Oscarit 2018

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 23.01.2018.

 1. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  En ole nähnyt parhaan elokuvan ehdokkaita, mutta Blade Runner 2049 ei missään nimessä ole niin hyvä elokuva, että olisi pitänyt olla ehdollakaan parhaaksi elokuvaksi. Ellei sitten ollut heikko elokuvavuosi. Hyvä, muttei vuoden paras materiaalia. Usein parhaat säväyttää ihan eri tasoilla kuin BR2049.

  Monestihan politikointia taustalla valinnoissa, tiedä sitten tästä. Hieman huolettaa se, että täälläkin on kommentoitu, ettei leffa ole edes miehen paras tähän mennessä. Pitikö vain tukea meksikolaista ohjaajaa? ;)
   
 2. Sengir

  Sengir Käyttäjä

  Liittynyt:
  13.05.2004
  Viestejä:
  322
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mitä helvettiä?

  https://www.satakunnankansa.fi/kult...heiksi-katso-tasta-kaikki-voittajat-200788593

  Parhaasta naispääosasta palkittu Frances McDormand sai paljon positiivista huomiota kiitospuheestaan, jonka hän omisti kaikille ehdokkaana olleille naisille.

  Hän pyysi yllättäen kaikkia ehdolla olleita naisia nousemaan seisomaan hänen kanssaan, ja kun lähes kaikki seisoivat, hän jatkoi peräänkuuluttamalla ammattimaista keskustelua naisten elokuvaprojekteista.

  Lopuksi hän esitti provosoivan vaatimuksen, että elokuva-alan ammattilaiset alkaisivat vaatia tekemiinsä sopimuksiin niin kutsutun mukaanottamislisäyksen eli asettamaan oman mukana olonsa ehdoksi sen, että vähemmistöt ovat projektissa hyvin edustettuina. Esimerkiksi suosittu valkoinen miesnäyttelijä voisi lupautua näyttelemään elokuvassa vain, mikäli siinä näyttelee myös useita naisia ja tummaihoisia.

  –Minulla on teille yksi sana, hyvät naiset ja herrat: mukaanottamislisäys! Ja näin, hyvät lapset, pidetään kiitospuhe, McDormand lopetti puheensa.
   
 3. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  4 743
  Saadut tykkäykset:
  738
  Tää on just näitä syitä miksei jaksa katsoa ko. gaalaa. Politisoituneita puheenvuoroja ja juostuja kiitoslistoja. Kuuluu tuohon Hollywood-kuplan meininkiin.

  Vähän sama kuin kun menee U2:n keikalle ja haluaa kuulla hitit, mutta Bono haluaakin leikkiä jeesusta.
   
 4. big j

  big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

  Liittynyt:
  04.02.2002
  Viestejä:
  3 407
  Saadut tykkäykset:
  116
  Heittämällä silti parempi elokuva kuin nuo kiimaisen mykän seikkailut, joka nyt pokkasi sen pääpystin. Ota näistä nyt sitten selvää. Deakinsin ja Oldmanin pystit toki lämmittää.
   
 5. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 497
  Saadut tykkäykset:
  88
  Tobe Hooper oli kuulemma unohdettu In Memoriam -koosteesta. Onneksi jätin katsomatta. Pitäköön tunkkinsa.
   
 6. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Oscar-gaalan tv-katsojaluvut romahtivat Yhdysvalloissa – mittaushistorian huonoin lukema
  https://www.is.fi/tv-ja-elokuvat/art-2000005592840.html

  Enpä ihmettele.
  Ensinnäkin Jimmy Kimmel oli aikamoinen varmanpäälle-valinta hostiksi. Ei erityisen hauska, mutta toisaalta mahdollisimman harvoja ärsyttävä.
  Toiseksi illan teemat oli etukäteen jokaisella tiedossa ja varmasti isolla osalla alkaa pursuta jo korvista. Eli MeToo ja Time'sUp yhdistettynä Weinsteinin (ja edelleen luultavasti myös Trumpin (en ole vielä katsonut, mutta villi veikkaus)) haukkumiseen alkaa olla jo vanhoja uutisia.
   
 7. lahkonen

  lahkonen Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  22.06.2005
  Viestejä:
  633
  Saadut tykkäykset:
  27
  Gaala oli kyllä harvinaisen tylsä ja jotenkin tuntui siltä, että nyt kaikkien kohujen jäljiltä jokainen yrittää olla niin poliittisesti korrektia, että ei uskalleta enää sanoa oikein yhtään mitään mistään. Jos illan mukahauskin läppä oli joku vesiskootterin lahjoitus lyhimmän kiitospuheen pitäjälle, niin sekin kertoo jo jotain tapahtumasta. Toisaalta katselutottumusten muutos (kukaan ei kohta enää katso televisiota) varmaan selittää osaltaan katsojalukujen laskua. Tuo IS:n juttuhan kertoi, että luvuista puuttui kokonaan digitaalinen katselu ja itsekin tuli nyt ensimmäistä kertaa katsottua koostelähetys Yle Areenasta, eikä joko digiboksilta tai ihan televisiolähetyksen kautta.
   
