Orbit saapuneet

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana kimikimi, 07.02.2006.

 1. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lupasin tuossa viikko sitten kertoa kokemuksia Orbeista, kun ne ovat saapuneet ja asennettu. Toimitus sujui juuri niin jouhevasti kuin olin odottanutkin, eli 22.1 tehty tilaus lähti Kaliforniasta matkaan 25.1, ja saapui suomeen 30.1. Tullissa ja postissa ne viipyivät kolme päivää, koska annoin postin hoitaa tullauksen 20 euron korvausta vastaan. Orb toimitti minulle seurantanumeron, jolla pystyi seuraamaan aparaattien liikettä amerikan mantereella, mutta yllätyksekseni sama numero oli käytössä myös suomessa, joten seuranta onnistui koko toimitusprosessin ajan.
  Saatuani lähetyksen kotiin, ihastelin tapaa, jolla kaiuttimet oli pakattu. Kyseisessä laatikossa olisi huoleti voinut lähettää kiinalaisen posliini-astiaston ilman suurempaa riskiä. Saatuani laatikon auki ja otettuani yhden kaiuttimen käteeni, iski epäusko. Voiko näin pienistä ja varsinkin kevyistä kaiuttimista olla yhtään mihinkään. No eipä siinä muuta kun koittamaan. Asennus minulla on hieman epäortodoksinen, eli viisi palloa on katossa, ja centteri on television alla tv-tasossa. Asennustyö sujui helposti, telineinä vogelin 1015. Ainoa haastavampi työvaihe oli kaiutinjohtojen veto välikatolla (asun omakotitalossa) jokaiselle pallolle, varsinkin kun viikonloppuna pakkasta oli 20 astetta.
  Asennuksen valmistuttua kytkin kaiutinjohdot H/K 235:een, ja pelonsekaisin tuntein pistin DVD-levyn pesään ja istahdin sohvalle. Ei pihaustakaan !?. Pikainen tutkiminen... jaaha, optinen kaapeli irronnut kaiutinjohtojen asennuksen aikana. Johto kiinni, ja uusi yritys. No nyt ! Jo lähti. Ääntä tulla tulvi huoneen täydeltä, ja jo tässä vaiheessa huomio kiinnittyi äänikuvaan, joka oli aivan erilainen, kuin aikaisemmilla lattiakaiuttimilla. Lyhyen kuuntelun jälkeen fiksasin jakosuotimet kohdalleen ja säädin kaiuttimien etäisyyksiä ja tasoja ja istahdin taas kuuntelemaan. Toden totta. Jos silmiä pitää kiinni, on vaikea uskoa, että ääni tulee pienistä palluroista. Illan siinä kuunneltuani itselleni syntyi käsitys, että Orbien ääni on hyvin samanlainen kuin Amphion ioneissa. Ääni on hyvin puhdas ja erotteleva. Tarpeen vaatiessa Orbit tuottavat myös todella paljon ääntä, jota etukäteen vähän epäilin. Etukäteen murehdin myös subbarini (OR SW-10) sopivuutta ko. kaiuttimiin, mutta yllättävän hyvin se kuitenkin toimii. Kuitenkin laadukas 8" subi sopinee tarkoitukseen vielä paremmin.
  Yhteenvetona todettakoon, että kaikille, jotka haluavat pienet ja laadukkaat kaiuttimet, Orb on enemmän kuin hyvä vaihtoehto. Paljon hyvää ääntä kohtuuhintaan visuaalisesti kauniissa paketissa ja pääliskauppaan hyvää palvelua ja nopea toimitus. Suosittelen !
  P.S Ei, Orb-Audio ei todellakaan maksa minulle provisiota suomalaisista tilauksista.:thumbsup:
   
 2. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hienoa kuulla että muutkin ovat tyytyväisiä Orbeihin eikä minun kohdalleni "osunut" palvelu ja toimitus ollut pelkkä positiivinen poikkeus. :)

  Itse olin kyllä itseasiassa yllättynyt miten tukevan ja yllättävän painavan oloiset pienet pallot olivat laatikon avattuani. Luonnollisestikaan siis oikeasti painavista kaiuttimista ei ole kyse mutta kaikki suhteellista.

