Panasonic 13G plasmat (2010)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana P.Kosunen, 12.01.2010.

 1. rauer

  rauer Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tattis. Panasonic Suomi pelotteli aiemmin asentamasta mitään imuroitavia versioita, mutta tuohan on kyllä ihan Euroopan versio. Tuskin noilla ihan maakohtaisia versioita on. Vai onko?

  EDIT: Päivitin G20:n tuosta linkistä. Savua ei näy, mutta kuva näkyy.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2011
 2. spa65

  spa65 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.06.2011
  Viestejä:
  12
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuossa VIERA CAST:ssa jotain etua Connectiin?
   
 3. mikizi

  mikizi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.06.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ainakin saa ladattua pirusti erilaisa ohjelmia ja kanavia. Nettiraidiokanavat ovat mukava lisä.
   
 4. peltsi4

  peltsi4 Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.01.2009
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  4
  Terve!

  Minulla on alkuvuodesta lähtien ollut käytössä panasonic tx-p46vt20 telkkari.

  Olen siihen ollut enemmän kuin tyytyväinen, hyvälaite!

  Se on minulla sekakäytössä, TV:n katseluun, pelaamiseen ja tietokoneen näyttönä.

  Nyt ongelmaksi on muodostunut seuraavaa (PIIIITKÄ TEKSTI:rolleyes:)

  Ongelmia on oikesastaan kaksi. Molemmat häiritsee, toinen pahemmin.
  Eli omistan otsikon mukaisen television, ollit käytössä n 7kk. Paras omistamistani tähän mennessä. Nyt maanantaina ihan nlrmi käyttöä. Enempi vähempi töllöä ja näköjään enempi netti selailua. Keskusyksikkö siis tv:ssä kiinni ja kuva hdmi:llä.
  Kuvan alareunaan on nyt sitten palanut kiinni windowsin alapalkki. Kellonajat ym näkyy varsinkin valkoisella pohjalla. Tästä nyt siis kolme pvää. Kuvittelin että kuvan palaminen plasmaan on viie vuosituhannelta eikä vanhaan G10 palanut kuva. Netistä luin, olin muutenkin tietoinen, että lähtee omia aikojaan pois. Tuon on täytynyt jäädä tuohon tyliin tunnissa.
  Miksi nyt? Miksi ei heti ekana päivänä tai muulloin??

  Toinen on floatin blacks. Netistä löytyy älyttömästi asiaa koskien Panasonicin 2010 plasmamalleja. Youtubessa videoitakin. Nopeasti kerrottuna tarkoittaa sitä että tummissa kohtauksissa kontrasti pumppaa kesken kohtauksen kirkkaalle ja sitten pois, useasti. Ja ei, ei johdu mistään eco ymym moodeista en käytä niitä.


  Kuvankiinnipaloon; ajanut pelkkää valkoista kuvaa jonkin aikaa, ottanut virtoja pois telkusta, piilottanut wintoosan alapalkin jne jne. Ei auta, usko ongelma katoamiseen hiipuu päivittäin. Sekään ei auttanut asiaa yhtään kun luin että "katsele välilä jotain muuta kanavaa, lii,kuvaa kuvaa niin häipyy. Ei mulla ole häipynyt..


  Floatin blacksiin; lukenut ja tutkinut asiaa älyttömästi. Haeskellut televisioon uutta ohjelmistoa vaan väittää että ajantasalla. Ainakin UK:ssa on panasoniv laittanut liikkeelle jonkin flashin (yleiseen jakoon, en tiedä) jolla flashataan EPROM tms. Myöskin A-BOARDIN vaihdosta puhuvat. Sanovat että panaan tukeen soittamalla oli panan teknikko tullut ja flashannut television, ongelma pois.
  Lähetin spostia panan tukeen, eivät olleet kuullekaan asiasta?!  Kyseessä on siis reilusti alle vuoden vanha laite ja maksoin siitä 1500€. Olin täysin siinä uskossa että plasman kuvan palaminen oli viimevuosituhannen juttuja. Vitän että maksimissaan tuo wintoosan alapalkki ei ollut kuvassa kuin max 2h. Väitän vielä että olemme kavereiden kanssa ottaneet xboxilla monen tunnin sessioita, pelannut yksin jotai TAI katsonut usemamman tunnin yhtä kanavaa, kanavan logo yläkulmassa, ei kiinni palamista. Auttakee miestä hädässä..
  KUN TELEVISIO NÄYTTÄÄ TIETOKONEEN KUVAA, MENE KUVA ns. STAND BY-TILAAN 15MINUUTISSA. Eli kuva paloi kiinni alle vartissa ja on siinä ollut nyt 3viikkoa :OI:weep:

  Ps. päivitin juuri televisioni myöskin. Minulla on versio 2.609 aijemman 2.600 sijaan...
   
