Osakesijoittaminen

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Professional, 14.12.2012.

 1. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 354
  Saadut tykkäykset:
  176
  Futuurit aukesivat ja saman tien sukelsi 2174:ään. Sen jälkeen vetänyt suoraa viivaa, kun ilmeisesti taas jokin turvajärjestelmä triggeröityi.

  Ehkä nyt vaan pitäisi uskaltaa tehdä hyppy tuntemattomaan. Erityisesti siihen pitäisi löytyä rohkeutta, kun on selvinnyt tästä massiivisesta kaaoksesta nollatappioilla, jopa hieman voitolla. Laskun jatkuessakin voisi ajatella, että pientähän tämä kuitenkin on muihin verrattuna. Toisaalta myös se on totta, että myin vuosi sitten kaiken 15-20 % ennen kuin ne nousivat huippuunsa kuukausi sitten. Toisaalta nyt S&P 500 on lähemmäs 30 % matalammalla kuin silloin kun myin kaiken.

  Varmasti on paljon minunlaisia, jotka eivät vain voi olla enää kovin kauaa poissa hyppäämättä takaisin mukaan. Tämän pitäisi nostaa kurssejakin, kun pitkän ajan kasvuun uskovien määrä kasvaa. Toisaalta arvostan Nigam Aroraa paljon ja hänen mukaansa osakkeista pitää vielä tällä hetkellä kiinni joukko henkilöitä, jotka eivät ole luovuttaneet mutta joiden pitäisi luovuttaa ja myydä, että pohja saavutetaan. Yleensä tuo Arora on hämmentävän hyvin oikeassa. Eli ts. "tunnelma" kaikesta kaaoksesta huolimatta ei vieläkään ole laskenut tarpeeksi alas. Saakohan nuo pörssiromahdukset edes hirveästi uutistilaa USA:n mediassa koronan jyllätessä? Siitähän on tehty jokin ajatelma, että pohja saavutetaan vasta sen myötä, kun New York Timesin etusivu on täynnä pörssipaniikkia ja huonoja talousuutisia. Jokainen uutiskanava tuuttaa, että helvetti on irti ja maailma on tulossa päätökseen. Siinä mielentilassa saavutetaan aito pohja, kun yleistunnelma ei voi sen huonommaksi enää vajota. Niin ja siis... siinä tunnelmassa ei ikinä pitäisi myydä vaan ostaa!
   
 2. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 261
  Saadut tykkäykset:
  119
  Oma fiilis on, että jos ei pian löydetä olemassaolevaa lääkettä joka on edullista ja jotain voidaan uusiokäyttää vakaviin tapauksiin, niin kyllä kurssit tulevat vielä alas reilusti. Talous kärsii tosi pahasti, ja USA:han virus ei ole vielä iskenyt kunnolla. Rokotteen kehittämisessä ja testaamisessa menee joka tapauksessa reilu vuosi. Aika moni pieni firma menee konkkaan parissa kuukaudessa, jos asiakkaita ei ole, ja työttömyys kasvaa nopeasti. Se taas vaikuttaa kulutuskysyntään, ja kulutuskysyntä on ollut talouden veturi maailmanlaajuisesti.
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  62
  Jos nyt malttaisi mielensä jonkin aikaa ja jättäisi jopa kurkkimatta salkkuun päivittäin, että mitä osinkoja minäkin päivänä mahdollisesti on kilahdellut... halpaa on, mutta ehkäpä vielä paljon halvempaa sitten myöhemmin, niin hyvähän tuota käteistä olisi kerryttää.

  Pari REITeistäni on ilmoittanut huomattavasta pienennyksestä osinkoon, muista en ainakaan toistaiseksi tiedä. Tuskinpa jää näihin kahteen kuitenkaan. Ei voi mitään, paitsi tankata ja odotella niitä parempia aikoja.
   
 4. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 354
  Saadut tykkäykset:
  176
 5. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  62
  Ja taas kovaa kyytiä ylös... no, eiköhän hyviä ostopäiviä ole tiedossa reippaasti.