 8. lepreconn

  lepreconn Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  27.11.2006
  Viestejä:
  3 369
  Saadut tykkäykset:
  39
  Onko proffa alkanut taksisuhariksi?

  Katselin tuon lähetyksen myös Areenasta jälkikäteen. Ei kyllä sykähdyttänyt sitten yhtään. Mikä tämä yllätysvierailu viereisessä leffasalissa muka yllätyksenä. o_O

  Onneksi menni tuo McDormandin puhe ohi. Ihon värillä ei ole väliä, mutta sitten yhtäkkiä onkin tärkeätä saada neekereitä mukaan :mad:
   
 9. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tuon McDormandin pointti oli kai se, että hyvinpalkatun miesnäyttelijän pitäisi ujuttaa sopimukseen pykälä, jossa määrätään palkkaamaan mukaan myös naisia ja vähemmistöjä.
  Ihan vitun loistava idea! Tasa-arvoa vaikka väkisin ja jopa uskottavuuden kustannuksella.
  Emma Stonen “four men and Greta Gerwig” kanssa vissiin sitten edistää myös jollakin tavalla tasa-arvoa. Kun yksi nainen onnistui ohjaamaan sen verran hyvän (?) leffan, että se voitiin kelpuuttaa mukaan kisaamaan, niin ohjaaja täytyi mainita nimeltä, mutta miehet olivatkin sitten vain anonyymisti "four men".
  Onhan se erikoista, että Mark Wahlbergille maksettiin 1,5 miljoonaa dollaria ja Michelle Williamsille $80/päivä kohtausten uudelleenkuvauksista, mutta miehiä ja miesten töitä vähättelemälläkö sitten päästään samalle viivalle?
   
 10. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  Tämä keissihän meni niin että kun Williams sai tiedon kuvausten uusimisesta, niin hän oli ilmoittanut että ei halua korvausta mutta Wahlbergin edustaja oli vaatinut 1.5 miljoonaa. Jännä miten muutama somevajakki sai asian näyttämään että kyseessä oli "Naisia taas sorretaan!!#metooyhyy... Jos Wahlberg olisi ilmoittanut että "Teen homman ilmatteeks" mutta Williams olisi saanut puoltoista milliä niin ketään ei olisi kiinnostanut pätkääkään. Olen myös siinä käsityksessä että pc ja #metoo/#timesup hypetys söi paljon peruskatsojia. Yksi nuori feministi oli vaatinut jenkkiuutisissa että Manhattanin ja Manchesterin nimet pitäisi muuttaa koska sana "Man"... Ei helvetti.....
   
 11. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Ja Wahlberg lahjoitti 1,5miljoonaansa Time's Upille. Silti some melskaa vain siitä, kuinka Wahlbergille maksettiin enemmän.
   
  Recce tykkää tästä.
 12. Recce

  Recce Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  29.03.2004
  Viestejä:
  2 968
  Saadut tykkäykset:
  244
  "Someraivo", yleensä tarkoittaa että alle 100 elämää vihaavaa ihmistä on erimieltä.....
   
  PeeVee79 tykkää tästä.
 13. Gravehill

  Gravehill Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kun sievistellään liikaa ja ruvetaan tekemään kompromisseja taiteellisestä näkemyksestä, että saadaan tasa-arvo toteutettua, niin ei tuo katsojalukujen romahtaminen koske enää Oscar-gaaloja. Toisaalta leffabisnes on kovaa bisnestä ja jos katsojat äänestää jaloillaan, niin siinä ei hirveästi äänekkään _vähemmistön_ huutelut auta.

  Kauhuskenaario Simpsoneista iski tajuntaani:

  Homer: Hey, what gives? I thought you had a satellite dish?
  Flanders: Sure doodily-do. Over 230 channels locked out!
   
 14. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  Ongelma tällaisissa eleissä vaan on se, että ne pakostakin vaikuttavat enemmän PR:ltä kuin hyvän tahdon eleeltä -- olettaen siis ettei kyseessä ole naiivi ja/tai periamerikkalaiseen tapaan tähtiä palvova ihminen. Kuinkahan monia miljoonia Wahlbergkin saa sponsorisopimuksista ja toisaalta elokuvista, joita moni nainenkin menee katsomaan miehen tuoman silmäkarkin takia. Näin ollen olisi talouden kannalta idioottimaista olla antamatta ko. palkkaa naisia tukevalle liikkeelle. Vaikka näenkin paljon tekopyhyyttä näissä naisia tukevissa liikkeissä, niin kaipa se on silti edistystä, jos moinen Wahlbergin peliliike ei menekään enää läpi: jos mies on kerran eleensä mukaisesti niin tasa-arvoa tukeva, niin miksei hän ollut vaatinut agenttiaan hoitamaan diilit niin, ettei noin räikeää epätasa-arvoa nähdä hänen ja vastanäyttelijöiden diileissä. Niin, mik$eihän... o_O