  Minulla taitaa sitten olla lähes identtinen setuppi eli 5 Orb2:sta katon tuntumassa ja keski-Orbi television vieressä noin puolen metrin korkeudella maasta. Eli ei ideaalitilanne mutta toimii.

  Subbari on minunkin kokoonpanossani se heikoin lenkki mutta toimii silti esim. leffoissa todella hyvin. Oletko itse kokeillut jo musiikilla, jossa on paljon noita Orbien ala-alueen ääniä eli niitä kriittisiä taajuuksia? Subin päivitys saattaisi olla seuraavana edessä eli mielelläni kuulisin ihmisten subikokemuksia Orbien kanssa. Yksi vaihtoehto luonnollisesti on Orbin oma subi, joka varmasti olisi paras tähän tarkoitukseen mutta itse pidän sitä ehkä hieman liian arvokkaana kuitenkin.
   
 3. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ennen Orbien ostoa kävin hifipuodissa hipelöimässä B&W M1 sateliitteja, ja pohdin niiden asentamista kattoon. Luovuin ajatuksesta todettuani, että katto putoaa niskaan. M1:iin verrattuna Orbit ovat todella kevyitä.
  Orbin oma subi olisi ollut kaiketi paras vaihtoehto, mutta sitä ei ole saatavana meikäläisellä jännitteellä. Toisaalta myös rahti olisi ollut n. 150 dollaria enemmän.:)
   
 4. Qwert

  Qwert Käyttäjä

  Liittynyt:
  26.04.2004
  Viestejä:
  215
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kovasti positiivisia kokemuksia tuntuu porukalla olevan Orb Audion tuotteista sekä palvelusta. Viikonloppuna pääsen koekuuntelemaan ja katsomaan Orbeja erään foorumilaisen luo. Suuri kiitos hänelle tästä mahdollisuudesta! [​IMG]
  Mikäli nuo paljon hypetystä maailmallakin osakseen saaneet pallot osoittautuvat maineensa veroisiksi niin tässä kevään aikana tulen moiset myös itselleni hankkimaan.

  OT: Mahtaisikon foorumilta löytyä kinnostusta Orb-kimppatilaukseen?
   
 5. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse suunnittelin ensin Magnat Quantum 503 hankkimista eteen ja 501 taakse, mutta tällöin oma ahdas 12m2 makuuhuoneeni olisi lähestulkoon pelkkä kotiteatteri ja mitään muuta sinne ei mahtuisi. Tämä topicci herätti mielenkiintoni Orbeja kohtaan.

  Kaiuttimien käyttö tulisi varmaan aika tasan 50/50 elokuville ja musiikille. Musamaku kattaa mulla laidasta laitaan, mutta yleensä tulee kuunneltua Nightwishiä, Sonata Arcticaa, Kraftwerkkiä, Depeche Modea, Club 4 Fivea. Eli siis raskaasta mätöstä analyyttisen tarkkaan herkutteluun. Varsinkin Kraftwerkin "Minimum Maximum" kuulostaa tarkoilla ja hyvillä kajareilla todella upealta.
   
 6. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jep, tästä olenkin ollut kirjeenvaihdossa Willin ja Ethanin kanssa aikoinaan ja tietystihän tuon jenkkisubinkin saa toimimaan meikäläisessä verkossa mutta virittelemiseksi menee jota ei mielellään tietenkään kukaan tee. Ethan kertoi minulle viime syksynä, että he olisivat kehittämässä eurooppalaisille omaa subia (ehkä kahtakin) jotka tulisivat samalla olemaan hieman edistyksellisempiä kuin tuo nykyinen Super Eight (toinen oli muistaakseni 10") mutta suunnitellut hinnat kuulostivat kohtuullisen korkeilta ainakin silloin. Nähtäväksi jää. :)

  Jos Orbeihin päädyt ja kuuntelet musiikkia noinkin paljon, painotan vielä subivalinnan tärkeyttä eli kannattaa huomioida se Orbien alataajuuksien rajoitus, joka sijoittuu siis sinne noin 80Hz:iin eli kannattaa ostaa subi joka suoriutuu kevyesti yli tuon eli ainakin jonnekin tuonne 120Hz:iin.

