Optoma HD80 FullHD <3000e

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana kalinko, 26.05.2007.

 1. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kattelin eilen Matrix HD DVD:n XE1:llä ja kyllä pirun hyvältä näytti. Ja TrueHD-äänet vielä kaupan päälle... Mitään ongelmia ei ole vieläkään esiintynyt.

  mimet: Pienellä etsinnällä selvisi Charles R:n kangas. Eli kyseessä on 110" Stewart FireHawk, jonka gain on 1.25.
   
 2. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Taisi olla raadilla aikamoiset placebot Projector Centralin arvostelun jäljiltä. Joskin on totta että tarkkuutta kuvassa on saattanut olla hieman enemmän niin liikkeen sulavuudessa eroa ei ollut koska HD80 näyttää ainakin alla olevien artikkeleiden mukaan 1080p24:n 60hz:lla. Eli kuten tuolla aiemmin pohdin, Pioneer todellakin näyttä 24p:n oikein - HD80 ei. Toivotaan että huomasivat tämän HD80:n arvostelussa tulevassa Hifimaailmassa...

  Arvostelut joissa mainintaa 24p:stä:
  The Perfect Vision (sivu 37>)
  The Perfect Vision - Additional notes
  Sound and Vision Magazine

  "Strangely, some of the picture-setup features described in the HD80's manual turned out to be missing from its menus, among them a Film Mode setting. This feature, which Optoma hopes to enable in a future firmware upgrade, would allow the projector to display a 1080p/24-frame-per-second signal from a high-def disc player at 48 Hz, as opposed to the current 60-Hz refresh rate for a 1080p/24 input."

  Paras olisi aika pian alkaa pukata firmistä tai lähtee tykki bumerangina ja ostan sittenkin sen JVC:n jota kuolailin :D

  Kuinkahan monta kertaa tuli hoettua itselle että "ei se nyi, ei se nyi"... Optoma kun hehkuttaa 24p-tukea joka tuutissa ja tossa PC:n arvostelussakin sitä ehdittiin ylistää. Sitä alkoi jo miettimään että "tältä se kai sitten kuuluu näyttää" :grr:

  Noh, ainakin se on positiivista että kuva voi muuttua vielä tästäkin paremmaksi.
   
 3. mnederst

  mnederst Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Jo nyt täytyy valitettavasti todeta, että ei huomattu, vaikka asiaa kokeiltiin. Eli ainakin testattu projektoriyksilö ilmoitti näyttävänsä kuvan 24 Hz taajuudella silloin, kun sellaista työntää sisään. Liike näytti kohtuullisen hyvältä käytetyllä testimateriaalilla, joten tämän tiedon valossa asiaa myös kommentoitiin. Kyselin lisäksi asiaa tehtaan tuesta, mutta mistään ongelmista ei puhuttu mitään. Olisi siis pitänyt olla skeptisempi tehtaan kommentteja kohtaan ja syynätä asia vielä tarkemmin.

  Ainoa mainisemisen arvoinen asia tehtaan kommenteissa, joka ei juttuun ehtinyt oli se, että noin kuukauden sisällä tykkiin on tulossa tuki 48 Hz signaalille. Mutta erikseen ei sanottu, miten kuva näytetään, eli pieni porsaanreikä jäi tähänkin. Toivoa silti sopii, että asia saadaan tässä päivityksessä varmuudella ja kokonaan kuntoon.
   
 4. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Tässä voidaan tosiaankin puhua "keisarin uusista vaatteista" :D 24p-tuki oli alustalähtien listattu valmistajan sivuilla ja sen lisäksi vielä se yksi hehkuttava artikkeli. Monikaan ei vielä ole nähnyt miltä 24p:n pitäisi oikein esitettynä näyttää, joten kukaan esim. AVS:llä ei huomannut mitään vikaa (taikka uskaltanut kyseenalaistaa guitarmanin sanomisia). Ja itsekään perkule sulavaa 24p-toistoa nähneenä en lähtenyt kyseenalaistamaan...