  Kolmas osinkoa laskeva omassa salkussa on sitten Tellu. Ei voi mitään. Eikä edes niin haittaa, varsinkaan, jos sattuisi koskemaan vain tätä vuoden ensimmäistä maksupäivää.
   
 6. IlkkaP

  IlkkaP Active Member

  Liittynyt:
  05.01.2002
  Viestejä:
  293
  Saadut tykkäykset:
  44
  Onhan tässä pieni mahdollisuus, että tämä on ns. jyrkkä V (eli nopeasti alas ja sitten nopeasti ylös). Joillakin osakkeilla menee kyllä vuosia toipua tästä, ja jotkut firmat eivät selviä lainkaan ellei yhteiskunta tue voimakkaasti.
   
 7. Tilt-type

  Tilt-type Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.07.2003
  Viestejä:
  3 354
  Saadut tykkäykset:
  176
  Kolme päivää sitten vielä tuntui, että tunnelma oli todella alamaissa. Sen jälkeen on tultu ylöspäin yleisindekseissä keskimäärin, mitä, 15+ prosenttia? Järjetöntä. Nyt ei todellakaan uskalla ostaa. Tuntuu aivan liian positiiviselta ja huolettomalta rallattelulta. "Relief rally" käynnissä?

  Harmittaa, että en uskaltanut ostaa kunnolla siellä pohjalla. 2174 alin noteeraus tälläkin hetkellä, prkl... Noh, tuntien itseni olisin kyllä pohjalla ostetutkin myynyt viimeistään tänään päätösminuuteilla, että mahdollisista lisänousuista, jos niitä tulee, en pääsisi edes nauttimaan. 2400 tasolla voin alkaa ostamaan, jos sinne palataan. Muuten tämä once-in-a-lifetime-tsäänssi oli minun osaltani tässä :(

  Minusta tuntuu, että tuon koronan vaikutukset talouteen ovat paljon suuremmat ja pitkäkestoisemmat kuin yleisesti ymmärretään. Koronan kyky pistää yhteiskuntien terveydenhuollot solmuun jo 3 % sairastuneiden määrällä on kiistaton, ja ainoa millä sen voi estää, on nämä mielettömän negatiivisen taloudellisen vaikutuksen aikaan saavat sulkutoimet. Luulen, että näitä toimia tullaan tarvitsemaan paljon pidempään kuin markkinoilla uskotaan. Paluu normaaliin tarkoittaisi viruksen uutta nousua ja siitä seuraavaa terveydenhuollon romahtamista ja miljoonia kuolleita.
   
 8. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 813
  Saadut tykkäykset:
  365
  Mulla on kaikki edelleen Biohitissä :eek:
   
 9. KILLPATRICK

  KILLPATRICK Well-Known Member

  Liittynyt:
  28.01.2010
  Viestejä:
  2 971
  Saadut tykkäykset:
  339
  En palannut vielä, mutta minä laitoinkin kaiket (vähät) nollille.
   
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 348
  Saadut tykkäykset:
  62
  Jaaha, CLDT on sitten neljäs salkun firmoista... nämä pistävät osingot jäihin kokonaan. Joka kk maksavat ja positioni ei mikään iso ole, joten välttämättä mitään jättisummaa en ole menettämässä. Toisaalta QCOM sekä vanha kunnon O korottavat taas. Ja vaikka pyrin minimoimaan myynnit, oli kyllä oikea päätös luopua Nokian Renkaista; puolet osingosta leikataan ja onhan tuo hintakin reippaahkosti pudonnut, näilläkin.
   
 11. ISPF3.4

  ISPF3.4 Well-Known Member

  Liittynyt:
  01.12.2006
  Viestejä:
  1 558
  Saadut tykkäykset:
  115
  Omat sijoitukseni ovat pieniä. Tässä hetkessä en kyllä jaksa miettiä onko lähitulevaisuuden tuotto pientä tai pelkkä nolla. Elämäni ei ole niistä kiinni. Elämä on nyt ihan joistakin muista asioista riippuvainen.