Osakesijoittaminen

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Professional, 14.12.2012.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  On kyllä ihmeellisiä aikoja. Nasdaq teki eilen päivänsisäisen kaikkien aikojen ennätyksensä. Kuten joku hyvin totesi, samaan aikaan 12 kuukauden päähän arvioidut PE-luvut historiallisessa katsannossa sijoittuvat kalleimpaan 10 prosenttiin ja taloudellinen tilanne surkeimpaan 1 prosenttiin.
   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  67
  OK, puolet koronavuodesta takana. Mitenkäs tuotot? No, ihan jees... 240 euroa tässä ollaan jäljessä viime vuoden osinkoja. Oikeastaan yllättävän vähän siihen nähden, että heivasin aika monta kotimaista mäkeen - joten näiden osingot jäivät tänä vuonna saamatta kokonaan. Päälle tietysti myös osinkojen leikkaukset, onhan noitakin kohdalle sattunut ja pari uuttakin juuri tuli tietoon.

  Loppuvuonna toivottavasti kiritään ja onhan siihen hyvät mahikset. Mielenkiintoista nähdä, maksaako se TietoEVRY nyt sitten kuitenkin vielä tämän vuoden puolella. 240 olisi reippaasti alle 200, jos olisi maksanut normaaliin aikaan. Sopisi tietysti myöhemminkin.

  Tottahan se vituttaa, että nyt kun ei edes matkoille olisi päässyt, niin osakekauppoihin olisi voinut panostaa kunnolla. Siis palkoilla, jos olisi sellaisia vielä saanut... yritetään tässä toki muuttaa tilannetta, mutta ei niin helppoa sekään.
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  67
  Ai nytkö se Jasonkin rupesi rahastamaan. Ei enää salkkua tai tehtyjä kauppoja pääse näkemään, ellei maksa 8 dollaria kuussa? Jos näin tosiaan on, niin no huh huh. Iso pettymys :( mutta onhan noita muitakin kirjoittajia...
   
 4. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 612
  Saadut tykkäykset:
  227
  Inoviolla pääsi kokemaan vihdoinkin sen, kun osake jenkkitermein POPPAA. 100% taisi kasvaa viikossa ja myin hyvään aikaan. Aika monta tonnia jäätiin plussalle tuosta seikkailusta. Jatkossa paras pysytellä erossa, sillä sen verran omituista toimintaa heillä oli rokotteen vaikutuksista ilmoittaessa. Miksi niin salamyhkäisenä vasta-aineista? Pfizer sentään pystyi raportoimaan niiden rokotteen tuottaneen vasta-aineita kunnolla, joskin myös paljon sivuoireita kuten kuumetta. Inovion rokote puolestaan lähes 10+ turvallisuuden suhteen, mutta tärkeintä asiaa eli vasta-aineita ympäröi salamyhkäisyyden verho... Kaikesta huolimatta toivon hyvää tuolle Inovion projektille ja heidän teknologialleen, tapa raportoida tuloksista oli vain niin käsittämätön että hälytyskellot alkoivat huutaa. Inovion tulokset tullaan julkaisemaan vertaisarvioituna jossain julkaisussa myöhemmin, ja jos ne ovat aidosti hyviä, niin mahdollisesti sitten mukaan taas. Pahoin kyllä pelkään, että kovin hyviä eivät ole...
   
 5. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  67
  Kyllähän nuo, ensi viikolla olisi puolet tulossa ja lokakuussa loput näköjään. Vähän vähemmän tulee kuin viime vuonna, mutta onhan se näillä olosuhteissa hyväksyttävä.

  Ihmettelen kyllä tuota Fieberiä, että ei enää julkaise edes ostoksiaan, vaan pitäisi maksaa se $8 kuukaudessa. Aina halunnut olla niin "läpinäkyvyyden" soihdunkantaja ja nyt sitten yhtäkkiä vaatiikin hilloa näistä tiedoista. Jos olisi vaikka 8 taalaa vuodessa, niin voisi edes harkita, mutta en TOD tuollaista maksa. Videot olleet ihan kivoja sentään, niitä saa katsoa ilmaiseksi.

  UPS:llä pyyhkii mainiosti, harmillisesti ostin silloin halvalla aivan liian vähän. Wells Fargo taas tuotti pahimman pettymyksen jenkkifirmoista massiivisella osingonleikkauksellaan. Ei voi mitään.

  Edit: typo
   
  Viimeksi muokattu: 01.08.2020
 6. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 416
  Saadut tykkäykset:
  67
  Onko tullut mitään liikkeitä tehtyä, vai odotellaanko toista suurta pudotusta? Joitakin pieniä kauppoja itsellä. Harmi, että AT&T:tä ostin jo viime kuussa vähän lisää, kun tällä viikolla olisi ollut tosi halpaa. Niinpä vain kuitenkin kelpo tuloksen pistivät, eli ostos vähän kalliimmallakaan ei ollut niin huono idea.

  Taitaa olla Starbucks se, joka omista on korottanut osinkoa tänä vuonna eniten (~10%). Moni muukin on korotellut, mutta sitten on myös turhan monta noita koronalle hävinneitä, jotka ovat leikanneet jollain prosentilla tai kokonaan.

  Vakituista työtä edelleen tavoitellaan, niin voisi vaikka siirtyä jatkamaan ostoja entiseen tahtiin...