Optoma HD800X

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana KMOK, 26.01.2008.

 1. karrih

  karrih Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jos nyt ihan epätoivoiseksi ryhdytään, niin peili on myös yksi mahdollisuus.
   
 2. Leffa-Lefa

  Leffa-Lefa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Peili? Mitäs tarkoitat?

  Leffa-Lefa
   
 3. karrih

  karrih Käyttäjä

  Liittynyt:
  21.01.2005
  Viestejä:
  443
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kuvittelet sen seinässä olevan reiän tilalle peilin johon kattoon asennettu projektori osoittaa valkokankaan sijasta. Minulla ei tosin ole käsitystä tällä ratkaisulla saatavan kuvan laadusta.
   
 4. JTX

  JTX Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  28.09.2001
  Viestejä:
  5 796
  Saadut tykkäykset:
  14
  Suomeksi sanottuna: unohda koko juttu :)
   
 5. lehis

  lehis Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  3
  Näyttäisi olevan ihan kelpo peli tämä HD800x:kin jos tuota Artin arvostelua on uskominen. Hyvin linjassa hinnan ja speksien suhteen esim. HD80:seen

  Ja eipä tuo HD800x:n kuva livenäkään eronnut juurikaan HD80:sen kuvasta jos hataraan kuvamuistiin on uskominen:D

  http://www.projectorreviews.com/optoma/hd803/index.php
   
 6. Jupe

  Jupe Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  24.03.2000
  Viestejä:
  3 063
  Saadut tykkäykset:
  28
  Jos muuten JTX tarkoitat vastauksellasi, että peilin kautta heijastettu kuva olisi optisten seikkojen takia jotenkin "kelvoton", niin synty tässä pieni houkutus OT:nä kertoa, että peilin kautta pystyy heijastamaan ja vieläpä hyvinkin skarpiksi naurettavalta tuntuvin kotikonstein. Kokeilin sitä männävuosina piruuttani kiinalaisella kylppärin peilillä. Peili heikentää kuvaa käsivara havaintojen pohjalta erittäin vähän, ainakin vähemmän kuin heikompi anamorfinen linssihökötys. Peilijutun voinee tosiaan unohtaa, luulisi että jos nyt välttämättä on toi tykki valittava, niin toi Leffalefan seinän reiitys olisi paljonkin parempi tapa. Leffa-lefan kertomuksestä päättelisi, että huone on jotain 3 metriä leveäkö?
  Jos tarvitaan optiikasta 3,7 metriä kai? Yksinkertaisuuden vuoksi lasketaan nyt vaikka katseluhuoneen puolelta 3,1 metriä (oletan että tuossa 2,7:ssä oli huomioitu etäisyys etulinssistä), seinää päälle 20 senttiä, joten tarvitaan toisen huoneen puolelta 40 senttiä suurpiirtein etummaisesta linssistä. Se tekee katseluhuoneen aukon kohdassa kuvakooksi pyöreästi 35 senttiä leveyttä ja vajaa 20 senttiä korkeutta +/- tarvittavat marginaalit. Jos taas laite pystyisi olemaan melkein heti seinän takana, niin tuollainen reipas käyntikortti riittää likitulkoon. Olen tässä arviossa käyttänyt luonnollisesti perustana maksimizoomia.

  Infrapunaa varten pitäisi varmaan keksiä joku infrapuna - mitäs ne nyt olivatkaan - IR-vastaanotin-lähetin systeemi tai jotain ihan muuta. Omakohtaista kokemusta ei noiden IR-hommien toimimisesta tosin ole. Ehkä suuremman aukon tapauksessa infrapuna toimisikin, vaikea sanoa.

  Seinänläpi menetelmä poistaisi toisenkin aika merkittävän harmin, tykin meteli pienenisi melkein olemattomiin asti riippuen muusta koteloinnista.
   
