Panasonic 13G plasmat (2010)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana P.Kosunen, 12.01.2010.

 1. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Panasonic hieman lykännyt V20 myyntiintuloa VT20 mallin promoamisen takia :( Vuoden 2010 viikko 20 nyt todennäköisin ajankohta ensimmäisille toimituksille (oli tämä viikko eli viikko 18).
   
  Viimeksi muokattu: 03.05.2010
 2. Pasi_K

  Pasi_K Uusi jäsen

  Liittynyt:
  12.01.2009
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mustassa pörssissä 50C2E 699e, aika halpa :eek: Taidan sittenkin kallistua ostamaan tuommoisen "hinnat alkaen"-mallin G20:n sijasta.
   
 3. Jomppis

  Jomppis Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ite taidan lykätä koko uuden telkun ostoa, kun eihän tota viiskymppistä G20 ees saa mistään. 46":sta saa ilmeisesti paremmin, tilaamalla varmaankin saa, mut haluis kantaa kotiin mieluummin kivijalasta.

  Niin ja omatunto kolkuttaa maksamaan entisetkin korttiluotot pois ennenkö uutta tekee :(

  Vai oisko toi 46" liian pieni 3m-3,5m katseluetäisyydelle?
   
  Viimeksi muokattu: 04.05.2010
 4. Pekko

  Pekko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2001
  Viestejä:
  765
  Saadut tykkäykset:
  1
  Omaan harrastustilaan hommaamassa ehkäpä G20, katseluetäisyys n. 3.5-4m, niin kivijaloista suositeltu 40" - 42".
  46" ja varsinkin 50" LIIAN isot tuolle katseluetäisyydelle. Ehkä SD kuvalla voi olla kuvan laatu noin isolla huonohko, mutta omathan on silmät. Itse kylläkin olen päätynyt kokoon 46", ja jos pysyisi testaaman kyseisellä töllöllä niin 50" koosta lähtisin, tykillä testattu tuo koko SD kuvalla ja homma OK.
   
 5. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kannattaa muistella, että onko kukaan oikeasti milloinkaan valittanut omistavansa liian ison television? Lähes joka päivä saa kuitenkin plazalta lukea, että "olisihan sitä voinut ostaa isommankin..."

  Täällä katsellaan 60" televisiota 2,8 metrin päästä ja kuvakoko tuntuu juuri sopivalta. Ei enää paluuta entiseen.
   
 6. Brilleaux

  Brilleaux Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.10.2003
  Viestejä:
  404
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä sama katseluetäisyys ja nykyinen 40" sony AIVAN liian pieni. Tuo liikkeiden suositus on kyllä täyttä puppua:D

  Ota suosiolla vähintään 50", mielellään isompi.
   
 7. Jomppis

  Jomppis Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitti kannustuksesta! Järkevämpää ostaa kerralla riittävän kokoinen, ettei ala sitten se 150e säästö jälkeenpäin v*tuttamaan.

  Harmi ettei tota saa isompana :D
   
 8. Groke

  Groke D'oh! Tukijoukot

  Liittynyt:
  18.08.2005
  Viestejä:
  2 651
  Saadut tykkäykset:
  1
  Henk.koht. en edes harkitsisi 40" kuvaa katseluetäisyydellä 3.5-4m, siis yleiskäyttöön (uutiset, dokkarit, leffat, pelaaminen). En edes silloin, kun katsellaan pelkästään tikitelkkaria. Toisaalta, pelkille uutisille yms. sekin toki mainosti riittäisi + kuvakin näyttäisi miellyttävän terävältä, kun ne monet puutteet eivät sohvalle saakka lainkaan erottuisi. Tällöin 40" olisi siis järkivalinta (terävä kuva + halvempi hinta + uutiset yms. näkyisivät normaalin näkökyvyn omaaville vielä jotakuinkin riittävän suurena).
  Tuo 50" tuntuisi kuitenkin järkevämmältä koolta yleiskäyttöön. Henk.koht. pitäisin vielä sitäkin hieman pienenä, ainakin jos olisi tarkoitus myös laadukkaampaakin kuvaa hieman runsaammin katsella. Ainakin laadukkaasta Full HD:sta jäisi osa näkemättä, ellei kiikareilla katsele (eräs arvio asiasta: 1080p Does Matter – Here's When).

