Päivitystä äänenlaatuun tonnilla

Keskustelu osiossa 'Kotiteatterin äänentoisto' , aloittajana Jackr, 04.02.2012.

 1. Jackr

  Jackr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli tarkoituksena olisi lähteä päivittämään hifilaitteistoa n. 1000e budjetilla. Rahaa ei ole paljoa käytettävissä niin päivitellään osa tai kaksi kerrallaan. Kysymyksenä kuuluukin, että mihin komponenttiin kannattaa satsata, jotta äänenlaatuun saisi suurimman mahdollisen parannuksen?

  Tähän väliin todettakoon nykyisin käytössä oleva laitteisto: Yamaha RX-V465 viritinvahvistin, Usher S520-II kailuttimet ja cd-levyjä pyörittää Sony BDP-S480 blu-ray soitin, joka siis HDMI piuhalla kiinni vahvistimessa.

  Omia suunnitelmia vaihtoehdoista:

  1. Koko raha panostetaan uusiin kaiuttimiin
  2. Erillinen cd-soitin (~300-400e) esim. Nad C515BEE ja myös vahvistimen päivitys (~600-700e) esim. Marantz NR1602
  3. Koko raha uuteen vahvistimeen tai cd-soittimeen.

  Tarkoitus pysyä a/v vahvistimen käytössä, kun elokuviakin tulee katseltua.

  Jos laadukkaan cd-soittimen liittää analogisesti huomattavasti edullisempaan vahvistimeen, kuinka tämä vahvistin "pilaa" ääntä? Jos taas levyjä kuunnellaan blu-ray soittimella HDMI piuhan läpi, eikös vahvistin ole tässä tilanteessa suuremmassa roolissa?

  Kiitän jo etukäteen jos joku viitsii mietteitään jakaa ja valaista minua.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  1. Koko raha panostetaan uusiin kaiuttimiin.

  CD-soittimen vaihtoa ei varmasti pysty mitenkään korvin havaitsemaan, kun sen kanssa käytetään jotain 400euron hyllykaiuttimia. Vahvistimen vaihtamisen vaikutus ääneen onkin aika kiistanalainen kysymys. Se kuitenkin on taattua, että kaiuttimet uusimalla ääni muuttuu merkittävästi. Pitää vain valita omiin mieltymyksiin ja kuuntelutilaan sopivat kaiuttimet. Hyviä ehdokkaita löytyy seuraavista ketjuista:
  Jalustakaiuttimet 90% musiikin kuunteluun max 1000€!, Uudet kaiuttimet max. 1000€, Kohtuulliset lattiakaiuttimet 500€-750€ sekä Uudet jalustakaiuttimet hintaluokassa 400-1000e.
   
 3. juuzo`

  juuzo` Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  3
  Sanoisin myös että vaihtoehto 1. on mielestäni järkevin. Vaihtoehtoja tuohon sitten riittääkin. Liikkeistäkin saat aika hyvät kaiuttimet tonnin välirahalla kun viet nuo vanhat vaihdossa. Ei muuta kuin kuuntelukierroksia tekemään ja valitsemaan mieluisaa vaihtoehtoa.


  Täytyyhän tässä samalla mainostaa että käyppä vaikka kuuntelemassa B&W:n cm5:t. Tonni riittää varmaan kun viet vanhat kaiuttimet vaihdossa.
   
 4. Jackr

  Jackr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noi B&W cm5:set näyttää ainakin tyylikkäiltä. Minkäslainen ääni niistä lähtee, onko kirkas vai hieman tummemman sävytteinen? Täytyypi varmaan käydä joku päivä kuuntelemassa mutta jos saisi jo etukäteen hieman kokemuksia kaiuttimesta.
   
 5. juuzo`

  juuzo` Käyttäjä

  Liittynyt:
  05.12.2007
  Viestejä:
  299
  Saadut tykkäykset:
  3
  Diskantti on kirkas mutta ei kihisevä ja rasittava. Tummanpuhuvuus on kaukana näistä kaiuttimista. Erottelu mielestäni hyvää. Alapään rekisteri aivan uskomaton jalustakaiuttimeksi. Musiikki toistuu hyvin ilman subiakin ja elokuvilla avittaa monolith. Jonkun mielestä ehkä liian järeäkin kaiutin pieniin huoneisiin mutta itselläni toimii ihan hyvin pienemmässäkin tilassa. Kannattaa ehdottomasti käydä kuuntelemassa.
   
 6. Jackr

  Jackr Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.08.2009
  Viestejä:
  8
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minkähänlaiset ovat JBL STUDIO 190 kaiuttimet. Saaneet euroopan paras kaiutin palkinnon juuri. Verrattuina vaikka noihin CM5:siin. Entäs aurelia ambera. Käytettyinä mahtuisivat kanssa budjettiin. Kellään kokemuksia?
   
 7. E-mies

  E-mies Käyttäjä

  Liittynyt:
  03.04.2005
  Viestejä:
  345
  Saadut tykkäykset:
  2
  Aurelian kaiuttimia ainakin on monesti kehuttu melkoisen vuolaasti. Minulla ei taida valitettavasti henkilökohtaisia kokemuksia niistä olla. PItäisi kyllä päästä joskus Aureliaakin kuuntelemaan. Perinteinen kysymys: ovatko Genelecin kaiuttimet pois suljettu vaihtoehto? Niitä on ainakin helppo suositella. :)