Panasonic 13G plasmat (2010)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana P.Kosunen, 12.01.2010.

 1. Pekko

  Pekko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2001
  Viestejä:
  765
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itsekin ajatellut perus tv ostamista, ja tuo G20 on päätynyt vakavasti otettavalle listalle, kolmessa liikkeessä useita kertoja käyneenä kyseistä 42" versiota katsoneena ihan ok kuva, yhdessä oli kyllä säädetty ilmeisestu säädöt ihan hanuriin, kuva tuli ilmeisesti antennista, ohjelma oli aamun joku luontoohjelma, kuva oli hirveäpikseli mössö, rakeinen nykivä... myyjää ei kiinnostanut yhtään edes esitellä tuota mallia.?

  Mutta yhdessä tuli samasta kaapelista mistä itsekin katson, niin kuva oli ihan ok, voisi sanoa että erittäin hyvä, paras mitä heillä oli tarjota, LG, Samsumg, etc. Plasmassa vai tuo "sivu välkyntä".

  taidan ehkä päätyä joko 46" tai 50" versioon tuosta toosasta, onneksi ei kiirettä, joten hintakin ehtii tippua ja tulee julki ne kaikkein tärkeimmät, eli kuluttajien huomaamat viat.
   
 2. juba

  juba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en ole nähnyt kyseistä konetta livenä. No noista kommenteista rohkaistuneena en tilausta peruuta:thumbsup:
  Ja 46 on mun ainoa vaihtoehto.
   
 3. p306

  p306 Käyttäjä

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  243
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moniakin saattaa kiinnostaa V20 ja VT20 mallien kuvanlaadulliset erot kun pähkäilevät kumman valitsisi mikäli 3D ei sytytä. Tuolta löytyy jonkinmoinen vertailu aiheesta.

  http://www.avforums.com/forums/12016812-post327.html

  Eli sen mukaan VT20:n nopeammat fosforit parantavat kuvaa silminnähden.
  V20 lienee tulossa myyntiin ensin, mutta itse ainakin odottelisin VT20 mallia ennen ostopäätöstä, jotta voin omin silmin todeta erot.
   
 4. akk

  akk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.02.2004
  Viestejä:
  112
  Saadut tykkäykset:
  0

  En tiedä tarkoitetaanko samaa asiaa, mutta samaa kiinnitin huomiota vasta kotona. Nyt se on kuitenkin säätelyn jälkeen poissa, ja mielestäni se liittyy siihen jos valitsee automaattisen kuvasuhteen, jolloin plasma joutuu venyttämään kuvaa sivusuunnassa. Tähän ilmiöön liittyy myös esim. Mtv3 uutisten ruudun alalaidassa olevan "uutisotsikko"-palkin valkoisen tausta värin "pumppaus". Mutta kuvasuhteeksi siis 16:9 ja 16:9 Overscan päälle, niin ongelma poistuu.
   
 5. Pekko

  Pekko Uusi jäsen

  Liittynyt:
  28.11.2001
  Viestejä:
  765
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuon välkynnän huomasin kun katsoi muita töllöjä ja mm. G20 näkyi sivussa (ja kaikki muutkin plasmat), niin koko kuva välkkyi, luonnollista plasmalle.

  Onneksi ei ole kiirettä, ehtii tulla V, VT, P, HIGI ja etc. mallit, taitaa seuraavaksi tulla 3D +haju.
   
 6. P.Kosunen

  P.Kosunen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  16.10.2005
  Viestejä:
  1 374
  Saadut tykkäykset:
  14
 7. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
 8. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vaikkakin minua hieman hämääkin phosphor lag ja vastaavat plasman efektit, niin tuo V20 näyttäisi olevan kuitenkin selkeä parannus sekä V10 että G20 malleihin, nähtävästi uutisia jne. katsoessa ei tarvitse edes laittaa vahvistinta tulille ;) Nuo mahdolliset tuulettimet sekä muutama muu seikka alkavat tuntuvan riittävän pieneltä pahalta verrattuna television hyviin puoliin, vaikea löytää alle 1500€ parempaa 40-46" televisiota.

  Pitkään kävin jumppaamassa tuon NX700 mallin kanssa, mutta se on vaan aivan liian peili, eikä kuvanlaatu ole parempi kuin esim. WE5 mallissa. Tuon 40" mallin hinta sentään tippui nyt V20 myyntiintulon alla ~200-300€ halvemmaksi kuin 42" V20. Pitää vielä ensi viikko jaksaa puristaa ja toukokuun alussa tilaus sitten sisään...

