Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

 1. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei siellä spekseissä lue mustan tasosta mitään-> valmistaja voi väittää tason olevan aivan normaali. Näin varmasti käy, mikäli yhä useampi valittaa ongelmasta. Kuluttajalle paras ratkaisu on äänestää rahoillaan.
   
 2. TPAT

  TPAT Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2009
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin. Jos jotain tuon suuntaista tapahtuu, on ihan saletti, että yhtään Panaa ei tulee enää ikinä ostettua (samoin kun en osta enää yhtään Sonyn toosaa huonojen kokemusten takia). On sen verran kilpailtua tuo töllötinmarkkinakin, että vaihtoehtoja kyllä löytyy...
   
 3. peeter3000

  peeter3000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2007
  Viestejä:
  151
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ranskassa onkin 42G10 hinta pudonnut alle 800.-e
  (Webdistrib 785.-e)
   
 4. eppuJ

  eppuJ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2005
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä vaihtoehtoja sonylle ja panalle löytyy? Samsung? LG? Kaikki taitaa tuoda markkinoille nykyään sutta ja sekundaa, ei ihmiset niistä kuitenkaan mitään ymmärrä.
   
 5. Hukkasukk

  Hukkasukk Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  Näin se vaan on, melkoista sontaa tulee markkinoille, aina joku osa-alue on koneessa mikä ei toimi kunnolla tai ilmenee vikaa myöhemmin. Mutta tätähän se on tekniikan kehitys parhaimmillaan/pahimmillaan bisneksen kannalta, kuluttaja on se joka maksaa pisimmän siivun loppupelissä. Vaihtoehtona on olla ostamatta mitään joka vähentäisi varmasti tarjontaa ja ylisuurta tuotannon kasvua sekä sitäkautta tuotekehityksellekin jäisi aikaa. Vaikka eihän siinä käytännössä voi näin tapahtua, kun valmistajia on markkinoilla näinkin monta, kilpailu tulee jatkumaan loputtomiin. Vaihtoehtoja siis riittää sonylle ja panallekin, tosin kaikki ovat sitä samaa sontaa loppupelissä vähän eri kuorrukkeilla.
   
 6. TPAT

  TPAT Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2009
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  No ajattelin, että en rajoitu pelkästään plasmoihin... Mutta juu, tosiaan näitäkin lukuisia ketjuja täällä kahlanneena on tosiaan hyvin pian huomannut sen, että kaikilla merkeillä on omat ongelmansa...
   
 7. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Piti vielä nostaa tämä esiin kun oli hyvä esimerkkikuva. Testasin just omaa n. 3 viikkoa vanhaa 42G10 telkkaria pimeässä huoneessa ja toltahan tämäkin näyttää. En ole huomannut että mitään muutosta tässä olis muutamassa viikossa tullut, joten taitaa omassa telkkarissa ainakin olla ihan normaali mustan taso. Ei se näytä yhtä pahalta livenä kuin tuossa kuvassa mutta kun otin kameralla kuvan niin vastaavanlainen tämä on. Tasainen musta tässä on, eikä lcd:n pilveilyä. Saisi vaan olla mustempi.

  Onko kellään G10 telkkaria jossa oikeasti on parempi musta, niin mielelläni näkisin kuvia, siis pimeässä huoneessa tottakai otettuja.
   
 8. L7R

  L7R Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  No, kyllä minulla oli alkuun huomattavasti mustempi kuin nykyään (tuossa kuvassa). Todellisuudessa musta on vielä haaleampaa kuin kuva näyttää, sillä ei verrokki benQ ole todellisuudessa noin musta. Eikä kuvassa edes näy BenQ:ssa olevaa huomattavaa valovuotoa reunoilla/kulmissa.

  Kamera siis vääristää mutta kuvan tarkoitus on lähinnä näyttää, kuinka paljon mustassa on eroa jopa halpaan ja harmaaseen LCD näyttöön verrattuna.

  Lisätään nyt vielä että oma G10 käy melko hyvin jopa yövalosta, heh!
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2009
 9. roketti

  roketti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Morjesta. Kaikesta mustan tason heikkenemisestä huolimatta, hain tänään itselle 50G10. Nyt olis pari kysymystä: missä on noi advanced optionsit mistä pääsee muun muuassa mustan tason voimakkuutta säätämään?

