Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

 1. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jees, lueskelin muitakin sivuja ja tosiaan pansut eivät osaa täyttä 0-255 RGB:tä. No eipä siinä sitten mitään, pitää säätää pclläkin väriprofiili kohdalleen. Leffat nyt on helppo toistaa oikein playerin asetusten avulla, mutta muussa käytössä esim. kuvien katselussa tukkoisuus ärsyttää. Eli ongelmana on suunnilleen 0-10 alue. Vaaleasta päästä kyllä kaikki näyttäisi toistuvan, vaikka eipä sillä sinänsä mitään väliä ole.
   
 2. p4t1

  p4t1 Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.11.2009
  Viestejä:
  103
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ihan kiva telkkarihan tämä on, tosin sirinä tuntuu lisääntyneen tässä mutamassa päivässä. Nyt se kuuluu usein hyvinkin 3.5m metrin päähän katselupaikalle. Kyllähän tästä oli lukenut mutt ajattelin että tuskin se häiritsee pahasti. Nyt voin sanoa että seuraava telkkarini tulee oleman hiljainen malli, sen verran ärsyttävä piirre on.
   
 3. mamipa

  mamipa Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  02.06.2006
  Viestejä:
  864
  Saadut tykkäykset:
  48
  Totesin joskus aikaisemmin, että omalla kohdallani sirinä kuului scartin kautta mutta samaa lähdettä (maikkarin mainokselle menot ja tulot) katsottaessa HDMI:n kautta sirinöitä ei ole.
  Töllö on 50G10
   
 4. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  Otinpa kuvankin siitä haaleasta raidasta kuvan oikeassa laidassa HDMI-sisääntuloilla, kun selkeästi pleikkarilla pisti silmään. Ja samalla läiskäisin sinisestä pohjasta myös kuvan:

  http://www.imagebam.com/image/e5da9d58342809
  http://www.imagebam.com/image/1de75858344057

  Onko tätä samaa muilla? Sanotaan vielä se, että pitää yliskannaus/overscan olla ehdottomasti pois päältä HDMI:llä, jotta vian saa esille.

  Tuolta vaikka sinistä tai punaista kuvaa tulille, niin pitäisi näkyä:
  http://www.pbase.com/jackcnd/1080p_tests

  Panasonicin tuki ei auttanut asiassa millään lailla eivätkä edes halunneet selvitellä asiaa. Sanoivat, että yliskannaus pitää olla HDMI:llä päällä, jos kerran silloin vikaa ei näy! Ei helvetti, mitä palvelua! Haluankin aivan varmasti leikata kuvasta 5% pois. Annoin tuelle kuvia, joilla ongelman voisi toistaa ja vastauksena tuli, että heillä ei näitä telkkareita ole eivätkä voi sen takia mitään testata. Ongelma siis on ja pysyy, jos kerran tukikaan ei siitä tietoa halua eteenpäin selvitykseen pistää.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2009
 5. radical

  radical Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  10
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ostin tuossa 50" V10-mallin. Kuvanlaatu oli oikein hyvä ja aluksi käyttö oli ok. Parin päivän katselun jälkeen töllö alkoi kuitenkin pitää erittäin kovaa sirinää (mitä valkoisempi kuva, sen kovempi sirinä), jonka kuuli selvästi useiden metrien päähän vaikka tv:ssä oli äänetkin päällä. :OI

  Huollon mielestä kyseessä on normaali "ominaisuus". Onneksi kaupan purku onnistuu. Ongelma on vain se, että kaikki markkinoilla olevat HD-telkkarit tuntuvat olevan paskoja. LED/LCD-töllöjä riivaa valovuoto, pilveily, input-lagi, heikohko musta ja Plasmoja taas nämä sirinät, sähkönkulutus, IR, kuvan kiinnipalamisvaara jne.

