Orbit saapuneet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kimikimi, 07.02.2006.

 1. Wattram

  Wattram Uusi jäsen

  Liittynyt:
  23.04.2009
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvät herrat, oletteko pyytäneet tarjousta Orbeista sähköpostilla ja oletteko saaneet alennusta listahintoihin vai tilanneet suoraan nettisivujen kautta?

  Minua kun on alkanut kiinnostamaan 3*Mod2 (Boss) + 2*Mod1 (Toss), pallot tietysti kiilloitettua terästä.
   
 2. jukka6

  jukka6 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  terve,

  mulla on edessä kaks ja takana kaks orb mod1:sta. Ongelmana on se, että kauttimista kuuluu koko ajan semmonen tasanen pieni suhina ja vinkuna. Ääni kuuluu lähinnä vaan sillon, kun kauttimista ei tuu ääntä. Vahvistimena mulla on Sony STR-DG520.

  Mistä tälläinen voi johtua? Voisiko tämä johtua siitä, että kaiutinpiuha on semmosta class ohlsson kamaa 9€ 30metriä? :)
   
 3. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  Sonyt suhisee ja vinkuu (ES-mallit eivät kait niin paljoa). Searchilla löytyy lisää aiheesta. Vai meinaatko että passiiviset kaiuttimet suhisee ;)
   
 4. jukka6

  jukka6 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  07.02.2009
  Viestejä:
  13
  Saadut tykkäykset:
  0
  No en mä varsinaisesti itse kaiuttimia epäillytkään. Vai, että Sonyn ominaisuus tämä vinkuminen. Hieno merkki.... Menee nyt ehkä vähän väärään threadiin, mutta koska kyseessä on vain 3kk vanha vahvistin, niin onko tämä vinkuna ominaisuus sellainen, että kannattaa lähteä vaatimaan uutta? Vai pitäisikö peräti vaatia rahat takaisin ja vaihtaa toiseen merkkiin?
   
  Viimeksi muokattu: 30.05.2009
 5. JLM

  JLM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  No niin, nyt on vihdoin Orbit ripusteltu seinälle. Verkkokaupan tilauksesta sen verran, että omassa tilauksessani kesti syystä tai toisesta pirun kauan. Tilauksen tein 20.1. ja paketti saapui toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla... Että näin... No mutta hyvä, että kuitenkin tulivat :)

  Paketissa ei ollut mukana noita aiemmin mainittuja "stud" kiinnikkeitä, vaan tällaiset multimountit http://www.orbaudio.com/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=24. Noilla sain kaiuttimet oikein kivasti seinään kiinni.

  Pari kuvaa todisteeksi http://picasaweb.google.fi/jalkamummo/Orbit#

  Äänestä en vielä sano mitään mutta pikaisen testauksen perusteella eivät ainakaan pahasti pistä korvaan Magnatien kanssa paritettuna.
   
 6. Huppe

  Huppe The Pilot Tukijoukot

  Liittynyt:
  08.02.2000
  Viestejä:
  3 613
  Saadut tykkäykset:
  2
  No itse möin suhisevan Sonyn pois ja pistin rahani Denoniin, lähti suhinat pois. Nykyinen Yamahakaan ei suhise lainkaan.
  Ota Sonysta se multi-joku -juttu pois päältä niin suhina rauhoittuu hieman, eli painelet jonkin direct tjsp. asetuksen päälle, jolloin se sininen valo sammuu siitä. Noin ainakin jokunen vuosi sitten. Olikohan STR-DG930 tai joku vastaava vahvistin joka minulla oli.
   
  Viimeksi muokattu: 13.06.2009
 7. Peke78

  Peke78 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.12.2005
  Viestejä:
  545
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lisää vaan kommentteja äänestä, kiitos. Noillakin kiinnikkeillä taitaa saada säädettyä aika kivasti "kohdistusta".
   
 8. JLM

  JLM Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.01.2006
  Viestejä:
  22
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hyvin toimivat juu. Ihmettelin aluksi vähän noiden jalustojen vääntelyä mutta ihan toimivaksi systeemiksi sekin osoittautui.

  Ääni istuu mielestäni oikein hyvin Magnatien kanssa yksiin. Ajattelin alunperin noita vain leffakäyttöön, Orbeja siis, mutta olen päätynyt aika paljon kuuntelemaan niillä monikanavamusiikkiakin tässä viime päivinä. Kaiuttimien äänensävy ei ainakaan maltillisilla voimakkuuksilla kuunneltaessa erotu häiritsevästi Magnateista. Kohinaa pyöritellessä eron tietysti huomaa mutta käytännössä en ole häiriintynyt siitä. Elokuvissa sama juttu, eli riittävän kivasti toimivat. En pysty kovin kriittistä arviota antamaan, koska en ole ennen takakaiuttimia omistanut, enkä myöskään tällaisia pikkukaiuttimia.
   
