Painonpudotusta

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana zoxsis, 31.12.2008.

 1. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onko kyse ihan korkean sykkeen treenaamisesti (kuten juoksu tai punttis)? Entäs kestävyys, voiko harrastaa pitkäkestoistakin (kovaa) rasitusta?
   
 2. kvesti

  kvesti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  4
  Tanssista. Reggaetonista ja despelotesta tarkkaan ottaen. Mulla noiden tuntien keskisyke on noin 75% maksimista. Sykkeet pyörii koko ajan välillä 60-95% maksimista. Sellaista aerobic-tyylistä systeemiä. Tanssin myös salsaa, mutta se on jonkun verran kevyempää. Tällä hetkellä noita tulee tunneilla tulee käytyä kolmena päivänä viikossa kaksi tuntia putkeen per päivä.
   
 3. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Jees, hyvä kuulla. Viikko oltu dieetillä, nälkä ei ole, virkeystaso uskomattoman korkea ja 3,5 kiloa lähtenyt (osa varmasti nesteitä, alussa niitä aina lähtee). Seuraavaksi pitäisi alkaa sovittaa liikuntaa mukaan.
   
 4. Hattori Hanzo

  Hattori Hanzo Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.02.2004
  Viestejä:
  1 141
  Saadut tykkäykset:
  4
  Sellainen pikainen kysymys karppaamisesta eli jos on vaikka karpannut 3 viikkoa ja sitten vetää jonain päivänä hiilareita reilummin (ruoka tai juomaa eli esim. känät ja kotimatka makkaraperunat) mutta palaa seuraavana päivänä takaisin karppaamiseen niin tapahtuuko tuossa hirveää takapakkia tai jopa katastrofi?
   
 5. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 131
  Saadut tykkäykset:
  840
  Tuli mieleen semmoinen kysymys ihmisen aineenvaihdunnasta/ruoansulatuksesta/yms., että saako elimistö miten täydellisesti revittyä ruoasta irti kaikki aineet? Ja vaikuttaako siihen se miten paljon kerralla syö? Esim. Jos vetää megapussyn sipsejä puoleen tuntiin niin saako elimistö siitä saman määrän energiaa kuin, jos söisit sen viikon aikana?
   
 6. Thingy

  Thingy Käyttäjä

  Liittynyt:
  07.09.2005
  Viestejä:
  644
  Saadut tykkäykset:
  17
  eipä tule. Snadisti on kyllä turvonnut olo, mutta mulla ainakin aina tasoittunut "tiistaihin" mennessä. Käytännössä laihdutus/painonpudotus prosessi vain pysähtyy tuoksi ajaksi.

  nimin. "ekaa kertaa kuivinsuin 3 viikkoa putkeen piiiiiiiiiiitkään aikaan"
   
 7. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Ainoa mitä tarvitsee pelätä on porttiteoria, eli mässypäivät alkavat pikkuhiljaa lisääntyä, kun huomaa ettei niistä mitään haittaa ollutkaan. "Psyykeruoka" on tärkeää ja liian tiukalle kieltolinjalle ei kannata lähteä. Pääasia, että ruokavalio pysyy suurimman osan aikaa karppina. Itsellä on mässypäivä käytännössä kerran viikossa.
   
 8. geecb

  geecb Uusi jäsen

  Liittynyt:
  08.02.2005
  Viestejä:
  646
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voit ehkä yllättyä, mutta painonpudottajalle ja lihasmassanlisääjälle useimmat ruokailu- ja treeniohjeet ovat yhteneväiset. Ainoastaan kalorimäärät poikkeavat toisistaan. Ja mainitsin tuosta hiilarin vetämisestä sen, ettei sitä pidä kohtuuttomasti vetää - korkeintaan kourallinen per ateria (2-3 kertaa päivässä).

