Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

 1. Frequnator

  Frequnator Member

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  No panasonicin mielestä varmaan on ominaisuus. Ongelmaa en todellakaan nähnyt useampaan kuukauteen (alussa), vasta mustan tason nousun jälkeen alko tuotakin näkymään.

  Saas nähdä jaksaako alkaa tappelemaan Panasonicin kanssa. Valitin näistä mustan tason nousuista ja vastaavista maaliskuussa Panasonicin suomen tukeen, he vastasivat että ilmoittavat asiasta kun kuulevat siitä lisää.

  Kyselin nyt 3kk myöhemmin että miksi mitään ei ole kuulunut, niin ilmoittivat että pitäisi ottaa yhteyttä Panasonicin huolto ja takuuvastaavaan.

  Soittelin juuri kyseiselle henkilölle ja kyselin että onko hänen mielestään ihan ookoo että Infinite Blacks ja erinomainen kuvanlaatu -mainoksilla mainostetun television kuvan mustan taso ja muu kuvanlaatu heikkenee dramaattisesti jo muutaman kuukauden jälkeen.

  Vastaus oli vain että "kaikkien televisioiden kuvanlaatu heikkenee ajan myötä..." jees. Ymmärrän jos 2v vanhasta telkkarista alkaa jotain laatua ropiseen mut 2-3kk jälkeen kuvanlaatu heikkenee niin... voi morjens.

  Kuulemma suomessa ei ole diagnosoitu yhtään vikatapausta, muutama televisio on tarkastettu mutta mitään vikaa ei ole todettu. Televisio asetetaan toisen samanlaisen mallin viereen ja kuvaa tarkastellaan rinta rinnan nähdäkseen onko vikaa. Kiva kun kyseessä on kaikkia televisioita koskeva suunnitteluhässäkkä joten tuolla tavalla paljoa vikaa ei löydy...

  Pitäisi ottaa yhteyttä simsoniin vai mikä onkaan ja pyytää hakemaan television. Sitä ennen kyllä täytyy dokumentoida nuo hyllymiset ja muut ongelmat...

  Heikolta näyttää, oli kiva ostaa 1600e televisio, jos olisin päätynyt 800e televisioon niin kummassakin olisi nyt 4-6kk käytön jälkeen samanlainen kuva...
   
 2. Ted

  Ted Member

  Liittynyt:
  15.07.2005
  Viestejä:
  188
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun on tullut vähän käyttökokemusta tämän telkkarin kanssa, niin tuo värien laahaaminen tai mikä lie on ärsyttävin "ominaisuus". Sen huomaa niin selvästi välillä ja häiritsee todella. Ongelma tässä on just se, että tuo mitä luultavammin on Panasonicin mielestä ominaisuus eikä siihen löydy korjausta. Just tuo, että jos kaikissa yksilöissä on sama vika niin se ei ole vika. Aika nerokasta. Vähän tuntuu turhalta lähteä johonkin Mustaan Pörssiin valittamaan, kun paras mitä voi odottaa on valohoito. Ottaa päähän tuo valmistajien vastuun väistely, mutta toisaalta sen ymmärtää, koska tulisi heille aika kalliiksi myöntää, että heidän telkkarit on täynnä vikoja.
   
 3. Frequnator

  Frequnator Member

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Että näin.

  [​IMG]

  Täytyypi sanoa että vaikea on saada haamukuvista videolle todisteita, vaikka ihon höllymiset ja liikkuvan kuvan haamukuvat näkyvät selkeästi silmillä niin kameraan niitä on vaikeampi saada. Vaikeampi, ei mahdotonta :) Pistän jossain välissä tänne videota kun saan videon valmiiksi.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2010
 4. avi84

  avi84 New Member

  Liittynyt:
  02.10.2007
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi tuleeko nelonen hd kanavalta koskaan 5,1 ääntä, kun se on ainoa hd kanava mikä näkyy ? tai johtuuko vain siitä että panan spdiffistä ei sitä tule ulos. Tv:n infinite black on infinite gray noin 600tunnin kohdalla mullakin :mad:
   
 5. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kalibroin 42G10E:n ja mustan taso on sitten ihan paska. 0,033ftl / 0,12cd/m2. Kontrasti 950:1. Revikoiden perusteella mustan taso siis triplaantunut n. 2000 käyttötunnissa.

