Painonpudotusta

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana zoxsis, 31.12.2008.

  1. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 498
    Saadut tykkäykset:
    41
    Parahin geecb, puhut kyllä ihan asiaa tuon liikkumisen/treenamisen tärkeydestä. Itselläni on vaan muutama este, jos noita vinkkejäsi lukee:
    - paikkakunnallani ei ole kuntosalia, jossa olisi opastusta (kartoitin asiaa muutama vuosi sitten) :OI
    - pari kunnan kuntosalia löytyy, mutta kun ikinä en ole varsinaisesti saleilla käynyt, niin turha sinne ilman opastusta lähteä itseä "rikkomaan" :eek:
    - treenaaminen ennen töihinlähtöä ei nyt vaan kaikille sovi, nimittäin jos työt alkaa 5:30 ;)

    Eli jatkan satunnaista kävelyharrastustani kuten aiemminkin ja lumien sulattua kaivan fillarin käyttöön.
     
  2. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Tässä nyt on keskusteltu siitä toisen osan viilaamisesta eli ruokavaliosta. Omalla kohdalla hyvä vertauspohja on vuodet 2007 ja 2008. Mulla ainakin molemmat vuodet koostuneet keskimäärin 3-4 kerrasta salilla per viikko. Yksi salikäynti on pitänyt sisällään vähintään 30 minuuttia punttitreeniä + vähintään 40 minuuttia aerobista, niin että pisimmillään yksi salikerta on kestänyt 2 tuntia. (ilman jutusteluja).

    Se mikä erottaa nämä kaksi vuotta toisistaan on ruokavalio, omalla kohdallani. Vaihdoin perus ruisleipä+riisi+kana+kasvis+tonnikala -ruokavalion VHH-pohjaiseen. Ja kun ennen mun paino pysyi kokoajan siinä 90-95 kg, niin ruokavalion muutoksella olen saanut positiivisia muutoksia aikaan, reilun parin kuukauden jälkeen paino on kohta alle 80 kg.

    edit
    liikuntahistoria muuten itselläni on sellainen että 6-vuotiaasta(86) lähtien pelannut jalkapalloa parikymppiseksi, ja vuodesta 97 salitreeniä vetänyt tähän päivään.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2009
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Liikunta on jees, mutta läheskään kaikilla ei ole:

    - Sali / treenipaikka kodin / työpaikan lähellä

    - Aikaa liikkua 3-4 kertaa per viikko, kun pitäisi töitä tehdä, perhettä hoitaa, ylläpitää sosiaalista elämää, käydä kaupassa, kuskata kersoja harratuksiin, opiskella jne jne jne

    - Innostusta liikuntaan sillä tavalla, että sitä jaksaa tehdä vuodesta toiseen. Esim punttis on lopulta aika tylsää touhua ja jotta sitä jaksaa tehdä pitäisi salin alin olla viihtyisä, siisti ja hoidettu, ohjelmaa vaihdella jatkuvasti ja nähdä heti tuloksia, jotta motivaatio pysyy yllä

    - Punttikselle vaihtoehto on ohjatut tunnit salilla sekä monet ryhmäliikuntamuodot kuten pallopelit, mutta nämä vaativat taas sen tietyn ajan ja kaikilla ei ole siihen mahdollisuutta.


    Vanha perussääntö myös on, että yksi kilo läskiä vastaa 7000kcal kulutusta ja 500kcal per kerta on jo suht tiukkaa liikuntaa. Jos treenaa 3 kertaa per viikko, pelkällä liikunnalla saa tuhottua kk alle kilon rasvaa, edellyttäen, että ei syö mitään ylimääräistä. Ja monella tämä ei onnistu, kun treenin jälkeen "palkitaan" suoritus suklaapatukalla, bissellä, tmv => Siten liikunta ei painonpudotuksen kannalta ole niin tehokasta vaan kaikki lähtee siitä ruokavaliosta.

