Panasonic DMP-BDT700/570

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana TheRealThing, 10.12.2015.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 546
  Saadut tykkäykset:
  664
  Niputan saman aiheen alle jo pidempään tarjolla olleen 700:n ja vastikään lanseeratun 570:n, kun vaikuttavat olevan hyvin pitkälti sama soitin sisäisiltä ominaisuuksiltaan. 700:ssa musta etupaneeli, parempi ja valaistu kaukosäädin, kullatut liittimet ja THX-sertifikaatti erona. Itselleni tuli juuri ykköspyörittimeksi 570 (jossa hopeinen etupaneeli ja heikompi kaukosäädin, joka ei ongelma jos käyttää yleiskaukosäädintä).

  Onkohan näitä muilla plazalaisilla jo kuin minulla ja Snafu68:lla (jolla lukemani perusteella 700 käytössä). Soittimista ei ole ihan hirveästi juttuja maailmalla, koska soitinta ei taideta myydä jenkeissä ja tuntuu, että päämarkkina on Keski-Euroopassa (valmistettukin Tsekeissä).

  Pikaisen kokemuksen perusteella uskaltaa suositella kiekkojen pyöritykseen (en itse laske mitään arvoa appeille, ne tarpeet hoituu eri laitteilla). Kuva on jotenkin vakuuttava. Hyvin skarppi ja musta on todella mustaa. Aiemmin ollut käytössä Philips 7500 Mk II ja kuva on siihen verrattuna erilainen. Pitää vielä yrittää analysoida mistä vaikutelma johtuu. Testattu pikaisesti myös DVD-materiaalilla, johon liittyen kiinnostaisikin kuulla millaisilla kuva-asetuksilla te olette niitä pyörittäneet. Säädöt on nimittäin aika monipuoliset. Blu-rayssä tietenkin mahdollisimman neitseellinen toisto tavoitteena, mutta DVD-skaalauksen osalta kiinnostaa optimaallisimmat asetukset.

  Lisäominaisuuksista löytyy tekstityksen siirto ja läpinäkyvyyden asetus. Myös puukotettu firmis on saatavilla (toistaiseksi vain 700-malli, tod.näk. ajan kysymys milloin myös 570), jolla saa aluekoodivapaudet.

  570 hintaluokassa 300 euroa halvimmillaan, 700 taitaa olla satkun tai vähän reilun enemmän. Itse tilasin (siis 570:n) Saksan Amazonista n. 300 hintaan Black Friday -tarjouksesta. Käyttöliittymäkieleksi ei voi valita suomea (mm. englanti ja ruotsi löytyy), en tiedä miten "virallisessa" Suomi-versiossa eli onko erillistä firmistä vai koko Euroopassa sama.
   
 2. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 546
  Saadut tykkäykset:
  664
  Omia asetuksia ja huomioita:

  Soitin ilmeisesti osaa automaattisesti tallentaa kuva-asetukset per lähde (BD/DVD).

  Todella vaikea sanoa mitkä on parhaat asetukset, mutta BD:llä olen laittanut kaikki nollaan. DVD:llä noise reductionit kakkosella (kaikki kolme). Sharpnessista kaikki nollalle (edge correction oli defaulttina kakkosella).

  High clarity soundin laitoin offille.

  Ilmeisesti tekstityksen sävyn säätö ei säily muistissa vaan pitää joka kerta levyä toistamaan alkaessa säätää haluamakseen. Sävyn säätö vaikuttanee vain DVD-levyjen tekstityksiin.
   
 3. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Juuh, eli BDT700 ollut vuoden verran käytössä ja ei ole heikkoa lenkkiä löytynyt. TV:n roolia hoitaa Panan P50ST60, loistava pari.
  Laite on kuvan säätöjen osalta perusasetuksissa ja tv:stä 1080p "off", eli ei muokkaa kuvaa väkisin 1080p tilaan. En ole havainnut
  ongelmia. DVD-puolella muistaakseni skaalaa kuvan 1080p:ksi. En ole ihan varma... kummallekkin omat asetusvalikot. En ole noita
  dvd-säätöjä käyttänyt kuin joidenkin kuvaltaan huonojen dvd:n kanssa, esim Touch of the Zen ja jotkut Bruce Lee kura dvd-versiot. Ongelman muodostaa dvd:n "interlaced"-viivoitus jota on hankala korjata millään laitteella kuvan menemättä herokanavan tapaiseksi softmössöksi.

