Pölynimuri aktiiviseen siivoamiseen

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 12.04.2010.

 1. marcoolio

  marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  23.09.2002
  Viestejä:
  4 511
  Saadut tykkäykset:
  8
  Annetaan väliaikaraporttia Electroluxin UltrasilenzioOnesta(semmonen sininen, en muista mallinumeroa, ei kallein): hyvin on toiminut, tehokkaasti imee roskat ja pölyt, s-pussit on hyviä - paluuilma huoneeseen on puhdasta. Sähköjohto on pitkä, imuletku voisi olla ehkä vielä metrin pidempi. Monitoimisuulake toimii hyvin. Hyvä ostos.
   
 2. tuom

  tuom Guest Tukijoukot Guest

  Liittynyt:
  24.12.2005
  Viestejä:
  206
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli ostettua vajaat pari kuukautta sitten Dyson DC 45 Animal PRO, kun koiran karvanlähtöaikaan olisi saanut olla imuroimassa joka päivä ja ainakaan meidän taloudessa ei vaan viitseliäisyys riitä niin pitkälle, että olisi kaivelemassa johdollista imuria jatkuvasti siivouskomerosta. Olihan kyseinen Dyson varsin hintava rikkaimuriksi, mutta täytyy sanoa, että ainakin meillä laite on ollut täysin hintansa arvoinen. Kunhan laitteen pitää ladattuna ja helposti saatavilla niin tulee usein suoritettua vähintäänkin jonkinlainen pikaimurointi yksi tai kertaa päivässä tai aina, kun koirankarvoja alkaa näkyä häiritsevästi nurkissa.

  Tehoa on myös uskomattoman paljon rikkaimuriksi (ainakin siihen nähden mitä kokemuksia minulla on aiemmin omistamistani rikkaimureista) ja koirankarvat lähtevät matostakin varsin hyvin moottorisuulakkeen avulla.

  Lisäksi kun DC45 on vielä varsin kätevä myös esim. auton imurointiin ja sen saa helposti mukaan vaikkapa mökkireissulle niin summa summarum: Olen erittäin tyytyväinen hankintaan, vaikkakin ~350€ hinta rikkaimurista aluksi vähän pisti mietityttämään.

  Johdollisena imurina toimii Electrolux UltraOne Z8870 joka on kyllä myös kelpo laite ja siinä määrin hiljainen, että imuroidessa ei ala kaipaamaan kuulosuojaimia. Oikeastaan ainoa miinuspuoli oli, että ostettaessa ainoana lattiasuulakkeena on moottorisuulake joka on varsin painava ja kömpelö vähänkin ahtaampiin paikkoihin, mutta kun osti erillisen parkettisuulakkeen, niin tästäkin haittapuolesta pääsi eroon. Moottorisuulaketta tuleekin nykyään käytettyä enää satunnaisesti mattojen imurointiin.
   
 3. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 530
  Saadut tykkäykset:
  95
  En tiedä onko tämä sopiva tähän topiikkiin, mutta kysyisin täälllä, että onko kellään tuollaista Swivel Sweeperiä käytössä? Ostin meille sellaisen, vaikka nuo tv-putiikkien rojut ovat huonossa huudossa meidänkin taloudessamme.
  Muutaman päivän käytön jalkeen olemme vaimon kanssa aivan tyytyväisiä vehkeeseen. Koska asumme 2krs asunnossa, niin portaissa ravaamista riittää ja portaiden imurointia myös. Ei mielellän raahaa raskasta ja tilaa vievää imuria jyrkimmässä portaikossa, jonka olen nähnyt!
  Kämppään on todella hankala laittaa KPI:a. Eihän tuolla Sweeperillä voi varsinaisesti imuroida, koska siinä pyörivät harjat hoitavat homman, mutta se on kätevä, koska painaa alle kilon ja on varustettu akulla.Erittäin kätevä portaikossa liikuteltavaksi!
  Tuo maksoi 110€ kahdella akulla, joten ei ollut kallis. Kiinnostaisi, onko jollain ollut pitempää aikaa tuollaista ja kuinka on kestänyt ehjänä?
   
 4. Kalza

  Kalza Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.11.2002
  Viestejä:
  2 844
  Saadut tykkäykset:
  3
  En onnistu tuon nimistä löytämään, pari sinistä Electroluxia kyllä löytyy vähän sinne päin olevalla nimellä, onko sulla jompikumpi näistä: Ultrasilencer / UltraOne ?
   
 5. Zanytwo

  Zanytwo Guest Guest

  Liittynyt:
  14.02.2006
  Viestejä:
  814
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pussiton 5 vuotta vanha Volta hajosi lähes kaikilta osin, joten uuden imurin hankinta tuli eteen. Nettiä lueskeltuani lähdin katsomaan näitä Electroluxin UltraOne- ja UltraSilencer-malleja. Jotenkin tuli sellainen fiilis, että ovat kuitenkin tehty aika halvasta muovista, eikä mekaaniset ratkaisut oikein vakuuttaneet varren liitoksissa. Myös lattiasuulake oli aika kookas ja vähän kömpelön oloinen.