  Olenko ymmärtäny oikein, jos funtsin että annan denonin hoitaa kaiken kuvaan liityvän säädön? Mulla on siis boksina wbox, josta hdmi denonin 2310 ja josta hdmi tähän 50G10. Wboxista on valittu 576i josta sitten eteenpäin denon muuntaa tuon kuvan 1080p (wboxin oma skaalain on susipaska, denonissa on ABT2010 piiri + kohinanpoisto).

  Tällä hetkellä telkkarista ei ole tehty muita asetuksia kuin laitettu elokuva ja lämmin kaikki muut säädöt laitettu oletuksiin, paitsi otin pois nuo kaikki pn-r ja värinhallinta ja x.v. colourit päältä.

  Virransäästö pois päältä. Mikä on tuo intelligent frame creation ? näyttäs olevan päällä tällä hetkellä?

  Eli kun kerta vahvarista pääsee säätämään samoja kuvan säätöjä, niin kenties siinä on parempi skaalain kun tuossa pansussa?
   
 10. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vahvarisi skaalain on varmasti parempi kuin G10:n. Ainakin lomitetulla kuvalla G10 on huono ja kuvasta tulee sumea. Voit testata tietty poistaa pelkän lomituksen vahvistimessa ja lähettää telkalle 576p:tä ja vertailla kuvanlaatua.

  Mustan taso säädetään brightness/kirkkaus -säädöstä. Oletusasetus eli 0 on paras normaalille tv- ja dvd/bluray -käytölle. Samoin kontrasti kannattaa jättää oletusasetukseen 36, koska silloin saa oikeasti suurimman kontrastin. Toki jos haluat kuvasta vähän kirkkaamman, niin pistä kontrasti vaikkapa jonnekin 40 tienoille. Intelligent Frame Creation on vähän sama kuin LCD-telkkareiden 100Hz tai 200Hz moodit eli telkkari arpoo ruutujen väliin uusia ja kuvasta tulee vähemmän nykivä. Tällöin kuitenkin kuvaan saattaa tulla virheitä ja kannattaakin itse testata haluaako moodin pitää päällä vai ei.
   
 11. roketti

  roketti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  En kyllä ihan ole varma kumpi noista on parempi, ehkä kuitenkin kun boksista antaa vaan originaalia eli 576i ja denoni kääntää sen 1080p. Otin pois myös tuon intelligent frame jutunkin. Täytyy koittaa vielä mitä tapahtuu kun säätelee tuosta denonista noita picture adjusteja, siellä on myös nuo kontrastin ynnä muut säädöt.
   
 12. Brennick

  Brennick Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.08.2006
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  0
  tuo advanced options josta tosiaankin löytyy esim. black level-säätö on vain jenkkimalleissa. meillä pitää leikkiä vaan kirkkaus-säädön kanssa. myös kontrastia säätämällä voi "hämätä silmää mutta ei sillä mustempaa mustaa saa.

  ps. älkää surko turhaan G10:n omistajat, mulla on V10 nyt ollu tasan puoli vuotta ja musta on pimeässä huoneessa "loistavan" harmaata.
   
 13. Miquel73

  Miquel73 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.01.2007
  Viestejä:
  26
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musta ei siis ole kovinkaan mustaa, ainakaan kaikkien mielestä... Toisaalta tänne kommentoivat tyypillisesti lähinnä koneeseensa pettyneet, joten kysyisinkin (mahdolliselta) tyytyväisten G10/GA11/xxx-omistajien joukolta: onko kuitenkin harkinnan arvoinen telkku? Ja oletteko muutkin kokeilleet mustan ruudun harmautta pimeässä huoneessa, sekä onko mustan tasossa ollut toivomisen varaa myös ohjelmia katsoessa? Mustaa ruutua pimeässä huoneessa harrastuksekseen tuijottavien joukko lienee kuitenkin aika pieni.

  Pitäisi huomenna antaa vanhempien televisiohankintaa varten arvio vaihtoehdoista, joilla kaikilla kuitenkin tuntuu olevan enemmän tai vähemmän ongelmia...
   
 14. roketti

  roketti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ilmeisesti overscan kannattaa pitää pois päältä? ....Jos ei halua, että tv ei tee mitään lisää tuohon kuvaan? edit..eli aivan pieni reunus jää nyt mustaa tohon tv:n kehyksen ja kuvan väliin..