  Kokeilin itse antaa tykille pc:ltä 1080p48-signaalia ja tykki ilmoitti sen 48Hz:ksi, en lähtenyt kokeilemaan liiketoistoa sen pidemälle (enkä oikein tiedä millä materiaalilla ja ohjelmalla sitä voisi luotettavasti kokeilla). Mutta ehkä tämän valossa tuo lupailtu "tuki 48 Hz signaalille" tarkoittaisi juuri "48Hz Film Modea".

  Hulluinta tässä on se että ehdin jo melkein tottua siihen 3:2 pulldown nytkytykseen muutaman leffan jälkeen hokemalla että tältä sen kuuluu vaan nyt näyttää, kertoo jotain tämän harrastuksen luonteesta :rolleyes:
   
 5. mnederst

  mnederst Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minä taas en saanut 1080p48-signaalia toimimaan skaalaimelta lainkaan, vaan tykki ilmoitti toistuvasti "out of range" tjsp. Jos tehtaan edustaja otti valitukseni kirjaimellisesti, niin kysymys saattoi olla ainoastaan lupauksesta fiksata tuki sisääntulevalle 48 Hz signaalille. Toinen mielenkiintoinen juttu oli se, että väripyörän taajuus selvästi muuttui ainakin vähäksi aikaa, kun sisääntuleva signaali muuttui lennossa 60->24 Hz. Mihin se lukittui, jäi arvoitukseksi.

  Eli vielä jää paljon spekuloinnin varaan. :)
   
 6. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Näin on... Ja voihan se olla vielä niinkin että kun noilla jenkeillä on eri firmikset niin ne lehtien testaamat laitteet eivät ole pystyneet 48Hz:iin mutta esim. nämä Suomessa myydyt laitteet pystyvät.

  Itse en ole kovin paljon ehtinyt vertailla PS3:n 24Hz kuvaa ja XE1:n 60Hz kuvaa, kun on vähän noita muitakin asioita viemässä aikaa. Tahti on ollut noin 1-2 leffaa viikossa.
   
 7. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Puhuin juuri äsken Optoma UK:n tuen kanssa 1080p/24Hz-tuesta (puh. +44 1923 691 800).

  HD80 todellakin näyttää 24p:n 60Hz:lla teknisen tuen kaverin mukaan. Uusi firmware valmistuu arviolta 5-6 viikon päästä. Sitä ei voi itse päivittää projektoriin vaan projektori pitää postittaa englantiin päivitystä varten (joka kestää 5-7 työpäivää kuljetusten lisäksi).

  En kysynyt kuka maksaa postituksen, mutta veikkaisin että tässä tilanteessa sitä ei kannata sälyttää asiakkaan maksettavaksi. 24fps nimittäin oli yksi myyntivalteista.
   
 8. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  Saa nähdä mitä käy....

  Tuki on jo sisääntulevalle signaalille joten tykki näyttää jollakin tasolla tukevat 24fps:ää ja siten mainoslauseet on jo osittain lunastettu. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä maahantuojan vastine tähän asiaan, britteihin lähettäminen/vastaanottaminen vakuutettuna 3000e asti ei kuitenkaan ole ihan ilmaista touhua...


  Yleisenä huomautuksena täytyy sanoa, että aika mystistä tämä 1080/24 sekoilu monien tykkien kanssa. Placeboefekti näyttää oleen aika suuri monessa tilanteessa.
   
 9. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Joo, noo, mä luotan maahantuojaan :) Palvelu on aina pelannut enemmän kuin hyvin. Ehkäpä jopa valmistaja lupautuu maksamaan postituksen.

  Veikkaan että toimituskulut ovat yhteensä 100-150€ (economypaketti postin laskurilla).