  Erityisesti harmittaa se, että kaverin paska-LCD:llä on sama mustan taso. Tokihan ANSI-kontrasti on tässä plasmassa reilusti parempi, mutta ei sekään tummia kohtauksia pelasta.

  Mittarina oli X-Rite DisplayLT ja softana colorHCFR. Ja käytin niitä pikkuikkunoita mittauksessa, rullasin valkoista palkkia ennen mittauksia, tein mittaukset täysin pimeässä ja annoin mittarin ja telkkarin rauhassa lämmetä yhdessä.

  Not happy. Panasonicin tuki antoi jonkun huoltovastaavan numeron ja pitääkin soitella hänelle.

  PS. Harmaatoiston sai muuten sitten tosi hyvin kohdilleen värilämpönä aika täydellisesti se 6500K. Värit ei kauhean tarkat ole ja esim. vihreä aika kaukana oikeasta.
   
 6. mishrak

  mishrak Member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viitsitkö laittaa tähän ketjuun nuo kalibroidut asetukset?
   
 7. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 371
  Saadut tykkäykset:
  116
  Et haluaisi laittaa muiden iloksi ja ihmeteltäväksi asetuksia ja tuloksia tänne?
   
 8. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo voin pistää. Menee ainakin huomiseen valitettavasti osa.

  Tässä kuitenkin pikaisesti perus lisäasetusvalikon säädöt (Värilämpö normaali! Lämmin on ihan pielessä):
  Valkotas. kork. pun: -2
  Valkotas. kork. sin: -3
  Valkotas. heik. pun: +3
  Valkotas. heik. sin: 0
  Gamma: 2.5

  Sitten kontrasti oli se vakio 36 ja samoin väri vakio 30. Kirkkaus toki 0.

  Huoltovalikkoon ei tarvinnut omalla telkalla mennä, sillä vihreä oli valkotasapainossa ihan kohdillaan. Väritoistohan on liian laaja vihreästä päästä, mutta hankala sitä on säätää.

  Säädin sitten PC-puolelle ATI:n ajureista mustan tason kohdilleen kirkkaus-säätimellä, sillä RGB-värimaailma tuntuu menevän aina hieman aiemmin tukkoon kuin mitä Y Pb / Cb Pr / Cr pleikkarilla.
   
  Viimeksi muokattu: 15.08.2010
 9. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  G10E lähtee huomenna huoltoon mustan tasosta. Katsotaan mitä tapahtuu.

  Tällaisena telkkaria en hyväksy takaisin, vaan menen kyllä vaikka kuinka pitkälle, jotta ongelma korjataan. Oli se sitten vaikka kaupan purku, jos mustan taso korjatullakin telkkarilla vielä nousee.
   
 10. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  VOI VITTU ETTÄ VITUTTAA!

  Soittivat huollosta, että ovat verranneet (HUOM) vastaavan käyttötuntimäärän omaavaan telkkariin vieri vieressä ja vikaa ei ole eli kuva on vastaava. Voi helvetti että auttaakin taas todella paljon, jos musta on kirkastunut OSTOHETKELLÄ olevasta.

  Pakko siis ottaa yhteys ostopaikkaan (josta alunperin neuvottiin olemaan yhteydessä suoraan huoltoon) ja vaatia korjausta tai vaihtoa. Ostohetkellä minulle ei kerrottu sanallakaan, että mustan taso tulee nousemaan eikä käyttöohjeissakaan tms. muissa papereissa siitä lue. Kai nyt olisin ostanut samalla rahalla isomman telkkarin, jossa on huonompi mustan taso, mikäli olisin tietänyt, että telkkarit näyttävät lopulta ihan samalta.
   
 11. TPAT

  TPAT New Member

  Liittynyt:
  27.11.2009
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, on kyllä alkanut oikeasti viime aikoina vituttamaan tuo kuvan haalistuminen. Kuva on huomattavasti heikompi, kuin uutena. :sick:
   
 12. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Niinpä, uutena telkkaria pystyi katselemaan huomattavasti pimeämmässä kuin mitä nykyään. Jännästi on kyllä kasvanut valaistus olohuoneessa television tulon jälkeen. Alussa leffat näytti hyviltä täysin pimeässä. Sitten aloin pitää jalkalamppua nurkassa, jonka jälkeen lisäsin jonkin ajan päästä valon television taakse. Nykyään kuva näyttää parhaalta vielä eteisenkin valo päällä.

