Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

 1. rock2net

  rock2net Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.10.2009
  Viestejä:
  14
  Saadut tykkäykset:
  0
  V-sarja osaa päivittää firmiksen verkosta (ethernet) tai sitten pyydät sen Panasonicin tuesta, josta saat sen kortilla - se millä logiikalla/aikatauluilla verkosta saatavat päivitykset tulevat on ainakin minulle arvoitus. Version näet menusta/asetukset/järjestelmävalikko. Löytyyhän niitä firmiksiä myös netistä, mutta nämä kaksi nyt ovat ainakin "varmoja" tapoja.
   
 2. Frequnator

  Frequnator Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kytkin töllön verkkoon ja kävin päivitysvalikossa, mutta ei löytänyt verkon kautta uudempaa firmistä. Muistaakseni nyt töllössä oli 8012 firmis, onko olemassa uudempaa esim suoraan panasonicilta tilattavissa?

  Käyttääkö väki muuten "24p smooth film" ominaisuutta? Kokeilin kyseistä toimintoa ja kyllähän 24p kuvan liike pehmeni huomattavasti, ainoastaan sivuttaisajoissa missä samaan aikaan tekstitys näkyy ruudulla tuo smoothinki haksahtaa ja tekstitys värisee. Muuten vaikutti hauskahkolta.
   
 3. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Koitin tänään laittaa pc:n hdmi:llä kiinni niin ei suostu näyttää kuvaa 1080p tilassa, vain 1080i pistää kuvaa tv:lle, mikähän pansua vaivaa? =(
   
 4. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 820
  Saadut tykkäykset:
  5
  Ei mikään - televisiohan näyttää sisääntulevan 1080i signaalin aivan oikein. Vika on tietokoneessasi.
   
 5. TPAT

  TPAT Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.11.2009
  Viestejä:
  87
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutama aloittelijamainen kysymys (aloittelija kun olen):

  - Kolmosta katsoessa näkyy todella usein pieni mutta häiritsevä valkoinen laatikko vasemmassa alakulmassa. Yliskannaus täytyy siis olla päällä, silloin ei näy. Ilmeisesti normaalia? Jollain muulla kanavalla näkyi myös kuvan yläreunassa häiriöitä koko matkalla erästä elokuvaa katsoessa (taisi olla Sub).
  - Joskus yliskannaus ominaisuutta ei löydy asetuksista ollenkaan (etenkin Nelosta katsoessa näin on käynyt useinkin). Onko tämä bugi (firmis 1209), vai johtuuko lähetettävästä materiaalista? Ikinä en kyllä olisi yliskannausta tarvinnutkaan, kun olen sitä hakenut, enkä löytänyt...
  - Televisio kuumenee aika voimakkaasti koko matkalta yläosastaan. Myös ruudun puolelta. Ilmeiseti normaalia, koska tuuletusaukotkin ovat siellä ylhäällä rivissä (ja ylöspäinhän lämmin ilma automaattisesti matkaa)? Vähän vain arveluttaa näin ensimmäisen plasman omistajana tuo, kun en ole vastaavaan tottunut (jä lähinnä mietityttää tuo, että ei kai paneelille aiheudu mitään vahinkoa, kun se lämpenee yläosastaan, mutta ei muualta)...

  Kiitoksia jo etukäteen.
   
 6. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvan reunoilla olevat häiriöt ovat normaaleja SD-kuvalla. Ne ovat jonkin tyyppisiä kontrollisignaaleja. Nelonen HD:lla ei tätä häiriötä ole, koska kuvan pakkaus on erilainen ja kuva oletetaan katsottavan HDTV:llä, joka näyttää kaikki pikselit. Mielestäni yliskannaus kyllä pitäisi pystyä mille tahansa materiaalille kytkemään päälle. Outo homma, jossei pysty. Itse en yliskannausta viitsi käyttää, koska useimmiten se leikkaa hyvääkin kuvamateriaalia pois ja en jaksa asetusta koko ajan vaihdella.

  Uusin ohjelmisto telkkarille (oletan, että omistat G10:n) on 1215, mutta mahdollisista korjauksista 1209:iin verrattuna en tiedä. Voithan pyytää panasonicin tuelta päivitysmuistikortin tai sitten ladata päivityksen itse netistä. Linkki löytyy muutaman sivun takaa tästä ketjusta.