 5. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime vuoden floating blacks ongelmaan ei löydy pysyvää ratkaisua. Itsellä oli viikon verran 50VT20 käytössä puoli vuotta sitten, ja tuo häiritsi minua niin paljon etten olisi voinut pitää kyseistä mallia.

  Tämän vuoden fluctuating brighntessiin olen kuullut tulleen aika äskettäin firmis joka poistaa tai radikaalisti vähentää tuota. En omista 2011 panasonicia, mutta näin muistan lukeneeni.
   
 6. Leprechaun

  Leprechaun Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Terve! Ongelma koskee 3D elokuvia. Laitteena on 50vt20. Muutamissa kohtauksissa näkyy kuva kahtena. Ilmiö ei koske koko kuvaa, vaan esim. kohtauksessa yksittäisen hahmon takana näkyy himmeällä hahmon haamukuva. Ei se iso haitta ole, mutta haluaisin tietää onko se "ominaisuus" vai onko joku vialla?

  EDIT. Siis crosstalkista kyse, onko normaalia Pansun plasmoissa? (leffa oli Sammyn suuri seikkailu.)

  PS3:n kaverina toimii hyvin, mutta Deus Exin kanssa tökkii. Kuva ei pysy perässä kun hahmoa kääntää se ns. "särisee". Vanhalla tv:llä ei tätä ongelmaa ollut (40W3000).

  Ensimmäinen plasma (en edes tiennyt että musta voi olla MUSTAA:)) kyseessä, niin voi olla että silmä ei vain ole tottunut plasman kuvaan, mutta kun tonnilla sai niin oli pakko ostaa.

  Asetuksista on päällä ammattilainen ja kaikki kuvanparannuskikat otettu pois päältä.

  Televisio on siis uusi (viikko sitten ostettu).
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2011
 7. Jolly Roger

  Jolly Roger Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2011
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistä sai tonnilla?
   
 8. Leprechaun

  Leprechaun Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Messuilla ja viimeinen kappale, niin sen takia sai tingittyä hintaa.
   
 9. Jolly Roger

  Jolly Roger Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2011
  Viestejä:
  123
  Saadut tykkäykset:
  0
  Selittänee. Ehti jo innostua vähäsen... :hitme:
   
 10. mikizi

  mikizi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.06.2005
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kokeile Pioneerin washeria. Linkki kommentteineen löytyy osoitteesta: http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/385173-pioneer-dvd-retention-washer-available-here.html

  Kannattaa pistää valoisuutta pari pykälää pienemmälle - auttoi minua kiinnipalamisiin. Aiemmin tekstitysten kohdalla jäi jotain kiinni ja hohti vaaleampana, mutta washer ja valoisuuden alentaminen auttoin. Telkkuna TX-P50V20.
   
  Viimeksi muokattu: 26.09.2011
 11. zanzas

  zanzas Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.09.2007
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joutuu nostelemaan vanhaa topicia ylös...

  Omistan 2v1kk vanhan tx-p42g20 plasman ja viikko sitten siitä meni virtalähde. Ilmeisesti pienenmoista "tyyppivikaa". Tänään sain sen korjauksesta, jossa televisioon siis vaihdettiin uusi virtapiirikortti. Kun avasin telkun ensimmäistä kertaa, niin huomasin että paneelin rajat näkyvät kuvan läpi. Näkyy mustalla taustalla parhaiten, ristikko jossa on iso ympyrä keskellä...en osaa sen kummemmin selittää, kuin että itse plasmapaneelin joku ruudukko/ristikko näkyy kuvan taustalla. Kivaa...

