Pölynimuri aktiiviseen siivoamiseen

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana ElvisThePelvis, 12.04.2010.

 1. Burana

  Burana Active Member

  Liittynyt:
  12.10.2001
  Viestejä:
  1 033
  Saadut tykkäykset:
  10
  Saako vaihtaa myös sellaisen, joka on muovilla valettu umpeen? Ts joutuu pistämään johdon poikki ja ihan kuorimaan kaapeleita? Olen elänyt luulossa, että tuollaista ei saisi mennä itse vaihtamaan, mutta voin hyvinkin olla väärässä.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 112
  Saadut tykkäykset:
  122
  http://www.tukes.fi/kodinsahkoturvallisuus/3_6.html
  Tässä tapauksessa siis johto on hiukan rikki. Nimittäin heti postista kotiin tullessa imurin johto jäi ikävästi ulko-oven väliin ja ruhjoutui pilalle, joten napsaistaan vioittunut pääty pois ja kytketään uusi tulppa tilalle.

  Kytkennässä on oltava ehdottoman huolellinen ja noudatettava huolellisesti yllä olevaa tukesin ohjetta.
   
 3. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 483
  Saadut tykkäykset:
  147
  Imuri saapui tänään. Se oli yksinkertaista koota ja käyttää (ohjekaan ei sisältänyt kuin muutaman kohdan). Lattia- ja miniturbosuulakkeet toimivat mainostetusti eli pyörivine harjaspäineen ottivat kyllä paljon enemmän likaa ja pölyä pois matosta ja sohvasta kuin aiempi Boschin tavanomainen 1800W:n imuri. Parketille mentäessä sammutetaan imurista nappia painamalla harjaspäiden pyöriminen (jottei pinta naarmuunnu). Olen ymmärtänyt, etteivät nämä dysonin tyyppiset mallit ole omiaan puulattialla (loistavat enemmän pehmeillä pinnoilla), mutta Vax peittosi tavanomaisen Boschin tässäkin kategoriassa: likaa lähti aivan lattialistan vierestä imurin edetessä listan linjaisesti. Kaiken kaikkiaan imuteho on tavanomaiseen imuriini verrattuna selvästi parempaa ja etenkin matoissa näkyy tämä arvosteluissa mainittu "matot ovat kuin uusia" efekti. Käyntiääni on yllättävän pieni ja jokseenkin matalataajuinen (korkeataajuinen käyntiääni olisi ikävä). Laittaessani imurin pieneen siivouskaappiini huomasin, kuinka paljon vähemmän se vie tilaa kuin tavanomainen imuri (joka oli vielä kompaktimpaa mallia).

  Vaxin varsi-imuri ei ole kuitenkaan täydellinen. Kymmenen metrin sähköjohto on omaan talouteeni aivan turhan pitkä, eikä imurissa ole minkäänlaista kelausmekanismia: johto pitää käsin keriä imurin pidikkeisiin. Myöskään ahtaisiin tiloihin (esim. ahdas huone) imuri ei ole omiaan, sillä sitä ei voi liikutella ihan yhtä vapaasti ja ihan yhtä ahtaisiin paikkoihin kuin pienikokoisen tavanomaisen imurin suulaketta. Näiden ongelmakohtien kanssa kuitenkin elää helposti, sillä tärkeimmät kriteerit imurin hankinassa olivat suurempi teho, toimivuus ja kompakti koko, ja näissä kategorioissa Vax pesee tavanomaisen imurimallin.
   
 4. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  No mites nyt näin? Eihän tästä ole kuin pari kuukautta kun julistit tässä samassa ketjussa että omistat maailman tehokkaimman, hiljaisimman ja pienimmän imurin :confused:

  Ja tämäkin vielä:

  Pari kuukautta sitten asiat olivat vielä näin:

  Onko haalarit jo hankittu, että saat säiliön tyhjättyä? Plussapuolelle tuossa tietysti jää se, että tuo on huimasti parempi kuin Dyson, joka raapii lattiat paskaksi (erityisellä tarkoitukseen kehitetyllä parkettisuulakkeella). Tuo Vax on myöskin onnistunut siinä missä Dyson on pahasti epäonnistunut eli saanut kehitettyä samalla (varastamallaan) teknologialla huomattavasti hiljaisemman imurin, joka vain miellyttävän matalasti murisee.

