenkin kuvassa on eräänlaista ihmeellistä kipinöintiä ja olempa huomannut DLP:stä tuttuja sateenkaaria? Ei kait noita nyt sentään pitänyt olla? Pitää noihin säätöihin vielä yrittää paneutua, mutta kaikki "kuvanparannushässäkät" on kytketty pois ja suoraan sanoen ei nyt ihan mahtavalta näytä...
   
 6. unikeko

  unikeko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni on uusi TX-P55VT30Y, jota olen nyt säädellyt toista viikkoa ja homma jatkuu. Televisio on vielä sisäänajossa. Sain selville myös kansainvälisiltä nettisivuilta, että Panasonicin plasmat vaativat 200-250 tunnin sisäänajon. Vasta tuon katseluajan jälkeen näyttö on sopivasti vanhentunut, jotta voidaan tehdä lopulliset kuvasäädöt.

  Kysyjälle vastaan että laittamalla Intelligent Frame Creationin (IFC) asetukseksi "Voimakas", on liikkuva kuva esim. kasvojen osalta erittäin hyvä. Jos asetus ei ole päällä, jää mm. liikkuviin kasvoihin melkoisia heijastuksia tai reunan jäämiä. Asetuksen pitäminen täysillä ei haittaa millään tavoin kuvan muita ominaisuuksia.

  Hieman aiemmin tällä palstalla on luettavissa omat asetukseni. Olen muuttanut niitä muutaman päivän aikana mm. pienentämällä kontrastia. Eilisen illan tuntikausien säätämisen seurauksena näyttäisi nyt siltä, että tehtaan katseluasetus "THX" tuottaisi parhaimman kuvanlaadun. THX- tilassa kaikki kuvanparannussäädöt on minulla poiskytkettynä, paitsi mainittu IFC asennossa Voimakas. Värikohtaisten erikoissäätöjen avulla kuvaa voinee vielä hienovirittää.

  yES
   
 7. gnarlie

  gnarlie Uusi jäsen

  Liittynyt:
  15.08.2005
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vai ei haittaa muita ominaisuuksia ifc? Et huomaa mitään? hohhoi...
   
 8. unikeko

  unikeko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.11.2011
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä tarkkaan ottaen pitäisi huomata?

  yES
   
 9. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sekä LCD- että plasmatöllöissä on edelleen pitkä lista erilaisia vajavaisuuksia ja "ominaisuuksia". Joita molempien leirien edustajat sitten kilvan vähättelevät. Jos tuolla kipinöinnillä viittaat koko kuvan alalla jatkuvasti tapahtuvaan, pieneen ja vaihtelevaan kuhinaan/kohinaan, niin se vaikuttaa normaalilta plasmojen ominaisuudelta. Ditheröintikohina kait viralliselta nimeltään.
  Sen ei pitäisi etenkään liikkuvaa kuvaa katsellessa häiritä, ainakaan jos ei liian läheltä katsele. Se "liian läheltä" on sitten katsojasta, kuvakoosta ja tietenkin myös tv-mallista riippuva juttu. Selvästi parempaan suuntaan on tässäkin menty, mutta parasta varmistaa omilla silmillä.

  Sateenkaarista taas tulee mieleen ns. fosforiviive, kenties olet sen pongannut. Tosin senkin ominaisuuden pitäisi kyllä olla lieventynyt. Monet/useimmat(?) eivät sitä ole vanhoissakaan plasmoissa nähneet, mikä sitten antaa oman mausteensa plasma vs. LCD-vääntöihin. LCD-töllöissä on toki omia ominaisuuksiaan, esim. pilveily (Clouding) vaikuttaa harmillisen yleiseltä "ominaisuudelta", eli huolto ei usein tee mitään, eikä kunnollista laitetta saa tilalle. Ohuet EdgeLED-mallit lienevät tässä suhteessa riskialttein ostos. Toki sellainenkin tv saattaa olla pilveilemätön.