  Varsinainen kysymys kuuluu; Haluan ostaa kuitenkin uuden television. Tuota vanhaa saa yrittää vielä korjauttaa jos jaksaa, että uskallanko hankkia vanhemman sukupolven paneelin? Esim koneboxista löytyisi vielä 46" gt30y tonnilla. Takuu on vain vuosi, vaikka hinta houkutteleekin. GT50 sarjaa ei 46" saa ja 50" hinnat karkaa aika ylös... Eli eli, "uskaltaako poistuvaa mallia vielä hankkia, vai onko odotettavissa taas 1kk takuuajan umpeutumisen jälkeen jokin kätevä vika joka tekee taas telkusta verkonpainon.

  P.S Pistän tähän ketjuun vielä päivitystä kunhan soitan sinne huollon tehneeseen liikkeeseen ja saavat ihmetellä tuota paneelin näkymistä omin silmin...
   
 12. M1gu

  M1gu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2005
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma mielipiteeni on, ettei tulisi viimevuotista 46" harkittuakaan tonnilla, kun 50-tuumainen ST50 lähtee alle 1200 euron.
   
 13. zanzas

  zanzas Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.09.2007
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hinta ei paha, mutta eikös tossa ST-sarjassa ole karsitumpi tuo paneeli? Sen takia lähinnä tuota GT ja VT sarjaa miettinyt.
   
 14. M1gu

  M1gu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.07.2005
  Viestejä:
  129
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viimeksi muokattu: 23.08.2012
 15. Leprechaun

  Leprechaun Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.02.2008
  Viestejä:
  29
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljonko voisi pyytää rahaa 6kk käytössä olleesta panasonic 50vt20:stä?
   
 16. rauer

  rauer Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vanha ketju, mutta tulipa vastaan vähän kummalta tuntuva juttu 42-tuumaisen G20-plasman kanssa. Sitä on aiemmin käytetty Oulussa kaapelitaloudessa (DNA) ja vaikka en olekaan katsonut laitetta säännöllisesti, niin katsoessani kuvanlaatu on ollut minusta varsin hyvä SD-materiaalilla. Nyt laite siirrettiin muuton yhteydessä uuteen asuntoon, kerrostaloon. Ensin DVB-C -viritys ei löytänyt kanavia ollenkaan. Sitten kävi ilmi, että vaikka kyseessä on uudehko kerrostalo melko lähellä keskustaa, niin siinä on antenni eika kaapeliyhteys. No, pienen etsiskelyn jälkeen sain laitteen virittymään DVB-T -kanaville. Mutta kuva näytti minusta selkeästi pehmeämmältä ja epätarkemmalta kuin mikä mielikuva oli kaapelin kautta katsottuna. Mikäli tuo on todellinen ilmiö, niin mikähän siihen voisi olla syynä? Onko laitteen DVB-C -viritin parempi kuin DVB-T -viritin? Onkohan uuden talon antenniverkko tai -signaali heikohko niin että bittivirta lää matalammaksi? Mitää karkeaa mosaiikkia tai katkoksia kuvassa ei ollut.

  EDIT: Ja kohinanvaimennus oli pois päältä.
   
  Viimeksi muokattu: 09.07.2015
 17. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  3 951
  Saadut tykkäykset:
  292
  Antennissa bitit ovat harvemmassa kuin kaapeliverkossa, joten bittinopeus jää pienemmäksi...
  Muuta eroa ei ole, kuva on aina niin hyvä kuin siirtotie antaa myöden...
  Jos palikoituu ja pätkii, niin silloin signaalikin on puutteellinen.
  Entäs yliskannaus, onko päällä?

  T: Vesku
   
 18. rauer

  rauer Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2001
  Viestejä:
  904
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuota ei tullut tarkistettua.
   
 19. P.Kosunen

  P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
  Muistan lukeneeni jostain, että ainakin DNA täällä Helsingissä ottaa vapaat kanavat sisään DVB-T:n kautta eli, jos laadussa on eroa niin se on kaapelissa huonompi mahdollisen lisäpakkauksen vuoksi.

  Kaikki kuvan säädöt joutuu luultavasti tekemään uusiksi DVB-C->T siirtymän jälkeen.