Optoma HD80 FullHD <3000e

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana kalinko, 26.05.2007.

 1. Maukka

  Maukka Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  01.04.2001
  Viestejä:
  3 007
  Saadut tykkäykset:
  0
  Sen verran täytyy kommentoida, että tietokoneeseen kytkettynä kuva ei nykinyt lainkaan 23,976 hertsin taajuudella. 24->60Hz -muunnoksesta aiheutuvaa mikronykimistä ei siis ollut. Pioneerin BDP-LX70A-soittimen kanssa en HD800X:ää kokeillut, kuten testin kirjoittaja.

  Edit: lisäystä pikatestauksen jäljiltä sen verran, että ei tuo Pioneerinkaan soittimella mikronykimisestä kärsinyt. Ice Age ei lopputekstien osalta ollut aivan silkkisesti etenevä, mutta Casino Royale kyllä soljui nätisti. Ero 1080p60-signaaliin on valtava.

  Mahdollisesti Nederström tarkoitti mikronykimisellä 24 hertsin alhaista päivitystaajuutta, mikä erittäin nopeissa pannauksissa aiheuttaa nykimisen oloista hyppelyä. Mikronykiminen terminä kyllä on väärä.
   
 2. mnederst

  mnederst Käyttäjä

  Liittynyt:
  18.10.2002
  Viestejä:
  161
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mikronykimistä (liikevärinää tms.) ei tykissä esiintynyt, sillä muunnos 24-60 toimi kuten pitää. Mutta muuten liikkeen käsittely ei ollut aivan niin sulavaa kuin parhaissa testatuissa projektoreissa. Epäilenkin, että kun taajuusmuunnos saadaan jatkossa kaikissa FullHD-vehkeissä kuntoon, eikä tätä enää väijytä aktiivisesti, niin erot muissa liikkeeseen vaikuttavissa kuvankäsittelypiireissä alkavat korostua.
   
 3. myghal

  myghal Uusi jäsen

  Liittynyt:
  09.02.2007
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luulen että HD80 liike ei näytä yhtä sulavalta siksi, koska dlp:n pikselien vasteaika on paljon parempi kuin lcd projektoreissa. Tästä johtuen nopeissa liikkeissä lcd projektorit pehmentävät kuvaa, jolloin niiden kuvassa ei ole niin paljon yksityiskohtia ja ihminen kokee liikkeen sulavammaksi.
  Tuntuu kummalliselta kuinka vähän tälläkin palstalla on puhuttu vasteajoista, vaikka mielestäni tämä on juuri syy minkä takia dlp projektorit olisivat parempia verrattuna lcd ja lcos projektoreihin. Suurin hyöty saadaan tosin vielä peleissä. Ehkä joskus myös elokuvin kuvanvaihtotaajuus kasvaa ja päästää tästä äärettömän epäselvätä liikkeestä.
   
 4. Kynkky

  Kynkky Uusi jäsen

  Liittynyt:
  17.05.2005
  Viestejä:
  41
  Saadut tykkäykset:
  0
  Omaan HD80:iin oli ilmestynyt samanlaista vikaa kuin Ressun tykissä. Eli oikeassa yläkulmassa oli noin 10 cm kokoinen värikäs ympyrän muotoinen häiriö. Tein tämän "Samun huollon" itse tykkiin. Eli lamppu pois, tykin imurointi ulkoa ja sisältä ja samanaikaisesti paineilmalla puhaltelu Samun ohjeiden mukaan. Ilmeisesti jossain oli pölyä, kun "huollon" jälkeen kuvassa ollut häiriö poistui:thumbsup: Koko hommaan meni aikaa noin 20 min.

  Kiitos Samulle huolto-ohjeista:)
   
 5. infinitus

  infinitus Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  0
  "HD80 tumman pään erottelu voisi olla parempi vaikka musta on suht mustaa"
  Muutamia tyytymättömiä kontrastiin tuntuu olevan.
  Mie luulin et HD80 ois jo niin kovat kontrasit ettei mustasta enää mustempaa voi tulla. Kaks kertaa kovemmat kontrastit ainaki paperil kun HD72i:ssä jossa mustan taso on jo kumminkin aika hyvä. Vai kuinka paljo musta on mustempaa mitä HD72i:ssä? Onko mieletön ero?
  Entäs onko meteli niin hirvee mitä väitetään jälleen? mitähän on desibeleis.. HD72i mollattiin aikanaan kans "metelistä"
   
