Orbit saapuneet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kimikimi, 07.02.2006.

 1. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jaa-a, tuohon en osaa sanoa. Itsellä on ihan kuorittu piuhan pää Orbien kultaterminaaleissa kiinni enkä ole banaaneja kaipaillut...
   
 2. pylkönmäki

  pylkönmäki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  :hitme: Kylläpä orbit ovat saaneet kovasti hehkutusta osakseen koti-ja ulkomaisilla palstoilla ! ! ! :eek:
  Pari pientä kyssäriä kysyisin vielä orbeihin tutustuneilta. Ensinnäkin 4 ohmin kaijuttimien sopivuudesta eri vahvistimien kanssa on ollut palstoilla? Mikä tässä ohmi asiassa mättää, eli mitä haittaa liian pienet ohmit tekee vahvistimelle tai päinvastoin?(Chauron, Yammu rx-550 palstalla, ei esim suosittele Yammun vahvaria 4 ohmisten kanssa)
  Toinen "typerä" kysymys on että oliko se näin että Mod 1 on 4 ohmia ja Mod 2 8 ohmia ?
  kiitti ja öitä !:sleep:
   
 3. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikään guru en sähköfysiikassa ole mutta ohmeillahan ilmaistaan piirissä kulkevan sähkövirran vastusta eli resistanssia. Tämä tarkoitta siis sitä että jos vahvistin on suunniteltu 8 ohmin vastukselle ja kaiuttimet ovat 4 ohmia niin kaiuttimien läpi menee enemmän virtaa kuin ne on suunniteltu kestämään, joka ei varmaankaan ole hyvä asia. Korjatkaa toki viisaammat jos olen väärässä.

  Käsitykseni kuitenkin on, että yleensä mitään vakavaa tuhoa tämä ei saisi aikaan suurimmassa osassa kaiuttimista mutta itse olen kuitenkin pitänyt siitä kiinni että sovitan yhteen vain täysin sopivat palaset. Varmuuden vuoksi.

  Orbien speksisivuilta löytyy paljon hyödyllistä teknistä tietoa itse palloista. Siellä sanotaan ohmeista siis seuraavaa:

  Mod1: 8 ohms nominal
  Mod2: 4 ohms nominal*
  *Mod2 is compatible with all popular receivers & amps rated at 6-8 ohms


  Asiaa itse Mod2:ia ostaessani kysäisin Orbilta ja he sanoivat kyllä, että huoletta voi laittaa (ainakin) Mod2:t 8 ohminkin laitteisiin kiinni.
   
 4. ICU

  ICU Uusi jäsen

  Liittynyt:
  03.10.2005
  Viestejä:
  53
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täsmennystä. Ohmin tarkemmat määrittelyt on luettavissa vaikka tuolta:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohmi

  Mitä tulee impedanssin vaikutuksesta vahvistimeen, niin liian pieni kaiuttimien impedanssi aiheuttaa vaaraa nimenomaan vahvistimelle. Em. tapauksessa vahvistimesta siis yritetään ottaa virtaa enemmän kuin se pystyy antamaan, joten tyypillinen transistorivahvistin alkaa tehon loppuessa leikkaamaan. Tästä johtuen kaiuttimiin voi mennä voimakkaasti säröytynyttä korkeataajuista signaalia, joka on vaaraksi ennen kaikkea diskanteille.
  Ja vaikka tehoa ei yritettäisikään ottaa enemmän kuin vahvistin puhtaasti antaa, voi liian pieni impedanssi aiheuttaa pitkäaikaisessa käytössä vahvistimelle epäterveellistä lämpenemistä.

  Vahvistimissa on usein suojapiirit jotka kyllä suojaavat vahvistinta ylikuormitukselta, mutta kaiuttimia ne eivät suojaa jos niihin ehtii päästä voimakasta säröytynyttä signaalia.
   
 5. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ja tuolta Orb Audin FAQ:sta tais löytyä juttua, että noi Mod 2:t ei mee koskaan alle 4 Ohmin missään vaiheessa kun monet kaiuttimet saattaa tehdä syvänkin sukelluksen tietyllä taajuudella. Pitäis siis Orbien olla helppo kuorma mille tahansa vahvarille.

  Mitenköhän muuten vahvistin käsittelee "sekakuormaa", eli edessä olis 3 Mod 2:sta ja takana 2-4 Mod 1:stä. Tällöin 3 kanavaa olis 4 Ohmisia ja 2-4 kanavaa 8 Ohmisia.
   
 6. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo tuskin on mikään ongelma, koska Ethan Siegel Orbilta sanoi, että iso osa heidän tuotteistaan myydään nimenomaan niin, että takana on Mod 1:set ja edessä vähintään centterinä tai kaikki kolme etukajaria ovat Mod 2:sia.

