PA-kaiuttimet kotiteatterikäytössä

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana Juham, 11.11.2013.

  1. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun nyt monesta suunnasta on saanut lukea mm. seuraavia asioita, jotka ovat kiistatta eduksi hyvässä kotiteatterikokoonpanossa:
    - suuri herkkyys
    - isot elementit

    -> paljon potkua, dynamiikkaa, iskevää (ylempää) bassoa (-> tuntuu kehossa) ja hyvä suuntaavuus. Nämä on saavutettavissa pienilläkin tehoilla herkkyyden ansiosta. :thumbsup:

    Esimerkiksi hyväksi havaitut AudioVideo.fi:n rakennussarjat PA-pohjaisista elementeistä toteuttavat juuri noita arvoja.

    Niin... mikä estää laittamasta suoraan "oikeita" PA-kaiuttimia kotiteatteriin? Tuommoista voisi kokeilla hyvinkin edullisesti, esimerkiksi:
    Behringer 12" http://www.thomann.de/fi/behringer_eurolive_vs_1220.htm 89e/kpl
    Behringer 15" http://www.thomann.de/fi/behringer_eurolive_vs_1520_b_stock_2.htm 99e/kpl
    the box 12" http://www.thomann.de/fi/the_box_pa12eco_mkii.htm 79e/kpl
    the box 15" http://www.thomann.de/fi/the_box_pa15eco_mkii.htm 88e/kpl

    Voisi kuvitella, että noista saisi ainakin potkua. Kaikki 5 kaiutinta alle 500 euroa (AudioVideo.fi:n rakennussarjat ovat kuitenkin kohtuu kalliita, esim. Ruutinassakka 1 kpl samanhintainen....). Mutta mitenkäs itse ääni? Voin arvata, että hitusenkaan hifisti sanoisi, että karseaa kamaa ovat. Mutta onko joku kuullut? :confused:

    Jos vertaillaan vaikka suosittuun Tannoyn jalustamalliin (5,25" -elementillä, nykyversio malliltaan V1i) http://www.mareks.fi/tannoy-mercury-v1i-kpl.html joka on suunnilleen samassa hintaluokassa (n. 110e/kpl, n. 200 e/pari).
    - mitä eroa käytännössä oikeasti kotiteatterikäytössä: Tannoy (tai vastaava kotihifikaiutin) vs. PA-skobe 12" tai jopa 15" elementillä?
    - korvaisiko suuren PA-kaiuttimen herkkyys ja potku mahdollisen menetetyn äänenlaadun kotiteatterissa?
    - eihän 5,25", max 6,5" elementti kohtuuhintaisessa ja kokoisessa kotihifikaiuttimessa voi tarjota verrattavissa olevaa dynamiikkaa millään saralla?
    - millaista äänenlaatua olisi tuommoisesta halvasta PA-skobesta odotettavissa?

    Toki on selvää, että ulkonäkö (ja WAF) menee 100-0 hifikaiuttimen voitoksi, jos ollaan sisustamassa olohuonetta. Mutta jos käytössä on oma kotiteatterille omistettu tila vaikka kellarissa, niin kaiuttimien ulkonäkö voi olla melkein mitä vain. :)

    Ja jos nyt puhutaan molemmissa tapauksissa kohtuuhintaisista (useimpien) saavutettavissa olevista kaiuttimista, ei mistään useiden satojen eurojen kpl-hintaisista kaiuttimista, esim. Genelec. ;)
     
  2. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Halvat PA:t ovat valitettavasti usein soundiltaan kauniisti sanottuna puutteellisia. Hyviäkin PA-pönttöjä löytyy, kunhan vaan kaivaa kuvetta himpun syvemmältä. Esim RCF ART 310 (A) on monessa paikkaa kehuttu olevan äänenlaadultaan "hyvää hifikaiutinta" vastaava.
    Hinnasta voi suoraan päätellä että monista ratkaisuista on ollut pakko tinkiä kaiuttimen toteutuksessa, kun kolmasosalla nitrosäiliön pelkän bassoelementin hinnasta saa kokonaisen t-box ämyrin koteloineen ja jakosuotimineen päivineen.