  Täytyy myöntää, ettei tällä foorumilla kukaan pysty asiantuntemuksessa kanssasi kilpailemaan, se verran hienosti tuntuu olevan faktat hallussa.  Noita pystymalleja muuten käyttävät yleensä brittiläiset sinitukkaiset eläkeläisrouvat...
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2012
 5. juka39

  juka39 Member

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei kokemukseni mukaan pidä paikkaansa. Miten voi normaali harjaksin varustettu suulake raapia parkettia? Tarkoittanet jotain pyörivää mattosuulaketta. Siitä minulla ei ole käytön tuomaa kokemusta.
   
 6. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 483
  Saadut tykkäykset:
  147
  No siten näin, että entinen Bosch-imurini alkoi nikottelemaan vanhuuttaan, joten uuden imurin osto oli paikallaan. Asiaan vaikutti myös se, että talouteni muuttuu lemmikkitaloudeksi piakkoin, joten halusin imurin, jossa on huomioitu eläinten karvojen imurointikyky. Satun asumaan pienessä taloudessa, joten myös koolla oli väliä. Mikäli talouteni olisi isompi, niin pölypussitonta mallia olisin tuskin hankkinut. Tuo Vaxin malli nyt vaan sattuu olemaan erittäin pieni ja tehokas nimenomaan lemmikkitalouteen, joten sen takia pyörsin aiempia puheitani ja moisen hankin. Toki joudun vain elämään pölypussittoman mallin haittapuolien kanssa, sillä esimerkiksi tuo säiliön tyhjentäminen ja filtterien puhdistus voivat olla pölyistä puuhaa. Sen verran minunkin asiantuntemus aiemmissa kirjoituksissani heitti, etten ollut ollut ottanut huomioon joissakin pölypussittomissa (kuten Vaxissa ja paremmissa Dysoneissa) malleissa olevaa suulakkeen pyörivää harjaspäätä. Vaikka Electrolux Ultra Onen imuteho on parempi kuin Vaxin, niin etenkin mattoja imuroidessa tuo pyörivä harjaspää on käänteentekevä.

  Toisaalta en kyllä kaikkea sarkasmiasi, tai sen tarvetta, ymmärrä. Tiedostan sen, että aiemmin olin pölypussittomia malleja vastaan ja nyt sitten sellaisen hankin, mutta kyse oli yksinkertaisesti siitä, että tämän talouden kriteereillä muunlainen ratkaisu ei olisi ollut yhtä hyvä. Dysonia en ole mielestäni silmittömästi haukkunut, sillä (mikäli edes taustatyötä olet itse tehnyt) voit hyvin käydä tarkistamasssa esimerkiksi Amazon.comin keskusteluista, kuinka suuri osa vaikkapa Dyson DC25:n käyttäjistä on kokenut sen naarmuttavan lattioita. Tämä ei tarkoita kuitenkaan sitä, että mielestäni kaikki Dysonit lattioita naarmuttaisivat. Mitä taas tulee käyntiääneen, niin menneisyydessä käyttämäni pölypussittomat mallit ovat olleet erittäin kovaäänisiä ja se on melu on ollut kaiken lisäksi korkeataajuista. Kaikki pölypussittomat mallit eivät kuitenkaan tällaisia ole, ja esimerkiksi tätä Vaxia on kiitelty sen vähämeluisuudesta.

  Ihan mielenkiinnosta haluan kysyä, että kuinka paljon sinä PhillyNott olet ottanut näistä imureista selvää. Minulla on taustatutkimuksiin hurahtanut helposti +10 tuntia. Pointtini tässä on se, että piikittelyn sijaan voisit tuoda omaa tietouttasi ja kokemustasi peliin, jolla todistaisit minut vääräksi. Menettelemällä siten, kuten nyt teet, teet vain sen selväksi, että haluat piikitellä allekirjoittanutta mutta et paljon muuta. Mikäli näin ei ole, niin alleviivaa toki tekstistäsi se kohta, jossa tuot imuritietouttasi esille.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2012
 7. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 483
  Saadut tykkäykset:
  147
  PhillyNott tuossa vain sarkastisesti kärjisti aiemman kommenttini, jossa mainitsin siitä, kuinka jotkut Dysonit (esim. pystymallinen DC25) voi naarmuttaa puulattiaa. Aiheesta on pitkä ketju Amazon.comissa. Kyse on juurikin tuosta motorisoidusta mattosuulakkeesta.
   