  Gigantin reklamaatiovastausta odotellessa..

  Selvennyksenä vielä, että kuvahan on ihan einomainen nyt kalibroituna, mikäli esitettävä materiaali on vain kirkasta. Tummissa kohtauksissa on taas hieman toisenlainen fiilis....
   
  Viimeksi muokattu: 16.09.2010
 13. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen päättänyt riitauttaa asian, koska Gigantti ja Panasonic ei tälle tee mitään.

  ELI, olisiko jollain tiedossa kohtuu uutta tai vähän käytettyä G10E-plasmaa, johon kuvaa voisi vieri vieressä verrata ja ottaa valokuvat?

  Todella turhauttava tilanne, kun pitäisi itse pystyä todistamaan vika, mutta milläs sen teen, kun valokuvia ei ole uudesta televisiosta.
   
 14. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 371
  Saadut tykkäykset:
  116
  Sonic_Blue on postannut tänne havainnollisia kuvia/animaatioita Photoshoppia apuna käyttäen miten mustan tason muutos vaikuttaa kuvaan.
  En sitten tiedä näkyykö kuvat ilman rekisteröitymistä.

  Onnea vaan valitukselle, olet sitten Suomessa varmaankin ensimmäinen :)
  Kuluttaja asiamieheltä voisit tiedustella mahdollista joukkokanne mahdollisuutta, eikös sen tapainen ole Ameriikassa tehty.

  En lukenut vanhempia viestejäsi, mutta jos olet kalibroinut telkun uutena niin sen arvoistahan näkyy mustan taso.
  Itselläni on ekat tiedot sadan tunnin kohdalla.
   
 15. sampo.666

  sampo.666 New Member

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitähän nuista kanteista tulee? Tuskin porukka valittaa käytetyistä renkaista, kun pito ei ole enää yhtä hyvä. Panasonic vain sanoo asian olevan normaalia plasmoille ja asia on loppuunkäsitelty. Hyvässä lykyssä asiakkaat saavat ehkä muutaman dollarin ja alennuskupongin Panasonicin tuotteisiin.
   
 16. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 371
  Saadut tykkäykset:
  116
  Näin saattaa tietysti käydä.
  Miten on sitten Suomen kuluttajansuojalaissa se että kun ei Panasonic ole tietääkseni ominaisuutta esille tuonut laitteita myydessään, eikä ollut sellainen yleisesti tiedossa oleva ominaisuus joka voidaan olettaa kuluttajalla olevan tiedossa laitetta ostaessaan.
  Nyt asian tietää varmaan ainakin yhtä moni kuin että plasmoissa valovoimaisuus laskee ajan myötä.
  Tosin mustan muutos kaksin tai kolminkertaisesti huonommaksi tapahtuu ihan normaalikäytössäkin alle vuodessa.
   
 17. Jeipii

  Jeipii New Member

  Liittynyt:
  03.09.2010
  Viestejä:
  69
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olen huomannut tuollaista laahailua vähäsen uudella g20 telkkarillakin, esim salkkareita katsoessa ja muistaakseni myös viasat hd-kanavallakin, joten eipä ole pelkästään g10:n vika.... Ja oma g20 on siis alle 300 tuntia käytetty. Skaalauksen hoitava piiri taitaa olla eri kuin g10:ssä (vreal5 - g20, vreal4 g10), mutta luulen että toi saattais silti liittyä skaalaukseen tai lomituksenpoistoon.

  blu-ray tai 1080p / 24 Hz pc-matskulla tota ei ole näkynyt, eikä myöskään boxilla pelatessa.
   
 18. sampo.666

  sampo.666 New Member

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  No joo. Kyllä varmasti Suomessa kuluttaja on ainakin paremmissa lähtökohdissa. Jos tuotetta markkinoidaan "Huipputason elokuvaelämys kodissasi" sloganilla ja syvällä mustalla Panasonicin toimesta, niin toki mustan edes jonkinlainen kestävyys on koneen olennainen ominaisuus.
   