    Etenkin edullisissa aktiivimalleissa tulee herkillä elementeillä ongelmaksi taustakohina. Päätteistä ei voi koskaan tehdä täysin kohinattomia ja herkkä elementti vahvistaa elektroniikan pikkuriikkisenkin pohjakohinan selkeästi korvin kuuluvaksi kihinäksi. Keikkaolosuhteissa muutaman kymmenen desibelin pohjakohina hukkuu pitkältä kuunteluetäisyydeltä ilmastoinnin tai puheensorinan sekaan, mutta kotiteatteriolosuhteissa parin metrin kuunteluetäisyydeltä samainen kihinä voi käydä sietämättömäksi. Kaikki aktiivikaiuttimet kohisevat, mutta edullisissa PA-kaiuttimissa tuo korostuu tehon tuotto etusijalla suunniteltujen päätteiden heikohkon kohinatason sekä herkkien elementtien yhteisvaikutuksesta..
    Toisaalta taas passiivisia PA-kamoja on vähän turha teatteriin laitella, kun keskivertomallin av-vahvarista loppuu löyly aika pian. Toki niillä samoilla wateilla saa enemmän debboja ulos kuin epäherkistä taviskaiuttimista, mutta helposti tulee houkutus avata hanaa enemmänkin, kun kaiuttimet kestäisivät tehoa tavallista enemmän menemättä välittömästi tukkoon...
     
  3. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
  4. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Liekö massavalmistuksella myös osuutensa asiaan. Ihan sama kuin kännykkä ja tablettimaailmassa. Saat 100x parempaa rautaa murto-osalla hinnasta (vrt. joku spesifisempi laite kuten vaikkapa navigaattori, kaikuluotaimen näyttöyksikkö jne.)..
     
  5. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    T-Box Economy-mallit ovat kylläkin ihan oikeasti yksiselitteisesti huonoja. Äänenlaatu on kauhea (pelkkää alakeskiääni kuminaa, ei lainkaan bassoa eikä juurikaan yläpäätä, ei kontrollia) ja rakenteellinen laatu vielä huonompi (kahvat jää käteen ja liittimet samaten, kotelot ovat pahvinohuet lerput mutta painavat silti kuin synti). Ei kannata.

    Aavistuksen hintavammat eli linkkaamasi 'tavalliset' tai sitten jopa 'Pro' mallit ovat huomattavasti säällisempiä kuin Ecot. Hintaero vaikkapa Eco ja PA502 välillä on kuitenkin lopulta niin vähäinen (siis erotus euroina, prosentteina tuleekin vähän reilumpi korotus) ettei oikeastaan kannata pihistellä.
     
  6. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tuo teho-ongelma käytännössä siis vain ääriolosuhteissa (kun hanat on reilusti auki)? Eli pystyisikö keskikastin av-vahvistin ajamaan PA-skobeja riittävän hyvin johonkin siihen asti kun ihmisen kuulo ylipäätään kestää (= on vielä mukava kuunnella) vai tuleeko raja jo aiemmin vastaan? Ymmärrän, että pitkät sessiot yli 100dB voimakkuuksilla niin voikin alkaa löyly jo loppumaan vahvistimesta..

    Kieltämättä nuo halvimmat the boxit näyttävät kovin heppoisilta. Niissä ilmoitetaan yläpään toistokin vain 15kHz asti vaikka useimmat skobet toistaa lähes aina sinne 20kHz.. Noi Behrun Eurolivet ovat aavistuksen vakuuttavamman näköiset, mutta onko vain illuusiota.. Jos lähtisin noita kokeilemaan, niin valitsisin mielummin Behrut.

