Panasonic AX200U

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana d-fens, 11.09.2007.

 1. Vierimaa

  Vierimaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  1
  Eipä mitään: Löysin jo netistä vstauksen kysymykseeni...
   
 2. masterson

  masterson Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  18
  Mullakin on alareuna kaareva eli noin sentin luokkaa keskeltä ylempänä
  kuin reunoista. ylhäällä vastaavaa heittoa ei ole. Saattaapa kyllä johtua
  lens shiftistäkin ? en ole jaksanut kokeilla. Varmaan täytyy jossain vaiheessa laittaa huoltoon kun kerran punasuuttakin on alareunassa. täytyy vaan valita joku sopiva hetki, ei nyt niinpaljon rassaa.
   
 3. Pyromanne

  Pyromanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kukaan jo kokeillu tätä tykkiä 1080/24 materiaalilla? Miten 24fps:n toisto toimii? Nykiikö? Aattelin, josko sittenkin hommais jo täksi jouluksi tykin ja silloin kyseeseen tulis lähinnä tää malli, mutta myöhemmin hd-matskuun siirtyessä, en kaipaa mitään ikäviä ylläreitä ton 24fps-toiston suhteen, sillä uutta tykkiä tuskin olisin ihan heti hommaamassa...
   
 4. masterson

  masterson Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  18
  Mä en oikein henkilökohtasesti ymmärrä kun aina puhutaan tästä nykimisestä ja mä ainakin nään sitä joka kerta teatterissakin, isoimmissa ja pienissäkin saleissa.
  Siis tarkotan vaan että oon kyllä vähän sitä mieltä että uskon että kohtauksissa missä on paljon korkea kontrastisia paikkoja esim. musta ja valkosia pintoja vierekkäin sivuttais pannauksessa, ei oo mitenkään mahdollista tänpäivän tekniikalla saada nykimätöntä kuvaa, tai onko yleensäkkään ikinä mahdollista ? asettaako silmä jo rajoja tälle ?
  Tai ainakin mä henkilökohtasesti nään tosiaan aina tollasessa tapauksissa nykimistä. ...olikohan kauheen epäselvästi sanottu, no kello on jo melkein 01.
   
 5. Pyromanne

  Pyromanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Teatterissa liikkeen nykiminen (ellet sitten tarkoitakin välkkymistä, joka näkyy erityisesti kirkkaissa kuvissa ja näkökentän reunoilla) on ihan elokuvakohtainen ilmiö, joka riippuu kuvaustavasta. Nykiminen taulutelevisioissa ja projektoreissa on erillinen ja voimakkuudeltaan toista luokkaa oleva ongelma ja johtuu ihan muusta kuin 24 hz:n kuvataajuudesta. En tiedä mitä insinöörit ovat puuhanneet, kun jopa kahdeksan tonnin plasmatelevisio, jonka pitäisi mukamas tukea ja näyttää 1080/24-kuvaa, nykyttää niin, että silmät putoaa päästä. Ei luulis olevan liian vaikeeta saada tuollaista asiaa kuntoon, kun se ei edes vaadi muuta kuin pysymistä poissa signaalitieltä. Sama ihmeellisyys vaivaa kuvan skaalausta ja miksi sitä ei saa pois päältä. Kaikkein helpointahan sen luulis olevan toteuttaa.