  Eihän tuota touhua silti voi vakavalla naamalla katsoa, sillä pidän lievästi sanottuna tekopyhän ironisena sitä, että muun muassa seksuaalista häirintää ja naisen alisteista asemaa käsittelevistä liikkeistä puhutaan samalla kun suurin osa liikkeillä taputtavista naistähdistä istuu pellemeikit kasvoilla ja decoltee paljaana. Vaikka miesten asennetta on syytäkin ruotia, niin pitäisikö naistenkin hitusen keskittyä (miesten luomien) perinteiden rikkomiseen, mitä tulee oman seksuaalisena objektina olonsa alleviivaamisen välttämiseen pukeutumisen, meikkien yms. kautta. Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin, ja ainoa itsenäisen ja voimakkaan naisen merkki onkin se, kuinka seksuaalisen uskaliaasti hän kantaa kroppaansa, samalla kun saarnaa siitä, että "tsot tsot pojat, minä olen ihminen, enkä objekti"?
   
 15. kmruuska

  kmruuska Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  27.10.2009
  Viestejä:
  1 144
  Saadut tykkäykset:
  378
  Katsopa nyt uudestaan vaikka millainen meikki ja decoltée McDormandilla oli päällä...
   
 16. ElvisThePelvis

  ElvisThePelvis Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  05.05.2004
  Viestejä:
  11 667
  Saadut tykkäykset:
  176
  En väittänytkään, että kaikki naiset olivat siellä tekopyhästi tukeaan antamassa (McDormandin kiitospuhe tuli kyllä katsottua).
   
 17. PeeVee79

  PeeVee79 Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  12.10.2005
  Viestejä:
  1 035
  Saadut tykkäykset:
  16
  Tästä saisi varmaan omankin ketjunsa. Monesti kanssa tuota miettinyt, että kun vaaditaan tulla kohdelluksi ihmisenä seksiobjektin sijaan ja seuraavaksi kekkuloidaankin puolinakkena lehdissä, tai somessa, niin vähemmästäkin sitä miesparka hämmentyy. Alastomana poseeraaminen on nykyään kai jotain voimaantumista, eikä alastonta kroppaa saisi vissiin katsoa sillä silmällä.
  Eissaatana, ei näistä enää tiedä.
   
  Mookid tykkää tästä.
 18. vintsukka

  vintsukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2004
  Viestejä:
  1 497
  Saadut tykkäykset:
  88
  Tuo McDormandin esiinnostama "inclusion rider" ehdottaa, että elokuvan/tv-sarjan sivuroolit (nyrkkisääntönä 8-10 isoimman roolin ulkopuoliset) jaettaisiin suunnilleen elokuvan tapahtumapaikan väestöjakauman mukaan, silloin kun se on tarinan kannalta tolkullista. Siihenkö uskottavuus ja taiteellinen näkemys kaatuu?
   
  Viimeksi muokattu: 07.03.2018
 19. nepa

  nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

  Liittynyt:
  17.10.2001
  Viestejä:
  8 191
  Saadut tykkäykset:
  864
  Mun mielestä ihmiset vetää herneen nenään hieman liian herkästi noista tuon kaltaisista kommenteista tai muista naisten palkkaan, tasa-arvoon yms. liittyvistä asioista. Totta kai ne vedetään vähän yli, koska sillä tavalla parhaiten saadaan se lopputulos.

  Paras analogia saadaan vaikka autokaupoista. Jos haluat 20 kiloeuron auton 18 kiloeurolla, niin et saa sitä, jos tarjoat 18 kiloeuroa. Mutta jos tarjoatkin vaikka 16 kiloa niin auton saatat saadakin haluamaasi hintaan.

  Tosin täytyy sanoa, että on niitä parempiakin puheita nähty. Joe Pesciä voi käyttää esimerkkinä. :)
   
 20. Gravehill

  Gravehill Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.04.2004
  Viestejä:
  155
  Saadut tykkäykset:
  13
  Ei välttämättä, mutta elokuvien ei aina ole tarkoitus antaa realistista kuvaa sen hetkisestä yhteiskunnasta. Elokuva joka käsittelee vaikka dystooppista yhteiskuntaa, missä esim. naisia ei olisi tai heitä on vähän, niin siihen on vaikea soveltaa tasa-arvoa.

  Kyllähän tuota ihmettelisi toki itsekkin, jos tähän päivään sijoittuvassa "Nykkiläisessä" poliisisarjassa ei olisi naisia taikka mustia, tai he näyttelisivät aina konnia. Onneksi näin ei ole.