Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

 1. Hukkasukk

  Hukkasukk Member

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiinnolla kyllä odottelen raporttiasi ja kokemuksia kalibroinnista. Tekisi kyllä itsekin mieli oma 50V10 säätää kohdilleen jossain vaiheessa, vaikka laitteesta THX moodi löytyy niin ei se mielestäni vastaa mitenkään kalibroitua näyttöä jossa harmaan liukukin on tasainen, kuten jo aikasemminkin olen sanonut niin kuva on liian vihreä/keltainen..
   
 2. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosiaan ainakin tässä G10E-mallissa löytyy valkotasapainon säädöt ihan kuva-valikon lisäasetuksista. Nämä on tosin vain punaiselle ja siniselle, mutta saa niitä runkuttamalla käsittääkseni kaikki osavärit kohdilleen. Eli säädettävissä on punaisen ja sinisen ala- ja yläpäät. Vai olenko käsittänyt homman idean aivan väärin? Ainakin se saksalainen jantteri oli saanut värit samalle viivalle ja värilämmön about 6500K ilman service menua.
   
 3. avi84

  avi84 New Member

  Liittynyt:
  02.10.2007
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  46g15 tv:ssä ei ifc:llä ole mitään vaikutusta tv,xbox ja pc käytössä onko se ominaisuus pois käytöstä tässä 2013 firmwaressa onko tuo uusin fm? Keltainen häiriö väri näkyy aika paljon varsinkin mustalla taustalla väheneekö se käyttötuntien mukana. Muuten loistava kuva ja hyvä mustantaso ilman sen kummempia säätelyitä
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2010
 4. kairakettu

  kairakettu New Member

  Liittynyt:
  07.08.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo-o ompas ollut tammikuus täälläpäin. kämpässä pyöri tv:tä useampaan kertaan.

  - Mirai 42dtl500e meni huoltoon haalen pystyviivan takia
  - Mirain tilalle verkkokauppa.com lähetti uuden LG 42LH3000 42" Full HD
  - Lg:n möin pois
  - Ostin sonyn 40w5500 telvision (oli pahat valovuodot)
  - Liike toi tilalle toisen 5500w:sen (sama vika)
  - Sonyn vaihdoin liikkeessä Panasonicin TX-P42G15 plasmaan

  onko muilla kokemuksia TX-P42G15:stä. TM:ssä tais olla voittaja?

  seuraavanlaisia kysymyksiä on pana herättänyt:
  - kuva "helisee" silmissä kirkkaalla valkoisella taustalla... käy silmiin
  - mustan sävyt hieman tukkoiset?
  - sonyyn (5500w) verrattuna värit ei ole enää niin kirkkaita ja eloisia
  - xbox 360 ei toimi komponentti-liitinnässä

  Olen etsinyt netistä kuva-asetuksia, mutta ne ei juuri kuvaa parantaneet (mm tekniikan maailman asetukset).

  Käytän seuraavia laitteita: xbox 360, maximum 8000c, sony bdp-s300

  Tuntuu olevan nykyaikana aikamoista puuhaa tämä televison hankinta, kaikissa jotain ongelmia :OI
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2010
 5. Raitzi

  Raitzi New Member

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sun pitää lopettaa TV:n katsominen. Kaikissa TV:ssä on aina ollut jotain vikaa ja tulee olemaan :)
   
 6. kairakettu

  kairakettu New Member

  Liittynyt:
  07.08.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuski sitä tv:n katselua voi lopettaa. mutta olen huomannut, että elektroniikka on mennyt laadussa alamäkeä. tv:seen työnnetään kaikkea muuta krääsää (verkkoliitintää, turhia piirejä, virittimiä yms...) ja paneelin laadusta tingitään. ja vehkeet leviää parissa vuodessa. enää vissii ei saa edes käyttää kunnon materiaaleja juotoksiin yms. :grr:

  kuvaputki aikaan vielä oli varma ostos Sonyn 32" laaja, joka palveli monta vuotta ongelmitta :)

  noh mutta joo, kyllä tämä pana ihan asiansa ajaapi. xbox 360 käyttöön piti hankkia hdmi-johdot. kuvasäädöt on kuitenkin vielä hakusessa. yritin hakea mustalle hyviä säätöjä siinä kuitenkaan onnistumatta. se on joko on tukossa tai harmaa. latasin netistä sellaisen testikuvan jossa on 20 erilaista mustaa laatikkoa.... mahdotonta saada edes alarivin laatikot erottumaan kunnolla :S onko muut yrittäny?
   
 7. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Väritoisto muuttuu oikeastikin kohtuu radikaalisti parinsadan käyttötunnin jälkeen parempaan suuntaan.

  Mustasta sen verran, että tv:lle pitää syöttää sitten rgb limited / elokuva-signaalia, jotta kaikki sävyt toistuu. Eli boksista päälle display-asetuksista reference level standard. PC:llä pitää myös tehdä sama juttu. Kaikilla näyttiksillä se ei tosin onnistu, mutta leffatoistossa voi käyttää sitten esim. Media player classic home cinemaa, josta saa kytkettyä output rangeksi 16-235.