  Hohhoijaa mitä sontaa. Vaikka olisi rajaton budjetti, ei sellaista mallia taida edes löytyä, jossa ei mitään katastrofaalisia vikoja ole. :confused:
   
 6. Hukkasukk

  Hukkasukk Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.04.2004
  Viestejä:
  134
  Saadut tykkäykset:
  0
  No jopas on.. minullakin on vaihto menossa sampan sirisevästä PS50B850 mallista juuri panan 50V10:iin joka nyt pitäisi toimitusvaikeuksien mukaan tulla parin viikon sisällä. Samppa sirisi älyttömästi joten toivoin että panalla homma olisi toisin, ei sitten näköjään, tai olisiko enemmän yksilövikaa kuin ominaisuutta. Peukkuja vaan pidän että yksilöllistä...

  Samaa mieltä olen että nykytelevisiot eivät kyllä vastaa sitä mitä rahalla pitäisi saada, eli toimiva kone tekniikaltaan. Aina on jotain lapsuuksia joukossa valovuodot ym. Tiedä sitten johtuuko aivan ylitarjonnasta ja siitä että koneita valmistetaan älyttömät määrät eikä suunnittelulle ja tekniikan hiomiselle jää aikaa :confused: Plasmatekniikkakin on jo kohtuullisen "vanhaa" että sirinät pitäisi jo olla poissa. Sinänsä jännä kun tämänhetkinen kolme vuotta vanha panan plasma ei sirise kuin minimaalisesti ja aivan valkoisella kuvalla. Olisiko silloin komponenttien laatuun panostettu enemmän kilpailun ollessa hieman marginaalisempaa.
   
 7. Akhard

  Akhard Uusi jäsen

  Liittynyt:
  02.12.2009
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moikka! Oon tässä miettinyt telkkarin päivittämistä ja oon päätynyt panan plasmaan. Oon miettinyt tx-p42s10:ä, ku g10:ssä tuntuu olevan ongelmia. Onko s10:ssä ollut ongelmia ja mitä jos on ollut?
   
 8. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitäs ongelmia g10:ssä on? Anyway käyn huomenna hakemassa oman g10, ja ajattelin kysästä vaikka varmasti myyjäkin tietää, että onko edelleen suositus että kun ostaa uuden töllön sen pitäisi antaa olla rauhassa jonkin aikaa pystyssä sisällä, lämpimässä, ennen kun alkaa virtoja pistelemään? Ainakin kaverille vahvasti tätä painotettiin kun LCD:tä oli kotiin kantamassa.
   
 9. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  133
  Verkkoyhteyksien (/korttipaikkojen) myötä näyttää siltä, että valmistajat voivat jättää kehityksen puolitiehen myös televisioissa ja päivitellä sitten joskus softia vikoja korjaten :rolleyes:
   
 10. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma telkku tuli näköjään uusimmalla firmiksellä. Vielä ei ole Bluray soitinta niin ei osaa sanoo toiminnasta, normi TV kuva on hyvää, kuten kai olettaa saattaa. Mielestäni parempi kuva tulee telkun omalla digiboxilla kuin handanin ulkoisella... noh nyt sitä sitten käytetään vain tallennukseen.
   
 11. harrikuk

  harrikuk Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2002
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo samanmoiset näyttää itseltäkin löytyvän punaisella ja sinisellä, ja lähtevät overscannilla pois. Tosin siihen nuo sitten jäävätkin, normaalilla kuvalla en tuonne laitaan virheitä saa. Minua nuo eivät kyllä pahemmin haittaa, enkä tätä ennen ollut koko hommaa edes huomannut.

  Kyllähän tästä paljon rasittavampiakin "featureita" löytyy kuten se että valkoisen taso laskee kun kuvaan tulee paljon kirkasta (riittämätön virtalähde vai joku typerä dynaaminen kontrasti -kikkare?) tai ne vaakasuuntaiset varjot kun tummia elementtejä on kirkkaassa valkoisessa tai r/g/b kuvassa.