  Telkkarin kuumeneminen on täysin normaalia. Mitä luultavimmin eniten kuumentuvat komponentit on sijoitettu lähelle tuulettimia, mikä selittää yläosan kuumenemisen. Jos nämä plasmat vievät 200-300W tehoa, pakkohan se kaikki myös lämpönä on ulos tulla. Kyllähän esim. viidestä 60 watin vierekkäin palavasta hehkulampustakin aika kova lämpö lähtee.
   
 7. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos olet valinnut ratioksi "just" niin valikosta ei löydy overscanningia. Vaihda ratio vaikka 16.9 niin löytyy. Näin ainakin muistelisin.
   
 8. L7R

  L7R Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  En tiedä millainen haloo tästä syntyy enkä aiheesta omaa topikkia viitsi aloittaa (ainakaan vielä) kun ei tarkkaan tiedetä kuinka yleinen ongelma tämä on.

  Eli omassa ja ainakin joidenkin G12 sarjan plasmoissa mustan taso muuttuu aikaa myöten reippaasti haaleammaksi. Yleensä noin 300-1000 tunnin jälkeen. Panasonic ei ole ainakaan vielä ottanut asiaan virallisesti kantaa, mutta ainakin jenkkifoorumilla on ollut vaihtelevia käytäntöjä korjauksen ja ylipäänsä koko asian myöntämisen suhteen. Joillekin vika on korjattu emolevy vaihtamalla, toisille on sanottu että on normaalia ja johtuu normaalista ikääntymisestä, eikä ole suostuttu tekemään mitään. Emolevy vaihtamalla on joillain vika saatu korjattua mutta on palannut takaisin noin 300-500 käyttötunnin jälkeen, eli samoilla käyttötunneilla kuin alunperin ilmestyikin. Ainkin yhteen on vaihdettu paneeli kun emolevyn vaihtamisen jälkeen musta oli jälleen muuttunut harmaaksi noin 300 tunnin jälkeen. Asentaja oli uteliaisuuden vuoksi luvannut korjata telkkua niin kauan että tulee kuntoon (ei ollut uskoa silmiään kun oli nähnyt tapauksen) ja lopulta paneelin vaihtamalla oli tullut kuntoon. Paneeli kuulemma maksaa varaosana enemmän kuin koko telkkari, heh!
  Eräs tapaus oli mielenkiintoinen kun asentaja oli laittanut dynamiikka-asetuksen päälle ja sanonut sitten että hyvinhän musta tuo ruutu on! Dynamic-asetus sammuttaa ohjauspiirit kokonaan kun ruudulla on mustaa -siis sammuttaa tv:n. :)

  Oma 42" G10 saattaa olla yksi parhaista esimerkeistä joissa mustan taso on muuttunut radikaalisti. Tasolle joka vastaa noin 5-10 vuotta vanhan ja halvan LCD näytön mustaa. Alla muutama kuva verrattuna yhteen halvimmista ja huonoimmista 24" LCD monitoreista (199 euron BenQ 2400W) jonka musta on haalean harmaata pimennetyssä tilassa ja taustavalo LCD näytöille tyypillisen epätasainen (vuotaa reunoilta ja kulmista). Gamma on noin 1.4 eikä sitä voi säätää, eli kuva on kirkkaanakin erittäin haalea, heh!

  Molemmat näytöt ovat tietysti päällä ja kirkkaus, kontrasti ja gamma on asetettu panasonicissa minimiin eli kirkkaus -30, kontrasti 0 ja gamma 2.5. Hifilaitteista on valot pimennetty mustalla teipillä ja huone on pilkkopimeä lukkunottamatta näyttöjen merkkivaloja. Kuva on otettu asetuksella ISO200 jotta kehnonpuoleinen kamera saisi edes jonkinlaisen kuvan noin pimeässä. Pääasiahan on että kuvan rakeisuudesta huolimatta kuva on erittäin luonnollinen. Sen huomaa BenQ:n kuvaa katsomalla, jonka musta näyttää alemmassa kuvassa pioneerin 9g plasman tasoiselta, heh!

  [​IMG]

  [​IMG]

  Panasonicin kontrastiksi on eräässä testissä mitattu 3067:1. Mikrobitti on mitannut BenQuulle kontrastin 399:1. Molemmat ovat kuitenkin maksimikirkkaudelle säädettynä yhtä kirkkaita, joten olisikohan tuon meikäläisen tv:n kontrasti jotain 100:1 luokkaa? :rolleyes:
  Panasonicin mukaanhan kontrasti on miljoona ja mustan taso ääretön. :king:


  27 sivua aiheesta englanniksi avsfoorumilla ja lisää tulee kokoajan.
  http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1167339

