Osakesijoittaminen

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Professional, 14.12.2012.

 1. tootsi

  tootsi Runkku Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.11.2005
  Viestejä:
  3 207
  Saadut tykkäykset:
  26
  Googlea (Alphabet) on tullut ostettua jonkin verran, pidän hyvänä sijoituksena. Lisäksi Visaa ja Amazonia pienempi määrä. Mitähän sitä sitten kannattaisi ostaa? 1,5k€ olisi käytettävissä tälle kuukautta vielä. Kuumottelee ostaa lisää Alphabetia kun painotus on aika suuri ja ajallinen hajautus pieni. Vai uskaltaisikohan tuota ostaa vaikka 10k€:lla?
   
 2. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 839
  Saadut tykkäykset:
  378
  Joo, mä sain keväällä tasan 10000 osaketta täyteen. Se oli tavoite ja siihen päästiin. Ihan ei riitä top-100 listalle, mutta hyvä näin. Nyt sitten sormet ristissä toivotaan parasta! :D
   
 3. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  Harmillisesti vähenevät kotimaiset salkussa, kun Apetitin viskasin eilen mäkeen. Tämä on nyt ilmoitellut heikkoja tuloksia riittävän monta kvartaalia ja en edes muista, milloin olisi viimeksi ollut itsellä plussalla. Kun eilen päästiin edes vähän vihreälle, niin siihen exittiin päätin tarttua.

  Kun eihän tämä oikein nyt ole sellainen firma, millaisia olen päätynyt hakemaan. Vakaata tulosta ja kasvavaa osinkoa pitäisi olla tarjolla, eikä mitään "no taas meni vähän kehnosti viime kuukaudet ja tuleva osinkomme on kysymysmerkki"... tuotteenne ovat hyviä, samaa ei vain voi sanoa kyvystänne pyörittää bisnestä, sori.

  Ovatko Tuorekset sitten avain parempaan, enpä tiedä. Ei näille mitään konkkaakaan halua, joten toivotaan niin. Jos suunta alkaa kääntyä, niin voihan tuota napata jostain dipistä kyytiin sitten uudestaan. Nyt vain on niin paljon itselle sopivampiakin vaihtoehtoja.

  Oli kuitenkin aivan hyvä ostos, muutamat osingot sain kerättyä ja ei tarvinnut tappiolla edes myydä. Cityconia tuli pikkuisen ostettua, että jotain uutta kotimaista sentään.

  Viime vuoden osingot onkin ylitetty jo nyt, joten ihan hyvä tili tulee jäämään 2016:sta.
   
  Viimeksi muokattu: 15.10.2016
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  Pitihän tuo Nordnetin kampanja (USA-osakkeet siis ilman ostokuluja) jotenkin hyödyntää, joten nappasin Starbucksia kyytiin. Huomattavasti isompi luotto tähän kuin johonkin Apetitiin. Osinko harmillisesti paljon pienempi, mutta juuri kuulemma korottivat muhkeat 25%. Ja voi se ero tasoittua pian muutenkin, jos Apella jatkuu tuota rataa... ei niitä osinkojakaan tyhjenevästä kassasta loputtomiin voi maksella.

  En edes pidä kahvista :D mutta voisi reissussa käydä jonkin SBUXin tsekkaamassa, että myykö ne jotain minuakin kiinnostavaa.

  Nordeassa kovasti kosiskelevat vaihtamaan, että ryhtyisin niiden kautta tekemään kaupat. Olin kyllä periaatteessa jo päättänyt pysyä Nordnetissä, mutta voihan tuota kerrata vielä, että mitä immeiset ovat tuumailleet Nordeasta. Halpaa kehuvat olevan, toki sekään ei ole kaikki kaikessa, jos tässä muutoin on tyytyväinen. Ja kuinka paljon halvemmaksi lopulta tulisi, siinäpä ne isoimmat tarkistettavat asiat.

  Olipas pettymys, ettei mitään kunnon alea saatukaan Trumpin takia, byhyy.
   