  Itsekin todistin tolla Pioneerin plasmalla miten sulavaa se kuva voi olla mutta sitten ajattelin että ehkä se ei näin isossa koossa olekaan yhtä sulavaa... *kick me*
   
 10. hansolo

  hansolo Tuttu käyttäjä

  Liittynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  4 074
  Saadut tykkäykset:
  249
  Toimiva 24 fps näyttää liiketoiston osalta samalta kuin filmipohjainen PAL-kuva 25 fps @ 50 Hz. Eli jos on tottunut sulavaan pal-kuvaan, niin jo luulisi hoksaavan 3:2 käsittelyn aiheuttaman nykimisen :confused:.

  edit: tarkennusta.
   
 11. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Totta, mutta silti joku piru mielessä kuiski että 24 fps ei voi näyttää 25 fps:ltä :hitme:

  Sen verta päivitystä asiaan, että tuon uuden firmiksen pystyy mitä luultavimmin käydä aikanaan päivityttämässä Suomen huollossa (Infocare). Eli ei tarvitsi kuumotella ulkomaille postittamisen kanssa (Suomen sisällä tuollainen paketti taitaa maksaa ~15€/suunta). Maahantuoja varmasti infoaa asiasta kun homma selkenee Optoman päästä.
   
 12. johannesk

  johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

  Liittynyt:
  20.09.2005
  Viestejä:
  1 438
  Saadut tykkäykset:
  1
  Täytyy nyt ihan olan takaa vertailla vastaikkain PS3:n forced 24Hz -kuvaa ja 60Hz-kuvaa. On nimittäin sanottu että väripyörän nopeus muuttuu, joten ehkä tässä koko jutussa on vain kyse siitä että HD80:n EDID ei ilmoita tukevansa 1080p24-resoluutiota mutta tykki pystyy siihen jos signaali pakotetaan. Kun tuo poika vaan antaisi katsoa muuta kuin Fröbelin palikoita :hitme:

  Jokatapauksessa en ainakaan itse lähde hötkyilemään. Tykki on pirun hyvä ja jaksan odotella firmispäivitystä, piti tuo värkki lähettää sitten Suomeen taikka Englantiin :rolleyes: Valoteho on niin kova, että on ihan mukava katsella leffoja keskiverto valaistuksessakin.
   
 13. kotka

  kotka Uusi jäsen

  Liittynyt:
  30.12.2004
  Viestejä:
  512
  Saadut tykkäykset:
  0
  hassua ettei pysty itse päivittämään vaikka laitteen mukana tuli ihan rs kaapelikin. Aika ison loven tekee valmistajan taskuun jos joutuu lähettelemään tykkejä ympäri maapalloa, ei katteilla siinäpelissä kovin pitkälle pötkitä.

  Noh, kuva sentään on sikamaisen hyvän näköinen, judderi ei ole ihan niin pahaa kuin aikoinaan näkemäni sonyn littutelkulla, mutta kyllä tuo vielä hieman tökkii tietynlaisessa pannauksessa.
   
 14. säätäjä

  säätäjä Käyttäjä

  Liittynyt:
  06.10.2015
  Viestejä:
  28
  Saadut tykkäykset:
  5
  tuli vähän selailtua verkkokaupassa uutta hifimaailmaa, jossa HD80 testi. Kokonaisuudessaan positiivisempi mitä olisi odottanut ja about niillä miinuksilla mitkä on olleet tiedossa jo pitkään.

  Testin suoritti hieman yllättäen nedeström. Itse olisin toivonut, että testaajana olisi ollut teittinen, jolta olisi löytynyt enemmän kokemusta JVC:ä ja Pearlista sekä testeistä ainakin Epsonista.

  Kuvanlaadusta sanottiin, että jopa parempi kuin JVC eli ei hirveästi pahaa sanottavaa. Suurimmat miinukset lenshiftin puuttuminen ja pieni zoom, jotka saattavat estää asennuksen joihinkin paikkoihin.