  Make73:
  Niin pitkään olen yrittänyt tuota 32" CRT "kolmostelevisiota" korvata, että nyt vaan täytyy tyytyä johonkin, 40"-46" vaaleissa televisioissa vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole mitenkään rajattomasti. Vanhassa kaverissa geometria alkaa pettää ja valkoinenkaan ei ole enää todellakaan valkoista :D Panasonic on myös muotoilultaan ja värimaailmaltaan lähellä vanhaa, joten silmälläkään ei kestä kauan tottua ;) Varmistettu paras tarjous 2v takuulla postikuluineen on nyt 1479€. Saa nähdä vieläkö tuosta saisi satkun pois, kun tavaraa alkaa olla jälleenmyyjien käsissä. Tuota 5 vuoden takuuta ei oikein saa kuin kävelemällä johonkin kauppaan Briteissä/Irlannissa ja tilaamalla laitteen ihan paikanpäällä (tai sitten rahalla). Toivottavasti tuo Panasonicin häröily alentaisi niiden hintoja, niin pääsisi itse hyötymään tilanteesta :p

  Tuo 5v takuu kyllä houkuttaa, pitää ehkä yrittää saada joku tilaamaan ja toimituttamaan laite minulle Briteistä ihan kivijalkaliikkeestä... Itse haluaisin ostaa 50" VT20 mallin, mutta hallituksen mielestä liian iso ja ruma :love:
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2010
 9. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  V20 malliinko sitten olet kuitenkin päätymässä?
  Outoa, ettei tuo viiden vuoden takuu koske Suomen Panasonicia.
  Onko UK ainut maa, jossa tuon saa?

  Ovat muuten vihdoin AVForumsilla heränneet tuohon mustan tason muutokseen ja jopa laittaneet stickyksi threadin, johon voi raportoida omia muutoksiaan.
  Hyvä, ettei pelkästään jenkkien tarvitse käydä sotaa tuulimyllyjä vastaan :)
  Vaikka korjausta siihen tuskin tulee, niin kuluttajat ainakin tekevät valmistajalle selväksi etteivät hyväksy ihan mitä tahansa ja näin kenties yrittävät jatkossa petrata...monen silmissä Pana on jo menettänyt maineensa tämän asian hoidossa kiertelemällä ja kaartelemaalla, vähättelemällä "ominaisuutta".

  Itse en näillä näkymin keksi syytä päivittää viime vuoden Panan halpis 50C10 plasmaani tämän vuoden malleihin.
  3D tulee sitten joskus, ei ole tarvetta olla ensimmäisten joukossa lasit päässä.
   
 10. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuolle mustan huonontumiselle esitetty mitään järkevää selitystä? Jos elektroniikan vaihto tai nollaus ei auta, niin syyn on pakko löytyä varsinaisesta paneelista.
  Modernit plasmat, lue ainakin Pioneer ja Panasonic, käyttävät apuelektroni-ilmiötä hyväkseen plasman toiminnoissa. Elektronien lähteenä voi olla magnesiumoksidi-kerros ja/tai erilaiset MgO kristallimateriaalit. Myös uusia parempia ratkaisuja on kehitteillä.

  No mitä tällä on tekemistä mustan huonontumisen kanssa? Mahdollisesti aika paljonkin. Plasmakennossa tapahtuu seuraavanlainen purkaus, kun tuotetaan valoa.

  [​IMG]

  Tämä on perinteinen kenno, jossa on pelkästään MgO-kerros. Kerros joutuu kovaan rasitukseen pinnalla tapahtuvien purkauksien takia ja kerroksen suorituskyky muuttuu. Jos plasman suorituskyky on riippuvainen tästä kerroksesta, niin toimintoja pitää mahdollisesti kompensoida esimerkiksi voimakkaammilla alustuksilla.

  [​IMG]

  Tämä on hieman kehittyneempi kenno, jossa MgO-kerroksen lisäksi löytyy kristallimateriaalia. Tämä kristallimateriaali vapauttaa myös elektroneja, joten toiminta ei ole täysin riippuvainen MgO-kerroksesta, mutta maalaisjärjellä ajateltuna ei poista täysin ongelmaa.