    Liikunta on imo erinomainen tapa parantaa omaa yleisfiilistään ja muokata omaa kroppaa jotta se alkaa näyttää urheilulliselta, eikä vain hoikalta. Pitkällä tähtäimellä liikuta myös parantaa merkittävästi elinikää sillä paikat pysyy kunnossa ja selkäkivut tmv pysyy aika hyvin poissa :)

    Täysin liikkumattomalla painottaisin myös sanaa hyötyliikunta. Esim oma "kuntokeskus" on about 1.2km päässä kotiovelta. Jos vaihtoehtoja on kaksi:

    Kotona sykevyö kiinni ja rivakasti vaatteet päälle ja kävellen salille. Siellä treeni, sen jälkeen kevyt venyttely ja rivakasti taas kotiin kävellen ja siellä suihkuun. Kulutus about 500-550ckal

    vs

    Pakkaa tavarat laukkuun ja ajaa autolla salille. Treenaa, venyttelee ja suihkuun. Autolla takaisin kotiin. Kulutus ehkä 400-450.

    => Jo pienellä kävelyllä / tapojen muuttamisella onnistuu samaan yhteen arkipäivää suht merkittäviä kulutusmuutoksia. Jos tällaisia pieniä muutoksia tekee suht paljon, voi viikosta jättää helposti yhden liikuntakerran väliin ja liikunnallinen vaikutus on about sama.


    Siten "elämänremonttia" suunnittelevalle lähtisin ensin miettimään sitä ruokavaliota ja vähitellen lisäämään liikuntaa. Aluksi vaikka 1-2 kertaa per viikkoa ja jos hommasta innostuu, alkaa lisätä harjoituskertoja :)
     
  4. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2

    Aika asenteellista.

    Jos BMI on jo yli 30 ei sellainen ihminen rupea liikkumaan ilman suurta ulkopuoilista motivaatiota.

    Tässä ketjussa puhutaan painonpudotuksesta, joka sitten yleensä johtaa siihen että liikkuminenkin maistuu.

    Eikä liikkumalla pysty painoaan pudottamaan. Se lähtee ruokavaliosta.
     
  5. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    geecb,

    Hienoa jos jaksat noin paljon harrastaa liikuntaa ja samalla tarkkailet mitä syöt, nukutkin vielä riittävästi :)
    Minkä ikäinen olet?

    Vaikka viimeiset viestit onkin käsitelleet vain ruokavaliota ei se tarkoita sitä etteikö täällä painoaan pudottavat harrastaisi liikuntaa.
    Kuten aiemmin jo todettu pitää liikuntamuodon olla sellaista, joka on itsestä mukavaa ja aiheuttaa hyvän olon fiiliksen. Sellainen pakkopullailu ei tuota pidempi aikaista hyötyä, samoin kuin ei hetkelliset paastot/dietitkään.

    Itse kävin aikoinaan aktiivisesti salilla noin 5-6 vuotta, joka sitten jäi ihan siitä syystä että kyllästyin siihen. Vieläkin on sama fiilis vaikka siitä on jo 15 vuotta. Paikkakunnalla on saleja, mutta harmi kyllä ne missä sitä porukkaa oli vähemmän on lopetettu.
    Jos on päivätöissä ja menee alku illasta salille on se niin täynnä että ei välttämättä voi edes jotain lihasryhmää treenata kun kaikki laitteet on varattu.
    Nuoriso menee yleensä porukalla ja voi varata esim. ylätaljan pariksikin tunniksi.
    Toinen on sitten nämä douppaajat/maailman omistajat, jotka lataa prässiin 300kg ja jättää painot siihen...joku hintelä aloittelija sitten joutuu ensin tyhjentämään sen limpuista, tosin treeniähän se on sekin ;)

    Nykyään käyn 3-5 kertaa viikossa lenkillä, aluksi reipasta kävelyä ja kunnon kohotessa sekaan hölkkää + kesäisin pyöräilyä.
    Melkein joka päivä alaselävian takia jumppaa vatsa- ja alaselälle. Vaihtelevasti käsipainoilla treeniä (kädet, hartiat, selkä).