  Uskoisin, että siitä 80Hz:stä ylöspäin sitten ei löydykään enää mitään sanomista, mitä tulee tarkkoihin ja hyviin kaiuttimiin. :thumbsup:
   
 7. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eiköhän se ainoa järkevä valinta Orbien kanssa ole BK:n XLS200-DF mustana. Mikähän vahvistin noille Orbeille sopis parhaiten. Vähäsen himottais Cambridge Audion 540R tai tuleva 640R, mutta olikohan noilla CA:n vahvareilla jotain ongelmia suoriutua 4 ohmin kuormasta?
   
 8. jantze

  jantze Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.08.2005
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Paljonkos noille kaiuttimille tuli hinnaksi kaikkineen kuluineen?
   
 9. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse en ole XLS200:sta Orbien kanssa kuullut mutta tätä olen Orb Audion oman suosituksen perusteella suositellut Modien rinnalle joten uskon, että tämä on eurooppalaisista subeista ainakin erittäin hyvä, ellei paras valinta.
   
 10. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistaakseni hinta oli kuluineen, rahteineen, tulleineen kaikkineen noin 1100e 6 kappaleelle Mod2-kaiuttimia, joka siis vastaa 12 Mod1:stä.
   
 11. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Oma settini, eli 5 x Orb1 ja 1 x Orb2 maksoivat yhteensä kaikkine kuluineen 808 euroa. Hintaan sisältyy 19,95 maksu suomen postille siitä hyvästä, että suorittivat tullauksen minun puolestani. Dollarin kurssin muutokset tietysti heilauttelevat hintaa puolelle jos toisellekin.:)
   
 12. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lyhyt kokemus kombinaatiosta Orbit + H/K 235 kertoo, että sopivat toisilleen mainiosti. 235 on muutenkin mainio peli, sillä ilmoitetuista vaatimattomista tehovaroista huolimatta sieltä irtoaa tarvittaessa aivan varmasti riittävästi ääntä, ja ilman hurinoita tai säröä. Sitäpaitsi on todella aistikkaan näköinen.:)
   
 13. Seba

  Seba Käyttäjä

  Liittynyt:
  10.08.2004
  Viestejä:
  454
  Saadut tykkäykset:
  0
  H/K:n ulkonäössä ja ominaisuuksissa ei ole mitään vikaa vaan hinnassa ja muovisuudessa. Taas pitää sanonta: "Ruokahalu kasvaa syödessä" hyvin paikkansa. Ensin kattelin Yamahan RX-V2600:sta, mutta aikani kateltua CA:n ja H/K:n tuotteita niin eipäs istukaan enää Yamahan, Denonin tai Pioneerin perinteisen näköiset laitteet silmään.

  H/K:n AVR-340 olis muuten hyvä, mutta 3 kpl komponenttituloja sais olla ja HDMI-switchi myös. Toi HDMI vaan nostaa vahvarissa heti hintaa niin älyttömästi.
   