  Jos nyt on kuitenkin ihan pakko käyttää sitä täyttä RGB-skaalaa 0-255 (tai boksilla se extended), niin telkkarista sitten kirkkaussäätö +5 -asetukseen, jolloin tukkoisuus minimoituu, vaikkei kuitenkaan täysin poistu. Muuten se kirkkaussäätö kannattaa pitää asetuksessa 0, jolloin musta on niin mustaa kuin paneelista saa irti. Kontrasti asetuksella 36 antaa oikeasti sen parhaan mahdollisen kontrastin, mutta oman silmän perusteella telkkarit kannattaa silti säätää.

  Sellainen juttu vielä, että asetuksista elokuva-tila on ainoa, jossa mustat ei leikaannu ollenkaan. Esim. leffoja katsellessa oikeastaan ainoa järkevä moodi on tuo elokuva. Telkkarilähetyksellä ei sitten olekaan niin väliä. Pelatessa kannattaa melkeinpä käyttää peli-moodia, koska tuolloin on käytössä vähemmän kuvanparannustekniikoita ja lagi on pienempi. Peli-moodissa myös on tehokkaampi kiinnipalamisenesto.

  Valkoisen värin välkyntä on plasman ominaisuus. Se saattaa vähentyä monen sadan käyttötunnin jälkeen tai sitten ei. Mikäli silmät ei sitä kestä, suosittelen vielä kerran palauttamaan telkkarin.

  Telkkarin komponenttiliitäntä ei taida ottaa 1080p resoa sisään. Mahdollisesti esim. 720p olisi toiminut.
   
 8. kairakettu

  kairakettu New Member

  Liittynyt:
  07.08.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  kiitos lanchez neuvosta :)

  "elokuva" asetuksia olen käyttänyt. blu-ray kuva on hyvää ja mukavaa katsoa pimeässäkin kun ei ole valovuotoja. valkosen "helinä" on hellittänyt, tai siihen on tottunut. Otin vähän nhl 10 kuuria, jossa on valkosta paljon... niin kylläpä siihen vissii vain tottuu. täytyy säätää tota xbox360:sen rgb asetuksia vielä.

  toisaalta kun tässä on pyöriny niin monta telvisiota kuukauden aikana, on sitä muuttunut kriittesemmäksi. aina kun uus tullu sisään, niin alkaa heti silmäkovana etsiin virheitä, eikä niinkään positiivisia asioita. ihmisluonnehan on vähä semmonen, tai sitten olen (olenkin) pessimisti.

  mirain ja lgn tämä tv vie 100-0. sonyn 5500w sarjassa olisin pysynyt, jos valovuotoa ei olisi ollut. kyllä tollanen valovuoto elokuvista vie fiiliksen, kun on panostanu jo vahvistimeen & kaiuttimiin ja kuvaruudussa onkin sitten paha vuoto. :sick:

  mutta kyllä se tämäki varmaa alkaa hyvältä näyttää ku jaksaa vain säätää...
   
 9. VJJ

  VJJ New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisi tosiaan kiva kuulla mitä on tapahtunut. Etenkin jos olet jutellut enemmän Panasonicin kanssa tästä ja saanut jonkin muun kuin standardikannanoton - Gigantin vaihtoehdot kun ovat käytännössä rajattu TVn tai komponenttien vaihtoon mikä ei varsinaisesti korjaa ongelman ydintä.
   
 10. VJJ

  VJJ New Member

  Liittynyt:
  18.01.2010
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sama juttu. Itsellä oli ko. mallissa peräjälkeen kaksi paneelia hanurista; ensimmäisessä järkyttävät pilvet ja toinen vuosi valoa siinä määrin että kulmaviuhkat ottivat tasan joka ilta päähän (eli näkyivät heti kun sammutti olohuoneen halogeenit, leffavalaistuksesta nyt puhumattakaan).

  Olin tekemässä samaa ratkaisua kuin sinä (eli hankkimassa plasmaa) mutta sitten vietiin kyllä matto alta oikein urakalla kun luin nuo AVS forumin "black level" -jupakan postit :( Täytyy nyt odottaa ja katsella mitä tapahtuu...

  Eli nyt ei ole TV:tä lainkaan - pelkästään aikaa notkua forumeilla ;)

  Edit: panasonicin G12-pohjaista plasmaa olin siis harkitsemassa.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2010
 11. kairakettu

  kairakettu New Member

  Liittynyt:
  07.08.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  nonniin nyt avautu mustat xbox 360:llä. (kaikki 20 laatikkoa erottuu)

  - boksilta standart tilaan
  - laitoin elokuva tilaan (peli tilassa tuli mustaan semmosia vihreitä pilkkuja)
  - kontr 36
  - kirkkaus +2 (ylimmätki laatikot alkoi juuri näkyä)
  - väri 28
  - terävyys 2
  - lämmin
  - kaikki parannus jutut off asentoon
  - gamma 2.2
   
 12. p4t1

  p4t1 Member

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivitys omasta 42g10 töllöstä. 400 tuntia käyttöikää ja mustat ovat vielä ennallaan. Halusin tässä vaiheessa vaan infota tästä koska paljon on huhuttu että jossain 100-500 tunnin välissä tuo black level bugi tapahtuu.