 9. Pahavaatturi

  Pahavaatturi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2009
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  0
  Iltoja.
  Tänään surffailessa osui silmään nämä kajarit ja kysyisinkin nyt, että mahtavatko parantaa ääntä minun tapauksessa.
  Vahvistimena toimii yamahan rx v3000 joka ainakin joskus on ollut ihan Ok vahvistin? Mitenkä mahtaa olla nykypäivän mittapuilla jos mukaan ei lasketa puuttuvia liitäntöjä.
  Kaiuttimina toimivat infinity delta 40, delta center ja takana reference 11i.
  Mahtaakohan setillä: 3x mod2 ja taakse 3x mod1 saada merkittävää parannusta äänessä aikaan?
  Tuohon tulisi vielä sitten joku subbari päälle.
   
 10. Tonza

  Tonza Käyttäjä

  Liittynyt:
  17.12.2000
  Viestejä:
  379
  Saadut tykkäykset:
  4
  Olen pohtinut 2x Mod1 laittamista takakaiuttimiksi nykyisille Amphion Helium2 etukaiuttimille. Osaisiko joku molempia kuullut arvioida kuinka hyvin nuo soivat yhteen? Helium2 ovat hyvin diskanttivoittoiset joten voisin kuvitella, että toimivat tuollaisten pikkusatelliittien kanssa.
   
 11. blz

  blz Uusi jäsen

  Liittynyt:
  01.01.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitä subeja olette käyttäneet Orbienne kanssa? Itse olen vahvasti kallistumassa 3 x Mod2 + 2 x Mod1 -settiin mutta näillä näkymin Orbin oma subi jää tilaamatta.

  BK:n XLS200 on ilmeisesti hyväksi todettu mutta onko muita hyviä vaihtoehtoja hintaluokassa 500-900 euroa? Amphionin Impact houkuttelisi mutta sen crossover näyttää yltävän vain 100 Hz:iin mikä taitaa olla riittämätön Orbien kannalta.
   
 12. Heman7

  Heman7 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  04.10.2009
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Rehellisiä mielipiteitä kaiuttimesta. Vaihtoehtoina olisi Orbin settiä tai sitten Amphion/OR/Chorus kaiuttimia. Pääseekö Orb läheskään samalle tasolle? Käyttö olisi 50/50 musiikki ja elokuvat.
   
 13. ajej

  ajej Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tilasin 23.12. 3xMod1 -setin ja vuoden viimeinen päivä lähetti ne sitten toi kotiovelle.:) Tarkoitus on siis asentaa nuo tulevan kuunteluhuoneen takakaiuttimiksi 2x Gene 6010A:n tilalle. Etukaiuttimina toimii 3x8030A. Pikkugenet löysi paikkansa olohuoneen puolelta..

  Tällä hetkellä 17m2 kuunteluhuone kuulostaa edelliseen verrattuna melko ponnettomalta (ainoat huonekalut on tv-taso, sohva ja matto:OI ) ja asialle on kyllä tarkoitus tehdä jotakin, mutta pakkohan sitä oli Orbit tyypätä saman tien..:p Laitoin nuo siis stereona pääkanaviin ja poppi raikaamaan. Odotettu ensireaktio koski bassojen puutetta (pallojen kokoon nähden ok, mutta silti jotain puuttui). Siispä raiskasin keskellä olleen G:n "subiksi" ja heti kuulosti jo paremmalta. Tässä vaiheessa tiukkapipoisimmat Gene -fanaatikot varmaan tukehtui herneeseen jos toiseenkin... :D Jakotaajuudeksi asettui vahvistimelta 110Hz. Sitten alkoi pikainen kuuntelusessio 2x8030 ja 2xMod1 (+8030 "subina") -settien välillä vaihtaen.