  Mutta enpä siltikään vaihtaisi telkkaria toiseen, ensinnäkin nuo ylläolevat jutut näkyvät hyvin harvoin katselussa ja toisekseen oma kasansa ongelmia ja "ominaisuuksia" kun tuntuu löytyvän joka tekniikasta ja laitteesta nykyään. Pitää vain arpoa se jonka puutteet häiritsevät vähiten. Enkä mitenkään halua puolustella tätä nykymeininkiä, ala-arvoista kun toimivaa laitetta ei tunnu saavan edes rahalla ja kaikkea pitää patchata ties kuinka monta kertaa että tulee toimivaa. Jos nyt valmistaja suvaitsee edes ongelman tunnustaa ja jopa korjata.
  (tulipas vuodatus... :))
   
  Viimeksi muokattu: 04.12.2009
 12. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Outoa että kun katsoin eilen Nelonen HD:tä niin sai olla kokoajan vaihtamassa kuvasuhdetta, automatiikkaa en saanut päälle, toisin kuin esim normi kolmosta katsoessani. Kyssäri muuten että PS3 on tulossa taloon, niin olikos jotain säätöjä joita kannatti ehdottomasti laittaa kun käyttää konsolia tai tuo kuvaa videolta? Ainakin huomasin että Overscan kannattaa kytkeä päälle pc:lle, mutta muita vinkkejä kiitos!

  Aijoo ja vähä kyllä ihmetyttää notta nää pari sivustoa netistä joista etsin leffasäätöjä, niin mitä järkeä tehdä hienoa uutta teknologiaa kun lähes poikkeuksetta kaikki insinöörien kehittämät hienoudet käsketään kytkeä suoraan pois... Onko esim SD kuvassa kumminkin syytä pitää jotain hienouksia päällä, dvd ja bluray kuvassahan ymmärtää että kuvan pitäs olla jo valmiiksi kohtuu freesiä.
   
 13. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kyseessä on ABL-piiri (automatic brightness limiter), joka rajoittaa televisiosi maksimikirkkautta sigaali keskimääräisen kirkkausarvon perusteella. Ilman tätä ominaisuutta televisiosi syttyisi palamaan tai ainakin vaurioituisi pahoin liiallisen kuumenemisen johdosta. Myös virrankulutus ottaisi melkoisen harppauksen ylöspäin, mikäli tämä piiri poistettaisiin. Kyseessä ei ole siis mikään Panasonic-only feature, vaan tälläinen löytyy kaikista nykyisistä plasmatelevisioista.

  HD-lähetyksen ainoa kuvasuhde on 16:9. Tämän takia 4:3 materiaali ei ole anamorfisessa muodossa, vaan pikselit kuvan reunoilta jätetään surutta käyttämättä.

  Ja tietokonetta käyttäessä overscan pitää ehdottomasti kytkeä pois, ainakin jos haluaa että kuvan reuna-alueet (esim windowsin tehtäväpalkki) näkyvät kokonaan. Mikäli kuva ei näy koko ruudussa ilman että overscan on päällä, on joku muu asetus pielessä, luultavimmin tietokoneen päässä.

  Huonoa teknologiaa ei kannata käyttää (... saati edes kehittää). Esimerkiksi Panasonicin kohinanvaimennus hävittää kuvasta yksityiskohtia ja jossain tapauksissa saa kuvan myös 'laahaavan' näköiseksi. Ketä tälläinen ominaisuus palvelee?
   
 14. Wombut

  Wombut Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2007
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0

  Jooh aivopieru pääsi tekstiä kirjoittaessa, nimenomaan pois päältä =) Näköjään tuo Voice pistää yläkulmaan samantapaista vaaleaa viivaa kuin mtv3, overscannilla niistä pääsee eroon kylläkin.
   
 15. lanchez

  lanchez Käyttäjä

  Liittynyt:
  31.01.2009
  Viestejä:
  202
  Saadut tykkäykset:
  0
  PS3:sta kannattaa jättää RGB-ulostulo limited/rajoitettu, jotta kaikki mustan sävyt näkyvät. YCbCr Super White voi olla päällä. Tämän jälkeen kirkkaus arvolla 0 tuottaa oikean mustan. Ja tosiaan muut kuvatilat kuin elokuva lyövät mielestäni mustan pään kanssa tukkoon eli en niitä ihan heti suosittelisi käyttämään.

