Osakesijoittaminen

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Professional, 14.12.2012.

 1. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 444
  Saadut tykkäykset:
  456
  Viime kevään vero-ehdotuksessa oli kirjattu sentilleen oikein syksyllä 2012 saamani myyntivoitto, joten Nordnet välittää tiedot verottajalle.
   
 2. aheikkinen

  aheikkinen Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 011
  Saadut tykkäykset:
  121
  Tarkemmin katsottuna se USA onkin 0,25% + 18€ (vrt. Nordnet 0,30% tai Min. 15€).
  Ulkomaisten toimeksiantojen ja säilytyksen hinnasto (toimi ainakin äsken ingognitossa testattuna, eli pitäisi olla käyttäjäriippumaton linkki).

  Halvempihan tuo Nordnet näköjään on melkeinpä kaikessa. Jokseenkin erot eivät ole suurensuuria, kun OP:lla osa maksuista kuitataan bonuksien kautta.
  "Veroilmoitusten" toiminta myös Nordnetissä on iso plussa! Eipähän tarvitse itse värkkäillä mitään vihonviimeisiä selvityspyyntöjä sinne suuntaan.. Täytynee tutustua, sitten joskus, jos jonain päivänä sattuukin olemaan ylimääräistä rahaa joka ei mene laitteisiin ja levyihin.
   
 3. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Miten osakkeet myydään pois, jos kukaan ei osta niitä? Annetaan osakkeet ilmaiseksi takaisin yritykselle, jonka pyydetään ne mitätöimään (mutta se vaan kasvattaa jäljelle jäävien arvoa). Ei osakkeiden ostaminen synnytä uusia osakkeita (paitsi anneissa merkityt). Mekanismejä osakkeiden luomiseen on olemassa, mutta siitä päättää yritys. Miksi tupakkafirmat ajettaisiin alas, jos tupakka kiellettäisiin? Kai niistä samoista linjastoista saadaan ulos vaikkapa rynnäkkökiväärin ammuksia. Voisihan entinen tupakkayritys vaihtaa alaa, kuten Amer Tupakka Oy teki aikoinaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2013
 4. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Tupakoijat voivat myös kuolla aiemmin, jolloin heidän vanhushoitotarpeensa ja eläkkeenmaksu jää vähäisemmäksi. Tämä on erittäin vaikea laskea (oikeudenmukaisesti). Aina voidaan tuijottaa jonkun yksittäisen hoidon kuluja ja todeta, että hoitoa ei olisi tarvittu, jos potilas olisi elänyt puhtoisesti, syönyt terveellisesti ja pitänyt kroppansa kunnossa. Mutta ei terveydenhoito voi tällaiselle ihmisen hyvyysluokittelulle perustua. Se on vaan nieltävä se ajatus, että vahvemmat auttavat heikompia. Oli kyse sitten nautintoaineisiin sortuminen, surkeampi älykkyys tai mikä vaan muu syy. Joskus elämä saattaa heitellä sen verran pahoin, että yksi asia johtaa toiseen. Samaan aikaan, kun tupakkaa halutaan kieltää, niin esim. kannabis halutaan laillistaa (ja tähän suuntaan ollaan menty esim. USA:ssa).
   
  Viimeksi muokattu: 13.10.2013
 5. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 459
  Saadut tykkäykset:
  74
  Joo, vähän jo ihmettelinkin. Ja tuo 0,30%:han on se Nordnetin kallein taso. Ensimmäisestä ostoksestasi maksat tuon, seuraavan kun teet alle kuukauden sisään, maksat enää 0,20%. Ja aktiivisimmille kaupantekijöille hinta taisi olla 0,12%?

  Ei Nordnet mikään taivaanlahja ole, mutta olen ollut tyytyväinen. Asiakkuuteni alussa myyntitapahtuman hintaa ei muistaakseni ostohetkellä nähnyt, johon olin SAXOn kanssa tottunut, mutta sekin on nyt saatu mukaan. Voin suositella.

  Taloudellinenriippumattomuus.comistahan tietysti löytyy se kohtuullisen kattava kirjoitus eri välittäjistä, jos muita vaihtoehtoja kiinnostaa tutkailla.
   