 5. 3JJ

  3JJ Well-Known Member

  Liittynyt:
  03.03.2006
  Viestejä:
  1 184
  Saadut tykkäykset:
  109
  Nordeassa kyllä houkuttelee tuo 1% välityspalkkiokatto, eli esim. satasen ostosta menee vain euro palkkiota. Ja koskee myös USA ym. Voisi tehdä pieniä liikkeitä enemän. Ja jos muistaa tehdä vähintään yhden toimeksiannon per kvartaali, niin säilytyskään ei maksa mitään. Ja se nyt ei tuolla palkkiolla ole mikään ongelma. (Ilmeisesti kuitenkin veloittavan ekasta kvartaalista maksun, kun ei ole kauppoja alla.) Tiedä sitten olisiko siitä pitkällä tähtäimellä isoa etua verrattuna siihen että kasaa isomman potin ja tekee isompia liikkeitä harvemmin.
   
 6. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  Tätähän ei tosiaan oikein voi Nordnetillä toteuttaa, joten sen edun tuosta saisi. Luin nyt tuolta Kauppalehden sivuilta kokemuksia ja luulenpa, että en lähde vaihtamaan. Se mahdollisesti pienempi hintakaan ei ole kaikki kaikessa, jos nykyisen välittäjän kanssa homma muuten toimii siten, että asiakas on tyytyväinen. Ja olenhan minä, kaikkeen muuhun paitsi hintoihin. Nämä kampanjat kuitenkin vielä tasoittavat sitä hintaeroa. Ja muistelen jotain sellaista, että Nordealla dollariosingot aina muunnettaisiin automaattisesti euroiksi niiden maksun yhteydessä, mistä kai seuraa maksu. Tai ainakin tuollainen muistikuva on jäänyt käyttäjien kirjoituksista. Jos näin tosiaan oli, niin siinä yksi aika iso miinus. Sitten ne eurot pitäisi taas muuntaa takaisin dollareiksi, jos niillä lähtee ostamaan jotain rapakon takaa... ääh.
   
 7. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  ^ Kuusi noista jo löytyykin :cool: HCN:ää olisin jo ostanut, jos euron arvo ei olisi tällä hetkellä niin perseestä, ja saman voi sanoa TGT:stä.
   
 8. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  Ei ole pahemmin epäselvyyttä huonoimmasta sijoituksestani, sen kunnian saa SeaDrill. Nelinumeroinen summa oli sijoitettuna ja nyt osakkeiden arvo on huikeasti muutama kymppi :D

  Ei voi mitään, paskan möivät. Kyllä sitä on ainakin jo oppinut olemaan kuolaamatta turhan sokeasti isojen osinkojen perään.

  Onneksi muilta osin menee paremmin ja salkun arvo on kasvanut kivasti... samoin osinkojen, joiden määrän per vuosi suhteen on yksi aika iso tavoite. Jos saan nyt säästeltyä ja sijoiteltua, niin ensi vuonna luultavasti päästään puoliväliin. Yhdeksässä vuodessa. Toinen puolikas onnistuneekin paljon nopeammin, JOS nyt onnistuu lainkaan. Mistä sitä tietää mitään varmaksi etukäteen.
  Ei sitäkään tiennyt, että Targetille oli tulossa paljon isompi dippi, minä kun ostin jo siitä ekasta. Mutta jos saavat taloutensa taas käännettyä ylöspäin ja osakkeen arvon, niin eipä siinä.

  Nordnetin Suomi-kampanja on ehdottoman tervetullut, vaikka en tiedä, hyödynnänkö itse. Vähän tullut kotimaisia osteltua. Niin, sillä kyllähän nuo viikottaiset (ainakin melkein) osingot ovat koukuttavia! :)
   
 9. vemkki

  vemkki Well-Known Member

  Liittynyt:
  10.09.2006
  Viestejä:
  3 342
  Saadut tykkäykset:
  139
  Tää Seadrill on jännä juttu. En ole seurannut firmaa ollenkaan, bongannut vain satunnaisesti joltain keskustelupalstoilta. Nyt tarkasteltuna kurssikäyttäytyminen muistuttaa Talvivaaraa. o_O Jotkut näkevät firmassa edelleen mahdollisen lottokupongin.
   