    Sori, en voi välttyä ajattelemasta, että onko tuossa "Anna palaa" -lausahduksessa aavistus sarkasmia? :eek: Vai tarkoitatko oikeasti (ehkä jopa kokemuksen syvällä rintaäänellä), että anna palaa = kyllä ne toimivat, osta pois? :)

    Alarajataajuudella ei sinänsä merkitystä, koska subbari tulee peliin joka tapauksessa jostain 80hz lähtien.

    Tuosta hinnasta vielä, niin ok, jos PA-kaiutin maksaa 100 eur/kpl niin ei siltä voikaan vaatia virheetöntä toistoa. Valmistuskustannukset eivät voi olla kovin suuria tuossa hintaluokassa, joka tarkoittaa, että osat ovat erittäin halpoja yksinään. Mutta sama asiahan se on kotihifikaiuttimissakin: ei kai 100 eur / kpl Tannoyn tai Dalin tai jonkun muun kaiuttimen osat ole sen laadukkaampia nekään. Pienillä valmistuskuluilla niitäkin tehdään.

    Kiinnostaisi vaan vertailu/kokemukset suhteessa kotihifikaiuttimiin. Esim. nuo aloitusviestissäni esimerkkinä olleet Tannoyt ovat suht suosittuja, miellyttäviä ja hyviä perus hifikaiuttimia, niin onko ääni sitten ihan kuraa saman hintaisilla PA-kaiuttimilla, jolloin kannattaisi hankkia kuitenkin vaikka ne Tannoyt ja tinkiä sitten siitä dynamiikasta?

    Peaveylläkin muuten tähän hintaluokkaan sopiva kaiutin, Pro-12. http://www.thomann.de/fi/peavey_pro_12_messenger_serie_b_stock_2.htm Tuo on b-stock-versio eli ilmeisesti demo/tms malli, käyttämättömän version ovh-hinta melkein 200e eli tämä Peavey ei ole ainakaan ihan kaikkein halvimmasta päästä... Itse en sinänsä ole mitenkään erityisemmin perillä PA-puolesta, mutta merkkinä tuo Peavey on tutumpi, Behringerillä on vähän semmoinen halpis-imago ja the boxit taitaa olla Thomannin oma halpis/budjetti-merkki.
     
  7. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Mulla ei ole ollut PA-kaiuttimia kotona. Sen sijaan noita PA-laitteita on tullut kuunneltua mm. DJ:tten soittamina ja live-esityksissä (mkl. olohuoneen kokoiset tilat). Mielestäni ne soivat todella hienosti. Googletin myös hieman aiheesta ja löytyi paljon kommentteja niitä vastaan. Näissä viitattiin juurikin teknisiin yksityiskohtiin ja mittaustuloksiin. Perinteinen kommentti on, että ne on tehty tuottamaan mahdollisimman paljon ääntä, ei mahdollisimman hyvää tai luonnollista ääntä. Ts. PA-kaiuttimet värittävät ääntä. Toinen puoli taas kommentoi, että on vaihtanut kotiinsa tuollaiset ja heivannut samalla tuhansien eurojen hifi-laitteet mäkeen. Kertovat, että PA-kaiuttimet kuulostavat heidän mielestään paremmalta ihan kaikessa.