  Meillä kaikilla on korvien välissä hieman erilainen "näytönohjain" ja erilaiset silmätkin. Eli se mikä toisille vilkkuu häiritsevästi, on toisille täysin tasainen kuva jne. Myös tottumus vaikuttaa yllättävän paljon, niin äänen kuin kuvankin suhteen.
   
 10. failure

  failure Käyttäjä

  Liittynyt:
  09.05.2006
  Viestejä:
  465
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ongelma on olemassa, olen sen myös huomannut ja minusta se on ihan Panan ikioma ongelma, koska se liittyy vain ja ainoastaan kasvoihin. Asiaa voi aika paljon korjata kytkemällä IFC:n päälle, mutta silti sen huomaa, kun osaa katsoa silläsilmällä (tosin täällä jotku pärisevät muka elokuvamaisuuden menevän samantien, tätä pärinää en oikein ymmärrä, eikö sitä voi sitten mennä oikeaan elokuvateatteriin, jos se niin paljon kiusaa ja kyllä se elokuvamaisuus muutenkin menee verrattuna oikeaan valkokankaaseen).
  Kyllä se on huomioitu ernäisissä revikoissa, mutta niissä se on todettu olevan vähäistä. En tiedä mikä on vähäistä. En myöskään ole päässyt jyvälle, koskeeko se vain SD kuvaa vai koskeeko se myös HD kuvaa.
  Softapäivitys odottaa verkossa, mutta en tiedä antaako se apuja moiseen pulmaan.

  http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt30b-p50vt30-201106061171.htm

  http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1303892383
   
 11. Piikki

  Piikki Käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.05.2004
  Viestejä:
  478
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitoksia vastauksista. On moni asia selvinnyt. Kuitenkin tarkoitin noilla sateenkaarilla ihan sitä, mitä DLP-tekniikassakin niillä ymmärrän tarkoitettavan. Vaikka muuten mustalla ruudulla ollessa vaikka HDMI1-tekstin lukiessa se hajoaa osaväreihin nopeassa pään liikkeessä sivulle. Ja mielestäni tuo oli samanlaista mitä DLP-tekniikalla varustetussa tykissäni, vuosia sitten.

  Itse koitin tuota IFC:tä. Kyllähän se tuota kasvojen puuroutumista paranti paljonkin, mutta samalla kuvaan tuli jokin tuollainen ylettömän nopea päivitys, jolloin kaikki näyttää todella luonnottomalta. Harvoinhan noista kuvanparannuskikoista oikeasti on enemmän hyötyä kuin haittaa...?! Ja tuossa kasvojen mössööntymisessäkin on kaksi erilaista ilmiötä. On tuo värien leikkautuminen vain muutamaan väriin ja sitten pään reunaviivojen perässä tulee reunaviivojen muotoinen haamu perässä. Se taitaa olla tuo fosforiviive?

  Jotenkin vaan oli sellainen luulo, että tämä näyttötekniikka olisi mennyt paljon eteenpäin reilussa neljässä vuodessa, mutta ei tuo kuva nyt juurikaan ole parantunut äskettäin saatujen omien kokemuksien mukaan. Vaikka kaikkihan taitaa tuosta lähdemateriaalista olla kiinni. Toki tuota nyt ei olla sisäänajettu paljoa ja säädötkin on mitä on, mutta silti pienoinen pettymys.
   
 12. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 362
  Saadut tykkäykset:
  66
  Ainakin minä uskalsin tilata Panasonic TX-P46ST32y-mallin, tosin en ole vielä saanut sitä, tilasin viime perjantaina Netin kautta. Kellään täällä ei ole tuollaista TV:tä, kyselin siitä täällä.
  Eiköhän takuuasioista saa tietoa VK:sta. Varaat vain 1/2 tuntia aikaa käydessäsi joka kyselyä varten . Nimim. tunnin odotus 2:ssa kysymyksessä. Liikkeen ympäristö yhtä isoa työmaata.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2011
 13. kaisavi

  kaisavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2009
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panasonic 65" 3D Plasma-TV TX-P65VT30 hintaan 3079 euroa , nyt pari viikkoa kotona ja todella tyytyväinen , ostin ensin Samsungin 64 tuumaisen plasman 2550 eurolla , jonka palautin parin päivän tutkiskelun jälkeen , mutta en ollut tyytyväinen sen bluray elokuvien liiketoistoon, joka oli häiritsevän huono ja epäselvä, eli pienellä lisäpanostuksella sain mitä halusin , eli nautittavan mahtavaa tarkkaa liikkuvaa kuvaa koko elokuvan ajaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2011
 14. Kassu62