  PC-käytössä en ainakaan omasta Nvidian 7700go näyttiksestä saanut vaihdettua käytettävää väritilaa, joten ainoastaan leffat olen saanut toistettua 16-235 -skaalalla. Ainoilla kunnolla toimivilla ajureilla valittavana on vain RGB (eli nvidian mukaan 0-255). Toisaalta ihan sama, koska valokuvat voin katsella myös pleikkarin kautta.
   
 16. harrikuk

  harrikuk Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.06.2002
  Viestejä:
  81
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvä tietää, jostain syystä jäänyt aukko tietoihin tuon osalta, vaikka aika paljon tulikin foorumeita kahlattua ennen telkun ostoa.

  Tuo kun aiheuttaa Windowsin desktopilla ja muutamissa peleissä huippukirkkauden pumppaamista häiriöksi asti. Pitää alkaa tutkiskelemaan miten ilmiötä voi lieventää (oletettavasti ainakin kontrastia laskemalla).
   
 17. Hukka

  Hukka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.11.2007
  Viestejä:
  4
  Saadut tykkäykset:
  0
 18. Frequnator

  Frequnator Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin. Käväisin tänään televisiokaupoilla, tarkoitus oli hakea jokin edukas 1000-1500e LCD 42" mutta lielahden megastoregigantin valikoimista ei tuntunut löytyvän yhtään mallia jonka mustan taso olisi ollut edes loisteputkien valossa kohtuullista tuohon hintaan.

  Kätösiini tarttui sitten kalevan veikon koneesta P42V10. Budjetti hieman venyi ja paukkui, mutta mukavalta vaikuttaa.

  Nyt kysymyksenäni onkin että mitä nyt näin ensimmäisen plasman omistajana pitäisi ottaa huomioon, useammassa paikassa (myös täällä foorumilla) olen lukenut että voisi tehdä hyvää mikäli ensimmäisen ~200h "sisäänajaisi" ruutua ja yrittäisi välttää pidempiä pelisessioita ja kirkkauksien ääripään käyttöä tjsp. Onko totta, vieläkö nykyisetkin plasmapaneelit olisi hyvä sisäänajaa?

  Toinen kysymykseni on se, että löytyisikö mistään mitään quidea / valmiita asetuksia joilla eri moodit saisi "kalibroitua" mahdollisimman luonnollisiksi. Tietenkin jokaisella on omat mielipiteensä mikä on hyvä kuvanlaatu, mutta lähinnä kiinnostaisi onko television asetuksissa mitään mitä pitäisi alkuun huomioida että esim 24p kuvan laatu olisi mahdollisimman hyvää jne.

  Ostin myös PS3:n ja olen sen asetusviidakoissa seikkaillut jo hetken aikaa. Valintoja tuntuu olevan vaikka millä mitalla, onko kenelläkään vinkkiä mitä kaikkea PS3:n puolelta kannattaisi kytkeä päälle ja mitä jättää kytkemättä? Esimerkiksi PS3:n display asetusvalikosta saa kytkettyä RGB hdmi-signaalin limited/full päälle, kumpihan on parempi tuon V10 kanssa?

  Kiitos kaikille vastanneille :)

  EDIT: Noniin huomasin juuri että ainakin PS3 kysymyksiin on vastattu tuossa ylempänä, joten tutkinkin sitä puolta sitten niiden ohjeiden perusteella :)
   
  Viimeksi muokattu: 05.12.2009
 19. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  9
  Sisäänajon hyödyllisyydestä ei ole mitään tieteellistä näyttöä.

  THX-kuvatila päälle. Markkinoiden paras esikalibroitu kuvatila, millään Internet-säädöillä ei tätä parempaan kuvanlaatuun ylletä. Muistathan päivittää television firmware-ohjelmiston uusimpaan versioon.
   
 20. Frequnator

  Frequnator Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.05.2007
  Viestejä:
  92
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko vielä heittää linkkiä mistä saan uusimman firmiksen ja mistäs näkee tämän hetken versionumeron? Panasonicin sivuilta en löytänyt firmiksiä, voi toki olla etten vaan osannut...