Osakesijoittaminen

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Professional, 14.12.2012.

 1. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  Jos osaisit lukea vähän paremmin, olisi vastauksesi kohdistunut jotenkin järkevästi.

   
 2. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Joo, jos vaikka palataan taas välillä ketjun varsinaiseen aiheeseen. Jopas Outo dippaa! Kai se on pakko tätä nyt sitten napata, vaikka joitakin jenkkejä kyttäilin.
   
 3. 71 dB

  71 dB Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  19.01.2005
  Viestejä:
  10 421
  Saadut tykkäykset:
  441
  Hyvin alkaa olla turskalla tämä Outotec meikäläisen salkussa, keskihinta ~10.60 €. :weep:
   
 4. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Onkohan minulla nyt 9,60... ihan tarpeeksi korkea tuokin, jos alkaa lasketella alle 8 €:n :mad: tai jotain. No, parempia aikoja odotellessa kai sitten...

  Tässä sen ainakin juuri nyt itse kyllä näkee, että kannattaa ehkä kuitenkin vain pitää kiinni siitä linjasta, mille alkujaan lähti. Sillä on hyvin pärjännyt. Eikä mitään sooloiluja Outojen tai muidenkaan ei-defensiivisten kanssa. Mutta joo, kaipa tämäkin tästä, jossain vaiheessa...
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2013
 5. aapol

  aapol Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.11.2005
  Viestejä:
  854
  Saadut tykkäykset:
  7
  Osakesijoittamisesta ja kapitalismista vielä muutama sana. On totta, että koko järjestelmä on juuriaan myöden paha. Pahuuden ytimessä on pankit. Nekin, jotka sanovat, että esim. Philip Morrisin ostaminen on pahuutta, säilyttävät rahoja vielä saastaisemmissa (joskin julkisuuteen puhtaammilta näyttävissä) pesissä - pankeissa. He myös lainaavat rahaa korkoa vastaan näiltä. Osa jopa työskentelee pankeille. Toisaalta pörssiosakkeiden kaupankäynti tapahtuu myös pääosin pankkien välityksellä, josta ne ottavat omansa. Suomen lakiin on kirjoitettu, että suomalaisten pörssiyhtiöiden arvo-osuusjärjestelmää ylläpitää monopolina yksityinen belgialainen Euroclear. Sijoittajille tämä Euroclearin rekisteri näyttäytyy arvo-osuustileinä, joita voi avata joko Eurocleariin, pankkiin tai pankkiiriliikkeeseen.

  Sijoittaminen osakkeisiin ei paljoa eroa siitä, että lainaa rahaa pankille (eli tekee talletuksen surkeaa korkoa vastaan), joka sijoittaa ne sitten eteenpäin (esim. Philip Morrisiin). Jokainen, jolla on asuntolainaa tai rahaa pankissa osallistuu tähän sijoitustoimintaan, jota pankit tekevät. Myös jokainen, joka saa palkkaa ja maksaa veroja osallistuu mm. pankkien ja sotateollisuuden pönkittämiseen. Pohjimmiltaan suora sijoittaminen osakkeisiin on vain pyrkimystä siihen, että raha säilyttää arvonsa tai parhaassa tapauksessa tuottaa. Äkkiseltään tuntuu, että on moraalitonta ostaa suoraan tupakkayhtiön osakkeita. Toisaalta moni pitää esim. eläimien tappamista moraalittomana (ja pitäytyy tästä omassa elämässään), mutta jos se eläin on vaan paketoitu kivaan pakettiin, niin kyllä sen sitten voi ostaa esim. pankkikortilla. Kummassakin tilanteessa ollaan pattitilanteessa. Toisaalta monesti hommat lähtevät muuttumaan pienistä teoista. Se muutos vaan harvoin toimii, jos se työnnetään väkisin kurkusta alas.

  Mikä olisi parempi sijoituskohde? Sanoisin, että sijoittaminen pieniin yksityisiin yrityksiin olisi monessa mielessä hienoa toimintaa (jos nyt rajataan puhdas hyväntekeväisyys pois, jossa sijoittaminen on enemmän ns. parempaan huomiseen, ei arvonsäilyttämiseen/tuottoihin). Toisaalta niissä tuotto-odotukset ovat todennäköisesti vaatimattomampia, riskit (ja ehkä mahdollisuudet, vrt. Supercell) korkeampia ja markkinoita ei oikeastaan ole (ts. miten niitä helposti saisi ja miten niistä halutessaan pääsisi helposti eroon). Lisäksi jo lakiteknisesti niillä kaupankäynti on eriarvoista (mm. varainsiirtovero, jota ei makseta pörssiosakkeista).