  Mielenkiinnolla odotan kuinka moni on asian täällä suomessa huomannut. Panasonicin onneksi moni G12 plasman ostaja on siirtynyt vanhahkosta LCD näytöstä plasmaan ja "unohtanut" että hyvän kuvan ehdoton perusedellytys on mustan taso. Tai ne jotka katsovat elokuvansa kirkkaanpuoleisessa valaistuksessa eivät asiaa ehkä huomaa. Itsellä oli viimeksi kuvaputkitrinitron jonka musta oli oikeasti mustaa -myös pilkkopimeässä.
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2009
 9. Exodus

  Exodus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  25.06.2004
  Viestejä:
  57
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mun mielestä myös omassa muutaman vuoden vanhassa 37pv60-telkussa on tapahtunut samaa...
   
 10. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  No syytähän tästä on nousta haloo jos tilanne todellakin on tällainen. Olen itsekin lukenut muutamista tuollaisista tapauksista, vaan en aikaisemmin ole kuullut suomessa tapahtuneen, vaan tosiaan jenkeissä. Kyllä minä sen sanon, että jos omassa tonnin vehkeessä (42g10) tapahtuu samaa, niin kyllähän siinä pää räjähtää. Ja jos ei panasonic edes myönnä tätä ongelmaa, niin sehän on sitten viimeinen kyseisen merkin tuote mikä tähän taloon hankitaan.

  Sehän tosiaan oli minullakin yksi tärkeimmistä syistä siirtyä plasmaan, hieman paremmat mustat.
   
 11. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  L7R, mikä firmis laitteessasi on? Oletko koittanut tehdasasetusten palautusta eli telkkarin kyljestä Volume- -nappi pohjassa painat samalla kaukosäätimestä menu-näppäintä. Aloittaa self checkin, jonka jälkeen sitten asetukset palautuu. Taitaa tarvita lopuksi ottaa virtajohto irti seinästä.
   
 12. L7R

  L7R Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  Firmiksenä oli alkuun 120? (taisi olla 1205) jonka jälkeen ollut 1213. Jokatapauksessa ei vaikuttanut tähän ongelmaan mitenkään.

  Kyllä olen kokeillut tehdasasetusten palutusta ja virtajohdon tuuletusta. Ei auta ei. Monia muitakin epätoivoisia kokeita olen yrittänyt mm. katselin kolme päivää erittäin pienellä kontrastilla ja kirkkaudella. Semmoistakin kokeilin että pidin mustaa jpg-kuvaa ruudussa kontrasti nollassa noin vuorokauden verran. Ei auttanut sekään.


  Kovasti mietityttää viitsiikö tätä edes yrittää saada takuun piiriin. TV muuten kävi huollossa ensimmäisen kuukauden aikana kun lasin ja kontrastilasin välistä puhdistettiin pölyä/nukkaa. Tuskin se operaatio tähän on vaikuttanut sillä musta oli mustaa vielä kuukauden sen operaation jälkeen.
   
 13. Raitzi

  Raitzi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.09.2007
  Viestejä:
  241
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistakaa se noissa kontrastisuhteissa että ne on todellakin vain suhteita eikä kerro mustan tasosta juuri mitään. (kontrastisuhde kun suurenee myös kun valkoisen kirkkaus kasvaa) Paremmissa testeissä on ihan valoisuusmittareilla todettu mustan taso.
   
 14. L7R

  L7R Käyttäjä

  Liittynyt:
  24.09.2005
  Viestejä:
  48
  Saadut tykkäykset:
  0
  LCD:t ovat vuosia pysyneet kontrastin suhteen varsin kilpailukykyisinä, vaikka musta on ollut huomattavastikin plasmoja vaalempaa.
  Tosin kontrasti on vasta silloin plasmoihin verrattavissa kun television kirkkaus on nostettu tasolle joka vahingoittaa verkkokalvoja, heh.