 19. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otin yhteyttä siis kuluttajaneuvojaan ja hänen kantansa oli se, että asia on pakko riitauttaa ja minun itse hankkia todisteet asialle. Olin jo Tekniikan Maailmaan asiasta yhteydessä ja siellä toimittaja lupasi ainakin tutkia asiaa. Mitään lehtijuttua tai muuta sellaista ei luvattu, mutta ainahan sitä voi toivoa. Panasonicin Peter Foxellia (takuu- ja huoltovastaava) luvattiin ainakin jututtaa.

  Teille muille asianomaisillehan pitäisi riittää, että yksi ennakkotapaus menisi läpi ja laitteet saa huollettua. Koko hommahan on törkeää valehtelua Panasonicin puolelta. Ei muutaman kuukauden vanhan laitteen suorituskyky voi huonontua niin paljon kuin näiden G12-plasmojen. Ja nyhän melkein (huom. melkein..) vuoden vanhan G10E-plasmani mustan taso on lähinnä naurettava verrattuna uuteen. Ihan yhtä paha osapuoli on Gigantti omassa tapauksessani. Heitäkään ei kiinnosta ongelma paskan vertaa.

  Vaikeaksi asian tekee tosiaan todisteiden hankkiminen. G10E-plasmoja ei ole enää missään myynnissä ja yksikään puolueeton huoltoliike ei näitä telkkareita vielä tunne, koska takuu on kaikissa kunnossa. Ylläripylläri Simson huoltokaan tuskin antaisi tästä yksityiselle lausuntoa ja heilläkin ainoa verrokkilaite on melkein 2000 tunnin ikäinen. Näin sieltä siis minulle ainakin sanottiin, kun vieri vieressä vertailua tekivät. Huoltomies vielä kehtasi myöntää puhelimessa, että näissä telkkareissa tosiaan mustan taso huononee, mutta kuva on silti erinomainen!

  Olikos jollain suomalaisella omalla kameralla otettuja vertailukuvia plasmansa toiminnasta eri käyttötuntien kanssa? Minulla ei siis ole mitään muuta materiaalia kuin noin 1600 tunnin kohdilla tehty kalibrointi ja samalla mittarilla tehty G20E-kalibrointitulokset. Niistä näkee selkeästi, että mittarista nämä korkeat tulokset eivät johdu. Jotain kertoo myös se, että 0 IRE kuvalla X-Rite i1 DisplayLT -mittari antaa selkeät greyscale-käppyrät, kun G20E:llä samalla 0 IRE kuvalla käyrät hyppäävät ihan persiilleen. Eli mittari saa tulokset minun televisiostani, kun taas G20E on siihen "liian" tumma. Onhan mittari speksattu toimimaan ainakin 0,05cd/m2 ja se antaa minun televisiolleni 0,12cd/m2 tuloksen.
   
  Viimeksi muokattu: 13.11.2010
 20. Make73

  Make73 Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 371
  Saadut tykkäykset:
  116
  L7R on telkkuaan valokuvannut.

  Tarvitseeko sitä vertailemalla todistella kun Panasonic ainakin Englannissa ja USA:ssa on asian myöntänyt tosin kertoo sen olevan ominaisuus ei vika.
  Selailet netistä niitä Panasonicin lausuntoja asiasta, eiköhän se riitä todisteeksi myös Suomessa.

  Itse vetoaisin juuri siihen ettei ole voinut tietää televisiossa olevan kyseistä ominaisuutta.
  (Eri asia on sitten jos sen on tiennyt ennen ostoa...näitä kirjoituksia siitä kuinka hyvä kuva Panassa on edelleen muutoksesta huolimatta tai vertailua muiden valmistajien tuotteisiin riittää, mutta mielestäni ne ovat täysin merkityksettömiä.)
  Perinteistä autoihin liittyvää vertailua, niin jos ostat auton jossa on 200 hevosvoimaa ja vuoden päästä enää 100, niin onko se sitten normaalia jos ei valmistaja sitä ole normaaliksi ominaisuudeksi esille tuonut ennen ostoa.