 8. PhillyNott

  PhillyNott Member

  Liittynyt:
  24.05.2007
  Viestejä:
  553
  Saadut tykkäykset:
  12
  Onnistut jatkuvasti missaamaan minun pointtini, joka on: älä julista tällä foorumilla faktoina asioita, jotka olet joiltain toisilta foorumeilta lukenut ja joista sinulla ei ole mitään kokemusta. Kaikki me voimme lukea tuntikausia Amazonin sivuilta 'käyttäjien' kommentteja (ja kaikki tiedämme kuinka paljon niihin voi luottaa) muttei kukaan täysjärkinen kuvittele sen jälkeen omaavansa kokemusta ko. laitteesta. Minä ainakin toivoisin, että esim. tässä ketjussa kerrottaisiin omia kokemuksia, joiden perusteella voisi tehdä valistuneita ostopäätöksiä. Sinulla on esimerkiksi ollut kovasti asiaa Dyson-imureista, joista sinulla ei ymmärtääkseni ole ollut mitään kokemusta. Sen sijaan kokemuksesi uudesta Vax-imuristasi saattavat olla jollekin arvokkaita.

  Ja lue toki aiemmat viestini ja ehkä huomaat että olen kertonut vain omia kokemuksiani tai korjannut sinun luulojasi.

  Juuri näin. Tunnut kuitenkin ajattelevan, että oma taloutesi olisi jotenkin universaali etkä pystynyt aiemmin ymmärtämään, että jollakin voisi olla toisenlaisia tarpeita, joihin pölypussiton vaihtoehto on paras.

  On ihan pakko vielä kysyä, että mikä Bosch-imuri? Mitä tälle tapahtui:

   
 9. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 483
  Saadut tykkäykset:
  147
  Kyllä minä olen Dysonia demonnut, enkä ollut vaikuttunut. Toki kyse on vain yhdestä mallista. On totta, ettei netin kautta suoritettu taustatutkimus tuo laajaa asiantuntemusta laitteesta. Toisaalta se tuo sitä jonkin verran. Jos Amazon.comissa on lattioiden naarmuuntumisesta tiettyjen Dyson-mallien kohdalla paitsi mainittu kymmeniä kertoja niin myös perustettu sille ihan oma ongelmaketju, niin en laittaisi sitä pelkän "toiset tykkää, toiset ei" tyyppisen kirjoittelun piikkiin. Amazon ei muuten ollut edes ainoa paikka, josta asiasta on keskusteltu. Ilmeisesti on edelleen kuitenkin paikallaan todeta, että tässä en nyt sitten ole sitä mieltä, että kaikki Dysonit naarmuttavat puulattioita, vaan että tiettyjen mallien motorisoitu suulake voi sitä tehdä.

  Kirjoittelin aiemmin (kokemuksenkin syvällä rintaäänellä) pölypussittomien mallien haittapuolista, koska minusta ne eivät perästävedettävissä malleissa ole pölypussillisten veroisia. Tuolloin en ollut vielä tutustunut pystymalleihin (osittain siksi, kun eihän niitä edes Suomessa pahemmin myydä), enkä näin ollut tietoinen, että pienen säilytystilan omaavalle pölypussiton pystymalli voisi olla oiva vaihtoehto.

  Tuo Electrolux Ultra One ei tullut sinänsä minun käyttööni, vaan isompaan talouteen. Omaan talouteeni se ei mahtuisi.
   