  Jos laihduttaa punttien avulla (ja haluaa lihaksia), on kaksi mahdollista startegiaa: paljon proteiinia, paljon hiilaria, vähän rasvaa TAI paljon proteiinia, vähän hiilaria, paljon rasvaa. Molemmissa strategioissa kannattaa panostaa ruoan laatuun ja laskea kalorit tarkkaan. Pahin yhdistelmä on paljon hiilaria-paljon rasvaa -yhdistelmä, tai pelkkä paljon hiilaria.

  Väitän etteivät useimmat ihmiset tiedä tuon taivaallista mitä syövät ja kuinka paljon (todennäköisesti vain paljon hiilaria kun sitä on niin paljon niin monessa ruoassa), ja tästä syystä melkein mikä tahansa dieetti alkaa tuottaa tuloksia jos noudattaa dieetin ohjeita. Karppaaminen vaikuttaa toimivan erittäin hyvin, ja syynä varmaankin se ettei tarvitse luopua hyvänmakuisesta ruoasta, mutta kalorimäärät pysyvät helpommin kohtuullisina.

  Lihaksia on hyvä kehittää laihduttamisen aikana. Se pitää kropan kiinteänä, hyvännäköisenä ja vaikuttaa muutenkin terveyteen positiivisesti. Lihakset polttavat energiaa, joten mitä enemmän lihaksia sitä enemmän ne auttavat painonhallinnassa.
   
 9. Miikka720

  Miikka720 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Monilla tuo yksi hiilaripäivä viikossa/harvemmin ainakin vain kiihdyttää aineenvaihduntaa ja paino putoaa jonkin aikaa nopeammin. Sillä tavoin huijataan elimistöä luulemaan että pitäisi käsitellä suurempia määriä ravintoaineita myös hiilaripäivän jälkeen joka johtaa rasvan palamisen tehpstumiseen.

  Ainakin näin ymmärsin itse.:hitme:
   
 10. KnightOfNi

  KnightOfNi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.04.2003
  Viestejä:
  815
  Saadut tykkäykset:
  1
  Lopetin tuossa syksyllä tupakinpolton. Jostain syystä sen jälkeen on vaaka alkanut näyttämään aina vain isompia lukemia.

  Nyt kun tupakin ikeestä on päästy irti niin on hyvä aika aloittaa uusi projekti. Nyt pitää päästä eroon ylimääräisistä kiloista heinäkuun puoleenväliin mennessä. Tommonen 10kg olis tarkoitus saada läskiä lähtemään.

  Kolmisen viikkoa tässä on nyt koitettu elää vähän terveemmillä tavoilla. Hiilaripitosia ruokia hieman vähemmän, proteiinipitoista enemmän ja herkkuja pyrkinyt vähentämään. Liikuntaa olen myös lisännyt hieman. Alussa vaaka näytti 85kg, nyt se näyttää sellaista 82-83. Enpä tiedä sitten onko tiputus ollut rasvaa vai nestettä.

  Mitään ihmedieettiä en ole aloittamassa. Atkinsi on varmaan tehokas, mutta tuntuu epäkäytännölliseltä ja vaikealta pitää yllä loppuelämän. Dieeteillä varmaan paino tippuu lujaa, mutta itseäni ei kiinnosta olla jollain "dieetillä" loppuelämää. Tarkoitus olis tiputtaa painoa omaksumalla pysyvästi vähän terveemmät elämäntavat.