  Viimeksi muokattu: 14.10.2013
 6. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
  olokoot ....
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2013
 7. Hippo

  Hippo Tuttu käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  28.07.2004
  Viestejä:
  2 005
  Saadut tykkäykset:
  141
  Minä ainakin katson että ostamalla jonkun firman osakkeita myös odotan firman tekevän kaikkensa että osakkeenomistajilla menee hyvin. Eli tupakkayhtiöin osakkeita ostamalla tavallaan antaa hiljaisen hyväksynnän tupakan myynnin edistämiseksi. Mitenköhän tupakkafirmojen osakkeiden omistajat suhtautuvat tupakoinnin mainonnan sallimiseen esim. Suomessa? No tokihan tuo ei tule tapahtumaan, tupakkapuljut taitavat nykyään suunnata markkinointivoimansa aika pitkälle kehitysmaihin.

  Eettisen (pien)sijoittajan asema on kyllä vaikea, hyväksyttäviä osakeostoja tuskin lienee olemassakaan. Kaikki firmat pyrkivät maksimoimaan voittonsa mm. markkinoimalla turhuutta, rahastamalla perusinfralla, potkimalla porukkaa ulos hyvässäkin taloustilanteessa jne jne.
   
 8. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Sori aapol että kestää, olen vain nyt syvästi järkyttynyt ja loukkaantunutkin. En voi oikein ymmärtää, että Suomessa vielä 2013-luvulla esiintyy tietynlaista asennetta ja... epärehellisyyttä.

  Pertti Jarla ei vastannut minulle ehdotukseeni. Ei vastannut, vaikka kotisivullaan nimenomaan lupaa vastaavansa ja vain sähköpostinsa kautta. Idea (Liekinheittimeltä) strippiin oli ainakin loistava, joten ei ole ainakaan siitä kiinni. Voihan toki olla, että taiteilija on vain niin kiinni puuhissaan. Tai vaihtoehtoisesti lomailemassa Porissa ym. turistikohteessa. Epäilyttää vain, ihan oman deittipalstakokemuksenkin perusteella pari päivää on jo aika kriittinen raja selvästi yli 90% tapauksista. Mutta eiköhän Pertti suvaitsevaisena humoristina vielä palauttele. Vaikka inspiroituneen stripin kautta.
   
 9. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  En ole käsittääkseni kysynyt mitään (ainakaan kysymysmerkkejä ei löydy viesteistäni). Enkä odota myöskään kommentteja. Mutta en pistä pahaksi, jos joku kommentoi. Itse olen myös hieman järkyttynyt: http://forcechange.com/33843/stop-setting-live-bulls-on-fire-in-spain/.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2013
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 459
  Saadut tykkäykset:
  74
  Lähettelin aika tiheään tahtiin ideoita Jarlalle, mutta oliko se nyt joskus keväällä, kun ei sitten enää vastausta kuulunut. Mikä vähän harmitti, koska idea oli ainakin omasta mielestäni paras kaikista lähettämistäni. Kai se nyt perille kuitenkin meni.

  Enpä niin kummastelisi, jos yksinkertaisesti ei enää jokaiseen (tai kellekään) jaksa vastata. Jos ideoita yhtään entiseen tyyliin lukijoilta tulee, niin onhan siinäkin jo tekemistä vastailla joka viestiin.
   
 11. vemkki

  vemkki Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 523
  Saadut tykkäykset:
  184
  On osakkeen hinnallakin merkitystä esimerkiksi yrityskauppojen yhteydessä, koska usein kaupat maksetaan oman yhtiön osakkeilla. Tupakkafirmat toimivat kyllä niin stabiililla alalla, että tällä on pienempi merkitys, varsinkin kun tuotot ovat sen verran suuret, että yhtiöillä on kassaa omasta takaa.

  Monet kyllä boikotoivat tällaisia osakkeita, mutta se taas laskee niiden kysyntää ja hintaa sen verran, että osake tulee houkuttelevammaksi niiden muiden sijoittajien silmissä.
   
 12. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onpas, asiat ratkaistaan lopulta siellä eli mikä on oikein ja mikä väärin. Ja jos ei ole, niin silloin oikeuskäytäntö muuttuu. Eli viime kädessä on.