  [​IMG]

  Ja viimeiseksi KURO-kenno, jossa kristallimateriaalia on lisätty kennon pohjalle. Materiaalin voi ajatella olevan kohtuullisen turvassa purkaukselta ja plasmaioneilta, joten toiminnan voi odottaa olevan kohtuullisen vakaata. Tällainen löytyy ainakin V-sarjasta, joten ihmettelen jos musta ei pysy kuosissa.
   
 11. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Paneelista varmaankin.
  2006 ja 2007 malleissa ei juurikaan ole nousua havaittu, tosin mittaustuloksia on vain muutama.
  2008 ja 2009 sitten löytyykin jo miltei joka mallista ja 2010 ainakin S:n ja G:n osalta.
  Yksistään uusi NeoPDP ei selitä tätä kun sitä kerran on ollut vanhemmissakin.
  Jännä juttu sinänsä kun AVS:llä suurempien 58" / 65" osalta ei juurikaan nousua ole ollut.
  Tätä listaa ei näemmä enää päivitetä.


  Various elements and material characteristics of all electronic displays change with use over time. In order to achieve the optimal picture performance throughout the life of the set, Panasonic Viera plasma HDTVs incorporate an automatic control which adjusts an internal driving voltage at predetermined intervals of operational hours.

  As a result of this automatic voltage adjustment, background brightness will increase from its initial value. After several years of typical use, the internal material characteristics will stabilize and no additional automatic voltage adjustments are required. The Black Level at this stabilized point will yield excellent picture performance.


  Tuohan on se Panasonicin virallinen kanta asiaan.

  Nähtäväksi sitten tosiaan jää koskeeko tämä enää V20 mallia.
   
 12. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Suuremmissa malleissa on suuremmat kennot, jotka ovat luonnostaan nopeampia ja luultavasti niissä tapahtuu muutokset hitaammin. Seuraavassa selitys 2008+ nousulle:
  2008 malleissa tuli uutuutena 'Dynamic Black Layer', joka on sijoitettu tuonne vaara-alueelle. Seuraavan mukaan plasman suorituskyky riippuu siitä:

  [​IMG]

  Tässä on 'tulevaisuuden' kenno, joka on jaettu ohjaus- ja näyttöosioon. Edellisessä viestissä mainittu purkaus ei pääse vahingoittamaan ohjauskennoa. Kennot voidaan myös optimoida puhtaasti käyttötarkoituksen mukaan, joka avaa uusia mahdollisuuksia. Ilmeisesti tätä ei ole vielä missään kaupallisessa tuotteessa?

  [​IMG]

  Ja kuten tästä kuvasta nähdään, niin näyttökennon nopeus laskee huomattavasti(eli siis kuten normaalissa plasmassa), mutta asia ei ole vakava, sillä ohjauskenno toimii edelleen nopeasti. Eli tulevaisuudessa pitäisi tehdä plasmoja, jotka säilyttävät nopeutensa myös arvosteluperiodin yli. :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 27.04.2010
 13. Jomppis

  Jomppis Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.01.2005
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  0
  http://www.tvhifishop.com/50/TX-P50G20E.html

  Onko kellekään tuttu kauppias? Uskaltaako tilata, kuitenkin 300€ edullisempi hinta kuin Suomesta. Onko nuo virittimet nyt tuossa oikeat, että toimii täällä niinkuin pitääkin? Niin ja "Free Delivery"

  Kävin LPR Gigantissa eikä tuota sieltä vielä saanut, pitää kuulemma odottaa että "nappi kirkastuu" :eek:

  Miten herkkiä nuo plasmat on särkymään kuljetuksessa?

  Kiitti jo etukäteen.

  Edit: Niin miten tuon 5v. takuun kanssa on, sitäkö sitten ei saa suomen kivijalkakaupoistakaan? Entä nettikaupat ulkomailta?

  EDIT2: Jaahas, pitäisi tutkia ennenkö ku alkaa hutkia. Siis toimitus on Nationwide :(
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2010
 14. peeter3000

  peeter3000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2007
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  tv-n kuljetus on kyllä "erikoiskuljetus" (pystyasento ja kallis kuljetustakuu)
  ja erikoishintakin..(ja viekä UK!) Uhh!
   