 10. 71 dB

  71 dB Well-Known Member

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 110
  Saadut tykkäykset:
  297
  Jaahas, osinkot lyöty lukkoon osaltani:

  Elisa - 150 * 1,50 € = 225 €
  Fortum - 290 * 1,10 € = 319 €
  Outotec - 800 * 0,00 € = 0 €

  Yhteensä 544 € brutto, verojen jälkeen 405,28 €
  (korjattu, olin unohtanut, että vero menee vain 85 % pörssiosakkeista)
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2017
 11. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  Aivan kiinnostava juttu välittäjistä: http://vaurastu.blogspot.fi/2017/05/vertailu-paras-osakevalittaja-ei-ole.html
  Kannattaa lukea myös kommentit, kun ei se Nordeakaan ihan noin huono taida olla. Yllättäviä nuo kehut Lynxin asiakaspalvelusta. Enpä ollut tietoinen, että hommaan on näköjään panostettu kunnolla. Hyvä tietää, vaikka tuskailin juuri veroilmoituksen parissa ihan riittävästi helpoimman Nordnetinkin kanssa :p

  Joskus sekin onnistuminen tyydyttää paljon, ettei tee mitään. Teki mieli TISsiä (hihihi!), mutta jahkailin ja epäröin sormi ostonapilla muutamanakin päivänä. Nythän tuo sitten sukelsi 25% ja korkea osinko laskettiin puhtaaseen nollaan toistaiseksi. Onneksi en tehnyt sitä kauppaa, vähänkö olisi ottanut pattiin.
   
 12. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  Yllättävä käänne, kun Dividendmantran Jason muuttaa Thaimaahan. Kirjoittelu onneksi jatkuu ja juttujen kiinnostavuus ei ainakaan minulle taatusti tule laskemaan, kun päästään kuulemaan tästä uudesta elämästä huomattavasti halvemmassa maassa.

  Euro vahvistunut kovasti ja salkun arvo ei juurikaan ole päässyt näin ollen kasvamaan. Kuukausittaiset mahdollisimman hyvien firmojen osakkeiden ostokset kuitenkin jatkuvat. Hyvä tästä on tullut tähän mennessä (enimmäkseen) ja eiköhän vastakin. Fortumit olisi voinut pitää vaikka tänne saakka ja myydä vasta nyt, mutta sellaista se sijoittaminen on! Jos olisin tehnyt sitä ja kun olisin tehnyt tätä...

  Ei kellään mitään ihmeempää? Kaverin rahatilanne parani kesän aikana reippaasti, toivottavasti alkaa löytyä hilloa näihinkin ostoksiin, kun on kiinnostustaan ilmaissut. Seitsemän vuotta on nyt ollut salkku ja en koko aikana ole tuntenut ketään, jolla olisi sama harrastus (no äitimuorilla on muutama Fortum) :confused: Olisihan se kivaa, jos tilanne muuttuisi.
   
 13. fards1937

  fards1937 New Member

  Liittynyt:
  04.10.2017
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei, uusi käyttäjä täällä.
  Oon ite noudattanu aina aika laiskaa sijoitustaktiikkaa, mutta nyt mietin tohtisiko aktivoitua sen kanssa. Tosin joskus se laiskuuskin on hyväksi, niinkuin tuossa Fortumin kanssa, heh heh. Mietin vaan, onkohan joku aiemmin käyttänyt näitä sijoittamiseen soveltuvia mobiiliappejä? Nykyään kun tulee enemmän räpelleltyä kännykkää kuin vanhanaikaista desktoppia, niin mietin josko noiden avulla saisi itseensä sitten aktivoitua. Onko kellään kokemuksia?
   
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  MItään yhteenvetoa tästä vuodesta kellään? Viime vuosi on vertailun kannalta vähän huono Fortumin myynnin ja korvaavien sijoitusten takia, mutta tänä vuonna osinkoja kilahti
  noin 1500 €
  enemmän kuin 2015, joten ihan hyvää kehitystä ja samalla linjalla jatketaan. Salkun arvo myös ylitti seuraavan ns. selkeän haamurajan juuri tällä viikolla, ei kun seuraavaa kohti. Viinaan ja naisiin :)menee kyllä turhan paljon hilloa, mitä voisi käyttää järkevämmin, mutta en aio alkaa vasta jonain pappanakaan elämästä nauttimaan!

  Jotain suomalaista osaketta olisi vuoden tässä vaiheessa voinut hyvin ottaa, mutta potentiaaliset - saati nykyiset - osinkoaristokraatit tuntuvat olevan kiven alla (no, en tosin pahemmin ole aikaa käyttänyt perehtymiseen) ja järkevällä hinnallakin pitäisi saada. Se kai siitä ajatuksesta sitten.