 6. juhakosk

  juhakosk Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Itse olin HD80 kuvaan oikein tyytyväinen mutta vaihdoin metelin vuoksi epsonin lcd tykkiin. Epson on korvalle huomattavasti mukavampi, mutta sitten kuvassa ei yllä HD80 tasolle.
  En tuijottaisi liikaa noita pelkkiä desibeli arvoja koska äänet on erilaisia (yksi voi siis pitää matalaa huminaa ja toinen korkeampaa "tinnutusta") ja voivat olla ihan eri tavalla mitattujakin eri valmistajien välillä.
  Tässä pätee sama kun monessakin asiassa, koita päästä jonnekin näkemään ja kuulemaan tuo tykki. Itse pidin tosiaan kuvasta paljon mutta vain ja ainoastaan äänen takia vaihdoin. Seuraavaksi keräilen säästöjä JVC:n tykkiin ;)
   
 7. lehis

  lehis Käyttäjä

  Liittynyt:
  14.12.2006
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  3
  Mihin epsoniin muuten vaihdoit?
   
 8. juhakosk

  juhakosk Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  EMP-TW2000. Nyt pitäis ettiä toisenmoinen kattoteline.. nykyistä en tuohon saa kiinni kun ruuvinreiät on niin kaukana.
   
 9. lmfmis

  lmfmis Aktiivinen käyttäjä

  Liittynyt:
  17.02.2002
  Viestejä:
  3 018
  Saadut tykkäykset:
  2
  Mustan pään erottelu ei ole yksinomaan kiinni kontrastistä. Joka sekään ei ole kiinni mustantasosta kun tarkkaan ajattelee asiaa. Kontrasti voi olla korkea ilman yhtään erottelua mustanpäässä ja myös mustan absoluuttinen taso voi olla korkea vaikka kontrasti on kovalla tasolla.

  Erottelussa on kyse siitä kuinka hyvin lähekkäin olevat harmaansävyt saadaan esiin toisistaan.

  Tämä ei ole ollut dlp parasta aluetta - samoin kun valkoisen pään pakkautuminen. Tuloksena on tyypillinen dlp kuva jossa on "hämmästys mustaa" ja "hohtavat valkoiset" - noin niinkuin karkeasti.

  Paras käyttää silmiään ja tuttua(!) hyvää kuvamateriaalia vertailuun.
   
 10. janolle

  janolle Uusi jäsen Tukijoukot

  Liittynyt:
  09.04.2005
  Viestejä:
  1 046
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hieman ehkä yllätyin että tässä on musta vaaleampaa kuin H78:ssa. Mutta tumman pään erottelu on kuitenkin paljon parempaa. Kirkkauskin on eri maata ja kuva kolmiulotteisempi HD80:ssä.

  Olisi ollut kiva verrata ihan kunnolla mutta H78 makaa kuolleena pahvilaatikossa. :p

  EDIT:
  Niin ja H78 oli kyllä hiljaisempi pal materiaalilla, mutta 60hz materiaali on paljon hiljaisempaa HD80:llä. Eli ei muutosta kun kuvanlähteenä on PS3 joka vaihtelee noiden välillä peleistä leffoihin.
   
 11. Sipu

  Sipu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2006
  Viestejä:
  312
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kävin sitten vaihtamassa HD72i:n HD80een. Tässä muutaman päivän tuntumat.

  HD80 on HD72i:ta äänekkäämpi. HD72i ääni oli lähes huomaamaton tähän verrattuna tässä omassa ympäristössä. Johtunee siitä että HD72i puhaltaa sivulle yhdestä rööristä mutta tässä on 2 rööriä joista toinen puhaltaa takaviistoon ja ääni kimpoilee seiniltä jos sellaisia on lähistöllä.

  Itselläni ongelmaksi muodostuu se, että lyhyellä vogels-telineellä projektori on lähellä betonikattoa ja se toimii sitten ilmeisesti resonanssipintana joka heijastaa kaiken pöhinän katselupaikalle. Mietin tässä juuri erilaisia ratkaisuja tilanteen selvittämiseksi. Ensimmäinen HD80ni oli viallinen jolloin väripyörä piti aivan sietämätöntä pärinää. Nyt tykki on "normaalin" kuuloinen mutta tuota huminaa pitäisi kyllä saada vaimeammaksi. Tykissä on niin jumalaisen hyvä kuva ettei huvittaisi pöhinän takia sitä vaihtaa jos tuon heijastuvan äänen saa eliminoitua helpohkosti esim. pienellä akustiikkalevyaskartelulla.

  HD72i:ssa oli ns. hyvä kuva. HD80:ssa on kyllä ihan "OMG"-luokan kuva. Varsinkin kun kuvan näki omalla seinällä niin pääsi pari kirosanaa positiivisessa mielessä, sen verran hyvä se kuva on. Ihan kun olisi erinomainen, kirkas ja ennen kaikkea iso telkkari seinässä. Ei ole tullut toista vastaavaa projektiokuvaa vielä eteen tällä rahalla.