    Sitten kaikille ei taas liikunta maistu lainkaan ja siihen ainoa vaihtoehto on laihduttaa ruokavaliolla ja mielellään muuttaa syömistottumuksensa pysyvästi.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2009
  6. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Täysin samaa mieltä. Liikunnan merkitystä korostetaan painonhallinnassa aivan liikaa.
     
  7. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Eilen tuli TV:stä mainos joltain kanavalta uudesta laihdutusohjelmasta jonka mottona oli että "syö mitä syöt sen kulutat" tai jotain siihen suuntaan :)
    Ei ehkä ihan paras ajatusmaailma aloittelevalle pudottajalle, jonka BMI on 30 ja yli.

    Salilla jossa aikoinaan kävin oli pari SM-tason bodaajaa ja he väittivät että 60min on ihan max. aika treenissä tuolla treenisykkeellä, muuten alkaa kuluttamaan lihaksia. Tosin bodareilla on vähän eri eväät kassissa kun tavan puntin heiluttajalla.
    Saleilla kanssa käy niin paljon porukkaa, että on aika mahdotonta tuo 1-2min vetää koko treeni läpi.

    Pitänee tässä keväällä katsoa josko menis päivisin vähän salille kokeilemaan kun on nyt työtön ja kuntoseteleitäkin on 160eur:lla (firma jakoi jokaiselle tuon määrän/vuosi :thumbsup: )
     
  8. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo on totta. Ainakin meikäläiselle on paljon helpompi jättää 500 kcal syömättä kuin kuluttaa se liikkumalla. Tosin mun kokosella kaverilla (painoa vajaat 90 kiloa) tuo 500 kcal kuluu jo alle tunnissa punttisalilla.

    Kannattaa ottaa myös huomioon, että lihakset kuluttavat levossakin energiaa. Tällöin urheilullisempi kaveri kuluttaa sohvalla maatessaankin enemmän energiaa kuin samanpainoinen sohvaperuna. ;)
     
  9. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Huomioon kannattaa ottaa myös se, että korkea BMI on sydämelle rasitus, oli ylipaino sitten lihasta tai läskiä. Toki suuren lihasmassan omaava on keskimäärin muuten terveempi (kunhan ei ole hormoonikuurilla) säännöllisestä liikunnasta johtuen.
     
  10. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä mullakin liikunta kuuluu ohjelmaan, mutta olen huomannut, että ruualla on suurempi vaikutus kuin liikkumisella. Tällä hetkellä tulee treeniä viisi tuntia viikossa. Jatkossa ehkä kuusi, kun yksi ohjattu tunti kiinnostaisi lisätä ohjelmaan.

    En lainaa koko teksitiä.

    Ihan hyviä pointteja, mutta muuteman korjauksen tekisin omiin kokemuksiin perustuen. Oletan, että olet kohtuullisen nuori ja jaksat vetää tuollaista rääkkiä. Sun ohjelma vaatii aikamoista panostusta urheilemiseen.

    Itse olen havainnut 45 minuuttia optimaaliseksi ajaksi olla kuntosalilla. Puolessakin tunnissa saa kunnon treenin aikaan, jos panostaa liikkeisiin kunnolla. Kaikki yli tunnin menevä on ylimääräistä. Hyvä vaihtoehto kuntosalille on girya/kettlebell. Mulla on sellainen kotona. Sitä ennen tein liikkeitä normikäsipainolla. Suosittelen tutustumaan.

    Kolme treenipäivää viikossa on aika optimi normaalille työssäkäyvälle ihmiselle. Silloin jää aikaa muullekin ja ehtii hyvin palautumaan. Tosin siinä on sellainen ongelma, ettei kaikkea ehdi tehdä vaan pitää tehdä kompromiseja.
     
  11. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Moiselle näyttää olevan ihan oma yhdistyskin :)
     
  12. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika nihkeän vastaanoton näyttää kuntosaliharjoittelu saavan täällä. No eipä ihme, sen takia halusinkin tuoda sen vaihtoehdon esille.

