Osakesijoittaminen

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Professional, 14.12.2012.

 1. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  Tellun ja Länkkärin (tuleva Apinatissi?) osingot irtosivat ja pulleaksi paisunut salkku tietenkin vähän hoikistui samalla, mutta paksusti menee edelleen, kun eurokin on heikentynyt.

  Sitten osakesijoittamisen aloittamisen on muuten ollut "hauskaa" huomata, miten jotkut asiat muuttuvat, sanoisiko nyt kaksipiippuisiksi. Esimerkkejä:

  - Euro heikkenee: hyvä jenkkiosakkeiden kannalta, huono mm. elokuvatilausten ja tulevan USA-matkan kannalta. Kalliimpaa hengata.
  - Tupakointirajoitusten lisääminen: hyvä baarikäyntien kannalta, huono tupakkaosakkeiden kannalta. (Tosin olihan tästä uutinen, että tupakoiden piilottaminen kaupoissa olikin kasvattanut myyntiä. :naminami: )
  - Lämpimämmät talvet: hyvä ulkona liikkumisen kannalta, huono sähkönkulutuksen ja sitä kautta Fortumin kannalta.
  - Oma firma pistää Fortumille laskua: hyvä oman työpaikan kannalta, huono Fortumin kannalta.

  Ainakaan nyt näissä asioissa ei vaan enää voi voittaa, mutta minkäs teet! :D Tuli myös noista tupakoista mieleen, että vaikka niissä onkin hilloa kiinni kolmenkin firman verran, niin jossain se oma rajakin kulkee. Saga Furs eli entinen Turkistuottajat on sellainen osake, jota en salkkuuni ole huolinut, vaikka hyvä sijoitus olisikin ollut.

  Ei muuten kellään olisi mitään vinkkiä, mistä näkisi helposti kotimaisten firmojen osinkojen irtoamis- ja maksupäivät? Irtoamispäivät ovat kyllä tiedossa, mutta jostain syystä maksupäiviä ei ole esim. Nordnetissä tai Osuuspankin sivuilla ilmoitettu. Jenkkifirmoista molemmat löytyvät helposti.
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2013
 2. TET

  TET Member

  Liittynyt:
  21.10.2003
  Viestejä:
  280
  Saadut tykkäykset:
  0
  Esim. täältä: http://www.kauppalehti.fi/5/i/porssi/osingot/
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  ^ Näinpä on, thanx!
   
 4. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 882
  Saadut tykkäykset:
  393
  Eilen nasahti tilille sitten ensimmäiset kunnon osingot. Senverta hyvälle tuntui ettei edes Nokian kompurointi pahemmin tunnelmia haitannu. Nyt on sitten osingoilla maksettu kesälomamatkan laiva ja hotelli maksut. Loput lykättiin takaisin sinne mistä tulivatkin, eli Biohittiin. Hyvin menee mutta menköön!

  "Biohit Oyj
  Pörssitiedote
  Rohkaisevia tuloksia Kazakstanin GastroPanel-seulonnasta
  Biohit Oyj 19.4.2013 klo 9:30 paikallista aikaa (EET)

  Biohit Oyj:n ja Kazakstanin tasavallan Presidentin kanslian lääketieteellisen keskuksen syksyllä 2012 aloittama GastroPanel-seulontatutkimus on saatu päätökseen. Alustavat tulokset ovat rohkaisevia: GastroPanel-tutkimus on toiminut erittäin hyvin Kazakstanin pilottihankkeessa.
  Kazakstanin pilottihankkeessa kyseessä on suuri, yli 830 potilasta kattava aineisto, joka on huolellisesti tutkittu ja analysoitu. Tulosten perusteella vain alle 30 %:lla tutkittavista oli GastroPanel-testin perusteella täysin normaali mahan limakalvo. Vielä tärkeämpää on se, että testin mukaan yli 17 %:lla mahalaukun limakalvossa on pitkälle edennyt atrofia (atrofinen gastriitti). Koska atrofinen gastriitti on mm. mahasyövän tärkein yksittäinen riskitekijä, näille henkilöille tulee kiireellisenä suorittaa mahalaukun tähystys (gastroskopia) korkean mahalaukun syövän riskin vuoksi. Tämä taas ei ole tarpeen muille (lähes 83 %:lle) tutkituille, vaan heidän kohdallaan GastroPanel on riittävä tutkimus kertomaan lääkärille, että mahan limakalvolla ei ole hälyttäviä muutoksia.
  Biohit Oyj:n tieteellinen neuvonantaja, professori ja LKT Pentti Sipponen: Mahalaukun syövät diagnosoidaan usein vasta myöhäisessä vaiheessa ja vain alle viidennes (≤20 %) näistä potilaista elää yli 5 vuotta. Näin ollen, ainoa tapa parantaa selviytymisen mahdollisuuksia on diagnosoida mahalaukun syöpä jo varhaisemmassa vaiheessa. Tässä tarkoituksessa GastroPanel-testi auttaa löytämään jatkotutkimuksiin ne potilaat, joilla on suurin riski.
  Tieteellinen johtaja, professori ja LKT Kari Syrjänen, Biohit Oyj: Kazakstanissa atrofinen gastriitti ja helikobakteeri-infektio näyttävät olevan yleisiä. GastroPanelia voidaan käyttää kliinisessä työssä mahalaukun objektiivisena terveystestinä, jonka perusteella päätetään kenelle gastroskopia on tarpeellinen.
  Toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj: Oikea diagnoosi on oikean hoidon edellytys. GastroPanel on täsmädiagnostiikkaa, joka säästää sekä potilasta että hoitoresursseja. Kazakstanissa toteutettu pilottihanke rohkaisee GastroPanelin yleistymiseen perusterveydenhoidossa."
  Sopparia odotellessa... :)