  Itsekin ostin telkkarin koska niin paljon hyvää kuulin joka suunnasta tästä, ja päivää myöhemmin luin noista ongelmista. Kuitenkin pois lukien sirinää (joka varmasti korostuu betoniseinien luomista heijastuksista) niin olen edelleen tyytyväinen.
   
 13. lanchez

  lanchez Member

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voi olla, että se ihan eka laatikko ei kuuluisikaan näkyä. Kirkkaudensäädön ongelmahan on vähän se, että jos sitä pistää tässä telkkarissa yhtään yli nollan, niin perusmusta kärsii eli haalenee. Jos sulta löytyy joku THX-dvdleffa, niin sieltä pitäisi löytyä sellainen kuin THX optimizer, jolla saa kyllä ihan ok mustat kohdilleen. Eli esim. joku Star wars tai vaikkapa indiana jones.
   
 14. kairakettu

  kairakettu New Member

  Liittynyt:
  07.08.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  joo tolla +2 asetuksella eka laatikko ei näy, mutta 3,4,5 hämärästi erottuu. ei se niin pelatessa ole vakavaa jos musta ei ole ihan 100%. pimeissä kohtauksissa jää häviölle jos on liian musta kuva.

  digiboksin (maximum 8000) kuva-asetukset on vielä hakusessa. ei meinaa oikein löytyä luonnollisia asetuksia. musta menee tukkoon. hdmi 720p ja videolähtö on RGB asetuksella (vaihtoehdoista rgb, yuv, cvbs, s-video).

  mitenkä muuten tuossa blu-ray käytössä. kannattaako pitää panan intelligent frame selectionia päällä? sonyn blu-ray soittimessa minulla on ollu aina 24p tila päällä, mutta tarviiko enää telkus olla? blu-rayn mustat olen säätäny Alien leffan thx-härpäkkeellä.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2010
 15. Hukkasukk

  Hukkasukk Member

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo nyt riippuu ihan mistä itse tykkäät, IFC tekee kuvasta "epäelokuvamaisen" ylisulavalla liiketoistolla ja nopeasti liikkuvien staattisien kohteiden ympärille tulee häiriöitä. Säädä 24p toistoasetukset kuntoon niin kuva on erittäin hyvä, eli 1080i60 päälle soittimesta ja 24p toistuu niinkuin pitääkin.

  edit: niin tarkoitin tuota 1080i60Hz jolla ainakin omalla V10:llä 24p toistuu sulavammin kun 1080p50hz 24p kuva.
   
  Viimeksi muokattu: 22.01.2010
 16. speedy-77

  speedy-77 New Member

  Liittynyt:
  04.10.2004
  Viestejä:
  110
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tarkoitit varmaan 1080p ?
   
 17. mishrak

  mishrak Member

  Liittynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  238
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällä n. 650 tuntia ja mustat ennallaan.
   
 18. JP2

  JP2 Member

  Liittynyt:
  15.05.2007
  Viestejä:
  55
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei te kaikki 12G panelien ystävät. Olen jo pari kuukautta katellut uutta telkkaria vanhan 26'' Sonyn tilalle. Pitkään oman listan kärjessä ovat pyörineet Samsungin 55x ja 65x sarjalaiset. Muutama viikko sitten nähty tarjous (n.600€) Panasonicin TX-P42C10Y mallista herätti kiinnostuksen plasmoihin.

  Millasia kokemuksia teillä on 12G paneleista verrattaessa n. 600-900€ 37-42'' lcd telkkareihin?

  Kuinka merkittäviä eroja on Panasonicin n. 600-900€ plasmoissa?
   
 19. poletti

  poletti New Member

  Liittynyt:
  15.10.2009
  Viestejä:
  185
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päivityksiä ei näköjään voi vaihtaa vanhempaan päin.Tv ilmoittaa ku yrittää laittaa vanhempaa firmistä että uusin versio on jo tv:ssä
   
 20. kairakettu

  kairakettu New Member

  Liittynyt:
  07.08.2008
  Viestejä:
  21
  Saadut tykkäykset:
  0
  olettako käyttäny viera toolsia/linkiä?

  mietin, että kannattaako kytkeä tv:ki kotiverkkoon.

  - minkälainen on ollu tuo divx tuki? näyttääkö teräväpiirto avit oikealla resoluutiolla (720p/1080p)?

  - näyttääkö tekstityksiä? (.srt, .sub)

  - miten nuo internet ominaisuudet (youtube jne?)

  ainakin päällepäin näyttäisi melko nopeasti kyhätyltä lisältä, jossa on suppeat tiedostotuet.