    Ensinnäkin ikäni on 26-vuotta, minulla ei ole lapsia, eli tässä iässä jaksaa vielä. Toisaalta tiedän 100 % varmasti, että kuntosaleilla käy paljonkin ihan perheellisiä yli 30-vuotiaita miehiä (ja jonkin verran naisia), ja bodypumpit ja spinningit ovat täynnä naisia joilla osalla on varmasti työpaikka ja lapset kotona.

    Joku mainitsi, ettei ole aikaa. Jos työpaikallasi tai paikkakunnallasi ei ole "nopeaa" treenipaikkaa, niin tee treenit ihmeessä kotona. Kuntosalille ei ole pakko lähteä, jos hankkii kotiin säädettävät käsipainot (3-15 kg on hyvä alku) ja säädettävän painonnostopenkin. Muuta ei tarvita, sillä noilla pystyy harjoittamaan jokaisen lihasryhmän. Katsokaa treenivinkit exrx.netistä kohdista "dumbbell". Painonnostopenkkikään ei ole pakollinen, mutta helpottaa joidenkin lihasryhmien harjoittamista (etenkin rintalihasten, myös selkälihasten). Jokainen pystyy aivan varmasti hankkimaan ainakin ne käsipainot kotiinsa, ja treenit voi tehdä 45 minuutissakin kun pitää tahdin ripeänä, joten ihan turha valehdella itselleen ettei aikaa olisi. Säätäjä, elämässä on poikkeustila tai elämänarvot ovat rempallaan, jos ei ole viikossa aikaa 3-4 tuntia liikkua. Tahdosta se on kiinni, mutta siinä en voi auttaa.

    Joku mainitsi käyneen pari vuotta puntilla, tehneen puntin jälkeen aerobisen treenin, mutta parhaat tulokset saanut vain ruokavaliota muuttamalla. Hyvä juttu! Kuten itsekin mainitsin, ruokapuoli on erittäin tärkeää. Ongelma vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa on lihasten kasvun suhteen kuitenkin se, etteivät ne tahdo kasvaa. En yritä sanoa ettei hiilihydraattien määrällä olisi väliä, totta kai on. Mutta kuntoilevan kaverin tulee saada tarpeeksi (laadukkaita) hiilareita. Lisäksi pitkät aerobiset treenit eivät yksinkertaisesti ole tehokkaita, kuten aikaisemmin sanoin. Intervalliharjoitukset ovat paljon tehokkaampia laihdutuksen kannalta.

    "Eikä liikkumalla pysty painoaan pudottamaan. Se lähtee ruokavaliosta."
    Väärin. Liikkumalla voi pudottaa painoa, kuten myös ruokavaliollakin. Riippuu siitä kumpi on huonommassa jamassa, kumpaan pitäisi enemmän panostaa. Liikunnan, ruokavalion ja levon yhteensovittamisella saa parhaan tuloksen.


    "Ei korkean BMI:n kanssa pidä urheilla."
    Jos on sairaalloisen lihava, niin ei tämän henkilön tule todellakaan minun vinkkejäni alkaa noudattaa. Tuskin pystyykään. Armeijassa meillä oli kaveri, joka oli niin lihava, että hengästyi valtavasti 300 metrin hitaan kävelyn aikana (sai sitten vapautuksen). Liikuntaa on kuitenkin hyvä hiljalleen lisätä aina sitä mukaa, kun keho sen sallii. Tästähän joku mainitsikin.

    Ongelma näillä dieettiuskovaisilla on sama kuin muilla "yhden kirjan miehillä". Kuvitellaan, ettei tarvitse kuntoilla jos ruokavalio on vain kunnossa. Sama ongelma on niillä treenaajilla, jotka luulevat että voivat syödä mitä vain jos treenaavat. Eihän se näin mene. Oikeasti paras tapa hoitaa kroppaansa on liikunnan, ruoan ja levon oikealla suhteella. On kyse omista arvovalinnoista, mihin aikansa tuhlaa. Tekosyitä löytyy aina.
     
  13. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    En jaksa lukea koko threadia läpi, mutta jos hiilareita alkaisi vähentämään (eli makaroni, peruna yms), niin mitä ihmettä silloin pitäisi syödä?! :hitme: Pelkillä kasviksilla ei nälkä lähde pois ja ne maistuu pahalle.