 14. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kardonissa ei kyllä ole mielestäni tietoakaan muovisuudesta, ja painoakin tuon kokoluokan vehkeeksi melkolailla (vrt. CA-540R). Hintaa tuolla mainitsemallani 235:llä oli 499,- joka lienee melkolailla sama, mitä suomessa joutuu maksamaan CA-540R:stä.:D
   
 15. pylkönmäki

  pylkönmäki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  :naminami: Tsau ! Kerro ihmeessä lisää koekuuntelusi jälkeen. Itseä kiinnostaa myös miten homma pelittää orbeilla + hyvällä subilla sekä musiikilla että elokuvilla. Vogelin jalustoja suositeltiin, onko muita ? ORB Audion sivulla myös kuvia "omista jalustoista" onko näistä kenellekään kokemuksia.
  Orbin omistajat, miten toimisi 2 paria hyllyssä ? vai onko jalustat ehdottomasti paremmat. Mitä olette mieltä yhteensopivuudesta vahvari Yamahan rx-550 kanssa ? miten tapahtui maksuliikenne Orbeista ?
  Itsellä kaijuttimien päivitys myös ajankohtaistunut ja olen miettinyt Infinity oreusta, B&W MT-20 sarjaa ja nyt viime aikoina innostus myös herännyt orbejen suuntaan. Käytännössä jos orbit osoittuvat ehdottomiksi hankinnoiksi, niin mikä ettei kimppatilauskin kiinnostaisi. Marekin kautta myös voisi tiedustella subien kimppatilausta.
  Kirjoitelkaa lisää orbin kokemuksista... musiikilla, elokuvilla jne.
  :thumbsup:
   
 16. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Orbit toimii hyllyssä hyvin. Itselläni on keskikaiutin hyllyllä omalla "jalustalla" ja hyvinhän tuo toimii. Ei moitteen sijaa. Minulla ei siis ole hienompia BOSS-hyllyjalustoja tai HOSS-lattiajalustoja vaan ihan ne pienet jalustat, jotka tulevat mukana paketissa mutta asiaa kysyttäessä Orbilta vastattiin, että jalustoilla ei ole akustisia eroja eli ero on lähinnä visuaalisessa kokemuksessa.

  Kyseisestä vahvarista en osaa sanoa mutta miksipäs ei. :thumbsup:

  Maksuliikenne tapahtui Visalla.

  Joskus kirjoittelin tuonne toiseen threadiin omia kokemuksiani Orbeista, joten käypä kurkkaamassa sieltä. En viitsi niitä enää tähän toistaa. ;)
   
 17. pylkönmäki

  pylkönmäki Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  43
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi ! Kiitti vastauksestasi. Asia selkisi ja myöhäis heränneenä oli kiva käydä lukemassa mietteitäsi ja kommentteja toiselta palstalta.
  Vielä sen verran kysyisin, että tuliko kaiutinkaapelia mukana ?
  Kiitti vielä kerran !:D

   
 18. kimikimi

  kimikimi Uusi jäsen

  Liittynyt:
  29.01.2005
  Viestejä:
  32
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vogelin kiinnikkeen valitsin siitä syystä, että pieniä kattoon asennettavia kannakkeita ei tarjolla paljoa ole. Ne ovat pieniä, kääntyvät joka suuntaan, eivätkä maksa maltaita.
  Mainitsemasi vaihtoehdot eivät äänellisesti ilmeisesti ole ainakaan parempia, ja kokonsa puolesta paljon hankalampia sijoittaa (varsinkin siististi kattoon).
  Maksuliikenne tapahtuu aina luottokortilla, visa, mastercard ja american express kelpaavat kaikki.:)
   
 19. Maxxtazy

  Maxxtazy Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.04.2005
  Viestejä:
  138
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaiutinkaapeleita ei tullut mukana mikä on ymmärrettävääkin, koska ikinä ei voi tietää miten pitkiä vetoja ihmiset tarvitsevat. Mutta ei se piuha kovinkaan paljoa Biltemassa maksa... :thumbsup:
   
 20. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hittolainen, sehän saattaa olla että tulee laitettua itsekin tällaiset tilaukseen. Setti tulisi mitä luultavimmin olemaan 3*Mod2 + 4*Mod1.

  Sujahtaakohan banaanit (bilteman) Modejen liittimiin? Toisaalta väliäkö hällä, mutta olisihan se mukava feature...