  Muutama kymppi lisää ja valinta kohdistui Mielen S8330 malliin. Täytyy kyllä sanoa, että vaikuttaa kaikin puolin laadukkaalta kokonaisuudelta.

  Varren osat loksahtavat lukitukseen jämäkästi ja lattiasuutin seuraa kädenliikkeitä tarkasti ja kevyesti. Imutehoa säädetään + ja - näppäimillä, joita voi painella jalalla. Imuteho ilmaistaan valolla loistavin kuvakkein, joista myös näkyy suositus imuroitavalle pinnalle. Ainakin Voltan jälkeen imuteho on mykistävän paljon kovempi, vaikka itse imurin ääni on pienempi.

  Kahden imuroinnin jälkeen uskallan suositella.
   
 6. Pazze

  Pazze Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  4 974
  Saadut tykkäykset:
  119
  Meillä on joku Electolux UltraSilencer. Onhan tuo kovassa käytössä ja ikääkin muutama vuosi. Silti en voi ymmärtää, että siitä on vaihdettu letku kerran ja se suulake kahdesti! Hyvin imee, mutta en voi suositella sillä aika rimpula laite näin vahvan käsissä.
   
 7. peergunt

  peergunt Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.02.2007
  Viestejä:
  687
  Saadut tykkäykset:
  12
  Näyttää olevan sitä mallia missä on pohjassa tosi pienet rullat ja ne juuttuu jokaisen maton reunaan ja kynnyslistaan. Itsellä tämä "ominaisuus" riitti jättämään kyseiset mallit kaupan hyllyyn.
   
 8. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Pistänpä minäkin väliaikaraportit kahdesta tässä ketjussa mainostamastani imurimista:

  Electrolux Ultra One Z8860

  Vaikka näitä Electroluxeja näköjään edelleen osataan haukkua tässä(kin) ketjussa, niin Z8860 on toiminut isomman talouden (palvelee siis vanhemmillani) imurina aivan loistavasti. Imuteho on ollut selkeästi parempi kuin millään aiemmalla Mielen (johon ennen Electoluxia tuli luotettua) mallilla, mikä käytännössä tuntuu etenkin mattojen puhtaudessa. Hiljainen käyntiääni ei herätä talon toisella puolen nukkuvaa. Imuri liikkuu mukana todella ketterästi, siinä missä aiemmat Mielen saattoivat joskus jopa kellahtaa kumoon liian terävää käännöstä tehtäessä. Tämä oli ensimmäinen käyttämäni imuri, jossa on varressa toimintopainikkeita ja kunnon kädensija. Tämä on tehnyt imuroinnista paljon mielekkäämpää kuin kädensijattomilla malleilla imurointi. Mitä tulee laitteen kestävyyteen, niin en ole nähnyt useamman vuoden jälkeen minkäänlaisia kulumisen merkkejä missään imurin osassa. Se toimii täysin samalla tavalla kuin uutenakin.

  Yksi huono puoli Electrolux-imurissa on ollut se, että moottori- ja Hepa-filttereiden (Hepa-filtteriä voi toki koittaa pestäkin) osto tulee kalliiksi. Electroluxin pölypussipakkaukset eivät pahemmin filttereitä sisällä ja yksittäin/pienessä kit-pakkauksessa ostettaessa rahaa palaa. Onneksi vaihtoehtoisratkaisua etsiessä tuli törmättyä Menalux-merkin pakkauksiin, joita saa esim. Amazoneista (jälleen kannattanee UK-Amazonin SSD:tä hyödyntää). Esim. Menaluxin vajaa 30 euroa (UK-Amazon) maksavassa pakkauksessa on 15 Ultra Onen (sekä monen muun merkin/mallin) kanssa yhteensopivaa pölypussia, 3 moottorifiltteriä sekä pestävä Hepa-filtteri. Tuon jälkeen ei ole ollut palaamista Electrolux-tarvikkeisiin eikä varsinkaan niiden hintoihin.

