Panasonic AX200U

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana d-fens, 11.09.2007.

 1. cybo

  cybo Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  732
  Saadut tykkäykset:
  1

  Lens shift vedettynä tapiin voi huonontaa olellisesti kuvaa, esim ko panassa ja pt-ae2000 mallissa linssinsiirto tapissa, tykki lähellä kangasta (wide) tulee kuva epätarkaksi kaummaisista kulmasta ts eri osat kuvasta tarvitsisivat eri focuksen. Tykki pitäisi siis aina asentaan niin ettei linssinsiirtoa tarvitse käyttää (linssi keskellä kangasta).
  Edit: tätä epätarkuutta ei huomaa videokuvalla mutta esim htpc käytössä haitaksi asti.

  Jos linssinsiirto on toteutettu kunnolla (kallis tykki) ei ongelmaa ole.

  Eikös sitä tykkiä voisi kattotelineellä laskea alaspäin?
   
  Viimeksi muokattu: 03.07.2008
 2. Vierimaa

  Vierimaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  1
  Teline on semmoinen, että sitä ei voi laskea, alunperin takakaiuttimelle tarkoitettu putki, jossa "ottimet" päissä. Bonuksena tykin voi laittaa nurinkin päin kunhan se ei ole kovin kupera. Mutta laskea ei voi.

  Tuohon cybon mainitsemaan epäkohtaan auttaisi jos tykissä olisi oletuksena offsettiä. Nythän tuo käytännössä tarkoittaa että vain hyvin harvalla panan omistajalla on ideaali kuva, koska käytännössä joutuu lähes aina käyttään lens shiftiä. Useimmilla kai tykki on kuitenkin joko alhaalla (pöytä) tai ylhäällä (kattoteline tai hylly).
   
 3. paaton

  paaton Käyttäjä

  Liittynyt:
  22.03.2005
  Viestejä:
  848
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo focus tosiaan heittää kun lens shift on tapissa, mutta minkäs teet, ainut paikka tykille oli oven päällä.
  Eli mielestäni tuo lens shift on uudessa panassa täysin turha ja typerä, voisin tuollaisen ratkaisun ymmärtää datatykissä, mutta kuinka monella on leffatykki pöydällä?

  Kehitys menee huminalla taaksepäin. ae300 heitti kuvan sopivasti alas/ylös päin.
   
 4. cybo

  cybo Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  732
  Saadut tykkäykset:
  1
  Juu, näin oli joskus panan 500 mallissa. Ja kuinkas kävikään kun 700:n laitoin samaan paikaan....
  Melkein uskaltaisin väittää että jos mietitään kaikkia käyttäjiä tykki asennetaan useimmiten mahdollisimman helppoon paikkaan kirjahyllyn päälle tms ja tällöin offsetista olisi vain haittaa. Nyt puhutaan kuitenkin niin pienestä epätarkkuudesta että suurin osa käyttäjistä ei sitä edes huomaa.

  Ylösalaisin asennuksessa pitää vielä muistaa että suurin osa tykeistä (panat mukaan lukien) nostavat tuulettimen kierroksia "väärinpäin" asennettaessa.
   
 5. hehhesi

  hehhesi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tulipa eilen ostettua pitkällisen harkinnan jälkeen kyseinen tykki. Vaihtoehtoina oli z5 ja 42" plasmatelkut, nyt pari leffaa katsoneena täytyy ihan hehkuttaa että aivan upea fiilis katsoa 100" hd-kuvaa. Aiemmin oli käytössä 32" crt, eipä ole paluuta enää telkkuihin.

  Seuraavaksi pitää ottaa kiinteä kangas projektiksi. Mikähän tällä muuten olisi optimaalinen zoomaus, tuntuu että maksimi on vähän turhan suuri. Linssi on 3m päässä seinästä, kuinka suuri tulisi kuvan/screenin olla?
   