  Mistä kirkosta nyt oikein puhut, niitä kun on muutamia? Luterilaisessa kirkossa on käsittääkseni esim. saman verran tai vähemmän pedofiileja kuin sen ympärillä olevassa yhteiskunnassa... jolloin samalla omalla logiikallasi et voi käyttää rahaa ollenkaan, koska siitä menee aina osa pedofiileille. Mikä käyttämäni yleistys on vastaava?

  Kyse on omasta moraalivalinnastasi. Mitä ihmeellistä tuossa on? Ilmeisesti mielestäsi tupakka on yhtä epäselvä tapaus. Edelleen, tupakasta itsessään ei ole MITÄÄN erityistä hyötyä. Kaikista muista listasi asioista taas selvästikin on... Tosin alkoholihan on täysin kehon ulkopuolinen myrkky. Pääpointtini toisaalta olikin, että kapitalisti on amoraalinen.

  Kirkot ovat levittäneet paljon muutakin pahaa. Eikä vain Saamessa.

  Et tietenkään, olethan kapitalisti.

  Tupakka on kärsimysaine ja valtaosalle vakavaa riippuvuutta aiheuttava kärsimysaine.

  Eli tupakka keksittiin päättäjien vaatimuksesta. :D

  Ulkoiset tekijät eivät ole ollenkaan vähäpätöisiä. Tupakointi kertoo esim. hermoherkkyydestä, heikkoluonteisuudesta, riippuvaisuuteen taipuvaisuudesta yms. Mikäli itse olisin tupakoijan kanssa samassa tilassa, kärsisin passiivisesta tupakoinnista ja hyväksyisin selvästi kasvavan syöpävaaran. Ja sekin, että totean tupakan aiheuttavan miljoonien ihmisten kärsimyksiä eikä niitä pitäisi enää lisätä on sitten mielestäsi " kovin pinnallista paskaa". Kaikki sen takia että joku jossain saa levittää syöpäkääryleitä, koska hupi ja raha. :rolleyes:

  Mielelläni. Ihmiset ovat niin tekopyhiä, etteivät nykyisin viitsi edes moralisoida suoraan juuri mitään. Inhottavimpia rappioajan ominaisuuksia. Olet kyllä sinäkin yksi aikamme kuva. Tupakka on huono tapa muttei moraalitonta? Give me a break. Oxymoron eli itsessään ristiriitainen lause. Huono tapa on arvolatautunut ilmaus.

  Kenenkään diggailuista tässä ei ollut kyse, mutta paheitani voin esitellä. Syön liikaa roskaruokaa ja liikun aivan liian vähän. Käytän aikaani liikaa huvituksiin eli olen kehno priorisoija. Teen asioita myöhässä. Katson aivan liikaa kaikenlaista tv- ja leffaroskaa, vaikkakin tutkimusmielessä. En osaa toimia ihmisten kanssa sosiaalisesti juonitellen. Nyt ilmeisesti alat sitten auttaa minua noiden asioiden kanssa, vaikka tajuankin niiden huonouden mutta kai se lisäpainotus voi auttaa. Mitenköhän meinasit muuten kieltää kyseiset asiat? ;)
   
 13. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kapitalistin logiikka. Opeta hevonen lukemaan.
   
 14. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pitäisikö siis mielestäsi suosia epäterveitä elintapoja jotta yhteiskunta säästäisi lopulta? Jos ei, niin silloin se ratkaiseva tekijä on jälleen turha kärsimys. Hodarinsyöjä ei ainakaan tihku rasvaa lähipenkeillä istuvien suoniin. Anyway, toimiva yhteiskunta aina asettaa tärkeysjärjestyksen ja se voi määritellä onko tupakoitsija alempikastinen kuin vaikka liikkumaton. Onhan se aika älytöntä että esim. tupakoitsijoiden keuhkosyöpiä ylipäänsä enää hoidetaan. Samaten raskaasti ylipainoisen nivelkulumat voitaisiin jättää huomioimatta.

  Se paitsi voi, se perustuu ja tulee perustumaan. Priorisointi on jo tätä päivää ja jatkossa aivan ehdoton välttämättömyys, että toiminta jotenkin pysyy järkevästi kasassa. Esimerkiksi työssäkäyvät ovat yhteiskunnan mielestä moraalisempia, koska heidän terveytensä hoidetaan paljon tehokkaammin. Samalla logiikalla mitä rikkaampi olet, sitä moraalisempi olet ja sitä helpommin saat hoitoa jne. Erityistapauksena esim. naiseus nähdään moraalisempana kuin mieheys, koska heihin panostetaan enemmän, he elävät terveellisemmin ja pitempään.