  Nyt on siis siten, että tv:stä ei ole kuin cinema ja warm sekä niiden nuo oletusasetukset päällä, kaikki tv:n kikka kolmoset kuvan suhteen on pois päältä. Wboksilta menee 576i originaalia vahvariin, josta lähtee tv:seen 1080p

  Mun omiin silmiin en kyllä havainnut, että mitään olis tapahtunut, kun koitti noita vahvistimen kuvan kohinanpoisto asetuksia low, mid, high ...oon joko puusilmä tai sit ei niitä huomaa, jäi offille.

  Kuva on ihan ok.
   
 15. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Selvennykseksi vaan, että kyse joidenkin laitteiden kohdalla on ollut selvästä yhtäkkisestä muutoksesta mustan tasossa.
  Siis jokin vika, ei mielipide mustan tasosta.
   
 16. Vyper

  Vyper Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.12.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep! Täällä kiinnostais myös nuo tyytyväisten 42G10 omistajien kommentit,liekkö niitä olleskaan?:confused: Mulla 1pv vanha töllö ja o ha se hieno:) mut mut.. kaikenlaista puhetta ollu mustan katoamisesta jne jne... harmi ku tää tuli tietoon mulle vasta nyt :OI tietty voishan ton viedä viel takas...
   
 17. roketti

  roketti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Puolen päivän kokemuksella, tykkään:thumbsup:

  Mutta kertokaas tyhmälle tuon overscannin idea. Miksi kuva näyttää paremmalta kun se on pois päältä?

  Miksi myös toisilla kanavilla overscan off asento aiheuttaa häröilyä kuvan lähinnä alareunassa ja jollain toisella kanavalla taas ei aiheuta?
   
 18. Frequnator

  Frequnator Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin. Olen lueskellut nyt sen verran kirjoituksia tuosta harmaantuvasta mustan tasosta, että otin referenssiksi nyt kuvan mustan tasosta noin 70-80h käytön jälkeen. Muutama päivä sitten käyttötunteja oli 61h joten veikkaan että aika lähelle 75h on nyt.

  Otin kuvan järjestelmäkameralla manuaalisäädöillä jotta voin myöhemmin ottaa vastaavanlaisia verrokkikuvia. Älkää pelästykö nyt täysin, kuva on otettu 30sek valoitusajalla, joka itse asiassa paljastaa että mustaa kuvaa edeltävä valikko palaa näköjään kiinni vaikkei edes kauaa näkynyt.

  [​IMG]
  (Pentax K20D, Iso100, F3.5, 30sek) Töllö: P42V10

  Isompana kuva löytyy klikkaamalla linkkiä: http://www.thot.fi/~frequency/mustantaso.jpg

  Muutenkin näyttäisi ettei tuo musta pidemmällä valotusajalla olisikaan täysin yhtenäinen, mutta pitää seurata miten musta haalistuu aikaa myöten. Mikäli tuo mustan taso nyt tuosta kovasti haalistuu vuoden takuun aikana, niin voiko asiaan vaatia korjausta takuun piiriin? Itse valitsin plasman mustan tason vuoksi ja toki olen erittäin pettynyt jos mustan taso hiljalleen vanuu kohti LCD:n harmautta. Nyt tuo musta tuntuu vielä mustalta normaalissa käytössä, mutta toki jos tuo harmaus tuplaantuu niin se pitäisi näkyä jo normaalissa kuvassa ja kontrastissakin.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2009
 19. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos kuvasta. Vastaa hyvin omaa töllöä, jolla tunteja takana n. 100. Ostettu markantalosta ja uusin firmis 1215.
   
 20. Mik@

  Mik@ Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.11.2003
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oli sama vika Rahikaisella ja lopulta vanhemmat ostivat tuon pörssin tarjous 46:n. En murehtisi tuosta mustan tasosta ainakaan vanhempien osalta, jolleivat nyt ole aktiivisia DVD-plazan lukijoita tai hifistelijöitä niin tuskin tulevat pettymään. Ainakin omalla porukalla kriteerit oli isoa kuvaa mahdollisimman halvalla, kierrätin katselemassa eri vaihtoehtoja ja omien silmiensä perusteella päätyivät tuohon 46GA11:een.