  Tekstien asetusta ei tosiaan saa jäämään levykohtaisesti muistiin vaan pitää säätää uudelleen jopa silloin kun ottaa
  soittimen pois päältä jatkaakseen rainaa myöhemmin. Tekstin säädöt vaikuttaa kaikkiin levyihin ja esim Stargate-nordicin
  pakkotekstin saa pois niin, että siirtää sen kuvaruudun ulkopolelle. Tosin plussana leffaan voi (yleensä!) jättää "korvamerkin" kohdasta
  johon katselu on jäänyt.

  Soitin on rca:lla putkivahvistimessa kuten myös tv:n ulostulo (relevehkeet niin nuo hoodeeämiit ja muut hässäkät ei toimi).
  TV vs BDT-äänikanavissa on muutaman kymmenyksen synkkaero, ja on lähdekohtaista kumpi synkkaa kuvan kanssa (voi säätää lähdekohtaisen viiveen soittimen valikoista). High clarity-ääni on kuitenkin paras.

  Kuvanlaatu on parempi kuin aiemmassa sonyn 5100:ssa, värien kontrasti on parempi ja varsinkin "motion handling"
  on huomattavasti parempi. Sonylla esim vihreää taustaa vasten liikkuva objekti aiheutti rankkaa pilveilyä jota bdt ei tee
  ollenkaan. Voi olla pana-pana vs sony-pana juttukin, evvk kun toimii näin paremmin.

  Lisäplussaa netflixin tekstien säätömahdollisuudesta, eli netflixin sivujen kautta tehtävät muutokset näkyvät tv-ruudulla.
  Käytössä pienin tekstikoko ja valkoinen transparent ilman reunoja. Netflix toimii tosi hyvin.

  Extralisäplussana erittäin nopea ja täysin äänetön toiminta :)

  Kurkohankinta :D
   
 4. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 546
  Saadut tykkäykset:
  664
  Nyt kun on vähän enemmän itsekin saanut testimateriaalia vyön alle, niin hyvin vahva suositus soittimelle.

  Pitää vielä yrittää perehtyä hienosäätöihin (esim. mitä High Clarity Sound vaikuttaa). Kuvapuolella lisätestaamisen jälkeen pysyttäydyn tällä hetkellä asetuksissani, jossa BD-levyillä kaikki on offissa ja DVD:llä Noise Reductionit kakkosella. Jotenkin tuntuu rauhoittavan DVD-kuvaa juuri sopivasti detaljeja menettämättä. Säädöt ovat hyvin hienovaraisia ja vaikka vetäisi säätimet kaakkoon (vitoselle), niin kuva ei näytä liiemmin kärsivän. Eli toisin sanoen erittäin vaikea säätää kuvaa silmämääräisesti hienovaraisten säätöjen vuoksi. Asia on tietenkin käytännössä positiivinen. Annan soittimen skaalata kaiken telkun natiiviresolle (1080).

  Itsellänikin Panasonicin plasma (55VT60) tv:nä ja jotenkin tuntuu, että tämä soitin tuo DVD:eiden laatuerot paremmin esiin kuin vanha Philips. Eli kuvapuolen Genelec-ilmiö erottelukyvyn suhteen. Skeida näyttää siis helpommin skeidalta.

  En ole vielä saanut tuntumaa tekstityksen sävyn säädön logiikkaan. Välillä toimii, välillä ei (sekä DVD- että BD-matskulla). Ihannesäätö olisi sellainen, joka jäisi muistiin ja toimisi satavarmasti joka kerta. Nyt pitää siis säätää joka levyn / käynnistyksen jälkeen uudelleen ja välillä toimii, välillä ei. Tein Harmony One+ -yleiskakeen makron tekstityksen muuttamiseen. On 9 painallusta eli aika pitkä vetää laitteen omalla kakella joka kerta. Tekstityskielen valinnalle ei ole nappia ainakaan 570-kakessa, joka on vähän tympeää. Varsinkin kun tulee katsottua paljon levyjä, joilla ei ole suomea tekstityskielenä (vaan esim. englantia tulee käytettyä) ja asetuksiin voi tallentaa preferenssin vain yhdelle kielelle (suomi omassa tapauksessani).

  Itselläni tämä kilpaili lähinnä Oppon kanssa hankintalistalla ja tällä hintaerolla valinta on aika no brainer. Varsinkin kun odotettavissa on aluekoodivapaa firmis.