  Itse ostin kesällä -07 lopullisesti levinneen CRT:n tilalle 37" plasman (Panasonic PX70). Pääasiallinen katselu tikitelkkaria (DVB-T) ja DVD-levyjä. Koska katseluetäisyys olisi maksimissaankin ~3 m, huolestutti suuri koko. Muutamien viikkojen päästä tuo kuitenkin tuntui jo sopivan kokoiselta, enkä kokenut aivan täyttä 3 m etäisyyttä tarpeelliseksi. Etenkin laajakuvaisilla DVD-leffoilla tuo koko alkoi hyvin pian tuntumaan liian pieneltä. Eli nälkä kasvaa syödessä, usko pois.

  Viime joulukuun alusta lähtien töllöni on ollut 46" (LCD, Sony X4500, oli tuolloin poistuva malli). Taaskin, uutiset sun muut näyttivät omituisen suurilta, mutta muutamassa viikossa efekti meni täysin ohi. Jos vain tikitelkkarin perusteella valitsisin, niin sitten likimain nykyinen 46" olisi ylärajana tai ainakin jo lähellä sitä, siis nyt kun katseluetäisyys on ~2,6 m (saisin puolisen metriä pidemmäksikin, mutten koe sitä tarpeelliseksi, paitsi silloin tällöin tikitelkkaria katsellessa). Tosin tikitelkkarin parhaat SD-lähetykset ovat olleet niin hyviä, että niitä tekisi mieli katsoa paljon suuremmassakin kuin 46" koossa. Esim. YLE TV1:n lähettämä Planeettamme maa (BBC:n Planet Earth) näyttää hämmästyttävän hyvältä, SD-resoluutiosta ja pienestä bittivirrastaan huolimatta.
  Toisaalta, kaikkein suhruisimpia ohjelmia katsoisi mieluummin vaikka 20" kokoisena. Osa sietää erilaisia virheitä paremmin, osa huonommin, joten parasta olisi omin silmin varmistaa. Samalla asetukset tsekaten (onko tv:n terävyys-säätö tai vaikkapa MPEG-kohinanvaimennus liian suurella, aiheuttaen siten yliterävöitystä/halo-ilmiötä tai häiritsevää sumeutta). Viimeistään laadukkaalla HD-kuvalla on otettava kaikki kohinanvaimennukset ja "kuvanparannuspiirit" kokonaan pois päältä, mutta tikitelkkarilla osa niistä saattaa oikein käytettyinä olla enemmän hyödyksi kuin haitaksi.

  Jo normilaatuisilla DVD:illä katselisisin mieluummin nykyisen 46" töllöni sijaan sen 55" versiota, siis etäisyydeltä ~2,6 m. Varsinkin laajakuvaisimmilla leffoilla. Blu-ray + Full HD-resoluutio + laajempi kuvasuhde kuin 16:9 jo suorastaan huutavat suurta kuvakokoa. Nykyinen 46" onkin siinä tapauksessa jo suorastaan säälittävän surkean pieni (ainakin vidiootin näkökulmasta, eli kun siis halutaan saada HD:stä maksimit irti ja mahdollisimman leffateatterimainen fiilis).
   
 9. Jomppis

  Jomppis Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun luin tuon linkin artikkelia alkoi tuntumaan ettei ole järki ostaa edes 50":sta. Kun siitä kuitenkaan saa kaikkea irti. Noh eihän se nyt ihan niin ole, mutta typerää se on satsata rahaa johonkin josta ei sitten saa kaikkea vastinetta ja tietää sen jo etukäteen.