 7. juhaa

  juhaa Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

  Liittynyt:
  11.12.2000
  Viestejä:
  5 971
  Saadut tykkäykset:
  7
 8. ddude

  ddude Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.06.2004
  Viestejä:
  178
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sorry pieni OT:
  Ostin Lefa ite just HD80 ja just revin vanhan telineen katosta,uus lasinen hylly tilattu.
  Kangas menee kanssa uusiksi kun 92" on liian pieni ja 100" ei mahdu,
  Kaapelointi vaihtuu komponentista HDMI:n ja
  olohuoneen seinätkin saa näköjään uuden pinnan...
  Ja tarkoitus oli vain vaihtaa tykkiä...

  Eli kyllä nälkä kasvaa syödessä ja hätä keinot keksii!

  Tsemppiä virittelyyn!
   
 9. Leffa-Lefa

  Leffa-Lefa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0

  Suunnitelma tehdä reikä seinään on yhä olemassa, jos vain isännöitsijä antaa luvan. Suunnitelma on vain nyt hieman muuttunut. Ensin aioin projisoida kuvan huoneen poikkisuunnassa (312cm), mutta päätinkin tehdä toisin ja nyt on aikomus projisoida huoneen pituus suunnassa (382cm). Projektori tulisi seinän taakse eteiseen ja kun huone on näin päin pitempi, niin projektorin voisi sijoittaa heti aukon eteen. Hyvinä puolina pienempi koppa projektorin ympärille, kauko-ohjain todennäköisesti toimii paremmin ja katseluetäisyys on suurempi. Huonoja puolia on että kaikki muut tavarat ja toiminnot on hankalampi sijoittaa ja valkokangas tulee ikkunan/parvekkeenoven eteen eli pitää tehdä ylös kääntyvä levy systeemi sillä en enää halua rullavalkokangasta ja poimuja.
  Nyt alkaa "uudessa" asunnossa remontti ja pitää laskeskella mihin se reikä pitää tehdä. Osaako joku sanoa että miten ylös projektori tulee jos etäisyys linssistä valkokankaalle on 395cm ja kuva olisi 95" ja kuvan alaraja olisi vaikkapa 70-75cm lattiasta. En tiedä laskinko oikein mutta tulos oli että projektori tulisi lähes kattoon kiinni!

  Leffa-Lefa
   
 10. Leffa-Lefa

  Leffa-Lefa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kiitos ja sitä samaa sinulle. Ehkä pääsee 3-4 viikon päästä muuttamaan uuteen asuntoon ja pääsee leffahuoneen kimppuun. :)
   
 11. Hensu

  Hensu Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.08.2005
  Viestejä:
  239
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko tuollaisia kääntyviä levyratkaisuja jossain näkyvillä? Oletusarvoisesti kuulostavat aika rumilta, mutta kankaan kannalta paremmilta. Meillä kangas estäisi kulun makuuhuoneeseen, tietysti pääsisihän sitä konttaamalla.
   
 12. lehis

  lehis Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  3
  Vois olettaa ja muistaakseni joku jollain foorumilla, olikohan AVS:llä niin väittikin. Kirkkaus noissa on sama 1200ANSI mutta kontrasti eri. Kunnon vertailuun pitäisi tietysti saada molemmat vierekkäin ja samoihin säätöihin:)
   
 13. Laree

  Laree Uusi jäsen

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Miten näitä etäisyyksiä ja sijoituksia siis lasketaan? Jos haluan tämän tykin ja vaikkapa 95" kuvan, kuinka kaukana valkokankaasta tykin pitää olla?

  Tämä tykki pitää ilmeisesti laittaa kattoon kiinni?
   
 14. miksu

  miksu Amatööri - monella tapaa Tukijoukot

  Liittynyt:
  02.04.2001
  Viestejä:
  1 682
  Saadut tykkäykset:
  5
  Projectorcentralin laskurilla. Kattoon ylösalaisin roikkumaan tai tilapäiskäytössä oikein päin esim. pöydälle.
   
 15. tkorho

  tkorho Uusi jäsen

  Liittynyt:
  05.11.2004
  Viestejä:
  1 076
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ei tuo peili ole mikään mahdottomuus, pitää vain käyttää pintapeiliä (jotka ovat kalliita ja pitää hankkia hankkimalla). Mutta kyllä toimii, on jonkin verran kokemustakin (tieteellisessä kuvantamisessa).
   