    Tuota läskiä on alkanut tulemaan jo nyt vaikka ikää tulee vasta kohta 19. Tosin 24-> kaljalla/per viikko voi olla jotain vaikutusta tähän asiaan :D Paino siis ei nouse, mutta läskiä/kaljamahaa alkaa tulemaan. Siksi siis ajattelin tinkiä ruokavalion hiilareista.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2009
  14. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0

    Ruokavalion muuttamisella on erittäin hyvät vaikutukset painonpudottamisessa, mutta siihen se sitten jääkin. Liikunnalla pidetään kroppa muuten paremmassa kunnossa, ja kun siihen vielä lisää hyvän ruokavalion, niin hyvää tulee. Enkä tarkoita että ihmisten tulisi jaksaa jotain rääkkiä päivästä toiseen. Kolme kertaa viikossa punttitreeniä on ihan hyvä juttu, mutta pitäisi vielä ainakin pari kertaa viikossa tehdä ne intervalliharjoitukset (a 20 min).

    Girya/kettlebell on tuttu, se löytyy kuntosalilta jossa käyn. En ole siihen tarkemmin tutustunut, mutta olen lukenut siitä paljon hyvää. Venäläinen kaverini sanoi, että Venäjällä sitä on pitkään käytetty kuntoliikunnassa.
     
  15. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihan vain lyhyenä kommenttina mainitsen, että kyllä tuo ruokavalio on ainakin minulle ainoa keino painonpudotukseen. Esim. viime vuonna ajattelin, että kun maratonharjoittelu taas alkaa, niin kyllä paino putoaa (oli kertynyt ihan liikaa). No kyllä se putosi vähän, mutta oli silti liikaa 5-8 kiloa. Monta kertaa olen yrittänyt nimenomaan hampaat irvessä laihduttaa maksimoimalla liikunnan (vaikka lenkkeilen kyllä läpi vuoden), mutta vain ruokavalion säädöllä se on onnistunut (siitäkin huolimatta, että liikunnan lisääminen kyllä vie aina ruokavaliota terveellisempään suuntaan). Sanoisin, että laihduttamisessa 70 % on ruokavaliota ja 30 % liikuntaa.
     
  16. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ymmärsit väärin. Olen käynyt salilla 12 vuotta, suurinpiirtein. Ja nyt viimeiset 2-3 vuotta vakiotreeni koostunut aerobisesta+punttitreenistä. Yleensä juurikin niin päin että eka 30-45 min sali, siihen päälle sisäpyöräilyä tms. vajaa tunti (välillä palauttava, välillä cardio/intervallityylinen). Lisäisin tähän vielä että lihaskasvua en ole nyt tällä hetkellä hakemassa, se ei ole enää tarpeen, vaan kiinteitys ja löysistä eroon pääsy on ajankohtainen tavoite.
     
  17. Freekster

    Freekster Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2005
    Viestejä:
    1 345
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vedät sitä raakaa lihaa mitä Miehet™ nyt yleensäkin syö.

    Mitäköhän kasviksia sä syöt kun nälkä ei lähde?
    Söin juuri annoksen linssikeittoa ja luulen ettei tarvii syödä pariin päivään ;)
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Itse tulee käytyä salilla 2 -3 x per viikko, nyt takana tätä tahtia neljä vuotta ja täytyy sanoa, että kummia tarvitsee tapahtua, jotta itse lopettaisi. Ikää löytyy tasan 30, lapsia ei vielä, mutta toivottavasti kohta :)

    Mitä saliin tulee, niin kyllähän siellä kaikenikäistä jengiä käy, mutta vaihtuvuus on tosi kovaa. Mulla on suht hyvä naamamuisti ja tämän 4v aikana mitä olen salilla käynyt, ei siellä hirveästi ole "samoja naamoja". Suurin osa jaksaa käydä 6kk, jos edes sitä.