  Jos 10kg on tippunut heinäkuun 17. mennessä niin palkitsen itseni jollain helvetin kalliilla single maltilla :p
   
 11. Jyrki

  Jyrki Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.01.2001
  Viestejä:
  1 472
  Saadut tykkäykset:
  22
  Minä näen hiukan ristiriitaa tuossa "olla dieetillä" ja "pysyvästi terveellisemmät elämäntavat". Jotta painonpudotus olisi pysyvää, on ruokailutapojen muuttamisen oltava myös pysyvää. Atkinsin dieetistä puhuttaessa ihmisillä on yleensä vain hämärä mielikuva induktiovaiheen ruokavaliosta. Atkinsin dieetin ylläpitovaiheessa (induktion ja painonpudotusvaiheen jälkeen) haetaan se yksilöllinen hiilihydraattimäärä, joka ei ala nostamaan painoa. Itse en ole ollut Atkinsin dieetillä, vaan aloin suoraan karppaamaan. Pidän vain huolta, että en syö liikaa (tyhjiä)hiilihydraatteja ja käytän täysrasvaisia tuotteita. Paino putosi ihan itsestään ilman grammojen tai kaloreiden laskemista, eikä tarvitse kärsiä nälkää tai muita oireita. Oma tuntemus on, että karppaus normalisoi kehon toiminnan. Suosittelen kokeilemaan.
  Voithan sitten kokeilla lisätä pikkuhiljaa hiilareita ruokavalioosi, kun olet saanut sen viskipullon ostettua. :thumbsup:
   
 12. Kaitzu

  Kaitzu Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.07.2001
  Viestejä:
  3 446
  Saadut tykkäykset:
  29
  Näinhän se on että kun makuaisti palautuu polttamisen lopetuksen jälkeen niin herkut kelpaa tai sitten syömisestä hakee alitajuntaisesti korviketta tupruttelulle. No oli niin tai näin, niin itselläni on parin tupakoinninlopettamisen jälkeen paino aina noussut ~10kg noin puolen vuoden aikana :naminami:

  Mutta itse aiheeseen, niin terveempää ruokailutottumusta on nyt noudatettu 2 viikkoa ja alkaa pikkuhiljaa tottumaan ettei lautasella ole niitä perunoita/riisiä/makaroonia. Ja leipääkään en ole siivuakaan syönyt. Ainoa "hiilarieväs" itsellä on aamupala, joka sisältää kipollisen kuitumuroja (AllBran) ja pari karjalanpiirakkaa (noin 90g HH) <-- tietoinen valinta kuitenkin ;) Muuten vaan lihaa, kanamunia, juustoja ja kasviksia.

  Vielä kun sais itsensä tuonne ulos liikkumaan, niin kaikki ois hyvin :D
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2009
 13. Sedator

  Sedator Käyttäjä

  Liittynyt:
  30.08.2004
  Viestejä:
  245
  Saadut tykkäykset:
  0
  Varmaan suurimpia syitä painon nousuun tupakoinnin lopettamisen yhteydessä/jälkeen on hidastunut aineenvaihdunta (nikotiini lisää aineenvaihduntaa 10% - 15%), sekä rasvojen imeytymistä hidastavan kalvon heikentyminen (nikotiini vahvistaa tuota kalvoa). Mutta kyllä ruokahalun kasvaminen ja ruuan paremmalta maistuminen vaikuttaa myös.
   
 14. Make73

  Make73 Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  10.01.2004
  Viestejä:
  3 404
  Saadut tykkäykset:
  130
  Jos haluaa kuidun saannin turvaamiseksi korvata kuitumurot vähähiilihydraattisella, niin leseitä on erilaisia ja Fibrex sokerijuurikaskuitua pari kolme teelusikallista vaikka sokerittomaan Valion mustikka/mansikka/vadelma/karviais keiton sekaan tai oma suosikki on turkkilaista jogurttia 1,5dl, Fibrexiä ja siihen teelusikallinen hermesetas makeutusjauhetta. On vatsa toiminut hyvin!
   