 6. petepas

  petepas Elämme fataaleja aikoja Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  2 441
  Saadut tykkäykset:
  4
  Paljonko on katseluetäisyys? Itsellä myös tuo Z5 käytössä ja katseluetäisyys n. 3 m kuvakokona karvan päälle 84". Vanhana nyrkkisääntönä on vissiin pidetty sitä että katseluetäisyys on 1½ X kuvakoko. Tuolta etäisyydeltä tuolla kuvakoolla ei pikseverkko vielä häiritsevästi näy.
   
 7. cybo

  cybo Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  732
  Saadut tykkäykset:
  1
  Panassa on smooth screen, pikseliverkko erottuu noin metrin etäisyydeltä.

  Ääni täältäkin katseluetäisyydelle 1,5 x kuvan leveys.
   
 8. Butcher81

  Butcher81 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.11.2007
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vieläkö tämä olisi kannattava ostos,vai onko muut saman hintaluokan tykit jo menneet menojaan?
  Tämä on jo lähes vuoden vanhaa tekniikkaa,muuten vaikuttaisi erittäin hyvältä.
   
 9. tub

  tub Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.12.2007
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama asia kiinnostaisi täälläkin.

  Mikä olisi muuten hyvä sijoituskorkeus kankaalle. Kun ainoa sijoituspaikka on 32" TV:n yläpuolelle, jolloin kuva olisi korkeudella 120cm - 240cm. Nojatuolista katsellen se vaikuttaisi hieman korkealle, mutta millä korkeuksilla muilla on?

  -tub
   
 10. zombix

  zombix Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.10.2006
  Viestejä:
  200
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kyllä itse huomaa pikseliverkkoa vaikka nenäkiinni olisin seinässä. Mulla pari kangasta ollut aika hintaviakin ja olen todennut että maalattu seinä on paras ja nyt on maalattu seinä ja kankaat vintillä ja maalattu seinä pysyykin :p Ainoa verkko jonka olen nähny on kankaiden omassa pinnassa oleva joka oli todella häiritsevä ja heti ku heijasti npelkälle seinälle kuva paljon parempi eli ei kangasta enää ikinä..nevör :D
   
 11. Vierimaa

  Vierimaa Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.03.2004
  Viestejä:
  220
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hetkonen. Projetorcentralin mukaan kuvan yläreuna on (projektori ylösalaisin) 15cm ylempänä kuin linssi, ts. minulla se tulisi korkeudelle ~265. Näin ollen kuvan laskeminen 63% tekee yläreunan korkeudeksi 193, ja siis alareuna painuu jo 80cm tuntumaan alimmillaan.

  Voisiko joku AX200 omistaja vahvistaa tuon 15cm joka on projectorcentralin taulukossa? (sama tietysti pätee toisinpäin eli tykki oikeinpäin, kuvan alareuna on 15cm linssin keskipistettä alempana)
   
  Viimeksi muokattu: 30.07.2008
 12. NgZ

  NgZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2005
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  Uuteen kämppään asentaessani huomasin, että kuvan alaoikealaita tulee alemmas kuin vasen laita vaikka tykki, seinä ja kangas ovat vatupassilla mitattuina suorassa. :hitme: Kuvan ylälaita on suorassa, mutta alalaita kusee. Onkohan tuohon mitään säätöä vai pitääkö pistää maahantuojalle ainoa "telkkari"? :grr:
   
 13. masterson

  masterson Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.04.2003
  Viestejä:
  414
  Saadut tykkäykset:
  18
  Ihan turhaa laitoit. Ite huollatin ax200seni tossa viime talvena ja keräsin A4sen vikoja. Kun tykki oli ollut siä ikuisuuden mulle soitettiin. Ei me saada tässä näkyyn mitään vilkuntaa, no sovittiin että ne vaihtaa lampun sitten kun kerran ei se nyt siä vilkkunut ja kuulemma tunteja ei ollut viä kunnolla. Tykki tuli kotiin, kaikki muut mainitsemat viat olivat ennallaan. Menee kuulemma toleransseihin. Eli se siitä sitten.
  Oletko muuten varmaan NgZ että etu ja takaseinä ovat kohti suorassa toisiaan. käsittääkseni juuri tätä ei voi vatupassilla mitata, tai ainakaan ite en oo löytäny moista passia jolla ton vois mitata.
   