  Vax U90-MA-R Air

  Tämä pystymallinen "Dysonin tappaja" on edelleen ollut suosikki-imurini. Se menee todella pieneen tilaan (pitkävartisia rikkaimuroita lukuun ottamatta en ole vielä toistaiseksi nähnyt kompaktimpaa pystymallista imuria, syö pienen siivouskaapin alasta arvioiden noin 15%) ja on edelleen ällistyttävän tehokas. Parketit ovat säilyneet kunnossa ja mattojen päällä käynnistettävät harjakset irrottavat viimeisetkin pölyt ja muruset (etenkin lemmikkitaloudessa tällaiset pyörivillä harjaksilla varustetut mallit ovat omiaan). Tämän pölypussittoman mallin kanisterin tyhjennän yleensä noin kahden 5-10 minuutin imurointisession jälkeen, joskaan se ei silloinkaan ole ehtinyt täyttyä kuin n. 20%. Kanisterin ydin pitää käydä harjaamassa ulkona ehkä kerran kahdessa kuussa, mikä onkin sitten sitä pölyisempää hommaa (toisin kuin kanisterin tyhjentäminen). Samalla vaihdan ja pesen filtterin (olen tilannut moottori- ja Hepa-filtterin sisältävän huoltopakkauksen Amazonista, jottei tarvisi aina odotella, että pesty filtteri kuivaa).

  Pienellä koolla on toki hintansa ja esim. paremman puoliskoni mielestä suulakkeiden yhdistäminen on monimutkaista (1. irrota kädensija 2. irrota imurin letku 3. yhdistä jatkoletku kädensijaan ja imurin letkuun 4. kiinnitä kädensijan päähän suulake). Itse suoriudun kuitenkin siitä n. kymmenessä sekunnissa, mitä en voi pitää suurena vaivana. Suulakkeella tulee yleensä imuroitua nurkat ja pienien tilojen pinnat; turbosuulakkeella saa mikrokankaisen sohvan hyvin puhtaaksi. Tämäkin imuri on useamman käyttövuoden jälkeen toiminut moitteitta. Ainoastaan sellaista kulumista on esiintynyt, että imurin letku saattaa "ruuvautua" irti toisesta päästä kerran pari vuodessa. Letkun päästä päätellen siinä käytetty liima tms. on pettänyt. Tämä ei kuitenkaan ole ollut ongelma, sillä letkun on voinut vain "ruuvata" takaisin ja jatkaa imuroimista.

  Täytyy sanoa, että tänä päivänä valintani olisivat todennäköisesti täysin samat kuin noiden imuroiden ostohetkelläkin; varsinkin kun UK-Amazon kauppaa usein tuota Vaxia 250 punnan ovh:n sijaan 99-129 punnalla.
   
  Viimeksi muokattu: 26.02.2014
 9. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Porukoilla on electroluxin hiljainen kalliimpi malli ollut noin vuoden, ja kyllähän tuo kahvasysteemi on heppoisesti tehty. Päältä päin kaikki on nätin ja viimeistellyn näköistä ja hyvän tuntuista, mutta todellisuudessa rakenne on erittäin huono, halpa, hutiloimalla koottu, heppoinen ja herkästi rikkoontuva. Tähän mennessä irronneet kahvan ja lukitusmekanismin osat on saanut joten kuten vielä kliksauteltua takaisin paikoilleen, mutta näin ei välttämättä ole enää seuraavilla kerroilla. Mukavan helposti liikkuu isoilla pehmeillä pyörillä, imutehokin on kohtuullinan ja meteli erittäin kohtuullinen, mutta eipä sekään lohduta jos imuputki ja kahvat lahoavat käsiin.
   
 10. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 867
  Saadut tykkäykset:
  338
  No nyt pitäisi lähiaikoina hommata uusi imuri kun n. 15v ikäisestä Siemensistä pääsi savut ulos. Hieman katselin vaihtoehtoja tuossa ja mahtaako kenelläkään olla täällä kokemusta tuoreehkoista Hoovereista? Entäs Samsungeista? (Electrolux on toki vaihtoehtolistalla myös sekä Bosch/Siemens)
   
 11. Super-J

  Super-J Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  17.08.2007
  Viestejä:
  3 867
  Saadut tykkäykset:
  338
  Jos se nyt ketään kiinnostaa niin Hoover Telios+ tuli sitten ostettua. Lähti käyntiin ainakin kaksi kertaa ja jotain sillä sai imuroituakin. Kaipa se toimii.
   
 12. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Tuli kesäkuussa ostettua Dysonin imuri. Hyvä imuteho ainakin, meinaa laminaatti tulla mukana.
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Tuli päivitettyä vanha VAX uuteen malliin. Tehokkuus säilyi suht. samana (lue: erittäin voimakas imu) ja parannusta tuli lähinnä lattiasuulakkeen liikkuvuuteen sekä kannettavuuteen, kun moottorin sisältävän säiliöyksikön voi irrottaa muusta rungosta esim. ahtaampien ja korkeiden paikkojen imurointia varten. Perinteiseen imuriin ei ole millään muotoa paluuta, sillä vaikka tällainen pölypussiton pystymalli voi tuntua käytettävyydeltään monimutkaiselta ja toisaalta raskaalta, niin tehoja löytyy enemmän kuin esim. kokemissani Mielen ja Electroluxin malleissa, säilytystilaa menee minimaalisesti ja imurointimahdollisuudet ovat monipuolisemmat. Ainoastaan sänkyjen ja muiden isompien huonekalujen alta imurointi on asia, missä pystymalli kärsii muodostaan.