  Mitä elokuviin tulee, niin nykyisin uudet elokuvat tuntuvat jo lähtökohtaisesti nytkyttävän enemmän, mikä kai johtuu muuttuneesta kuvausmuodista. Yksittäisistä kuvista halutaan terävämpiä, jotta niihin voidaan istuttaa tietokonegrafiikkaa ja kun kuvassa on miljoonan taalan edestä tehosteita, sitä ei raaskita sotata enää jälkikäteen keinotekoisesti. Liike-epäterävyydellä liikkeestä saadaan jouheva, jos vain halutaan. Nyt on vain unohdettu tuollainen perusasia ja alettu vänkyttämään, kuinka 24 hz ei muka riitä mihinkään. Onko tämä markkinointimiesten työtä, jolla pohjustetaan jälleen uuden tekniikan tuomista markkinoille? Tällä kertaa suuremmalla kuvataajuudella. Vanhat elokuvat eivät siitä kuitenkaan muuksi muutu, vaikka ne esitettäisiin 200 hz:n kuvataajuudella. Vai onko tässä nyt hd-muodin ja -hössötyksen myötä tehty vaihtokauppa liikkeen sulavuuden kustannuksella, jotta yksittäisistä kuvista saataisiin skarpimpia? Näistä asioista puhutaan taatusti jatkossakin loputtomiin toistensa ohi ihan niin kuin kuvasuhdeasioistakin. Yksi puhuu yhdestä asiasta, toinen toisesta. Mutta tämä on offtopikkia. Mieluummin lukisin käyttökokemuksia tosta projarista, enkä mutukoulutusta perusasioista. Jos puoliraakileen 1080/24-tekniikan aiheuttamat artifaktit eivät jotakuta häiritse, mun puolesta hän saa vapaasti nauttia näkemästään, kunhan ei oleta että muiden pitäisi olla samaan tyytyväisiä.
   
 6. masterson

  masterson Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  18
  Kiitos Pyromanne infosta. Hyvin selitetty, näytät olevan todellakin perehtynyt
  aineistoon ja termistöön. Sen verran voin sanoa että ainakin xboxin hd-dvdllä katottu devided näytti 24 tilassa helvetin hyvältä, eikä nykiminen mielestäni ollut kauheen pahaa, en kyllä voi sanoa ettei sitä ollut ollenkaan. Sama homma the reaping blue-ray julkasulla. Jostain syystä molemmat laitteet tunkee semmosta singnaalia että tykki ilmottaa 1080i vaikkakin koneissa on desktopissa 1080p resot mitkä myös tykki näin ilmottaa. En ole asiaan jaksanut enempää aikaa tuhlata koska kuva näyttää kuten sanoin helkkarin hyvältä suht sulavaa, terävää, ja VB kään ei niin kauheesti vaivaa. On sitä joskus aikoinaan tullu luettua silmä kovana faktaa ja tweakattua kaikki viimesen päälle, nykyään kun on vähemmän aikaa harrastukselle ja hieronnalle niin nauttii leffoista enemmän kun keskittyy olennaiseen eikä tuijota ruutua etsien virheitä.
  Ei sen puoleen ymmärrän kyllä täysin kysymykset nykimisestä ym. kun ihminen on hankkimassa uutta laitetta. eli sori jos meni aikasemmin vähän avautumisen puolelle ja kiitos infosta. Oonkin ihmetelly sitä läiskymistä ja nykimistä mikä viä maun leffoissa iteltäni, kotona sitä ei niin huomaa.
  ps. omassa ax200sessani on kyllä sen verran vikoja että kannaattaa varautua ainakin kerran käyttään huollossa jos hirveä hifi silmä on.
  alareuna punertaa, vasen kellertää (ilmeisesti pölyä,ainakin vanhan tykin kokemuksen perusteella). Optiikka vinossa, tykki täyty laittaa pikkasen vinoon,
  että sai kuvan seinällä horizontaalisti vaakasuoraan.
   