  On kyllä vahvassa pohdinnassa Nokiasta luopuminen. Löytyis kyllä niillekin rahoille parempia sijoituskohteita!
   
 5. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  No, mikä nyt sitten on kunnon osinko. Elämäni ensimmäiset osingot sain tänä keväänä:

  Elisalta 134 x 1,30 Eur = 174,20 Eur - verot = 137,62 Eur
  Fortumilta 300 x 1 Eur = 300 Eur - verot = 237 Eur

  Selvää rahaa tuo toki on mutta lopulta aika pieni palkkio hermoilusta jonka rahojen sitominen osakkeisiin aiheuttaa. Elämä on kovaa ja sitten sitä kuolee pois. :rolleyes:

  Kompuroiva Nokia on ainoa paperi, jossa olen vielä plussalla. Fortum ja Elisa ovat laskeneet turskalle. On tämä sijoittaminen sitten vaikeaa :OI
   
 6. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  Olikohan 71db tutustunut tähän blogiin: http://www.55vuotiaanaelakkeelle.com Kirjoittaja on painiskellut ainakin vähän samaan tyyliin punaisten lukujen aiheuttaman sijoitusangstin kanssa... mutta lukijatkin puhuvat kyllä asiaa, että onko siihen oikeasti aihetta. Vähemmän aktiivinen blogi, mutta rehellistä ja mielenkiintoista juttua.

  Voisihan tuon omankin tilanteen taas katsastaa. Jotta en ainakaan käännä veistä haavassa, menköön spoilerina.

  AbbVie Inc. +77,51
  Abbott Laboratories +55,78
  Altria Group, Inc. +35,51
  Coca-Cola Company (The) +57,03
  Fortum Corporation -5,71
  Johnson & Johnson +29,45
  Lorillard, Inc +4,14
  Lännen Tehtaat Plc +11,99
  McDonald's Corporation +8,87
  Pepsico, Inc. +23,01
  Philip Morris International Inc +53,17
  Seadrill +31,63
  Technopolis Plc +5,37
  TeliaSonera AB +5,51
  Vodafone Group Plc +5,61
  Waste Management, Inc. +28,56

  Harmi, että Fortum tippui taas vaihteeksi. Toisaalta siinä olisi ostopaikka, mutta katsotaan.

  Oikein kivat osingot suomalaisilta kyllä tuli ja nehän pitää tietenkin sijoittaa uudelleen. Jos tuossa kesällä taas jotain halpaa löytyisi. Ja koska vinkit aina kiinnostavat, niin voisihan tuo Biohit olla yksi harkitsemisen arvoinen. Mikäli sattuisi halpenemaan ensin jonkin verran...
   
 7. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  En. Miksi käyttäisin aikaani lukemalla jonkun ventovieraan valitusta siitä miten kalliiksi avioero tulee?

  Osakkeiden arvo muuttuu ja olen siihen varautunut sijoituksissani. Kunhan nyt harmittelen sitä että sekä Elisa että Fortum ovat yllättäen molemmat tippuneet. Kaiken kukkuraksi Nokiakin yskii pahasti hyvän alkuvuoden jälkeen. No, mitään ei ole hävinnyt ennenkuin laput on myyty. Parempia aikoja odotellessa. :)
   
 8. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  No sanoit hermoilevasi ja hymiökin hakkasi päätä seinään, tuolta voisi löytää helpotusta. Ei avioero-kirjoituksesta, vaan niistä aiemmista.

  Jos kaikki kuitenkin ok, niin eihän siinä sitten mitään. Joitakin blogeja kyllä seuraan, varmasti niistä ainakin ajoittain voi jotain oppiakin.
   