  Moni varmasti toivoisi, että koko järjestelmä romahtaisi mahdollisimman pian. Itse näen tämän oikeastaan ainoana mahdollisena vaihtoehtona. Tämä on tosin toistunut historiassa jo useasti. Eli siinä mielessä romahduksen jälkeen menee taas jonkin aikaa, jolloin ollaan taas samassa tilanteessa, että korttitalon olisi jälleen annettava romahtaa. Toivotaan, että jokaisessa iteraatiossa opittaisiin rakentamaan parempi ja oikeudenmukaisempi järjestelmä. Mutta ihminen on kuitenkin lähtökohtaisesti taipuvampi toistamaan ne samat virheet uudestaan ja uudestaan. Pitää oppia kantapään kautta ja se oppi ei valitettavasti periydy jälkipolville.

  t. tämän ajan kuva

  Edit:

  Toisaalta eivät nuo muutkaan järjestelmät, kuten kommunismi ja diktatuurit ole mitenkään kauniisti toimineet verrattuna kapitalismiin. Kaikki toimivat paperilla kauniina utopiana, ja jotenkin musta tuntuu, että myös uudet kehitteillä olevat järjestelmät perustuvat itsepetokseen ja ovat vain kauniita utopioita. Hyvä asia on kuitenkin, että vaihtoehtoja pohditaan. Jokaiseen järjestelmään tarttuu ajansaatossa niin paljon paskaa, että ne tukehtuvat omaan mahdottomuuteensa.

  Tämä vaatisi todella suurta muutosta asenteissa ja arvoissa ja muissa, että pohtimalla tämä muutos tuskin tulee. Pitäisi päästä jollekin uudelle ymmärryksen tasolle.
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2013
 6. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Paljon hyviä pointteja. Ja varmaan puolin ja toisinkin. Todellakin pankkien korot määräaikaistalletuksiin, puhumattakaan käyttötileistä, ovat tällä hetkellä surkeita. Ja eikös jo työssä käymällä suomalainen tee evilisti pahaa, kun veroilla sitten kustannetaan naisia raiskaavien mamujen maahanmuutot ja täysylläpidot? We just can't catch a fucking break!
   
  Viimeksi muokattu: 17.10.2013
 7. CleverIndeed

  CleverIndeed Uusi jäsen

  Liittynyt:
  11.11.2007
  Viestejä:
  5 595
  Saadut tykkäykset:
  1
  AMEN! Saatiinhan tästä jonkinlainen synteesi aikaiseksi. Tuohon ei nimittäin ole oikein muuta kommentoitavaa. :thumbsup:
   
 8. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  No nyt saisi ainakin Outoa halvalla :rolleyes: mutta enpä tiedä. Ei oikein huvittaisi tähän pistää enää enempää kiinni, katsotaan nyt. Onhan tuo Fortum ollut paljon enemmänkin miinuksella joskus kuin Outo nyt, niin ei mikään uusi juttu sinänsä. Noussee sitten aikanaan, parempina aikoina.

  Taloudellisesti riippumaton pistää oman rahaston pystyyn, kappas. Ehkä jopa voisin harkita lähtemistä mukaan, mutta kymppitonnin minimisijoitus ei kyllä onnistu, joten se siitä. Nordnetin Oksaharju on vielä enemmän sellainen kaveri, jonka kelkkaan ei pelottaisi lähteä. Mitä tämä oli, vasta 26-vuotias tai jotain, ja puolen millin osakesalkku jo hanskassa. Kirjakin vasta ilmestyi ja blogikirjoitukset ovat vakuuttaneet, joten kuuntelen kyllä miehen sanomisia.
   
 9. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 946
  Saadut tykkäykset:
  414
  On ollu kyllä aikamoista laskettelua. Siitä nyt vielä montaa viikkoa ole, kun kävi takas siellä 11€:n päällä, ja nyt hätyytellään jo 7€:n rajaa. Saas nähdä meneekö huomenna sekin raja rikki.

  Rahaa jos olis ylimääräistä, niin kyllähän tässä varsinkin näillä hinnoilla olis kyllä oston paikka. Ei kauaakaan kun pidin sitä 11€:kin halpana. Pari isompaa kauppaa, niin tää on heittämällä taas yli 10€.

  Malttia vaan ja hyviä tankkaushetkiä... :thumbsup:
   
 10. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Joo voi tuota Outoa harkita kuitenkin vielä, mutta ei pidä lähteä hötkyilemään. Ja juuri tätä vartenhan salkkua hajautetaan, että yksi mätämunakin :D sinne välillä sitten mahtuu. Nyt on dollarikin hiukan vahvistunut, joten jenkit salkussa pullottavat taas paremmin, että eihän tässä nyt kovin huonosti mene vieläkään. Onneksi tuli niitä osteltua melko tiuhaankin tahtiin nyt syksyllä, koska enää ei yhtä halvalla saa - ainakaan tällä hetkellä. Pistetään vaihteeksi salkun tilanne.