 7. Pyromanne

  Pyromanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, no emmä pidä itseäni minään hifi-nipottajana ja koska näillä foorumeilla kirjoittelee niin monen kirjavaa porukkaa, joskus on vaikea tulkita kuinka merkittävästä ongelmasta todellisuudessa lopulta onkaan kyse. Esim. tuolla Panasonicin fullhd-mallin (2000) ketjussa mua huvitti kovin totinen vääntö vajaan pikselin suuruisesta konvergenssivirheestä. Mulla ei ole ollut vielä tykkiä, joten noista kuvan värivirheiden tai pölyongelmien häiritsevyydestä on vaikea mennä sanomaan. Hyvä olis tietty päästä katsomaan mustavalkokuvaa tykiltä ennen hankintaa. Eniten mua on huolestuttanut tykkien lampputilanne ja ilmeisen suuri vaihtelu niiden käyttöiässä. Tuntuu olevan turhan kallista lystiä. Kuvan nykimistä olen kuitenkin päässyt omin silmin todistamaan ja se on ollut mulle sen verran ikävä kokemus, että laite saa jäädä armotta kaupan hyllyyn jos 1080/24 ei ole siinä täysin kondiksessa. Laitteiden spekseistäkään on vaikea mennä varmasti sanomaan, missä määrin kyseistä tekniikkaa tuetaan. Kyse kun voi olla pelkästään siitä, että laite ottaa sisään ja hyväksyy 1080/24 kuvan, muttei esitä sitä alkuperäisessä muodossaan vaan raiskaa sen johonkin 50 tai 60 hz:n taajuuteen. Epsonin 1000-mallin tykkiä Hifimessuilla viimeksi katselin ja kuva oli muuten miellyttävä (Casino Royalen blurayltä), mutta liikkeen nykytys pilasi koko keitoksen. Kuulemma vasta 2000-malli Epsonilta tukee loppuun asti 1080/24 kuvaa.
   
 8. saxax

  saxax Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.03.2006
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en oo pahemmin tuohon nykimiseen tän laitteen kohdalla törmännyt. Enkä kyllä esim. 22" lcd monitorin tai 21" CRT monitorin kohdallakaan. Musta tuntuu että se on enemmän itse videosta kiinni. Monissa netistä imastuissa pätkissä saattaa tuota nykimistä esiintyäkin, mutta kyllä suurimmassa osassa niistäkin kuvan liike on ihan sulavaa. Kunhan piraattijulkaisija tietää mitä tekee.

  Voin tosin olla onnekas puusilmäkin, sillä en myöskään havaitse mitään eroa tuon cinema realityn (eli 24hz) ja normaalin virkistystaajuuden välillä. Tuota cinema realityahan ei muuten voi edes käyttää kaikilla lähteillä. Jos esim tietokoneelta syöttää HDMI:llä tai VGA:lla 720p kuvaa tykille niin sitä ei voi käyttää. DVD soittimelta syötetyn 1080i kuvan kanssa se kyllä toimii, kuten myös digitv lähetysten kanssa.

  Taisi käydä onni laitteenkin kanssa (tai sitten edelleen vielä vakavamman puusilmäisyyden kanssa :) ) kun en tosiaan minkäänlaista värivääristymää ole huomannut. Yksi pieni valovuotopallo kuvassa kyllä on josta mainitsinkin jo edellisessä viestissä. Tämän huomaa ainoastaan kun kuva on hyvin tumma.
   
 9. Pyromanne

  Pyromanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Siirryin sitten tykkiaikaan ja hankin Panasonicin AX200E:n. Onnitelkaa. Vielä pitää noutaa kangas (Draper 92"), jotta pääsis viikonlopuksi askartelemaan...
   
 10. Pyromanne

  Pyromanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko toi optiikan oletettu vinous todellinen vika vai johtuuko se vain siitä, että olet käyttänyt säätämisen referensseinäsi huonekaluja ja muuta huoneen kalustusta? Ainoa merkitsevä asiahan on se, että tykin saa kohdistettu suoraan suhteessa kankaaseen. Jos tykki näyttää sen jälkeen olevan vinossa johonkin muuhun mielivaltaiseen vertailupisteeseen, onko sillä mitään merkitystä? Oletko varma, että edes kankaasi on suorassa, vai mitä käytät projisointipintana?

  Kävin hakemassa ton pansun AX200:n ja lauantaina ois tarkoitus päästä sen kimppuun kunhan saan kankaan ripustettua. Projisointietäisyydeksi taitaa näin väliaikaisella asennuksella tulla viitisen metriä (tykki eteisessä, kuva olohuoneeseen oviaukon läpi). Kattoasennus (oviaukkoon) sitten myöhemmin kunhan keksin sopivan tavan.
   