 15. hkj

  hkj Avatar Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.09.2003
  Viestejä:
  4 126
  Saadut tykkäykset:
  0
  Briteissä ei kun vaan lykkää parempaa ja parempaa tarjousta, voi helevata :D

  "
  Originally Posted by alsina View Post
  As of the 1st May, Panasonic are bringing back their trade-in promtion. This will give you £50 off all 2010 plasma models up to and including 46" and £100 off all 50" 2010 models when you trade in an old tv.

  Also, on the 7th May, Panasonic are dropping the prices on the 2010 42" plasmas by £50. This will mean that the price on the 42G20 will drop well below £800 in some places.
  "

  Toivottavasti tuo näkyy jossain liikkeessä mistä tuon TX-P42V20 saisi ostettuakin... Antaisin mielelläni 50 punnalla myös tuon CRT:n pois - varsinkin jos vielä hakisivat kotoa ;) Taitaa jäädä tilauspäätös sittenkin 07.05.2010 jälkeiselle viikolle tai tuolle kyseiselle perjantaille.
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2010
 16. peeter3000

  peeter3000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2007
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  ..nauhoitta myös DVB-C krypt-kanavia.
  - Salvestamine Conaxi krüpteeringuga kanalitega toimib kenasti. Sai salvestatud Starmani DVB-C võrgus.
  - Kõvaketastest sobivad salvestamiseks tõesti ainult alates 160GB isendid. Mälupulgad võib selles osas ära unustada.

  Eli nauh.toimii Viron Starman dvb-c verkossa conaxin kanssa.
  hdd tarvitaan vähint. 160GB.
   
 17. juba

  juba Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.09.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt sain tuon G20 46", tilasin Mengnet-e putiikista. Kaikki ok:) Nyt pitäsi maallikon saada kuva säädettyä edes välttäväksi. Olen kuullut että olisi joku säätö DVD joka olis hyvä apu noissa säätöhommissa. Onko, minkä niminen, ja mistä sen saisi hankittua? Kyllä on DVB-T puolella suht surkeat kuvat, tiedä sitten saako noita säätämälläkään siedettäviksi.
   
 18. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Tämän testin loppupuoliskolla on säätöjä, niistä voi olla ihan hyvä lähteä ennen kuin hommaat mittarin ja säätelet itse ;)
   
 19. Buckley

  Buckley Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.04.2005
  Viestejä:
  506
  Saadut tykkäykset:
  5
  Onko kukaan G10-omistaja päivittänyt tähän uuteen malliin? Onko mitään eroa?
   
 20. Pertti-irtteP

  Pertti-irtteP Uusi jäsen

  Liittynyt:
  19.03.2010
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  - Noin 120 h katsottu ja silmämääräisesti en ole huomannut muutoksia kuvassa.

  Risuja ja ruusuja, verrattuna saman hintaluokan telkkuihin:

  ++ Erinomaiset katselukulmat. Mielestäni todella arvostettava ominaisuus jos TVtä katsotaan muualtakin kuin edestä tai jos välillä katsellaan isommalla porukalla!
  ++ Päivittäinen käyttö nopeaa ja loogista
  ++ "Aito" leffateatterimainen kuva, varsinkin Bluerayllä
  + Mustan taso hämärässä on kiitettävä, valovuoto olematonta
  + Liiketoisto terävää ja hintaluokkansa parhaimmistoa
  + SD-kuva selvästi parempi, kuin halvemmissa tai vanhemmissa telkuissa. Ja kun katsottiin vielä huonompaa kuvaa: urho.tv-netistä lätkää, kuva oli huomattavasti parempi kuin parin kaverin vuoden vanhoista LCD:istä. On kuitenkin muistettava, että SD-kuva on loppupeleissä kuraa kaikilla maailman telkuilla!
  + Liitännät ja ominaisuudet

  -- Päivänvalossa heijastelee ikävästi. Tällöin myös mustan taso on harmaa. Jos leffaa haluaa päivällä katsella niin sälekaihtimet ja verhot tulee olla ikkunoissa. Todella ärsyttävää, mutta kai tuohon on jo tottunut..
  - Äänet pois ja kirkas kuva, niin sirinä on selvästi kuultavissa. Pilaa kyllä laatuvaikutelmaa, mutta ei tuota käytössä yleensä kuule.
  - Välkyntä on selvästi havaittavissa varsinkin kirkkaalla kuvalla.
   
  Viimeksi muokattu: 01.05.2010