  Arvio tähän mennessä: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: / :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2015
 5. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Teksteistä, niin 700:n kakessa on "subtitle"-näppäin joka vie suoraan tekstivalikkoon
  jossa voi lennosta säätää ja valita tekstit. Laitan tekstipalkin yleensä niin alas, että
  kirjainten alakoukut ovat juuri ja juuri tv:n näytöllä sekä tekstin kirkkauden suoraan -12:ko
  se oli suurin (=vaalein), eli perusasetuksesta yksi näppäys ylöspäin.
  Joissakin ei toimi (yleensä miekkajakiviajan dvd) tekstin korkeuden asetus, mutta sävy
  on mielestäni säätynyt jokaisessa rainassa. Muistiin tuota asetusta ei saa vaikka soittimeen
  olisi laittanut muistikortin jolle nekin tiedot mahtuisi.

  High clarityllä saa erinomaisen leffaäänen, en tiedä tekniikkaa mitä tekee, evvk kun on hyvä :D
  HC-tosiaan vaikuttaa kuva/ääni-synkkaan ja esim Netflixin pätkistä osa toimii hc:n kanssa ok,
  osaan joutuu laittamaan 170ms ajastusta. Mutta jos hc-ei synkkaa, niin sitten tv:n ulostulon
  kautta tuleva ääni synkkaa, eli jompikumpi on aina ok. Ero on luonnollisesti huomattava hc:n
  eduksi vaikka ääni hieman koveneekin.

  Kaikki äänen säädöt paitsi synkkaus on off, myös "kovien ja puheäänen tasapainotus".

  Itsekkin ajattelin Oppoa tai Marantzia, mutta varsinkin Oppossa forumeilla on aika paljon nillitystä
  milloin mistäkin asiasta (toki nörtit käyttäjät :rolleyes: ), Marantz taas ei ehkä ollut ominaisuuksiltaan monipuolisin
  ja BDT700:ssa oli analogiset ulostulot joten päädyin siihen. Olin myös kypsänä Sonyn järkyttävän huonoon
  laatuun ja kovaan käyntiääneen (S5100 ja S790).

  Katselin eilen Interstellarin toiseen kertaan, bdt+plasma+ damonin jääplaneetta :cool:
   
 6. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 546
  Saadut tykkäykset:
  664
  Kiitos tuosta tiedosta, että 700:ssa on Subtitle-nappi! Kokeilin ohjelmoida Harmony-kakeen tuon 700:n ja niin vain se Subtitle-nappi toimii 570:ssäkin. :) Eli avaa Subtitle-alavalikon (joka normisti löytyy myös sieltä Option-napin valikoista). Ajattelin, että tuo Subtitle-nappi olisi kelannut eri tekstitysvaihtoehtoja läpi niin kuin vanhassa Philipisissäni, mutta noin se varmaan toimii (eli avaa sen valikon) 700:ssakin?

  Mitä High Clarity -nappi tekee 700:ssa? Oma 570 ei vaikuttaisi reagoivan siihen mitenkään. Avaako sekin vain sen alavalikon näkyviin?

  Vähän olen synkkaa katsellut silmä kovana, että onko ihan 100 % kohdallaan. Vanhalla soittimella oli, voi olla että tälläkin on, mutta kun alkaa oikein tarkkaan katsomaan näyttelijöiden suun liikkeitä niin alkaa epäilemään. :D Pitää vielä kokeilla renkata tuota High Claritya on/off. Itselläni ääni (ja kuva) menee HDMI:tä pitkin vahvarille, josta sitten kuva HDMI:llä plasmaan. Tuo puheäänen korostus tuntui toimivan yllättävän hyvin myöhäisillan katselussa, kun katsoin 70-luvun materiaalia, jossa oli surkea äänenlaatu eikä puheesta meinannut saada selvää. Normisti tietenkin pois päältä sekin.

  Voi olla, että tuo tekstityksen sävyn säädön ajoittainen toimimattomuus on bugi, joka toivottavasti korjattaneen tulevissa päivityksissä. Voisikin ilmoittaa tuosta bugista Panasonicille.
   
 7. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 546
  Saadut tykkäykset:
  664
  Näköjään myös 570:lle tullut puukotettu firmware viimeisen viikon sisään. :thumbsup: Itselläni ei tarvetta ko. ominaisuuksille (eli lähinnä aluekoodivapaudelle) tällä hetkellä, mutta kiva tietää, että optio on olemassa. :)
   
 8. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  HC-napilla voi kelata onko hc-päällä vai ei, kuvaruudussa näkyy pieni ikkuna hetken aikaa
  Audio-nappi - eri kielirainat

  joo tuo puheäänen, tai minimi/maksimiäänien tasoitus toimii oikein hyvin, ei oikeastaan huomaa kuin
  metelileffojen kovimpien äänien vaimentumisena. puhuttu dialogi toimii hyvin.