 11. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kyllä tykin kuvan saa sopimaan kankaalle millintarkasti, kun referenssinä käyttää mummun keinutuolia ja räsymattoa. Kyseessähän on kuitenkin vaan optinen laite. ;)
   
 12. Pyromanne

  Pyromanne Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.02.2005
  Viestejä:
  415
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sain asennettua kankaan ja samalla tuli suursiivottua koko olohuonekin ja muu kalustus meni täysin uuteen järjestykseen. Hommaan menikin lähes koko päivä. Tykin pääsin iltasella kytkemään päälle, mutta väliaikainen asennuspaikkani oli kauempana kuin mihin linssinsiirto pystyi, joten jouduin kääntämään tykin vinoon jotta kuva ei olisi ollut puoliksi kankaan ulkopuolella. Tämä tietty aiheutti kuvaan vinoneliöefektin, mutten viitsinyt alkaa leikkimään keystonen kanssa kun asennus on joka tapauksessa väliaikainen ja pääasia oli päästä kokeileen millaista kuvaa tykki antaa ulos (soitin Procasterin DVD-003, josta maksoin muinoin 30 euroa Verkkokauppaan). Kytkin ensin komponentilla, mutta piti ottaa myös komposiitti käyttöön kun soittimen asetukset oli jääny vääriksi, eikä antanu suoraan komponenttiantoon signaalia. Kokeillut levyt (ilman ääntä) Dr Who eka sesonki (suomijulkaisu) ja Shrek 2:n. Tykissä oli tehtaan asetukset, enkä niitä tarkemmin tässä vaiheessa viitsinyt veivata. Vähän kokeilin kirkkautta ja kontrastia, sekä kytkin terävöityksen pois päältä. Positiivisin vaikutelma oli liikkeen sulavuus (576i kuvaa), oikein mukavaa katsottavaa. Musta sen sijaan vaikutti vähän hailakalta. Mulla on aika valkea olohuone. Pitänee alkaa ripustelemaan vähän tummaa seinävaatetta.

  Kankaan asennuksessa kaltevaan kattoon tuli sellainen kämmi, että parvekkeen ovi vastaa kankaan koteloon. Kyse on onneksi vain sentistä tai parista ja saan koteloa ylemmäksi pistämällä pienemmät ripustuslenkit. Onneks ei tarvi porata uusia reikiä. Itse kangas toimii kätevästi samalla pimennysverhona.

  Kankaan lukitus petti jo kerran ja se rämähti omalla voimallaan yläasentoon. Ohjeissa varoiteltiin päästämästä kangasta silleen vapaasti irti ja että se aiheuttaisi "varmasti" vaurioita. Mitähän vaurioita tollainen vois aiheuttaa? Mitään näkyvää siihen ei onneksi tullu... (kangas Draperin 92", matta harmaa)
   
 13. TETS

  TETS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjens

  Nyt on kova tykki kuume päällä kun vanha Pana PT-AE700E alkaa vetämään viimeisiään. 2 lamppu menossa ja n. 3v ollut kovassa käytössä. Olen ollut todella tyytyväinen mutta nyt kuvassa näkyy sininen alue joka ärsyttää todella paljon. Kyselin huollosta ja sanoivat että korjaaminen maksaisi n. 1000€ joten tottakai tykki menee vaihtoon.

  Kysymys on yksinkertainen. Olisko Pana AX200U minun seuraava tykki vai kannattaisko odottaa jotain parempaa?

  Jos nyt ostan tuon niin kelpaako minun vanha kangas siihen? Joku Projektan viritys tuo on jonka ostin viimeksi Panan kanssa. DVD soitin on Denon DVD 1920. Olisko tuo hyvä soitin vielä vai meneekö sekin vaihtoon?
   