  Hyvin säädettynä kuvan kirkkaus on alle 100cd/m2 joka on silti 2-3 kertaa elokuvateatterikuvan kirkkaus. Eipä ole kovin montaa taulutelevisiota markkinoilla joka noin pienellä kirkkaudella pystyy edes kohtuu kontrastiin. Toisin sanoen sopii elokuvien ystäville.
  Vaikka esim. TM-lehti ilmoittaa että heidän suositellut asetukset ovat "säädetty" hämärään tilaan, on heidän suositusasetukset noin 5-10 kertaa liian kirkkaat hämärässä/elokuvateatterivalaistuksessa katsomiseen.
  Tämä osin selittää suorastaan uskomattomat kulutuslukemat heidän testaamilleen plasmoille.
  TM ei ole tainnut huomata että heidän säädöillään kontrastilukema on itseasiassa pienempi kuin jos he laskisivat kontrastia alemmaksi! 12G plasmoissa kontrasti säädettynä liian korkealle huonontaa mustan tasoa ja aiheuttaa kirkkauden alenemista kun ruudulla on paljon valkoista. Elokuva-asetus ei aiheuta kumpaakaan ja kuvassa on silloin oikeasti paras kontrasti. Elokuvatilassa oletuskontrastilla (36) kuva on valkoisella ruudulla juuri yhtä kirkas kuin dynamiikka- tai normaaliasetuksilla kun kontrasti maksimissa (60). Tämän voi todeta vaikka virrankulutusmittarilla. Elokuvatilassa kuvan kirkkaus ei myöskään pumppaa joka on vielä varmistettu sillä että kuva ei kirkastu enää yhtään tuon kolmenkymmenenkuuden jälkeen. Tämä ominaisuus tuli panasonicille ensimmäistä kertaa juuri 12G malliston NEO-PDP malleissa.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2009
 15. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitää kyllä todeta, että eihän tämän telkkarin musta ole lähelläkään samaa mustaa kuin mitä esimerkiksi reunukset ovat. Sitä en pysty sanomaan, onko mustan taso noussut, mutta ei se tumma pää ainakaan tukkoon ole mennyt. Noh, josko sitten seuraavassa Panasonicin plasmasukupolvessa Pioneerilta hommatut patentitkin tuottaisivat Kuron kaltaiset mustat.

  Kuvistasi päätellen mustan taso on kyllä vähintään tuplaantunut. Pistä töllö toki takuuseen. Pitää tänne Suomeenkin saada asiasta ennakkotapaus (tai ties vaikka mustien kirkastumisesta olisi monetkin kärsineet, vaikkeivat tänne kirjoittelekaan).
   
 16. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu kyllä tämän töllön mustantasossa on parantamisen varaa muutenkin. Tällä hetkellä olen kuitenkin tyytyväinen tähän.

  Toivon myös että kaikki jotka kokevat tuon mustan tason muutoksen yön yli ilmoittaisivat tänne siitä, jotta saadaan vähän statistiikkaa näistä suomessa myytävistä vehkeistä. Saako muuten jostain selville oman töllön valmistuspäivämäärän? En ainakaan itse löytänyt mistään. Olisko sillä jotain tekemistä tuon ongelman kanssa?
   
 17. roketti

  roketti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  27.08.2007
  Viestejä:
  93
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt on viimeiset viestit ollu sen verta negatiivisiä, että täytyy ihan kysyä mielipidettä. Itselläni on tällä hetkellä hd ready panan th-42px80 ja nyt tekisi mieli vaihtaa tuo uudempaan ja full hd malliin. Olen kyllä tykännyt plasma töllöstä ja mietinkin nyt tuollaisen 50G10E mallin hankinta ja toisena vaihtoehtona ehkä lcd puolelta sonyn 46 w5500.

  Ei kai tuo panan 50G10E nyt kuitenkaan ihan sysipaska ole? Mielestäni tämä nykyinenkin eli edellisen sukupolven malli on loistava. Itsellä on tuo telkun käyttö 60% digikuraa 20% pelailua ps3 ja 20% leffoja
   
  Viimeksi muokattu: 12.12.2009
 18. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran haluan vielä lisätä, että tämä on ensimmäinen plasmani (42g10) ja olen tällä hetkellä tosi tyytyväinen tähän. Tonnilla ei luultavasti paljon parempaa voi saada.
  Ainoa mikö harmittaa tällä hetkellä on sirinä mikä kuuluu jos ruudulla on paljon valkoista, se kuuluu siis selvästi monen metrin päähän jos on telkkarin vola alhainen.
  Ja sitten vaan huolestuttaa tuo mustan tason heikkeneminen mitä monella on ollut (ei mitään tietoa tapahtuuko kaikille tai vain harvoille).

  Muuten tosi hyvä telkkari!:thumbsup:
   
 19. masa84

  masa84 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.09.2009
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aloittelijan kysymys: Mitä tarkoittaa keskusteluissa esiintynyt termi "musta menee tukkoon" ?
   
 20. pasi3000

  pasi3000 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.11.2003
  Viestejä:
  61
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mieleen tuli sama kysymys, jopa näin keskustelua jonkin aikaa seuranneena. Ihan kuin kaikilla olisi oma, vähän erilainen, käsitys mitä tämä termi tarkoittaa..