    Salilla oleellista kyllä olisi sen ohjelman vaihtelu ja rohkeasti kannustan menemään tunneille. Miehillä pump ja spinning on tosi suosittuja, muita kokeilemisen arvoisia joku kiertojuttu laitteesta toiseen, combact ja ehkä attack vielä. Ohjatulla tunnilla hiki lentää ja kaloreja palaa ihan toisella tavalla kun salilla, jossa suurin osa porukasta tekee 10s toistoja ja sitten istuu 2min paikallaan.... ei siinä kunto juuri kasva tai läski pala.

    Jos ohjattuja tunteja ei omalla salilla ole tai niihin ei halua mennä, suosittelen hankkimaan sykemittarin. Salilla sitten tarkkailee oma sykettä ja hakee jonkun rajan: syke ei saa laskea tämän alle. Jos tuntuu siltä, että lihaksista loppuu voima, kiertää laitteista aktiivisemmin ja tekee vuorotellen vaikka ylä/alavartaloa. Ainakin itsellä sykemittarin hankinta nosti saliharjoittelun tehon ihan toisiin sfääreihin.

    Periaatteessa joo, mutta jos liikunta on vastenmielistä, ei sitä tule tehtyä. Monelle esim tuo salitreeni on sellaista pakkopullaa, että sitä ei vaan yksinkertaisesti jaksa tehdä kovin pitkään :/

    Pk-seudulla asiat on sikäli hyvin, että harrastusmahdollisuuksia on hirvittävästi: itämaisia kamppailulajeja, tanssia, salia, kiipeilyä jne jne jne. Pienemmällä paikkakunnalla valinnanvaraa ei välttis ole ja näin pimeään aikaan joku lenkki maantienreunassa on aika turnoff :(
     
  19. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten jo alusta asti olen sanonut, tasapainon (ruoka, liikunta, lepo) ylläpitäminen on kaiken a ja o. Sillä saa parhaat tulokset pitkällä aikavälillä. Maratonharjoittelu on kestävyyden kannalta hyvä juttu, mutta ei sillä painoa tiputeta (ainakaan jos ruokavaliota ei viilaa). Intervalliharjoitukset toimivat laihdutuksen kannalta parhaiten.

    Täällä kun mainitaan omista kokemuksista niin paljon, niin laitanpa minäkin vähän itsestäni faktaa.

    Olen aina ollut hoikka, tälläkin hetkellä painan naurettavat 75 kg, vaikka pituutta on 190 cm. BMI-luku on siis 20,8, eli normaali. En ole ikinä noudattanut minkäänlaista dieettiä, mutta mässäilen korkeintaan kerran viikossa. Olen aina 12-vuotiaasta asti käynyt kuntosalilla on-off tyyliin, joskus pitänyt vuoden paussia mutta sitten taas aloittanut. Verestäni mitattiin pari vuotta sitten oliko se noin 13 eri arvoa, ja kaikki olivat kunnossa. Verenpaineeni on ihanteellisen ja hyvän välimaastossa. Sairastelen vuoden aikana vähän, yleensä flunssan pari kertaa vuodessa juuri niinä aikoina kun sitä on liikkeellä.

    En ole ikinä jättänyt hiilihydraatteja ruokavaliostani pois, mutta silti painan vähän. Rasvaprosenttini on n. 15. Uskon, että syömällä vähemmän ja liikkumalla enemmän on positiivisemmat vaikutukset painoon ja terveyteen, kuin ainoastaan keskittymällä siihen mitä syö ja jättämällä liikunnan pois. Arnold oli lihonut hervottamasti ennen T3 kuvauksia. Luuletteko että Arnold vain muutti ruokavaliotaan ja hänen kroppansa palasi lähes samannäköiseksi kuin T2 aikana? Ei, hän treenasi aika hemmetisti JA muutti ruokavaliotaan. Nämä kaksi vain kulkevat käsi kädessä, ei toista ilman toista.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2009
  20. Drokk

    Drokk Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2001
    Viestejä:
    1 576
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei kai tälläistä kukaan ole täällä väittänyt? Eiköhän jokainen laihduttaja harrasta (vähintään) yhtä paljon liikuntaa kuin ennenkin, edellyttäen että aikaisemmin harrasti jotain.