  Todettakoon tässä samalla se, että viikon Orbit omistaneena, kun säädötkin on vähitellen loksahtaneet kohdalleen, että kuulostaa koko ajan paremmalta ja paremmalta. Säätöjen hakemiseen kannattaa kuitenkin uhrata aikaa.:thumbsup:
   
 7. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hyvä kuulla. Itellä vahvarina RX-V750 ja 3xMod2+4xMod1 parhaillaan tullattavana.

  Magnatit (503) lähti vaihtoon paristakin syystä (no yksi pari säästettiin musiikkia varten). Ekana syynä Magnattien vaikea sovitettavuus omaan olkkariin ja tokana se, että kaiuttimet pitäisi saada sijoitettua suht korkealle, turvaan pian saapuvalta omalta jälkikasvulta ja kavereiden vekaroilta :eek:)

  Nyt pitäisi vielä ratkasta miten suojata subbari (joo, aika "plazalainen setti" alkaa kasaantumaan>xls200-df). Luultavasti jonkinlaista verkkoa jalkojen ympärille, ettei pienet kädet rouhi elementtiä uuteen uskoon... Tarkoitus olisi myös maalata ämyri valkoiseksi.

  Sitten kun joskus hamassa tulevaisuudessa saan aikaiseksi leffahuoneen, niin joutuu hankkimaan raskaammat kaiuttimet takaisin...

  Raportoin lähipäivinä maallikon tuntemuksia Orbien ja Magnattien soinnista, joskin aika selviähän nuo erot taitavat olla.
   
 8. pylkönmäki

  pylkönmäki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  :thumbsup: Thanks.. asia selvisi ! :naminami:


   
 9. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielenkiinnolla odotan vertailua Magnatin ja Orbin väliltä. Oli kanssa alunperin hankintalistalla Q503:t, mutta joutuis pistämään huoneen järjestystä aika paljon uusiks ja sekään ei välttämättä riittäis takaamaan Q503:lle hyviä paikkoja. Noi Orbit saa kätsysti katonrajaan, jossa ne mun huoneessa (3x4m) varmaan toimis ihan kivasti.
   
 10. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Noniin, nyt on pallukat (3*mod2+4*mod1) viritetty ja sovitettu XLS200 kanssa yhteen. Magnat-pari on vielä hetken b-kaiuttimina vertailua varten.

  Onhan siinä äänessä eroa, mikä tuskin tulee yllärinä. Pallerot eivät pysty läheskään samaan heleyteen, eivätkä toista puhetta/laulua yhtä miellyttävästi kuin Magnatit. Mutta riittävät kyllä itselle varsin hyvin. Ja ovat tietenkin sisustuksen kannalta erittäin helpot, 7.1 Magnateilla olisi näyttänyt vähän toiselta. Laitan kuvaa tulemaan jossain välissä.

  Ennen kun noita Orbeja lähtee tilaamaan, niin kannattaa ehdottomasti tsekata Genelecit. Esim. 5*8020 ei ole enää hirmu kaukana hintavertailussa jos noita tuplapalloja aikaa tilata.
   
 11. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuliko sullakin maksamaan 3xMod2 + 4xMod1 -paketti yhteensä 1100e luokkaa? Jos Genen 8020:ia haluaa, niin saa aika kovan tarjouksen liike lyödä pöytään, koska ovh 5x330e = 1650e.
   
 12. pantheon

  pantheon Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2006
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Missäs päin olisi Treen seudalla mahdollista kuunnella Orb settejä? Voisiko joku avittaa miestä hädässä? :thumbsup: Kun ei kuitenkaan viitsi ostaa kuulematta ja pelkän lukeman perusteella.

  Muina kandeina roikuu edelleen Genen 8020:t ja hieman myös B&W M-1:set kiinnostaa. Subikin tulee hankintalistalle kunhan muut on päätetty.

  Huone on pienehkö 5m X 3.6m ja ongelmallinen sijoittelun kannalta. Etuvasen ja etuoikea on melkoisen pakko laittaa kattoon (tai sitten TV-tasolle) ja keski TV-tasoon. Taakse (2-3) tulevat seinään.
   
 13. jpkt

  jpkt Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.10.2002
  Viestejä:
  118
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olisiko pääkaupunkiseudulla omistajaa, jonka luona suhteellisen sisäsiisti kaveri voisi piipahtaa pikaisella visiitillä katsastamassa pallot? ;)
   
 14. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tota luokkaa oli, eli kyllähän noi Orbit huomattavasti halvemmaksi tuli (ja 7 Geneä olisikin jo 2310€ noilla listahinnoilla). Pallukat oli myös helppo asentaa ja setin sai näyttämään aika särmältä Stud-telineiden ja kaapelikanavan avulla.
   