  Hyvin nopeasti tuon arvostelun selaisin, mutta imo kontrastin selittäminen tuntui olevan pikkusen hakusessa. Jotenkin tuli olo, että arvostelun tekijä arvosesteli tykkiä lähinnä ansikontrastin kautta puhuen sivulausessa LCD heikosta natiivista sekä siitä, miten LCD:ssä iiris ei kykene paikkaamaan kaikkia puutteita. Samalla kuitenkin tuntui jäävän jotenkin taka-alalla, että vaikka DLP:ssä onkin erinomainen ansikontrasti, se natiivi jää edelleen aika alas. Esim itse kun pääsin vertaamaan rinnakkain JVC:ä ja ruotsin kotiteatterilehden voittanutta DLP:ä (benq w10000) niin juuri ekana pisti silmään benq heikko natiivi.... tosin voi olla, että lukaisin testin liian nopeasti läpi ja sain väärän kuvan asiasta :)

  Jokatapauksessa testin lukemisen jälkeen tuli olo, että eipä tällä hetkellä kannata paljoa muita full HD tykkejä edes harkita, jos vaan HD80:n pystyy samaan omaan tilaan jotenkin järkevästi :king:
   
 15. mnederst

  mnederst Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tunnut edellä sekoittavan jutussa kuvatut kontrastit natiivikontrastiin. Kirjoituksessahan nimenomaan korostettiin, että DLP:n vahvuus on perinteisesti ANSI-kontrasti eikä on-off-kontrasti, jota on LCD-tykeissä parannettu iiriksellä. Siksi LCD luonnollisesti ohittaa DLP:n on-off kontrastin, jos edellinen käyttää aggressiivisesti iiristä mutta jälkimmäinen ei. En oikein ymmärrä, miten asiaa voisi enää tuon selkeämmin sanoa.

  Eri asia tietysti on, jos haluaa pitää on-off-kontrastia tärkeämpänä kuin ANSI-kontrastia. Minusta jälkimmäinen on esimerkiksi kuvan kolmiulotteisuuden (lue: luonnollisuuden) perusteella huomattavasti tärkeämpi seikka. Mutta makunsa kullakin.
   
 16. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Saa muuten olla seinät sametista jos meinaa paukutella henkseleitään DLPn ansi kontrastilla. Kyllä se leffoissa natiivi on/off kontrasti on kova juttu. Tutustutaan asiaan, niin ei mennä jatkossa mutu-pohjalta. ;)
   
 17. mnederst

  mnederst Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuoko väite ei sitten ollut mutua? ;)

  LCD:n luvattoman heikko ANSI-kontrasti ei ole mutua, vaikka tietysti DLP:ssä sen saa tuhottua helposti vaaleilla seinillä. Mutta silti edes jotakuinkin normaalissa huoneessa tyypillinen LCD-tykki on kuvan kolmiulotteisuuden suhteen niin paljon DLP:tä jäljessä, että en lähtisi itse luonnollisesta kuvasta puhumaan. Toki jos tykkää katsella mustaa ja valkoista ruutua peräkkäin, niin LCD ja tappiin viritetty iiris on hyvä valinta. :)

  Jos joku haluaa palata takaisin vanhaan vääntöön eri tekniikoiden paremmuudesta, niin areena on vapaa. Itse en korttani siihen kekoon enää viitsi kantaa.
   
 18. sampo.666

  sampo.666 Uusi jäsen

  Liittynyt:
  14.04.2006
  Viestejä:
  1 747
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mielestäni en maininnut LCDstä sanallakaan. Huomautin vaan tuosta kontrasti kohdasta, jolloin tekstiä alkaa tulla asian vierestä vastineeksi. ;)
   
 19. pteittinen

  pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

  Liittynyt:
  30.04.2001
  Viestejä:
  6 492
  Saadut tykkäykset:
  178
  Kiitosta vaan, mutta minä en DLP:eitä testaa niin kauan kuin niissä on väripyörä. Migreenikohtauksia tulee muutenkin ihan tarpeeksi usein.
   
 20. mnederst

  mnederst Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli jos puheenaiheena on videotykkien kontrasti, niin mielestäsi LCD-tekniikalla ei ole asian kanssa mitään tekemistä? Olet asian ytimessä paremmin kuin huomaatkaan. ;)