  Nordnetin uusi käyttöliittymä on täyttä hanuria, onneksi vanhaakin voi yhä käyttää ja parempi olisi jatkossakin pystyä. Helvetinkö järkeä selkeää ja toimivaa on lähteä muuttamaan joksikin ihan muuksi?
   
 15. TheRealThing

  TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

  Liittynyt:
  03.05.2004
  Viestejä:
  3 641
  Saadut tykkäykset:
  382
  Osakesijoittajille terveisiä:

  "Kymmenen vuotta sitten lyöty miljoonan dollarin veto ratkesi: Warren Buffettin passiivinen sijoitustapa oli tuottoisampi"

  "Warren Buffett voitti miljoonan dollarin vedon siitä, että osakepoiminnoilla ei voi voittaa indeksien turvallista ja halpaa tuottoa."

  https://www.hs.fi/talous/art-2000005533082.html

  Taidan jatkaa jatkossakin laiskan miehen metodia eli indeksirahastoihin sijoittamista. Minkä suoraan osakkeisiin sijoittamalla jännityksessä menettää ja tuurilla tuotossakin, niin sen mielenrauhassa voittaa. Omalla tavallaan ihan hauskaa kikkailla rahastoillakin etsien hyvää tuottoa ja samalla hajautus tulee helposti hoidettua.
   
  h3mb3 tykkää tästä.
 16. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  ^ Onhan noista paljon hyvää tullut luettua, eli tiedossa on kyllä tämmöinen hyvä vaihtoehto ollut. Ainakaan toistaiseksi en ole silti lähtenyt mukaan. Ja pakko myöntää, että minulle ei vielä tänäkään päivänä ole auennut se indeksiin sijoittamisen pihvi - mitä se käytännössä ihan tarkalleen tarkoittaa. Rautalankaa jossain on kyllä yritetty vääntää siitäkin, ei vain riittävän paksua. Osinkojako nämäkin siis maksaa, ja miten usein? Kun en edes sitä tiedä.

  Noissahan taitaa olla jotain säilytys/hallinnointikustannuksia tosin, joita osakeomistaja (Nordnetissä) ei maksa. Se sopii minulle.

  Hmm, jos vielä katsoo tuota...
  Sijoitustaitojensa vuoksi Omahan oraakkeliksi kutsutun Buffettin lähtökohtana oli se, että kaupankäyntikulut ja rahastopalkkiot syövät vuosituottoja sen verran, että pitkällä ajanjaksolla niin kutsuttu passiivinen sijoittaminen edulliseen indeksiin olisi tuottoisampaa.

  Kaupankäyntikuluthan voi kutistaa hyvin pieniksi halutessaan osakkeillakin ja mitään rahastopalkkioita ei tietenkään tule. Jos vielä ostetaan osinkoja vuosittain reilusti kasvattavia firmoja, niin ihan tämmöistähän sijoitustyyliä tämä toinen häiskä ei tainnut harrastaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2018
 17. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  ABBV nostaa osinkoaan 35% ja ostaa omiaan takaisin 10 miljardilla. Näitä voittajahevosia lisää :) Vuosi sitten lisäsin tätä ja hinta on siitä jo melkein tuplaantunut. Juu... menisipä tosiaan jokainen ostos näin hyvin.

  Pitkästä aikaa Hesan pörssistäkin jotain, kun Nordeaa nappasin kyytiin.
   
 18. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 839
  Saadut tykkäykset:
  378
  Komee rovio hesan pörssissä, vihaiset linnut vaan räkättää ja paskoo päälle :D
   
 19. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 839
  Saadut tykkäykset:
  378
  Komee rovio hesan pörssissä, vihaiset linnut vaan räkättää ja paskoo päälle :D
   
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Well-Known Member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 377
  Saadut tykkäykset:
  66
  Taisikin joo Rovion siat varastaa sijoittajien rahat, eikä mitään munia! Tai pesämunat korkeintaan, höhöhöö.

  Tuollaista liukumäkeä ei ihan päivittäin näekään, huh huh. Meniköhän vielä 49 prosentista alemmas...