 14. TETS

  TETS Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.02.2005
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  No kuume kävi liian kovaksi ja tilasin Panan. Harmittavasti vaan joulu pukkaa päälle niin ei oikein tiedä milloin saan sen. Tilasin Verkkokaupasta ja pistin tulemaan Ärrä pakettina kun kioski on kivenheiton päässä. Onkos kellään kokemusta Ärrä paketin nopeudesta? Verkkokaupan sivuilla luki että kestää 1-4 päivää tulla.
   
 15. Juham

  Juham Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitus olisi hankkia tykki ja vaihtoehtoina on ollut lähinnä tämä Panasonic ja Sanyon Z5.

  Verrattuna esim Sanyon PLV-Z5:een, kumpi kannattaisi hankkia? (Panan saisi ainakin heti, kun Sanyolla tuntuu olevan jotain toimitusvaikeuksia) Vai onko muitakin olemassa, joita voisi harkita? Tämä Panasonic on kuulemma jollakin tapaa "uudempaa sukupolvea" kuin esim toi Sanyo Z5..?
   
 16. Topias

  Topias Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tyytyväinen olen ollut tykkiini (ensimmäinen tykkini, joten kunnon vertailukohdetta ei ole) mutta huoltokeikka taitaa olla edessä. Panan ax100 -mallista tutuksi tullut kuvan välkkyminen on näköjään tämänkin mallin ongelma. Enkä näytä olevan ainoa tässä ongelmassani: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=934356. Itselläni välkkyminen alkoi ~120 tunnin käytön jälkeen. Sitä ennen oli tapahtunut muutama sammuminen käynnistyksen jälkeen (kuten ax100:ssa).

  Kuvassa on myös jonkin verran konvergenssiongelmaa, josta aion valittaa samalla. Tietääkö kukaan kuinka paljon tuota "pitää sallia", koska tykki maksoi "vain" 1290€? Eli onko panasonic antanut mitään rajoja?
   
 17. Ezzy

  Ezzy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.10.2004
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panan ea900:een varrattuna on ainakin julmetusti hiljaisempi ja iris ei pidä pahemmin ääntä (tosin en tykkää pitää sitä ees päällä, koska käytän tätä päänäyttönä). So far so good. Eipä ollu 900:kaan valittamista noin yleisesti.
   
 18. Juham

  Juham Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  100
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko Panasonicin geometria mielestänne kunnossa?

  TM:n testissä, jossa oli aiempi AX100-malli sanottiin, että kuva venyy noin 5% pystysuunnassa ja loppuarviossa miinuksena oli juuri geometriavirhe.

  Kokeilin Photoshopilla tehdä 1280x720 kokoisen kuvan, johon piirsin pari ympyrää ja yhden neliön, sitten venytin kuvaa pystysuunnassa 5% ja totesin, että kyllä tuon kokoinen virhe on jo huomattavissa.

  Kommentteja?
   
 19. ATD

  ATD Käyttäjä

  Liittynyt:
  11.01.2006
  Viestejä:
  546
  Saadut tykkäykset:
  1
  Olisiko tässä vaihtoehto Z5:lle? Lähinnä käyntiääni on suuri kriteeri, mutta ennen kaikkea tietenkin kuva. Aikanaan Z5 ja AX100 vertailin keskenään ja silloin omaan silmään pana otti pahasti takkiin. LCD tykki pitäisi perjantaina ostaa ja tällä hetkellä se on kuitenkin Z5 jos ei mitään mullistavaa tule tuohon hintaan.
   
 20. hereford_picnic

  hereford_picnic Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.12.2007
  Viestejä:
  493
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsekin olen noita kahta miettinyt, varsinkin kun z5:n saa elektronista hintaan 979.

  Mutta mites on 24fps? Ainakin panassa se on.

  Onko ihmiset muuten saaneet panan välkkymisen takuuseen? Ajattelin itse ostaa sen, vaikka se välkkyykin, koska kai se sitten huollossa korjataan..?