 14. HardSoft

  HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot

  Liittynyt:
  01.11.2005
  Viestejä:
  2 281
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli onko siis tykki tasan 90 asteen kulmassa screeniin nähden. Jos ei, niin se puoli, johon päin tykki on käännetty on kuvassa korkeampi
   
 15. ketma

  ketma Käyttäjä

  Liittynyt:
  15.05.2002
  Viestejä:
  518
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuollainen kuva tulee kun tykki on vinossa kuvan keskipisteen suhteen ja korjaa tilanteen lens shiftillä. edit: No sehän olikin jo sanottu tuossa edellisessä viestissä...
   
 16. NgZ

  NgZ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.04.2005
  Viestejä:
  63
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tietenkin, tuonkin kun ois taas muistanut. :hitme: No, suorakulma käyttöön ja tuossakin suunnassa suoraan niin eiköhän se siitä.:naminami:
   
 17. naglfar

  naglfar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2008
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, nyt alkoi tämä surullisen kuuluisa välkehdintä omalla tykilläni, tuntimäärän ollessa rapiat 700. Omalla kohdallani uskoisin, että välkkyminen on jossain tekemisissä lampun & lampulle virtaa syöttävän piirin kanssa. Koska jos kyseessä olisi iiris ongelmat, välkehdinnän aikana ilmeisesti kuuluisi sitä pientä mekaanista melua, jota omalla kohdallani ei kuulu. Kuvan kirkkaus siis vaihtelee välillä himmeä/kirkas, aivan kuin joku rämppäisi kokoajan kauheella vauhdilla esim. eco / normal-modea. Välillä tykki rauhoittuu, välillä välkkyy vähäsen ja kohta kauhee disko, ja sit taas hetki rauhassa. Huoltovalikossa self-check sanoo että kaikki ok ja hyvältä näyttää. Flicker adjust ei tässä ongelmassa auta, enkä tarkalleen tiedä edes mitä välkkymistä sillä on tarkoitus säätää. Nii ja hauskana puolena se että lampputakuu meni n. 1 kk sitten umpeen :/.

  Onkos kovin moni lähettänyt ax200:stansa huoltoon ja onko välkkyminen sillä korjaantunut? Ostin tykkini tammikuussa Tampereen Videotykistä.
   
 18. djaska

  djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

  Liittynyt:
  22.11.2004
  Viestejä:
  928
  Saadut tykkäykset:
  1
  En tiedä missä vika, mutta omassa AX200:ssa, joka on jonku kuukauden vanha, on 12 kk lampun takuu.
   
 19. cybo

  cybo Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.09.2001
  Viestejä:
  732
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei ole kukaan saanut tuota Panasonicin ominaisuutta korjattua, ei edes Panasonic. Vika ei kuitenkaan ole jokapäiväinen eli jatkuvaa välkyntää ei ole luvassa.

  Flicker:illä säädetään jotain eri värien välkkymistä, ei auta sun ongelmaan mutta vb:tä niillä on saanut vähennettyä.
   
 20. naglfar

  naglfar Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2008
  Viestejä:
  47
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosiaan ostohetkellä, kuitissanikin lukee erikseen vielä, että "lampputakuu 6kk / 1000h". Sitä kirosinkin, kun muistelin sen olevan 12kk / 1000h, koska hetki ostoni jälkeen videotykin sivuilla lampputakuu muuttui ko. tykille.

  Mutta olisiko suositeltavaa sitten vain käyttää tykkiä edelleen normaalisti, mikäli pystyy ja tarkkailla josko välkkymisoireet vaan häviäisivät. Olisikos semmonen mitekään perusteltua, että jättäisi vaan tykin pitemmäksi aikaa päälle ja näin kätevästi kerryttäisi käyttötunteja siinä toivossa, että välkkyminen häviäisi nopeammin, kuin normaali käytössä?