  Tässä on 700:n manuaali: http://www.richersounds.com/static/manuals/DMPBDT700.pdf

  itsekkin passaan tuon koodihakin, dvd:thän toimii nytkin
  ainoa dvd jonka kanssa on ollut ongelmaa on Lars vonTrierin "Valtakunta" jonka muistaakseni
  kakkoslevyn alkuvalikko ei toimi. muilla levyillä (4yht) toimii jos kieleksi valitsee tanskan...
  ei johtune soittimesta
   
 9. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Olen käyttänyt aiemmin signaalin output asetuksena "automatic", mutta nyt kun muutin sen 1080p:ksi,
  niin Netflixin kuvanlaatu tuntui parantuvan oleellisesti :confused:
  eli home -> setup -> player settings -> hdmi output -> hdmi video format 1080p (oli automatic)
   
 10. Pekurides

  Pekurides Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2015
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  hola!
  täällä myös harkinnassa tuon 570 tilaaminen saksasta ja tällä hetkellä"dmp-bdt 460 koekäytössä", siinä ihan ok kuva mutta 3-d toistolla crostalkki näkyy välillä aika reippaasti.
  Lähinnä mietin onko tuossa 570 aivan samat verkkosysteemit kuin halvemmissa malleissa?
  Tässä 460 miracast toimintoa en ole saanut pelittämään androidilla vaikka laitteet kättelevät niin ei mitään tapahtu.
  DLNA kyllä toimii vaikka pätkii välillä ja muutenkin olen tuon 460 saanut pari kertaa jumiin...
  Myös cd-levyjen toistoa olen miettinyt että tuoko 570 laadukkaampaa toistoa kun kuitenkin hdmi:n kautta ääni menee denon 3310avr läpi?
  Myös bluray-toisto mietityttää... tuossa 570 taitaa olla jotain parannettuja "kohinanpoistoja" niin voisi kuvitella tykillä jotain eroa löytyvän?
  Aika heikosti näyttää arvosteluja löytyvän vielä... tarttis vähän lisäkehuja että uskaltaa tilata,kiitos:)
  -pekka-
   
 11. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  - Crosstalk on näyttölaitteen ominaisuus, siihen ei vaikuta soitin. Myös 3D-laseja voisi koettaa vaihtaa toisen merkkisiin yhteensopiviin.
  - HDMI kuljettaa puhdasta digiä, ei ole olemassa mitään eroa kahden HDMI-liitännällä varustetun soittimen välillä sen enempää CD- kuin BD toistolaadussa.
  - Pääsääntöisesti kuvanpaskennustoimintoja ei kannata muutenkaan käyttää. Ylimääräiset paskennusfiltterit pois kytkettynä (kuten niiden kuuluisi olla) kahden eri BD-soittimen kuvanlaatu HDMI-liitännällä kytkettynä on 100% identtinen. Jos leffassa on kohinaa, niin se on todennäköisesti tuottajan tai ohjaajan tarkoituksella siihen jättämää. Jos kyseiseen kohtaukseen tai leffaan olisi ollut tarkoitus saada animaatiohahmon tasolle siloteltua kuvaa, niin se kohinanvaimennus olisi sitten tehty jo studiolla. Pääsääntöisesti kontrastiboostereista ja värinrikastuttajista ja kohintafilttereistä on vain pelkkää haittaa kuvanlaadulle.
   
 12. Pekurides

  Pekurides Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.12.2015
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oorait, tuosta 3-d mielestäni tässä 460pansussa toimivampi kuin satkun sony s4200 joka jotenkin vääristynyt ja myös Philips 5200 toimi hyvin ennenkuin nettituki loppui!!!
  Että siitä jäänyt tunne että soittimissa oikeasti voi olla eroja?
  Isolle kankaalle pitäisi saada mahdollisimman sulavaa kuvaa kohtuubudjetilla ja dual hdmi must.
  Ei tässä enää tiedä mitä uskoa jos tuon mukaan periaatteessa oppo vs. Budjetti soitin toistavat saman digitaalisen tiedon ilman häviöitä.
  Mulla kuva suoraan tykille niin siksi haen suorituskykyä soittimelta.
  Plääh :)
   
 13. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Usko pois, se on tasan näin.
  Erot kalliimpiin tulevat sitten niissä "epäolennaisemmissa" lisäominaisuuksissa. Esim. analogiset 7.1 äänilähdöt (Oppon tai Cambridgen tietyillä soittimilla jopa mahdollista korvata av-esivahvistin kokonaan aktiivikajarien kanssa), aluekoodin modaus USA/Aasia levyjen katseluun, nopeammat levyjen latausajat/-yleinen toiminta, paremmat mediatoistinominaisuudet laajemmalla tiedostotuella, parempi SD/DVD-kuvan ylösskaalauksen laatu, anamorfisen linssin kanssa vaaditut kuvan tai tekstityksen siirrot ym.
  Toki soittimessa mahdollisesti erikseen käyttöön kytketyt kohinavaimennus/kuvansilotusfiltteri tai kontrasti-enchaseri tai värin-imellyttäjä muuttavat kuvaa vrt. tilanteeseen missä muutoksia ei tahallaan tehdä. Se ei välttämättä tarkoita samaa kuin parantaa. Toistan samaa kuin edellä; yleensä noista filttereistä ja muista kuvanmuokkauksista on vain haittaa, ja niiden käyttöä tulisi pääsääntöisesti välttää.