    Itse jossain vaiheessa mietin, että millaset laitteet itselleni olisi hyvät. Ajattelin, että en jaksa vaivata päätäni jatkuvasti asialla. Siksi hommasin pro-puolen kamat (mkl. etuvahvistin, cd-soitin, levysoitin). PA-skobejen sijaan päädyin studiomonitoreihin. Ajatuksella että laitteita ei tarvitse vaihtaa (koskaan). Ja olen ollut tyytyväinen siitä lähtien. Diggaan siitä, että laitteet on tehty kestämään ja että niiden käyttöliittymät on suunniteltu juuri tiettyä toimintaa varten (= ei mitään ylimääräistä, eikä mitään muovia tai viilua). Lisäksi liitännät näissä pro-vehkeissä on paljon paremmat. Kaiken saa reititettyä miten haluaa ja mitään RCA-rimpulaa ei tarvitse vetää minnekään. Tykkään myös näiden laitteiden ulkonäöstä paljon enemmän kuin perinteisestä hifi-lookista. Räkkiin asennettavat laitteet standardi-mitoissa (1U, 3U jne.) paksuilla teräksisillä etulevyillä ja muulla kestäväksi tehdyllä rakenteella huokuu auktoriteettia. Mitään hellasäröön viittaavaakaan ei ole kuulunut, lähinnä kehuja. Throw me everything, and I will deliver asenteella. Voi olla mielikuvakin, mutta mielikuva ei ole koskaan pettänyt. Jos nämä kelpaa ammattilaisille, niin sit ne kelpaa mullekin.

    Suuret hifi-kaiuttimet ovat ihan ökyhinnoissa. Mieluummin pistäisin rahat noihin PA-skobeihin. Tietää ainakin etten ole ainoa kusetettu, kun laitteita menee maailmalle ihan helvetisti enemmän kuin jotain isoa ja kallista hifiskobea. Hifi-skoben hinnassa on yleensä käsityön ja pienen tuotantoerän lisää.

    Nuorena mulla oli kotona hieno mahdollisuus kuunnella B&W:n 801:iä (= hyvät ja kohtalaisen isot ja kalliit hifi-kaiuttimet). Ne on edelleen aktiivisessa käytössä. Nuo kyseiset B&W:t ostettiin 30 vuotta sitten käytettyinä. Niitä on muutamaan otteeseen kokeiltu vaihtaa johonkin muuhun, mutta parempaa ei ole löytynyt. Totuin niiden ääneen sen verran, että vieläkin tykkään siitä enemmän kuin omasta pro-setistä. Joskin tykkään pro-setistäkin. Omaa settiäni saisi varmasti parannettua hommaamalla kunnollisen subbarin (B&W:ssä oli hyvä bassopää jo sellaisenaan). Tämäkin hankinta ajatuksella että subbaria ei sitten vaihdeta "ikinä".

    Olisin todennäköisesti säästänyt pitkän pennin valitsemalla studiomonitorien sijaan PA-skobet.
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2013
  8. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Mieluimmin suosittelisin näitä kuin pa(skaa)- kamoja http://audiovideo.fi/testi/indiana-line-dj308-jalustakaiuttimet-testissa

    Ostin mökilleni nämä ja herkät ovat,siis soivat LUJAA jo pienelläkin vahvarilla ja ovat silti hifi-tasoiset.Totta myös tuo kirjoitus siittä että kuulovaurionkin saa,kun testailin kajareiden suorituskykyä niin korvat soi päässä jonkin aikaa testien jälkeen(ja järven toisella puolellakin VARMASTI tiedetään mitä musiikkia täällä kuunnellaan)

    Suoraan italiasta kotiovelle 284e/pari,ebayn kautta selasin edullisimman kaupan,postit oli 24e

    http://www.ebay.it/itm/INDIANA-LINE-DJ-308-/231064092166?
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2013
  9. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    Aapol,jäsentele vähän kirjoituksiasi....toi edellinen tosi raskasta luettavaa kun kaikki tulee yhteen pötköön.
     
  10. Juham

    Juham Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hei noihan on kiinnostavat kaiuttimet. :thumbsup: Itse asiassa muistan nyt joskus lukeneeni tuon AudioVideo.fi:n jutun noista, mutta ei vaan ollut jäänyt mieleen vielä silloin jostain syystä.

    Hinta ei ole kyllä paha. Tilasitko omasi siis tuolta ebaystä?

    Vähän googlettelin, niin noistahan on näköjään 308-version lisäksi 310-versiokin olemassa (isommalla bassolla), mutta onko sen valmistus lopetettu tms.. kun ei enää valmistajankaan sivuilla ole? Noh, joka tapauksessa tuo 308-versio riittäisi kyllä mainiosti ainakin itselle.