 10. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 483
  Saadut tykkäykset:
  147
  Nyt on pystymallinen pölypussiton Vax ollut käytössä parisen viikkoa ja edelleen olen enemmän kuin tyytyväinen sen toimintaan. Aiemmin kirjoittelin siitä, kuinka imuri ei ole omiaan ahtaissa tiloissa. Tämä pitää paikkansa, kun käyttää imurin lattiasuulaketta eli koko imurin runkoa, joka ahtaissa tiloissa voi ottaa ympärillä oleviin seiniin, kynnyksiin tai huonekaluihin kiinni. Vaxia voi kuitenkin käyttää monella tavalla. Imurin alapuolelta voi irrottaa "imuletkun", johon saa kiinni joko 3-1 -suulakkeen tai harjaspäisen turbosuulakkeen. Tämä letku venyy mukavasti ehkä noin 1.5 metriä, joten imuroitaessa esimerkiksi sohvaa, voi imurin rungon parkkeerata sohvan viereen ja käyttää suulakepäistä letkua tarkempaan imuroimiseen. Verrattuna siihen, miten sohva tuli imuroitua vanhalla (perinteisellä) imurilla ja sen lisäsuulakkeilla, niin Vaxilla homma tuntuu paljon tarkammalta: perinteisen imurin kanssa lisäsuulakkeita käytettäessä pidetään yleensä teleskooppivarresta kiinni, mutta Vaxin kanssa pidetään kiinni itse suulakkeesta.

  Vaxin otevarsi irtoaa myös rungosta, ja kun sen yhdistää edellä mainittuun letkuun ja lisäsuulakkeeseen, niin imuroimisen voi suorittaa myös perinteikkäämmin. Tätä toimintapaa tulee käytettyä, jos pitää imuroida sellainen alue lattiasta, jonne varsinainen runko-osa ei pääse (esim. ahtaiden paikkojen nurkat). Lopuksi Vaxista löytyy myös pidempi jatkoletku, jonka voi yhdistää rungon otevarteen. Näin voi imuroida vaikkapa korkeita paikkoja tai portaita joutumatta kuljettamaan runko-osaa mukana.

  Pienemmässä asunnossa asuvalle Vax on erittäin toimiva kapistus, koska se vie minimaalisesti tilaa ja monikäyttöisyydellään mahdollistaa paremman tavan siivota pieni alue kuin perinteisellä imurilla: runko-osaa käytettäessä pikasiivous on nopeampi tehdä kuin perinteisellä mallilla ja, kun runko-osasta irrottaa letkun, saa siitä tarkkuustyökalun suulakkeiden avulla. Isompaa asuntoa siivoavalla ei varmastikkaan ole aikaa (tai polvia/selkää) alkaa esim. jokaista tekstiilipintaista huonekalua hinkkaamaan suulakkeella (Vaxin kanssahan joutuu ottamaan lähituntuman pintaan), mutta pienemmässä kämpässä, jossa tätä vaativia pintoja ei ole paljon, saa aikaan tarkempaa jälkeä.
   
 11. klmake

  klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

  Liittynyt:
  12.01.2003
  Viestejä:
  1 418
  Saadut tykkäykset:
  17
  Kerrassaan ihailtavaa omistautumista imuroimiselle ja kaikille lajin tarjoamille hienouksille. :thumbsup:
   
 12. Juksa

  Juksa New Member

  Liittynyt:
  08.12.2007
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten tämä "aktiivinen" heijastuu tähän imurointiin tässä ketjun otsakkeessa?

  Millälailla siivotaan aktiivisesti? Onko se niinkuin kokoajan, eli haetaan kestävää imuria jokapäiväiseen käyttöön?

  Omaa siivoustyyliäni en ehkä aktiiviseksi lähtis analisoimaan, mutta sen verran on tullut tuolla UltraOnella imuroitua, että voin suositella sitä pitkine johtoineen. Ainoa miinus tulee tuosta lattiasuulakkeesta, se kuullostaa koko ajan kuin raapisi tuota parkettia... ime kyllä ihan hyvin...
   
 13. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Well-Known Member

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 483
  Saadut tykkäykset:
  147
  OT: Kyseinen adjektiivi tuli mukaan ketjun otsikkoon Plazan inside-jutusta. Aikoinaan tuli haettua digipokkaria baarikäyttöön ja päätin kuvata (no pun intended) tätä käyttökohdetta virallisemmin "aktiiviseen elämäntyyliin". Luonnollisesti se aiheutti hilpeyttä ja sai aikaan lumipalloefektin, mitä tulee meikäläiseen kohdistuviin sivalluksiin. Lyhyemmin sanottuna kyse on vain "hauskasta" ilmaisusta, ei muusta. Tosin siivoajana olen suhteellisen aggressiivinen (siivoan usein, tehokkaasti ja nopeasti), joten ehkä sillä tavalla "aktiivinen" sopii ketjuun.
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2012
 14. Juksa

  Juksa New Member

  Liittynyt:
  08.12.2007
  Viestejä:
  255
  Saadut tykkäykset:
  0
  Arvelinkin tässä piilevän jotain ns. humoristista... sillä mielellä tuo kysymyksenkin esitin...
   