  Se perustoiminta, eli (filtterit ja muokkaimet off-asennossa) puhdas koskematon BD-kuvanlaatu (sekä 2D että 3D (kuin myös CD-toisto täysdigitaalisena)), on tasan sama riippumatta siitä maksoitko soittimestasi tonnin vain 49€.
  Ja ei, myöskään tonnin hintaisella HDMI-kaapelilla ei saavuteta syvempiä värejä tai yhtään muutakaan vrt. kahden euron perusnaru halpahallin laarista, vaikka tonnin hintaisten kaapelien valmistajat mieluusti muuta väittävät ja kyseisiä tuotteita kyseisillä 100% valheellisilla mainoslauseilla myyvät.
   
  Pekurides tykkää tästä.
 14. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 546
  Saadut tykkäykset:
  664
  Jos DVD-toisto on isossa osassa katselua (kuten itselläni, hyllyssä on paljon DVD-julkaisuina sarjoja, joita tuskin koskaan tulee HD-tasolla julkaistuksi), suosittelen tällaista vähän kalliimpaa laitetta. Hyvä skaalain monipuolisin säädöin. Itselläni siis tuo 570.

  En katsele 3D-julkaisuja (itse asiassa, koska vahvari ei tue 3D-signaalin läpivientiä - tosin tuosta toisesta liittimestähän saisi letkun vedettyä suoraan telkkuunkin, mutta en ole jaksanut, koska en ole ylipäänsä niin kovin kiinnostunut 3D:stä) enkä myöskään kuuntele CD-levyjä, joten en niistä uskalla sanoa mitään. Netflix toimii nopeammin kuin telkun (Pana VT60) appi, muita verkko-ominaisuuksia en ole testaillut, kun on sitten muita härpättimiä käytössä niihin tarpeisiin. Noin niin kuin ylipäänsä ripeä, hyvän laatuvaikutelman antava perustasoa parempi soitin. Itse meinaan tällä pärjätä pitkään.
   
  Pekurides tykkää tästä.
 15. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tuli hankittua internetsin ihmeellisestä maailmasta käytetyn Panasonic 700:nen ja ensimmäinen asia mikä sattui korvaan oli levykelkan ääni. Olin lukenut että "The disc eject motion is smooth and almost whisper quiet with an elegant movement of the front flap adding to the high-end feel of the product" mutta tämä ei kyllä ole whisper quiet. Kelkka pitää sellaista hieman kurnuttavaa ääntä. Pitäisköhän avata ja katsoa osaisko sille itse tehdä jotain....

  Onko muilla käyttäjillä minkälaista soundia kelkassa?

  Btw.pystyykö soittimista tarkistamaan käyttötunnit samalla tavalla kuin esim tv:stä?
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2016
 16. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  Erittäin hljainen mekanismi, tai ainakin hiljaisin kaikista dvd/br-pyörittimistä mitä on ollut.
  smooth, muttei niinkuin "Copland cd-soitin"-smooth

  tunneista, niin ei ainakaan omaan silmään ole sattunut tuollaista.

  suosittelen tarkastamaan kelkan jos takuu ei ole esteenä etkä riko... :cool:
   
 17. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Takuu tässä varmaan olisi mutta kun ei ole kuittia niin taitaa olla ihan sama..
   
 18. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  kokeile lisätä vähän jotain vaselinia/rasvaa kelkan hammasuralle ennen purkamista
   
 19. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
 20. Snafu68

  Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2013
  Viestejä:
  977
  Saadut tykkäykset:
  91
  hankala sanoa, mutta kyllä omastakin ääni kuuluu muttei ole tuntunut, että siinä olisi mitään vikaa.
  ja ei tuo sinänsä kuullosta siltä, että olisi vikaa eli hammasrattaan rohinaa etc mutta kyllähän
  tuon mekanismin äänen kuulee aika hyvin. kokeile rasvaa + pehmetävät tassut, niin hylly
  ei ainakaan tehosta tuota ääntä.