    Sikäli nuo Indiana Linet ovat hieman ohi tämän viestiketjun aiheen, koska eivät ole varsinaiset PA-skobet. Mutta eipä siinä mitään, vinkkejä saa toki laittaa.

    PS. Kiitos aapol hyvästä tekstistä. Ymmärrän kyllä monet pointtisi. Hienoa, että joku menee harrastuksessaan jotain muuta tietä kuin ainaista Genelec-linjaa tai Amphion/Aurelia/Tannoy yms "perinteistä" hifikaiutinlinjaa.

    En ole kuitenkaan ihan vielä vakuuttunut siitä, että juuri PA-kaiuttimet olisivat ainakaan itselleni ne parhaat vaihtoehdot, vaikka puolensa niissä varmasti on. Tuli vaan sellainenkin ajatus mieleen, kun aloin miettimään suuria ja edullisia, dynaamisia kaiuttimia kotiteatteriin -> että miksi ei kokeilisi PA-kaiuttimia? Ajattelin sitten perustaa ketjun, jos joku on kokeillut moisia. Täytyisi kai itse päästä kuuntelemaan joitain edullisia PA-kaiuttimia, että onko niistä mihinkään.
     
  11. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
    ebaysta tilasin ja luottokortilla maksoin,9 päivää tilauksesta kaiuttimet oli kotiovella.
     
  12. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Se tuli mieleen, että noiden PA-skobejen kanssa jonkinlainen ekvalisaattori voi tulla hankintalistalle, ja sellaisia löytyy pro-puolelta kohtuu edullisesti. Olen myös itse kiinnostunut näistä kokemuksista.
     
  13. aapol

    aapol Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.11.2005
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kiitos palautteesta. Editoin kirjoitustani. Taisi olla tajunnanvirtaa, joka muotoitui kirjoittaessa. Otan kritiikin vastaan ja pyrin kirjoittamaan jatkossa selkeämmin. Thx.
     
  14. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Kannattanee mieluummin hankkia sellainen av-vahvari josta löytyy kunnollinen (käsin muokattava) parametrinen EQ sisäisenä. Esim Yamahalla se löytyy useimmista malleista. En mielellään laittaisi ylimääräisiä analogisia erillislaitteita signaaliketjuun häiriöpaikkoja ja kohinaa lisäämään. Etenkin jos kyseessä on joku niistä kaikkein edullisimmista malleista.. Käytettyjä laatulaitteita taas voi olla kohtuullisen hankalaa löytää kolmea samanlaista, sillä kanaviahan on vain kaksi per laite ja korjaustarvetta on viidelle.

    Erillisen EQ-laitteen käyttö myöskin pakottaa käyttämään erillisiä päätevahvistimia, sillä eihän sitä saa kytkettyä av-vahvariin.
     
  15. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6

    On niitä 310,näyttäis olevan postit suomeen 24e http://www.ebay.it/itm/INDIANA-LINE...=Casse_e_diffusori&hash=item35ce359e3f&_uhb=1

    Herkkys parempi jopa kuin 308.lla 94 dB sensitivity (2.83 V/1m),ei kyllä kauheesti putoa herkkydessä pa-kamalle....toiston laadussa vaan eri luokkaa!Hintakin vain 340e/pari
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2013
  16. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sellainen huomatus tähän väliin, että tuo jammun ratkaisu ei ole sellainen, mitä kovinkaan moni ammattilainen kehtaisi kutsua kunnolliseksi parametriseksi EQ:ksi. Eli jammuissa on aina monenlaisia rajoituksia. Osassa ei saa lainkaan equtettua subbaria. Ja vaikka saisikin, niin alin mahdollinen keskitaajuus ei ehkä ole riittävän alhainen.