 15. jatlaiti

  jatlaiti Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.12.2005
  Viestejä:
  62
  Saadut tykkäykset:
  0
  Osaako joku kertoa näiden Orb Mod2:sten sopivuudesta niinkin isoon huoneeseen kuin 4,5mx7m? Tarkoituksena olisi hakea 5.1 ääntä todennäköisesti XLS200 suppasen avustamana. Paras tulos saavutettaisiin esteettisesti, jos kaikki kaiuttimet voisi laittaa kattoon kiinni. Johdot saa piiloon, koska putkitusta ei vielä ole tehty. Huoneen layout taas komealla ascii kuvalla:

  7m
  --......----------......----
  IO..........T................OI
  I................................I
  I................................I 4,5m
  I................................I
  IO......kkkOkkk.S.........OI
  -------------------------

  O= Orb Mod2
  T= Tykki
  S= Sub
  k= Kangas
  aukot viivoissa = ovet

  Kangas ei siis aivan huoneen keskellä, mutta Orbit olisi kiva laittaa ihan nurkkiin. Keskikaiuttimen voi laittaa kankaan eteen kattoon.
   
 16. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuo huoneen koko oli asia, joka minuakin askarrutti noissa orbeissa eniten. Järkihän sen sanoo, ettei sen kokoisista ämyreistä voi hirvittäviä paineita tulla, ja minullakin huonekoko on melkoinen, n. 5 x 6 metriä, ja vielä yhdeltä sivulta kokonaan auki. Näistä lähtökohdista huolimatta päädyin tilaamaan 5 x Mod1 + 1 Mod2 sentteriksi. [​IMG]

  Syy, miksi ylipäätään halusin Orbit, oli kattoasennus. Uskallan väittää, että hevillä (eikä edes humpalla) löydy settiä, joka tähän rahaan tarjoaa saman äänenlaadun, asennuksen helppouden ja ulkonäön näin kompaktissa paketissa.

  [​IMG]
  [​IMG]

  Äänenpaine ei varsinkaan näillä Mod1:llä ole mikään ihmeellinen, mutta toimii näin aikuisempaan makuun enemmän kuin riittävästi. Äänikuva on erittäin asiallinen, ja elokuvien tilatehosteet toimivat kerrassaan loistavasti. Ja hellasärö on 0%.:thumbsup:
   

  Liitetyt tiedostot:

 17. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onkos noi telineet nyt ne Vogelsin "joku mikälie malli"? Kuinka helposti kävi kajareihin? Taitaa olla aika kallista loppuen lopuks tilata 7 kpl MultiMounteja pallojen kanssa Amerikasta kun Suomesta sais noita Vogelseja. (Eli siis suunnitelmissa tehdä 3xMod2 + 4xMod1 & XLS:lla)

  Edelleen kyllä himottais setti Magnatin Q500-sarjaa ja Monolith, koska noi sais samaan hintaan kuin Orb + XLS -paketin. Tilaa ei kyllä ole huoneessa, joten se kääntää pään Orbeihin. Kai tolla XLS:lläkin jonkin verran murinaa saa 12m2 puutalon huoneeseen.
   
 18. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvissa näkyvä kannake on vogelsin VLB 1025, joka sopii paikalleen aivan heittämällä, ja on helppo asentaa ja säätää oikeaan asentoon. Itse maksoin kannakkeista 20,- / 2 kpl (on sitä siinäkin muovilla hintaa).
  Kotiteatterin hankkiminen on aina kompromissien tekemistä hinnan, äänen ja ulkonäön suhteen. Jos ei sijoittaminen ja hinta olisi ollut minullakin tärkeitä asioita, kai minullakin kököttäisi nurkassa B&W Nautilukset.
  Murinaa saat kyllä syntymään, sillä sehän normaalisti tulee aina subista. Kyllä Orbit yli 100 hertsin taajuuksia toistaa niin kovin kuin vain viitsii kuunnella.:thumbsup:
   
 19. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Itse olin aluksi tilaamassa Multimountteja, mutta päädyin lopulta Stud Thirtyihin. Ovat kohtuu huomaamattomat ja niillä sai sopivat kulmat katon rajassa oleville kaiuttimille (etukaiuttimet kiinni seinässä eli 30° kulmassa maahan nähden ja takakaiuttimet kiinni katossa eli 60° kulmassa). Ainoastaan keskikaiutin olisi kaivannut Multimounttia, sillä se piti kankaan takia asentaa kattoon.

  Olisihan tuo 5*Magnat503+Monolith setti aivan eri luokkaa. Sitä koekuunnelleena joutuu myöntämään että vähän pahalta tuntui valita kevyempi kokoonpano, mutta toisaalta olohuone muuttui paljon viihtyisämmäksi... Peruskysymyksiä :D
   
 20. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuohon Magnat 503 asiaan sen verran kommenttia, että kävin aikoinaan koekuuntelemassa paikallisella jälleenmyyjällä, ja oli muuten todella herkkä sijoituksen suhteen. 15 cm siirto seinästä irti tai lähemmäs seinää muutti bassotoistoa käsittämättömän paljon. Niinhän se yleensäkin kaiuttimilla on, mutta Magnateilla todella paljon. Jälleen kerran lisäplussa Orbeille, jotka ovat melko tunnottomia sijoituspaikan suhteen.:D