  Nooh ainahan tuon sohvan ja telkun väliin voi siirtää pari nojatuolia leffan ajaksi :thumbsup:
   
 10. Miqq

  Miqq Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.09.2006
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä löytyy katseluetäisyyttä noin 5,5m. Nykyinen 44" on tuohon tilaan liian pieni. Koska merkki pysyy Panasonic:na, niin vaihtoehdot ovat 65" ja 50".

  Taulukoista katsottuna valinta olisi kai selviö - 65". Mielestäni asia ei kuitenkaan ole noin yksinkertainen.

  -Isompi tv todella hallitsee olohuonetta. Jos yksikin henkilö katsoo uutisia, niin muiden on vaikea keskittyä esim lukemiseen ison kuvan vilkkuessa.

  -Myös sähköä kuluu huomattava määrä. -

  -SD-lähetykset noin isolla ruudulla eivät näytä kovinkaan hyviltä. Ei edes kaukaa katsottuna.

  - Lapset tuppaavat katsoa tv:tä lattialla huomattavan lähellä. Iso kuva ei välttämättä tee hyvää lapsille.

  - hinta

  Muistan kun ehkä noin 7vuotta sitten Kampin Galleriassa oli Sonylla esillä 60" perinteinen kuvaputkitelevisio. Iso kuva sai kuolaamaan kun meni ohi. Olisiko tv:llä ollut massaa 150kg? Hintaa jotain 6000e. Jos joskus tuohon olisi varaa mietin. Nyt tuo vaan hymyilyttää. Kuka pitäisi tänä päivänä olohuoneessa isoa tv:tä joka vie kuution tilaa eikä pysty edes teräpiirtoon?

  Kun edellistä Panasonic:ia ostin, niin LG:n 50" sd-plasma houkutti kovasti. Iso ruutu => hieno tv. Onneksi en päätynyt tuohon vaihtoehtoon. Nykyinen 44" kelpaa mainiosti makuuhuoneeseen tai mökille. Kookkaampi vaihtoehto olisi ollut ongelma.

  Ehkä se 50" tuumainen on kuitenkin se turvallisempi valinta. Helppo siirtää kakkosteeveeksi, jos/kun tulee paineita päivittää uudempaan. Juhannusta ja 3D elämyksiä odotellessa..
   
 11. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Yritetään päästä takaisin asiaan, itsellä aina sydän tykyttää, kun ketju päivittyy ;)

  Saa nähdä josko FlatpanelsHD.com olisi ensimmäinen V20 arvostelija... Minulle luvattiin televisio viikolle 21 (ennakkotilauksena 42V20 1399€ + 80€ postikuluja), eli nähtävästi se viikolla 20 alkavat toimitukset pitää siis paikkansa. En vielä kuitenkaan tehnyt tilausta, kun ns. suomimallin saa lähelle samaa hintaa.
   
 12. juba

  juba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  46" G20 ollut muutamia päiviä käytössä. Kyllä olen ollut tyytyväinen ja olen onnistunut näkemään hyvää kuvaa myös ihan digipuolelta:)
  Mun mielestä Panasonic voisi kopioida esim. tuon kanavalistan ja sen toiminnan Samsungilta. Nyt kun painaa OK painikkeesta ilmestyy kanavalista, (jossa ei kovin montaa kanavaa edes näy, samsungin listassa näkyy myös ohjelma mitä kyseinen kanava näyttää, se on hyvä) jonka kelaaminen on heikkoa, pitää mennä kaukon "ala nappuloihin" jos haluaa kelata listaa ripeämmin. Kun valitset kanavan painan ok, kanava vaihtuu mutta listan saa pois vasta painamalla exit nappulaa. Jotenkin "jäykkää"...
   
 13. TimoB

  TimoB Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.02.2009
  Viestejä:
  5
  Saadut tykkäykset:
  0
  P42X25E (eli ilmeisesti P42X20 Suomessa?) ollut nyt viikon käytössä.
  DVB-C viritin toimii oikein hyvin täällä Suomessa, tekstitykset näkyy ja EPG toimii. HD-kanatkin näkyvät ongelmitta.