 16. Leffa-Lefa

  Leffa-Lefa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko HD800X:ssä infrapunaohjaimen silmä tosiaan laitteen etuseinässä? Kuvassa ei oikein näy mitään sen tapaista ollenkaan! Oli tarkoitus tehdä seinään 45-50cm kokoinen aukko minkä takana eteisessä projektori olisi ollut. Ton kokoiseen reikään olisi ollut mahdollista laittaa projektori ihan fyysisesti jos kaken signaali ei menisi perille. Mutta nyt isännöitsijä sanoikin ettei osaa sanoa voiko noin isoa reikää tehdä, ehkä jos saa ens viikolla käsiinsä jonkun rakennepiirustuksia ymmärtävän...

  Kysyisinkin että voisiko joku HD800X:n (tai jos HD80 on tässä suhteessa verrannollinen) omistaja kokeilla vaikka pahvilaatikon avulla, miten kaukon komennot menevät perille pienemmästä aukosta? Eli jos laatikossa olisi 20cm aukko linssin kohdalla ja linssi olisi n. 15 cm päässä aukosta tai laatikossa olisi suorakaiteen muotoinen aukko joka olisi juuri sen kokinen että projektori mahtuisi sen läpi. Olisin kiitollinen jos joku viitsisi kokeilla tätä pahvilaatikon kanssa, olisi aika helppoa.

  Leffa-Lefa
   
 17. Leffa-Lefa

  Leffa-Lefa Uusi jäsen

  Liittynyt:
  06.02.2008
  Viestejä:
  372
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt porattiin tai oikeammin sahattiin pyöreä, puolen metrin läpimittainen reikä leffahuoneen seinään. Oli aikamoinen "reikäsaha" jolla se reikä tehtiin betoniseinään! Eli projektori tulee nyt tosiaan leffahuoneen seinän toiselle puolelle, eteiseen. Pitää vain keksiä mahdollisimman tyylikäs koppa siihen. Kunhan saa tuon remontin pois jaloista niin vois käydä ostamassa HD800X:n ja alkaa asentelemaan sitä. Taidan aluksi viritellä vanhan rullakankaan tuohon ja yrittää sitten jossain teettää alumiinirakanteisen kattoon kääntyvän, luultavasti levy screenin.

  Hieni homma saada oma huone leffakäyttöön, ei tarvitse niin paljoa kompromisseja tehdä kuin jos projektori ja valkokangas tulee olohuoneeseen :p
   
 18. Gigu

  Gigu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  16.04.2002
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei muuta kuin kamera räpsymään ja dokumentoimaan edistystä. Tätä varten kannattaa tehdä oma threadi.
   
 19. myghal

  myghal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mistäköhän johtuu että useimman dlp-valmistajat tekevät tykkejä niin pitkillä heittoetäisyyksillä? Monilla tuntuisi olevan tämä suuri ongelma. Itsellä on 106” kangas ja etäisyyttä vastakkaiseen seinään 3.5 metriä. Nykyisillä dlp-tykeillä saa auttamattomasti liian pienen kuvan. On paljon helpompi siirtää tykkiä eteenpäin katossa, jos haluaa pienemmän kuvan, mutta taaksepäin on hiukan vaikeampi, jos haluaa suuremman, kun tulee seinä vastaan.

  Optoman hd72:lla sai hiukan isomman kuvan kun esim. HD800x:llä, vaikka luulisi että resoluution kasvaessa haluttaisiin myös isompaa kuvaa.

  Olisikohan mahdollista tai kannattavaa tehdä tykkejä erilaisilla linsseillä?
   
 20. Collusion

  Collusion Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  31.03.2005
  Viestejä:
  1 821
  Saadut tykkäykset:
  10
  DLP-tykit vaativat parempaa ja kalliimpaa optiikkaa mikäli niihin laitettaisiin pitempiä zoomeja sekä muita kuvansiirto-ominaisuuksia. Kun värit esitetään eri aikoihin, niin ne myös taittuvat linssistä eri tavalla. LCD-tykeillä ei ole samaa ongelmaa (taino onhan niillä :p), sillä paneeleita voidaan suunnata siten että osaväreistä muodostuvat kuvat tulevat päällekkäin.