  Optiikassa on sen verran eroa, että kuva on ~10-15" pienempi maksimizoomilla tältä matkalta. Kuvan korkeus on nyt 91cm ja leveys ~155cm (mittanauha oli liian lyhyt niin vähän arvontaa tossa leveysmitassa). Projektioetäisyys on kolmisen metriä.

  Highendstudiolta sai taas loistopalvelut. Tämä laatikosta viallisen tykin tapaus hoitui todella hienosti ja asiakkaan huomioivasti. Kannattaa asioida kyseisessä putiikissa.

  ps. pistin hieman samanlaisen postauksen tonne HD800x threadiin vastauksena kysymykseen. Pahoittelut jos joku häiriintyy.
   
 12. Sipu

  Sipu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2006
  Viestejä:
  312
  Saadut tykkäykset:
  0
  Noniin, K-Raudasta valkoinen ecophon Classic-EVA (600x1200x20mm) akustiikkalevy á ~16e telineen ja katon väliin ja ero on kuin yöllä ja päivällä.

  Ääni muuttui häiritsevästä neutraaliksi.
  Tämä tykki on tullut jäädäkseen :thumbsup:

  Tuommoinen vaimentava akustiikkalevy betonikaton ja tykin välissä on erittäin hyvä idea eikä kovinkaan kallis investointi. Suosittelen.
   
 13. juhakosk

  juhakosk Käyttäjä

  Liittynyt:
  01.06.2003
  Viestejä:
  46
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä idea tuli vähän myöhässä näin omalla kohtaa :/
  noo.. joskus sitte kun saa sen 7-oikein niin vois haaveilla jvc:n tykistä..
   
 14. Sipu

  Sipu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2006
  Viestejä:
  312
  Saadut tykkäykset:
  0
  Optiikan ja DMD:n väliin on päässyt karva joka lepattaa "tuulessa". Onneksi se vaivaa vain pientä osaa kuvasta mutta sen huomaa kun elokuvaan pamahtaa valkoista tai taivaan sineä.

  Mikä on paras konsti päästä tommosista eroon... lamppu irti ja imua?
   
 15. iku-tursas

  iku-tursas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  Älä kokeile, imaisee tuurilla pölyä sisään eikä ulos. Vaatinee enemmän purkua itse tehtynä, haulla löytyy täältäkin aiheesta.
   
 16. mot67

  mot67 Käyttäjä

  Liittynyt:
  20.10.2001
  Viestejä:
  387
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joskus omassa OPtoma HD72:ssa oli samanlainen karva kuvan vasemmassa alanurkassa, hävisi itsestään jonkun päivän kuluttua.

  Jos se "lepattaa" niin luultavasti sekin lopulta irtoaa ja häviää itsestään.
   
 17. Sipu

  Sipu Uusi jäsen

  Liittynyt:
  13.03.2006
  Viestejä:
  312
  Saadut tykkäykset:
  0
  Joo, HD72:ssa kävi samoin mutta se sammutuksen "täys puhallus" siivosi sen pois. Tässä ei tule ihan samanlaista tuulta niin tuota poistumaa saa kyllä odotella. :p
   
 18. kajac

  kajac Käyttäjä

  Liittynyt:
  16.07.2008
  Viestejä:
  65
  Saadut tykkäykset:
  0
  80:sen ohjekirja antaa tykin pohjaan tulevien kattotelineen pulttien pituudeksi max 10mm ja min 8mm.Vogelsin telineen mukana tulleilla pulteilla ja holkeilla pituudet 12mm ja 6mm.Uskaltaako luottaa 6mm:siin?Vai pitäskö tehdä prikkavirityksiä?Miten teillä muilla?Rupesi vaan tykin paino hirvittään 70:sen jälkeen.Telineellehän luvataan 10kg
   
 19. iku-tursas

  iku-tursas Uusi jäsen

  Liittynyt:
  24.09.2004
  Viestejä:
  349
  Saadut tykkäykset:
  0
  6 millin pultteihin kerkeää hirttää itsensä ennen kuin tykki omillaan putoaa :thumbsup:
   
 20. Maranello

  Maranello Uusi jäsen

  Liittynyt:
  20.12.2004
  Viestejä:
  16
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muutaman tunnin käytetyssä HD80:ssä tuli sellanen ilmiö esiin, kun elokuvassa on tumma kohta tai tykille ei syötä mitään sisään niin näkyy kaksi sellaista vaaleaa pallukkaa kankaalla. Nämä eivät häiritse valtavasti mutta näkee ne selvästi kun tietää mihin kattoo. Joten kannattaako tykki laittaa takuuseen vai mikä noihin auttas?