  Huomattavaa sirinää ei ole, kuva on todella hyvä ja näillä asetuksilla pyöritän:

  Mode: True Cinema
  Contrast 42
  Brightness: 0
  Color: 30
  Sharpness: 0
  Vivid colors Off
  Eco-format Off
  P-NR Off

  Peilaus ärsyttäisi varmaan jos olisi valoisampi ympäristö, mutta huone on onneks hyvin pimennetty, :)
   
 14. matu10

  matu10 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2006
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  50G20ES ollu olkkarissa maanantaista lähtien. Edellinen töllö oli 42" pansun plasma about 5 vuoden takaa. Hämmentävää miten paljon plasmatekniikka on mennyt eteenpäin - liiketoisto ja SD kuva ihan toisella tasolla kuin vanhassa. Pitänee hakee perjantai illan kunniaks vielä joku leffa ja poppareita & tutustua HD kuvaan kunnolla :naminami:
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2010
 15. HÄRSKI.

  HÄRSKI. Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaako tälläiseen laitteseen sijoittaa 699 euroa ?
  Mitä sillä saa ?
  Mikä tekee tästä laitteesta halvan ?
  Mitä puutteita ?
  Onko kuvan laatu hyvä digiTV lähetyksillä ?

  Hinta ainakaan ei ole paha.

  Teknisillä 50C2 ilman E:tä tarjolla hintaan 799 Euroa.

  Mitähän tuo puuttuva E:kin tarkoittaa ?

  Pitää käydä Pörsissä katsomassa saako vielä tuohon halvempaan hintaan.:thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2010
 16. MiKKoto

  MiKKoto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävipä hassu tapahtuma tämän nykysen television kanssa.

  Ostettiin noin 7kk sitte Pansun TX-P50G10E. Noh, nyt vasta huomasin, että
  verkkokaupasta lähetettiin kuitenkin Panasonic TX-P50G10B. Erona tieten se
  vaan, että tämä B-malli on tarkoitettu Britteihin eikä ole cable HD viritintä.

  Laitoin melko negatiivisen palautteen/reklamaation sitte verkkokauppaan ja annoin heille kaks vaihtoehtoa. Vaihtaa nykyinen G10 malli G20E:hen tai V20.

  Heiltä tuli postia, jossa ilmoittivat, että tottakai töllö vaihdetaan ja ilman mitään kuluja. He valitsivat tietysti G20E-mallin, joka on nykyisellään verkkokaupassa noin 400€ halvempi kuin V20-malli.

  Nyt heiltä tuli sähköpostia, että G20E-mallia ei ole saatavilla ennen kuin 02.06 alkaen, joten he ovat tilanneet minulle toisen ehdottamani mallin eli V20, joka saadaan toimitettua 13.05 alkaen.

  Eli melkoisen reilua toimintaa Verkkokaupalta mielestäni. Maksoimme vanhasta G10-mallista 7kk sitten noin 1800€. Nyt he antavat tilalle V20-mallin, joka nykyisin maksaa yli 1900€ verkkokaupassa. Eli hieno homma!
   
 17. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Ja minä taas sain postia jumalalta että saan 5kpl VT20 ilmaiseksi.
  Tosin toimivuustakuuta niissä ei ole, koska ne sieltä taivaasta tippuvat...

  Voihan toi tietysti olla tottakin....
   
  Viimeksi muokattu: 07.05.2010
 18. MiKKoto

  MiKKoto Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tottahan se on.
   
 19. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa Lotota viikonloppuna ;)
   
 20. Jomppis

  Jomppis Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt se on sitten täälläkin, nimittäin 50" G20. Eikä muuten tippunu taivaasta!

  Justiinsa alko sonera lähettää myös HDta täälläkin päin, eli onni potkii vähä mullekin :D

  Toistaaks nää tosiaan myös .mkv 720p matskua? EDIT: Ähh, testattu, ei pelaa :(
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2010