    Lisäksi keskitaajuudet voi valita vain varsin karkealla jaolla. Yleisesti ottaen 1/3-oktaavin jako ei riitä esim. huonemoodien equttamiseen. Mutta toki jammunkin versiolla saa osaavissa käsissä enemmän aikaan, kuin pelkillä kiinteillä BASS ja TREBLE säädöillä.



    Mutta kuitenkin, mikään jammu ei siis pysty kilpailemaan equtuksessa Anti-Moden, aidosti täysparametrisen ekvalisaattorin, BFD:n tms. härvelin kanssa. Noista lukuisista rajoituksista johtuen.
     
  17. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    136
    Tuskinpa Yamahan tai muunkaan virvan EQ häviää kovinkaan paljon millekään halvalle PA-mallin equlle, jossa on tyypillisesti joku setti analogisia liukukytkimiä.. Eipä sellaisellakaan mitään subbaria equteta, ei todellakaan. PA-equjen kaistat loppuvat pääsääntöisesti kolminumeroisille hertseille. Toki täysin muokattavia ja ohjelmoitavia hyviäkin malleja voi löytyä pro-puolelta, mutta alkuperäinen eq-asian esilleottaja mainitsi esimerkkinä juurikin halvat laitteet, mikä tyypillisesti tarkoittaa jotain kohisevaa ja epätarkkaa behringerin liukukytkinhirvitystä. Lainaamassasi viestissä vain mainitsin tuon nimenomaisen ehdotuksen, eli halvan pa-equn, olevan mahdollisesti huono idea ottaen huomioon ko. laitteiden ongelmat ja kotiteatterisysteemin monikanavaisuuden..

    AV-vahvistimessa EQ on sentään digitaalinen ja toimii kaikille kanaville. Yamaha oli mainittu siksi että niissä EQ:ta pystyy muokkaamaan käsin monissa edullisissakin malleissa, kun tietääkseni läheskään kaikilla valmistajilla ei voi. Tulos on todennäköisesti kaikkine rajoituksineenkin parempi kuin mitä ne halvat PA kaapit ilman equa tavallisen huoneen kokoisessa tilassa olisivat..

    Antimode 2.0 on toki hieno laite, mutta maksaa tolkuttomasti, kertaa kolme laitetta 5+1 kanavalle, eli noin viisi kertaa enemmän kuin tässä topicissa oli alunperin suunniteltu käytettävän kaikkiin viiteen pääkaiuttimeen yhteensä..
    Eikä Antimodeilla muutenkaan ole mitenkään perin tarkasteltuna järkevää yrittää equttaa monikanavajärjestelmää. Halvin taatusti hyvälaatuinen ratkaisu voisi olla vaikkapa kahden tonnin hintainen Anthem MRX-510 av-esivahvistin. Yhtäkaikki, ei liity oikeastaan lainkaan tämän ketjun laitteisiin.
     
  18. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Liittyi lähinnä tähän: "...löytyy kunnollinen (käsin muokattava) parametrinen EQ sisäisenä. Esim Yamahalla se löytyy..."

    Eli riidan haastamisen tai nöyryyttämisen sijaan halusin ihan vain tarkentaa, jotta joku lukijoista ei ymmärtäisi väärin tuota käyttämääsi termiä 'kunnollinen'. Ja siksi sitten pettyisi, kun ei se joku juttu jammulla onnistunutkaan, vaikka oikein DVD Plazalla mainittiin, että siinä kyllä on sellainen kunnollinen parametrinen EQ.
     
  19. Finmovie

    Finmovie Guest Guest

    Liittynyt:
    13.12.2008
    Viestejä:
    466
    Saadut tykkäykset:
    1
    onko mitään uutta tällä rintamalla?
     
  20. Hermo

    Hermo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vahvistimen riittävyydestä sen verran että normi AV-vahvarilla lähtee melkoinen möykkä.

    Behringer B215XL Eurolivestä on näkynyt positiivista tekstiä.
     
    Viimeksi muokattu: 08.11.2016