  Vaikka UK-Amazonilla (josta näitä kannattaa tilata tarjoushintaan) ei ole enää ilmaisia toimituksia Suomeen, niin kyllähän hinnat silti jäävät kauas esim. Dysoneiden päätä huimaavista hinnoista.
   
 14. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  122
  Electrolux UltraOne on eräässä liikkeessä paikallisesti tarjouksessa 150€ hintaan. Kannattaako? Saako alle satasella mitään järkevää?
  Ihan normaaliin lemmikittömän yksiön siivoukseen. Poistoilman pölyn suodatus tulisi olla mahdollisimman hyvä.
   
 15. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 530
  Saadut tykkäykset:
  95
  Luxin imuri hakkaa kaikki imurit. Kotikaupustelumalli on kallis, 1600e-kun käyttää entisestä mallista tampparit(iso ja pieni). Onhan keskuspölynimurikin kallis-2500e.
  Virtakaapeli on pyöreä, ei mene solmuun, kuten muissa ja imurointitulos on ennennäkemätön.
  Alumiininen runko ja putket myös.
  Kahvasta voi käynnistää tampparin ja imurin ja säätää imuvoiman, kaikki!
  Imurin saa myös puhaltamaan pölyjä esim. tietokoneen sisältä yms. Poistoilman suodatus aivan huippua.
  Kallis laite, mutta paras, en olisi itsekään uskonut, että ostaisin kalliin tilalle parannetun mallin-myöskin kalliin!
  Keskuspölynimuri on kyllä tavallaan hyvä, mutta ei oikein sovi nykyiseen asuntoon, edelliseen kylläkin.
  Meillä on 4 imuria: varsi-imuri, mölynimuri, halpa Electrolux ja kallis Lux. Näillä pärjäämme.
  Vaimo on himosiivooja ja tartuttanut taudin osittain minuunkun...
  Meillä on kaksi karvakorvaa-kissoja ja usein pojan tai tyttären koira.
  e: lisäksi 10v. takuu. Eipä tullut edellisessäkään takuuasioita esille. Made in EU.
   
  Viimeksi muokattu: 24.02.2020
 16. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Tunnettu käyttäjä

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  5 632
  Saadut tykkäykset:
  915
 17. ZED

  ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

  Liittynyt:
  19.03.2002
  Viestejä:
  3 360
  Saadut tykkäykset:
  144
  Sellainen satasen perus-Electrolux on muuten ihan OK, mutta niissä on litteä verkkojohto jonka kelausmekanismi tuppaa kuoleentumaan aika pian. Omasta yksilöstäni (Classic Silence) katkesi imuletku 3 vuoden käytön jälkeen, mutta se tapahtui siten että tuli taitettua se hiukan liian jyrkästi eikä valmistajaa välttämättä voi siitä syyttää. Sen sijaan se on kyllä valmistajan vika että lattiasuulakkeen pidike muljaantui melko pian, eli imuputki ei pysy urapidikkeessään enää kovinkaan hyvin. Ihan OK peli tuo kuitenkin siis etenkin hinta huomioiden.

  Itse käytän tuota imuria 90-luvulta peräisin olevan akkukäyttöisen niinikään Electrolux-merkkisen mattotampparisuulakkeen kanssa ja tuolla yhdistelmällä kokolattiamattokin pysyy melko puhtaana.
   
 18. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 530
  Saadut tykkäykset:
  95
  Lux on Hedengrenin suoramyyntituote, luxusta!
   
 19. vps358

  vps358 Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  11.02.2005
  Viestejä:
  4 334
  Saadut tykkäykset:
  355
  ^
  Niin, sitä ei saa kaupasta vaan kiertelevältä kauppiaalta.
  On ihan kohtuu laite, joskin kovin kallis kaikkine lisävarusteineen.
  Itsellä joku 90-luvun Philipsi joka riittää mulle, ainakin se ammatikseen siivooja, joka mulla käy kehuu sitä.
  Siihen piti vaan suulake vaihtaa alkuperäisen tilalle, koska oli aivan surkea.

  T: Vesku
   
 20. aarno2815

  aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 530
  Saadut tykkäykset:
  95
  Kun on noita karvalankamattoja ja yläkerran portaisiin johtava neulehuopamatto, niin ainoa kunnolla puhdistava on tuo Lux, imutehoa riittää älyttömästi tarvittaessa.
  Tuo Vax varsi-imuri vaikuttaa kyllä hyvältä ja on hinnaltaankin edullinen, mutta tuo johto...
  Johdottomana ei imuteho taas riittäisi, se noissa varsi imureissa on ongelma.