 15. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 112
  Saadut tykkäykset:
  122
 16. aarno2815

  aarno2815 Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2001
  Viestejä:
  4 226
  Saadut tykkäykset:
  42
  Tuli ostettua tuollainen Electrolux ZUSG3901 Ultra Silencer pölynimuri. Muovisen tuntuinen, putketkin kokonaan muovia. Kätevältä tuntui tuo imutehon säätö ja pienemmällä teholle todella hiljainen. Parkettia meillä on jokaisessa kuivassa huoneessa, joten parkettisuulaketta enimmäkseen käytetään. Hintakin oli kohdallaan(199€). Saa nähdä toimivuus, tänään päästiin koeimemään vasta.
   
 17. juka39

  juka39 Member

  Liittynyt:
  14.02.2007
  Viestejä:
  305
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pitääpä vastata, kun olen täällä aikaisemmin kehunut Dysonia. Pari kuukautta sitten tuli mitta täyteen Dysonia ja hankin edellisessä viestissä mainitun Ultra Silencen. Dyson on muutoin loistava imuri (ja varsinkin siihen erikseen ostettavissa oleva parkettisuulake) mutta

  1. Imurin on epämielyttävän äänekäs.

  2. Pölysäiliön tyhjennys on epäsiistiä puuhaa.

  Poika perheineen siivoaa nyt Dysonilla.
   
 18. Dr. Eever

  Dr. Eever Active Member

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  1 763
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on joku kierrätysmuovi E-lux ja onhan se hiljanen. On myös muovinen, käsikahva mihinkä alumiininen putki kiinnitetään, napsahti jo poikki. Takuu on vielä voimassa, saa nähä onnistuuko korjaus. Osa ainakin on irrotettavissa putken ja imuriin päin lähtevän letkun välistä.
   
 19. Jusa74

  Jusa74 Member

  Liittynyt:
  13.11.2005
  Viestejä:
  217
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuossa ennen joulu pienen remontin yhteydessä 6-7 vuotta vanha Philipsin imuri päästi savut pihalle. Paikalliseen kauppaan katsomaan uutta imuria. Imuri löytyi,Electroluxin mallista missä oli ergo kahva kaukosäädöllä.Hinnasta sovittiin ja imuri kiikutettiin kotia. Kotona aukaistuani paketin todettiin ettei ollut sovittu imuri ollenkaan kyseessä. Koska oli lauantai iltapäivä asia siirtyi maanantaiksi. Selvisi että Electroluxin paketeissa on melkein aina huippumalli kuvissa ja myyjä totesi että niitten kans joutuu olemaan tositarkka. Otti asian omaksi mokaksi ja tarjosi meille 40e lisämaksusta Z8860CB (ensimmäinen oli Z8810W 199e). Keskiviikkona pitäisi imuri saapua ja toivottavasti on kehujen arvoinen.
   
 20. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 213
  Saadut tykkäykset:
  29
  Olen ostamassa alle 100€ hepa-suodattimellistä imuria Gigantista. Mitä huonoja puolia tuon luokan pölypussittomassa imurissa on vrt. pölypussilliseen? Tällaista ajattelin.

  Imuroin ehkä kerran kuukaudessa sentin pölykerroksen pois, mutta yritän alkaa imuroimaan 2-4 kertaa kuussa. Mitä noissa halvoissa imureissa pitäisi vertailla melutason ja ehkä tehon lisäksi?

  Edit: Tällainen vaikuttaa hyvältä vaikka onkin pölypussillinen. Matala melutaso (75dB), Hepa 13 suodatin, tehokas moottori (2,2kW) ja vielä voittanut muotoilupalkinnon, eli h*lvetin ruma! :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2013