  Itse voi tehdä vain oman osuutensa kaikkien turhuuksien karsimiseen. Ei ole yksilön vika, mitä kaikkea yhteiskunta hölmöilee. Tuollaisella ajattelulla ei myymälävarkauksiakaan tulisi ehkäistä kun sitten vaan katuvarkaudet lisääntyvät.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2013
 15. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos et siis tahdo keskustelua, silloin kannattaa kirjoitella omaan blogiin. Lemmikeistä totesinkin jo, että ihmisten motiiveja niihin pidän vähintäänkin hyvin kyseenalaisina.
   
 16. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kiitos tiedoista. Kaveri siis käyttää hyväksi lukijoitaan, muttei jaksa enää edes kiittää, laittaako sitten edes jokaiseen sarjikseen toisenkin nimen. On imo aika halpaa tehdä muka omaa sarjista ja käyttää suurelta osin toisten ideoita. Ei sikäli, ettäkö se alkuperäinen ideakaan mitenkään hurjan omaperäinen olisi ja osa jutuistahan on tyyliin suoraan Pahkasiasta ym. Vetoaa vain nykysuomalaisiin tuo halpahintainen komiikka. Koska näin on, ei Jarla ole jaksanut enää enempää strippeihinsä panostaakaan kun saman saa laatua pahasti heikentämälläkin ja tämä takaa pitkäkestoisemman leivän. Kapitalistin logiikka... No jatkakaa sijoittelujanne.
   
 17. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  No olipas vuodatusta. Ehkä olisi syytä hankkia elämä ja antaa muiden myös elää omaansa. En vain ymmärrä tuollaista ajojahtia. Kuten sanoin: tupakka ja sen käytttäminen on sallittua. Olihan meillä kieltolaki. Haluaisit varmaan myös sen takaisin. On hyvä, että levität sanomaasi tupakan epäterveellisyydestä ja pahuudesta, mutta eiköhän tuo näkökulma tullut jo selväksi. Salli muillekiin omansa.

  Luis Bunuél kirjoittaa viimeinen henkäys nimisessä kirjassaan seuraavasti:

  "If alcohol is queen, then tobacco is her consort. It's a fond companion for all occasions, a loyal friend through fair weather and foul. People smoke to celebrate a happy moment, or to hide a bitter regret. Whether you're alone or with friends, it's a joy for all the senses. What lovelier sight is there than that double row of white cigarettes, lined up like soldiers on parade and wrapped in silver paper? I love to touch the pack in my pocket, open it, savor the feel of the cigarette between my fingers, the paper on my lips, the taste of tobacco on my tongue. I love to watch the flame spurt up, love to watch it come closer and closer, filling me with its warmth."

  Eläisin paljon mieluummin maailmassa, jossa olisi enemmän Luis Bunuéleja. Loistava elokuvaohjaaja. Miksi haluat riistää ihmisiltä mahdollisuuden tuntea yllä kuvattuja asioita. Todennäköisesti et myöskään tiedä, mistä puhut. Näet asiassa vain jonkin suppean lääketieteellisen näkökulman ja henkilökohtaisen uhan. Pyydän vain olemaan ihminen ihmiselle. Et näytä kykenevän siihen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2013
 18. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  No miten ne pahat osakkeet poistetaan ostaminen lopettamalla? Kerro sinä. Takavarikoidaan kaikkien näiden paheellisten firmojen ominaisuus ja lakkautetaan ne, jolloin niiden osakkeita ei voi enää ostaa eikä myydä?
   
 19. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Onko sulla hiekkaa vaginassa? Ja tosiaan. Palataan takaisin aiheeseen ja käydään tupakkakeskustelut muualla. CleverIndeed, voit sanoa viimeisen sanan.
   
  Viimeksi muokattu: 16.10.2013
 20. Tilt-type

  Tilt-type Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 117
  Saadut tykkäykset:
  181
  Itse aloin teininä polttamaan juurikin tällaisista "hienoista" syistä. Pelkkää myrkkyä se on, ei mitään muuta. Ihmettelin, kun jotkut alkoivat vasta siinä iässä polttamaan kun minä jo lopetin.