  AbbVie Inc. +98,42
  Abbott Laboratories +49,78
  Altria Group, Inc. +22,81
  Apetit Plc +36,40
  Coca-Cola Company (The) +15,04
  Fortum Corporation +11,14
  Johnson & Johnson +38,44
  Lorillard, Inc +20,27
  McDonald's Corporation +2,14
  Outotec Oyj -23,08
  Pepsico, Inc. +21,62
  Philip Morris International Inc +17,23
  Seadrill +62,65
  TeliaSonera AB +29,77
  Vodafone Group Plc +27,48
  Waste Management, Inc. +40,45
   
  Viimeksi muokattu: 02.11.2013
 11. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Jee, menee paremmin kuin koskaan. Jos Outo tuosta vielä plussalle ponnistaisi, niin menisi todnäk rikki yksi rajapyykki siinä, paljonko salkku on voitolla. Siis euroissa. Yksi numero lisää tulisi siihen lukuun, wuhuu.

  Twitter menee pörssiin, niinköhän se oli? Voisi olla ihan kiinnostava sijoitus.
   
 12. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 946
  Saadut tykkäykset:
  414
 13. Homeboy

  Homeboy The Collector Tukijoukot

  Liittynyt:
  25.07.2003
  Viestejä:
  504
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisi olla kiinnostava, mutta itseä ainakin kiinnostaa, millaisia muutoksia tulee toimintamalliin, että yhtiö rupeaa tekemään rahaa. Tällä hetkellä aika hyvin mainosvapaata ja maksutonta aluetta ollut tuo Twitter, joten jos esim. nämä mainitut ominaisuudet tulee niin karsinee ainakin osan käyttäjistä. LinkedIn toinen mielenkiintoinen näistä verkostoitumismedioista.
   
 14. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Mielenkiintoisia tapahtumia Fortumilla. Jos jotain kuuden miljardin kauppoja tullaan tekemään, niin jonkinlainen vaikutus lienee kurssiin... nouseva olisi tietysti kivaa, koska F on edelleen salkun suurin sijoitus. PM kirinyt aika lähelle, mutta kuitenkin.

  En kyllä yhtään tiedä, mitä tuossa on taustalla ja miten tämä sitten tulisi muuttamaan Fortumin toimintaa siitä eteenpäin.
   
 15. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  taloudellinenriippumattomuus.comissa ihan innostava uusi kirjoitus. 200 000 €:n salkku ja reilu tonni kuussa käteen, kyllä sillä jo itsekin hengissä pysyisi. Jos tässä saisi töitään vielä jatkaa ja palkka juosta, niin ei tuo mikään mahdottomuus ole, tai liian kaukainen haave edes. Saapa nähdä.

  55-vuotiaana eläkkeelle -tyypin Talvivaarat ovat kyllä jo turskana todella pahasti, eli tällä kaverilla ei mene ihan yhtä hyvin. Onneksi nyt ei mitään valtavia summia ole sijoittanut.

  Edit: auts, "Laiskan sijoittajan" salkussa Talkkua on myös ja uhkana tulla 3500 € persnettoa. No, saahan sitä verotuksessa helpotusta sitten. Aloittaessani sijoittamisen pohdin yhtä lappua, jonka kanssa olisi käynyt huonosti. Onneksi mihinkään miinoihin ei ole tullut astuttua, oma strategia aika hyvin nämä auttaakin välttämään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.11.2013
 16. Professional

  Professional Stirlingite Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.08.2004
  Viestejä:
  10 946
  Saadut tykkäykset:
  414
 17. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Technopoliksesta tuli luovuttua ainakin toistaiseksi, mutta nyt joku Kauppiksen keskusteluissa mainitsi Ameriikasta jo ennestään tutun vastineen eli O:n. Aika hyvällä hinnalla tuota nyt saisi, tullut alas ja euro puolestaan noussut ylös, joten voisi ihan tosissaan harkita. Tullut aikoinaan katseltuakin sillä silmällä, mutta kauppoja en koskaan tehnyt. Osinkokin on antelias, tällä hetkellä irtoaa jotain 5,60 rosenttia.

  Mm. tässä artikkelissa yksi "osta ja unohda" -lapuista: http://www.forbes.com/sites/moneybuilder/2013/11/28/5-stocks-to-buy-and-hold-forever/2/
   
 18. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
 19. JR1911

  JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

  Liittynyt:
  27.03.2004
  Viestejä:
  2 735
  Saadut tykkäykset:
  5
  Tänään tuli itsekin liityttyä sikariportaaseen kun ensimmäiset osakekaupat varmistuivat. Tavoitteena olisi pitkällä tähtäimellä satsata osinkoa maksaviin yrityksiin tietenkään täysin pois sulkematta tapaus Talvivaaraa tai vastaavia.
   
 20. Liekinheitin

  Liekinheitin Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  4 454
  Saadut tykkäykset:
  73
  Mitähän Saga Fursilla tapahtuu, kun tuli niinkin paljon kuin 16.55 alas eilen. Sopii tietysti minulle, vaikka menisivät konkkaan... nyt kyllä menee eurolla ihan mukavasti, joten ostoksia on tullut tehtyä. Jätetään nyt tällä kertaa tarkentamatta, ettei kukkahattusedät ala vihoitteleen! :)