 15. Äkkipoika

  Äkkipoika Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.06.2008
  Viestejä:
  143
  Saadut tykkäykset:
  0
  Viime toukokuusta vedetty lihaa, kalaa, kanaa, maitotuotteita, erilaisia kauden mukaan vaihtuvia vihanneksia, juureksia ja hedelmiä sekä pähkinöitä. Lihasta ja kalasta tulevia rasvoja en mitenkään välttele. Kotimaiset viljat eri muodoissaan, peruna, pasta, riisi, sokeri ym nopeat hiilarit ovat pannassa. Päälle kerran viikossa punttitreeniä lihaskunnon ylläpitoon ja yhteensä nelisen tuntia per vko hikilenkkiä. Olo on mainio, paino indeksin mukainen ja nälkää en ole tuntenut käytännössä sitten toukokuun. Lisäksi ekstrana loppuivat alavatsalta epämääräiset tuntemukset (kivuksi sanominen olisi liioittelua) vähitellen. Liekö ollut kyse jostakin keliakiatyyppisestä suolioireilusta? Niin ja kerran pari viikossa on lupa syödä suklaata, jädeä, pullaa tmv. Tosin nekin tuppavat jäämään väliin kun ei tee edes mieli.

  Ihan alkuun taisi olla jonkinsortin vieroitusoiretta kun kalareissulla metässärämpiminen oli viedä tajun. Muuten en nykyisin edes tuhannen kalorin lenkillä kaipaa lisäenergiaa, toisin kuin aiemmin piti olla urheilujuomaa matkassa.

  En tiedä, mihin kategoriaan tämän sortin ruokavalio / dieetti menee mutta mulla toimii.

  Niin ja nahka tuntuisi hengittävän paremmin; on nimittäin ylimääräiset näppylät ja karheat kaikonneet.
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2009
 16. kvesti

  kvesti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  18.02.2004
  Viestejä:
  1 133
  Saadut tykkäykset:
  4
  Äkkipojan ruokavalio kuulostaa aika karppimaiselta, vaikka siinä ei ilmeisesti katsota hiilareiden perään.
   
 17. Miikka720

  Miikka720 Käyttäjä

  Liittynyt:
  29.02.2004
  Viestejä:
  872
  Saadut tykkäykset:
  0
  Karppaaminen toimii kyllä hyvin, itse sain kuukaudessa pudotettua vajaan 10kg enkä edes niin tarkasti laskenut hiilareita. Jätin vaan sokerin ja viljatuotteet pois. Haittapuolena tuli se että alakarpatessa humalatila voimistuu, oli kohtuullisen mielenkiintoista huomata kuinka känni oli päällä puolta pienemmästä alkoholimäärästä kuin normaalisti.:hitme:
   
 18. Mogge

  Mogge Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiintoinen ketju :) Itse tiputin painoa kolmessa vuodessa alakarpilla kymmenisen kiloa (84 kg -> 72 kg). Viime aikoina olen siirtynyt hyväkarppaamiseen, eli täysjyvätuotteet ja olut ovat mukana kuvioissa. Paino on tuntunut vakiintuneen 75 kiloon.
   
 19. Drokk

  Drokk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.11.2001
  Viestejä:
  1 576
  Saadut tykkäykset:
  4
  Noin kuukausi mennyt tiukalla sokerikuurilla. Painoa tippunut 6-7 kiloa. Viimeisen kahden viikon aikana on lähtenyt 2 kiloa. Mietin vain, että mahdanko syödä liian vähän ja elimistö olisi jotenkin lukossa. Liha ja juusto dieetillä kun tuo nälkä pysyy poissa liiankin hyvin.
   
 20. Mogge

  Mogge Käyttäjä

  Liittynyt:
  28.04.2007
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kannattaa laskea, että kroppa saa vähintään gramman proteiinia/painokilo vuorokaudessa (jos ei treenaa) ja mielellään vähintään 2 grammaa painokiloa kohden, jos rasittaa lihaksiaan.

  En jaksa kahlata koko tätä ketjua, joten oli sitten alla oleva osoite mainittu täällä tai ei, niin tässä se kuitenkin tulee:

  http://www.fineli.fi/

  Kys. osoitteesta on helppo laskea eri ruoka-aineiden ravintokoostumuksia.