  Geneillä ääni oli tuttu ja turvallinen (siis huoneesta johtuen hieman ponneton). Soundit oli kuitenkin pääosin kohdallaan, mutta lähinnä alapää on tosiaan tuolla huonekokoonpanolla puutteellinen. Orbit taas yllätti positiivisesti. Alin bassotoisto oli "subin" hieman kuuman asetuksen johdosta melkolailla kohdallaan (edellisestä kämpästä tuttu G:n alapää) ja yleissoundit eivät hävinneet paljoakaan Geneille. Ylin diskantti jäi hieman vajaaksi, samoin kuin jakotaajuuden yläpuolinen osio, mutta kokonaisuudessaan ääni jotenkin levittyi laajemmalle kuin Geneillä. Korostan, että kuunteluhuoneen akustikalle ei ole tehty mitään ja kuuntelusessio ei ollut kovinkaan syvällinen. Pallotkin tuli vain "heitettyä" paikoilleen. Pikainen analyysi on kuitenkin; Ei nuo Genejen tarkkuuteen yllä, mutta loistavilta kapineilta kyllä vaikuttaa!! :D Kaipaa lisäkuuntelua ja varmasti kelpaa taakse :thumbsup:
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2010
 14. _niko_

  _niko_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aluksi ajattelin, että vaihdan Genelecit(2x8020) -> Orb 3x Mod2 + 2x Mod1 -settiin. Tulin kuitenkin järkiini, enkä halua luopua Gene-parista.

  Kysymys kuuluu, että miten hyvin noita Orbeja voi hyödyntää Genelecien kanssa? Ajattelin taakse alkuun Mod1 paria ja keskelle myöhemmin Mod2. Onko kenelläkään moisesta kokemusta vai kuulostaako tuo jo alkuunsa päättömältä idealta?
   
 15. jusnurkk

  jusnurkk Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.09.2008
  Viestejä:
  191
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itselläni oli 3x8020 + 2x Mod1
  Surroundeina nuo pelittivät ainakin omiin olohuone tarpeisiin ihan hyvin.
  Keskikanavaan sijottaisin kuitenkin muutaman taatelin lisää ja sinuna hankkisin siihen myös genelekin.

  Mutta todettakoon, kyllä se täysi gene setti kulostaa niinpaljon paremmalta kuin tuo Orb viritys.
   
 16. ajej

  ajej Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itsellä tosiaan 3x8030:n seurana 3xMod1 ja ainakin takakaiuttimina nuo ajaa mielestäni asiansa ihan hyvin. Hieman on sävyeroa, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Tuolta löytyy kuvia ekan postin alalaidasta, jos haluaa keskeneräistä sijoittelua pällistellä..:D

  Hanki ensin Mod1:t taakse ja kokeile niitä myös keskellä. Jos sävyero ei häiritse, niin sen kun hankit keskelle Mod2:n. Suositushan on identtinen etupää, mutta jos ei leffoja katsele paljoa ja identtisen kaiuttimen sijoitus tuottaa hankaluuksia, niin kyllähän sitä aina kokeilla voi. Oma korvahan sen kertoo pitääkö etukaiuttimien olla identtiset vai ei. Yksi vaihtoehto keskelle voisi olla myös Genen 6010, joka on samaa hintaluokkaa kuin Mod2.

  Luonnollisin vaihtoehtohan (ja oma suositukseni) olisi 8020:n hommaaminen keskelle (vaikka käytettynä jos hinta hirvittää).
   
 17. frownie

  frownie Käyttäjä

  Liittynyt:
  25.03.2009
  Viestejä:
  38
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt kun orbeja saa verkkokaupasta, kenelläkään tarvetta 1 kpl:lle valkoisia? Hintaa tulisi n 114 eur kappale, itse tarvin vain yhden keskikaiuttimeksi.

  Laita yv:tä jos kiinnostaa, itse Espoossa.
   
 18. _niko_

  _niko_ Uusi jäsen

  Liittynyt:
  21.04.2004
  Viestejä:
  574
  Saadut tykkäykset:
  0
  Genelecin sijoittaminen keskelle ei oikein onnistu ja hintaakin on kyllä vähän liika, joten Orbia jos kerta. Mod2 on käsittääkseni 2x Mod1, joten saanko mitenkään laitettua esimerkiksi kahta Mod1-kaiutinta keskikanavaan? Jos onnistuu, niin voisin laittaa pallot testauksen jälkeen joko keskikanavaan tai takakajareiksi kumpi nyt sitten kuuloistaisikaan paremmalta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2010
 19. ajej

  ajej Käyttäjä

  Liittynyt:
  23.12.2008
  Viestejä:
  232
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miksei Genen sijoitus onnistu?

  Mutta joo, Mod2 on juurikin kaksi Mod1:stä rinnan. Jos tuohon päädyt, niin kannattaa tilata samantien molemmille tarvittavat kiinnikkeet (normikiinnikkeiden lisäksi yhdyspala, joilla nuo Mod1:set saa yhteen).
   
 20. sakali

  sakali Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1 212
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tuli hankittua 6.0 järjestelmään 3*orb mod1 takakaiuttimiksi.

  Ulkonäölle ja äänelle :thumbsup:

  Yksi mukana tilattu stud 30 oli kyllä viallinen eli täytyy reklamoida: ruuvi on lähes suorassa.