  Kassu62 Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.01.2008
  Viestejä:
  145
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuo kuvan kuvan muutos johtuu ohjelmalähteestä ja kuvan pakkaustavasta. Paikallaan olevaan kasvokuvaan ehditään lähettämään runsaasti yksityiskohtia. Pään liikahtessa suuri osa kuva-alasta saataa mennä uusiksi ja johtuen rajallisesta siirtokaistasta kuvan muodostetaan aluksi karkeammista blokeista. Tässä vaiheessa kasvojen yksityiskohdat häviävät. Jos liike pysähtyy, kasvot ovat taas hetken päästä terävät.

  Jos TV-kuva on raskaasti suodatettu kuvasta ei tule ikinä veitsenterävää (näin on todella monessa LCD-televiossa). Suodatus voi olla kohinan vaimennusta tai liiketoiston sulavuuden lisäämistä joissa kumassakin tapauksessa ruudulla näkyvä kuva on yhdistelmä useammasta ruudusta. Panasonikin kuva siis on vain yksinkertaiseti liian hyvä. Katsele TV:tä kauempaa tai tärvele kuva lisäämällä kuvan jälkikäsittelyä niin paljon että kuvasta häviävät yksityiskohdat.
   
 15. kaisavi

  kaisavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2009
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0

  Intelligent frame creation päälle asetukselle voimakas , Bluray elokuviin 24p Smooth Film/Playback asetus voimakas ja pysyy teävänä , parasta mitä olen televisioista nähnyt.
   
 16. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Samsung toistaa 24p materiaalin oikein ja joissakin pannauksissa tapahtuva nykiminen johtuu 24 fps:stä. Se näyttää siis ne täysin oikein ja saman ilmiön huomaat leffateatterissa. Toki interpolointi jossain tapauksissa on hyvää, mutta monesti leffoihin tulee videomaisen nopea liike ja muira virheitä. Itse asiaasa sampan liiketoistoa on pansua paremmaksi kehuttu.
   
 17. kaisavi

  kaisavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2009
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0


  Meitä oli koko hifikerho testaamassa ( vertaamassa pana 65 plasma vastaan samsung 64 plasma ja monta eri blurayleffaa testattiin , yhdenkään leffan liikkuva kuva ei ollut lähelläkään samaa tasoa samsungissa kuin panassa , pana vei ylivoimaisen voiton kaikissa leffoissa liikkuvan kuvan selkeydessä.
   
 18. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Niin, koska sulla on pansussa ifc eli interpolointi käytössä. kyllähän tuo päällä kuvan sivuttais liike on sulavampaa, mutta sen ei kuulu sellaista olla ja samalla kaikki muukin on ylisulavaa. Teillä ei varmaan ollut edes cinema smooth päällä samsungissa. Cinema smooth päällä ja samsungissa on virheetön liiketoisto blu-ray materiaalilla. Toki jos tykkää saippuaooppera efektistä, niin sitten ifc on ok, muuten samsung tarjoaa paremman liiketoiston.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2011
 19. kaisavi

  kaisavi Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2009
  Viestejä:
  137
  Saadut tykkäykset:
  0


  Cinema smoot oli päällä ja vaikutus todella vaatimaton,pettymys..
   
 20. Jokke79

  Jokke79 Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.03.2007
  Viestejä:
  899
  Saadut tykkäykset:
  2
  Cinema smooth poistaa 3:2 pulldownin ja päivittää blu-rayn 24p materiaalin 96 kertaa sekunnissa. Tällä lailla tulee nykimätön ja välkkymätön elokuvamainen toisto. Tuo pansun ifc laskee keinotekoisia kuvia oikeiden framejen väliin ja se tekee kuvasta ylisulavan.