 9. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  Oli huono päivä ja hymiöt sen mukaan. ;)

  Toistaiseksi on homma ok, kiitos vain. Blogeista seuraan lähinnä Osmo Soininvaaran blogia. Se taidettiin tässä hiljattain valita Suomen parhaaksi blogiksi. Osakesijoittamisjuttuja siellä ei niinkään ole, mutta muuten kyllä sivistävää juttua...
   
 10. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 882
  Saadut tykkäykset:
  393
  Tänään odoteltiin pientä osaridippiä jota ei sitten tullutkaan (kurssi itseasiassa nousi yli 3.5%), joten eipä tuo tuosta kauheasti enää halpene. Mahdollisuudet suureen nousuun sen sijaan ovat todella hyvät (hetkenä minä hyvänsä), joten ei muuta kuin huomenna heti kaupoille... :thumbsup:

  Oma tilanne tällä hetkellä...

  Biohit +100.49%
  Nokia -1.32%
  Stonesoft -13.69%

  Biohitiltä tuli osinkoa ja poppia verojen jälkeen reilut 2500€.
  Nokia sentään taas pikkuisen piristymässä. Jos ja kun menee plussan puolelle, niin voi hyvinkin lähteä laput myyntiin. Se on sitten ison pohdinnan paikka!
   
 11. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  Kyllähän niitä alennusmyyntejä "ilmän mitään järkevää syytä" voi silloin tällöin tulla ja on tullutkin, joten täytyy nyt miettiä. Se kyllä oli yllätys, miten hurjaa osinkoa nuo maksavat :eek:

  Edit: tutkailin vähän lisää... no nyt voisi kannattaa ottaa salkkuun, mutta en kuitenkaan maksa mitä tahansa. Jos kelkka jättää, niin sitten ei voi mitään. Win some, lose some... Katsotaan nyt, mitä tuossa hinnassa tapahtuu.
   
  Viimeksi muokattu: 26.04.2013
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 882
  Saadut tykkäykset:
  393
  Juu, kyllähän tän firman osakekurssi on aikamoista sahailua. Ostojen ajoituksien kanssa saa olla aika tarkkana. Tänään tultu taas vaihteeksi yli 4% alaspäin. Melkein olis ostonpaikka... :)
   
 13. aheikkinen

  aheikkinen Well-Known Member Tukijoukot

  Liittynyt:
  05.04.2007
  Viestejä:
  5 112
  Saadut tykkäykset:
  122
  Siellä on vielä "yrittäjillä itsellään" osakkeita jonkin verran, he tietysti haluavat varmistaa omat tulonsa.. Yleensäkin vahvat "yrittäjäomistajuus" tai sukutausta on tarkoittanut tukevampia osinkoja (vaikkakin tämä vaikutus on selvempi ei-julkisissa yhtiöissä).
   
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  Taisin joskus omistaa Stonesoftia hetken, valitettavasti en enää. Tänään noussut +124%... kyllä kelpaisi.

  Vieläkin on tuhlaamatta suomalaiset osingot, hitto. Melkein jo alkoholiin (siis osakkeeseen) sijoitin, mutta vähästä jäi kiinni toimeksiannon toteutuminen.
   
 15. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 882
  Saadut tykkäykset:
  393
  Ensimmäiset fiilikset tänään, kun keltaisesta molosta kurssit tarkistin...

  [video=youtube_share;VExH10stjOI]http://youtu.be/VExH10stjOI[/video]

  :D

  Tuntuu vaan kaikki menevän putkeen. Nokiakin rupes taas vihertään... :)
   
 16. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  ^ Ai niin, en muistanut tuota! Plazan Hannu Hanhi, oh shit!

  Ei kyllä itselläkään valittamista, mutta tuollaisia jättipotteja vielä kun sattuisi.
   
 17. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 464
  Saadut tykkäykset:
  361
  Kurssi nousee lähestyvien tuotejulkistusten (L928 jne.) takia. Sitten kun uudet kapulat on julkistettu niin petytään että ei tullut vieläkään tablettia eikä edes phablettia ja eosissakin on vain 16 MP kamera... ...ja sitten taas peruutellaan. Onhan tämä nähty jo miljoona kertaa. :sleep:
   
 18. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  ^ Ihan uteliaisuudesta - miksi muuten sitten omistat juuri Nokiaa, jos firman meininki markkinoilla ja pörssissä ei juurikaan miellytä? :)
   
 19. CleverIndeed

  CleverIndeed New Member

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 653
  Saadut tykkäykset:
  1
  Pörssikurssit nousevat aina ja Nokiankin nousu on mahdollista vain ja ainoastaan tulevaisuudessa.
   
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 415
  Saadut tykkäykset:
  67
  Olihan tuolla aiemmin hieman perusteluja, joo. Pointtina nyt lähinnä se, että jos ei tykkää, niin valikoimaa hyvistä osakkeistahan löytyy lähes loputtomiin...